Chytej.cz

Můžu chytat dál, když ve vezírku mám dva kapry? necteno

24.7.2007 | Hrouzek003 | 14.083 zobrazení | 63 odpovědí

Můžu chytat dál, když ve vezírku mám dva kapry které jsou pod 7kg?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 2. dubna 2010 v 17:10 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> JIstě, pak máš klid. Mě ale jen pořád fascinuje neschopnost lidí si vyhledat informace – za tu chvíli co to teď ožilo, tu hned dva lidi radikálně tvrdí něco, co prostě obecně není pravda. U toho příspěvku od kamos007 je pro něj polehčující okolnost, že u nich na SM je úprava odlišná, jenže když to samé tvrdí Mary, která je ze ZČ, tak tam už opravdu lze jen kroutit hlavou.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 15:33 ® Mary reakce na …
Mary

b.gun> Já ti ji nevnucuji

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:07 ® džigit reakce na …

Mary> třeba si to,při pohledu na četnost jeho návštěv,v červenci přečte :-P

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 11:57 ® b.gun reakce na …

Mary> Napsat kategorické tvrzení bez specifikace oblasti, na kterou se toto tvrzení vztahuje je o ničem – takový příspěvek má nulovou informační hodnotu. Neboť tak mohu s klidným srdcem prohlásit, že z mého pohledu je zase kravina to, co jsi napsala ty …

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 10:43 ® Mary reakce na …
Mary

schwara> kravina

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 10:41 ® Mary
Mary

Pokud chytíš 2 kusy ušlechtilé ryby, končíš a je jedno, že nemají 7 kg. Pokud chytíš 1 rybu ušlechtilou, která má 7kg končíš také.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 10:06 ® Libor reakce na …
Libor

rgb23> protože jak vidíš, někteří lidé tuto informaci stále neví. Navíc je to fórum, a fórum je od toho aby žilo ne? :-)

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 0:49 ® rgb23
rgb23

proč bez adekvátní reakce odpovídáte na téma z roku 2007? btw: v BPRŘ je zrovna tohle snad popsané srozumitelně.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 0:27 ® IVO
IVO

Můžeš, ale riskuješ, že budeš sám chycen (a nepuštěn..:-) A to nemluvím o jižní Moravě.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:46 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> nejlepší je nic nebrat a vše pouštět :-)

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:35 ® tony.bobo
tony.bobo

Ne

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 13:28 ® tomashr reakce na …

kamos007> A právě že ne, takhle jak jsi to obecně napsal to prostě není pravda! Obecně lov končí opravdu až po 7 kg ryb, 2 ušlechtilé ryby jsou podmnožinou této podmínky, je ale (popravdě spíš bohužel) zcela legální chytit 2 kapry po 2 kilech a pak ještě třeba 3 cejny po kilu. To co píšeš ty, je už jen specifické upřesnění některých svazů třeba právě váš SM nebo VČ, naopak ale v JČ, SČ či PHA to neplatí a platí základní ustanovení podle zákona 99/2004.

Fakt bacha na to – všichni kdo mají CS povolenku se musí naučit číst podmínky pro jednotlivé svazy zvlášť, odlišnosti jsou drobné, ale někdy to může být závažné.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:43 ® kamos007
kamos007

nemážeš máš 2 ušlechtilé ryby tímpádem lov ryb pro tento den končí.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:16 ® vondras

kolego vy nedostáváte k povolence soupis revírů !!?? pokud ano tak předpokládám že umíte číst a stěmito otázkami zbytečně zabíráte prostor jelikož vám stejně nikdo přesně nemůže odpověděd každý revír má tyto stanovy upřesněné jinak a tak vám nezbývá než ten soupis revírů otevřít !!!??

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:32 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> jj mnoho lidí se bojí aby tím chytáním dál něco neprojeli.. .

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:29 ® tomashr

Libor> Zrovna tohle je ale dost jasné (ale bohužel ne jednotné). Prostě pokud není žádná místní úprava, tak po chycení dvou kaprů lze chytat dál třeba cejny do 7 kilo (v součtu s kapry). U některých územních svazů či dokonce jednotlivých revírů je ale přijatá místní úprava, že po ulovení dvou kusů ušlechtilé ryby „končí denní lov“ – jasné… Diskutabilní může být jen otázka kolem kombinace více revírů s různým režimem v jediném dni (mimochodem to nemusí být jen teorie, já se občas na místě u rozhraní dvou svazů vyskytuji), ale tím bych to nekomplikoval.

Stručně řečeno – rybář by měl umět číst a po obdržení nové povolenky věnovat chvíli času přečtení BP jak obecných, tak i pro jednotlivé ÚS, odpověď tam najde snadno :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:16 ® timbab
timbab

No podle mě každej kdo umí číst si to dohledá v Bp pro vody kde chce chytat-přijde mi to logický:-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:10 ® Libor
Libor

Tak o tom jsme se posledně dohadovali na posezení v hospůdce, hodně lidí v tom má zmatek.. .

reagovat
Čtvrtek 26. července 2007 v 15:26 ® jast

Tak v MRS je to trochu jinak. Kapra si clovek za den muze nechat jen jednoho. A po chyceni dvou uslechtilych ryb rybolov zcela konci. Chytat se muze dal v pripade, ze clovek chytne toho jednoho kapra, co si ponecha, a ale uz si dalsiho nechat nemuze max. jinou uslechtilou rybu. A pak by samozrejme lov koncil.

reagovat
Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:35 ® schwara reakce na …
schwara

Já si myslim, že i když máš odchytáno že můžeš chytat ale nesmíš si už nic jinýh vzít. Ale nevim jak je to v ČRS.

reagovat
Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:28 ® Shrek reakce na …
Shrek

Wendeline,psal jsem: V ČRS !!!všeobecně ano!!!,pozor však na !!!místní úpravy!!! a na !!!MRS!!!.Ty to mívaj trošku jinak.

Takže předpokládám,že nebude každej psát jak to mají ve svém ÚS nebo ve své MO.Prostě může lovit dál až na výše zmiňované vyjímky.Tím bych to uzavřel-HOTOVO!!!

reagovat
Čtvrtek 26. července 2007 v 9:37 ® Wendelin

Ahojky u nás v Poděbradech platí to samé,ponecháním dvou kusů ušlechtilých ryb končí denní lov.

reagovat
Úterý 24. července 2007 ve 23:28 ® Shrek reakce na …
Shrek

Staker: no právě proto jsem psal že se to týká ČRS.....

reagovat
Úterý 24. července 2007 ve 21:57 ® Jakub
Jakub

Východní Čechy tak, jak psal Alívio

reagovat
Úterý 24. července 2007 ve 20:57 ® staker reakce na …
staker

Alivio: – nevím jak to je jinde, ale na SM je v „Bližší podmínky výkonu rybářského práva“ pro revíry MP v odstavci 5. nápsánojasně že: lovením a přisvojením si dvou ks kapra, štiky, candáta, bolena, sumce, nebo jejich kombinace končí denní lov. Takže zase jsme tu na Severní Moravě hůř jak za bolševika. Netýká se to jen této věci, ale i některých rybolovných způsobů.

reagovat
Úterý 24. července 2007 v 19:43 ® Hrouzek003 reakce na …

Děkuji moc. Přeji pěkný den.

reagovat
Úterý 24. července 2007 v 15:27 ® Shrek reakce na …
Shrek

Přesně tak,pokud máš třeba dva kapry kteří mají 4 kg dohromady,tak si můžeš ponechat ještě 3 kg jiných druhů ryb (karas,cejn,plo­tice......).

reagovat
Úterý 24. července 2007 ve 14:21 ® Hrouzek003

Proč?

reagovat
Úterý 24. července 2007 ve 14:20 ® Hrouzek003 reakce na …

Děkuji. To znamená,že ikdyž mám dva kapry a nemají celkem 7kg mohu chytat a přidat bělici? (nejde mě o maso, spíš způsob).

reagovat
Úterý 24. července 2007 v 11:51 ® Shrek
Shrek

RŘ hovoří jasně:

V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. V tomto úlovku smí být nejvýše dva kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov. (3) Vyskytují-li se v mimopstruhovém rybářském revíru také ryby lososovité, může si osoba provádějící lov vedle úlovku uvedeného v odstavci 2 přisvojit jen 3 ks ryb lososovitých, pokud celková hmotnost denního úlovku nepřesáhne 7 kg. Síh maréna a síh peleď se nepovažují v úlovcích za ryby lososovité.

Nic o ukončení po dvou rybách,pokud nemají více jak 7 kg tam nic neni.

reagovat