Vyhledávání
SPY : Článek Vágner podvádí
23.7.2007 | ??? | 317.015 zobrazení | 2.540 odpovědí | upravit
nečetli jste někdo SPY z minulého čtvrtka článek „Vágner podvádí?“ …jen jsem něco zaslechl,ale nečetl…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. března 2010 ve 20:48 ® -zruseno
-
http://www.ceskatelevize.cz/…e-ct4-sport/?…
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 20:03 ® kubas reakce na …
-
padák> ještě se ptej
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 20:00 ® -zruseno reakce na …
-
Prutos> Jaký způsob prezentace máš na mysli?
reagovat - Středa 31. března 2010 v 19:36 ® Prutos reakce na …
-
osprey> V tomhle s tebou souhlasím,vidím to podobně. Ryby má úžasný, to je prostě fakt. U mě si to posral jen a pouze způsobem, jakým své úlovky prezentuje.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 19:26 ® HaD reakce na …
-
osprey> bohužel. Je mi z toho smutno
reagovatDělat z lidí blbce a ještě za to být slavný… Ale to už věděl Leonardo da Vinci
- Středa 31. března 2010 v 18:56 ® osprey reakce na …
-
HaD> Koukal jsem, že ty ses tam snažil argumentovat, přesvědčovat, vysvětlovat… Škoda času.
Ti, na které platí tyhle techniky, už si názor udělali sami.
Fakt je jeden – on ty ryby chytá. A tah na bránu má. Detaily už zajímají málokoho. Ostatně teď už to bude mít jen lepší a lepší – National Geografic není chudý. Co bylo před pár lety, to bude brzy zapomenuto – přinejmenším těmi, kterých se to osobně netýká.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 16:37 ® Petas
-
HaD – tohle už neskončí nikdy, nakonec se o JV budou psát i divadelní hry, PRÁVE SE JEDNA HRAJE, NESE NÁZEV BARON PRÁŠIL.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 16:17 ® HaD
-
a máme tu další pecku: http://hobby.idnes.cz/diskuse.asp?…
Achjo, kdy tohle skončí ?
reagovat - Sobota 27. března 2010 ve 13:41 ® IVO
-
velmi výstižné a pravdivé
reagovat)))
- Čtvrtek 25. března 2010 v 16:07 ® DJ reakce na …
-
osprey> Co ti na tohle mám napsat
reagovatPřipadám si jak svlečená studentka. Nicméně tohle téma je mnohem záživnější než námět dík kterýmu tohle fórum vzniklo. Kdysi dávno jsem dostal do ruky článek o dravcích mořských hlubin a docela mě dostala teorie, že Carcharodon Megalodon obří předchůdce velkého bílého, vlstně nemusí být předchůdce. Velký bílý by vlastně mohl ve velkých a lidem neznámých hlubinách dosahovat oněch 20 tun megalodona. To už je ale asi příliš nereálná fikce.
- Středa 24. března 2010 ve 21:14 ® Robur
-
i na grilu
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 21:10 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Tenkrát to prý dělaly nějaké výkyvy v mořském proudění. Už si ten text, ze kterého jsem čerpal, nepamatuju.
Každopádně jsme od Kuby zabrousili daleko.
Potkat se s pořádnou krakaticí bych nemusel, ale kalmara mezi 20 – 50 kg bych si na prutu vyzkoušel. Na videu to nevypadalo jako dávačka.
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 14:16 ® tomashr
-
osprey> Někde jsem na toto téma viděl docela zajímavý rozbor (který není v rozporu s tím tvým článkem), že může hrát značnou roli velrybářství. Výrazný pokles stavu velryb se sice na jednu stranu může pro velké hlavonožce jevit jako klad u vorvaňů, kteří jsou jedním z mála jejich přirozených nepřátel, jenže na druhou stranu u těch opravdu velkých kusů nelze vyloučit, že jsou už pro ně velryby spíš potravou než nepřítelem (velryba není hned v plné velikosti a ne každá je vorvaň, že…).
Teoreticky by to mohlo souviset i s tím značným počtem vyplavených mrtvol na New Founlandu v 19. století – v tu dobu tam byly přece velryby do značné míry vyhubeny, takže časová souvislost by tam být mohla.
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 13:37 ® osprey reakce na …
-
DJ> Víš co je největší sranda? Že ten článek jsem psal já
Mohu to doložit, pořád ještě vlastním originální akvarel, co na něm žvýká vorvaň tu krakatici.
Jak jsem se tam dopočítal k těm 600 tunám, tak to je opravdu blbě – to číslo, z kterého jsem vyšel (počítal to nějaký vědec, ale asi spíš technik) musí to být na základě čistého objemu i s vodou v plášťové dutině – už když jsem to psal, tak jsem vyjádřil jisté pochyby. Od té doby jsem viděl dost krakatic vyfocených a zvážených – na suchu leží jak kus hadru a jsou mnohem lehčí než vypadají.
Kryptozoologie mě hodně zajímá, ale je jen málo nových informací v českém jazyce. Anglicky umím blbě a nemám čas pátrat někde na webu. V podstatě jsem mimo mísu od doby, co publikuju články o rybařině.
reagovat - Úterý 23. března 2010 v 10:21 ® DJ reakce na …
-
osprey> Našel jsem docela dobře vypracovaný článek.
http://www.volny.cz/…_krakeni.htm
Dokonce v něm popisují i případ kdy tohle monstrum zautočilo na trosečníky na voru, což možná není taková vzácnost, Byla spíš náhoda, že trosečníci přežili a mohli podat nevyvratitelné argumenty. V článku je i částečně rozklíčované názvosloví, ale do toho nemá fakt smysl se pouštět
reagovatJako odkaz a zdroj jsou uvedeny stránky NASA. A docela mě překvapilo že KRAKATICE = KRAKEN Dostáváme se tak pomalu do roviny mytologie a v příštím listu už by se pomalu krok zakrokem mohl řešit Odisseus a jeho plavba z antické Tróje na Itaku.
- Úterý 23. března 2010 v 8:40 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Je to tak, u hlavonožců (záměrně se vyhýbám přesnějšímu označení druhu) se ani seriózní vědci nevyhnou spekulacím, vlastně nikdo neumí odhadnout, do jaké velikosti mohou ve velkých hloubkách dorůst. Připouští se i rozměry někde u 100 metrů – nikdo neví. Jsou to sice monstra, ale s lidmi si cestu moc nekříží – ty opravdu velké žijí v hlubinách
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:43 ® osprey reakce na …
-
spike> Na kůži vorvaňů byly otištěné přísavky jak ešus. I větší. Ono se vlastně neví, jak velké ty potvory mohou být. Prokázáno je kolem 20 m, soudí se že dvojnásobek je možný. Útoků na člověka bylo zaznamenáno málo – tihle velcí hlavonožci se u hladiny moc často neobjevují.
Možná, že větší monstrum je ta chobotnice obrovská. V reálu ji známe z kusů těl vyplavených na plážích. Pokud má proporce těla jako normální chobotnice, mohla by mít rozpětí ramen kolem 50 m. Každopádně ten flák masa, co vyplavilo moře v roce 1896, to byla pořádná hromada.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:16 ® spike reakce na …
-
osprey> díval jsem se na ten odkaz jak jsi dal do krátkých zpráv. Na té jedné fotce je ta krakatice proti tomu člověku hodně větší. Ani se mě nechce věřit že toto někde plave.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:14 ® osprey reakce na …
-
spike> Viděl jsem různé filmy. Dokumenty i horor. Dokumenty mám radši. Točí to lidi, co o tom aspoň něco vědí.
A když jsem viděl borce v potápěčském laškovat s odhadem sedmdesátikilovým kalmarem humboldtovým, líbilo se mi to daleko víc než ta holywoodská fikce.
Zvířata jsou fantastická.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:14 ® spike
-
skwor> mě bylo kolem 5 let když jsem to viděl, jsem chodil ještě do školky
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:06 ® skwor reakce na …
-
spike> Ten dvoudílný? To horor nebyl, ale ten film se mi celkem líbil (viděl jsem ho před hodně dlouhou dobou, dneska bych možná mluvil jinak).
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:02 ® spike reakce na …
-
osprey> o krakaticích byl natočen i horor se mě zdá:)
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 21:53 ® osprey
-
A ještě k ochutnávání – významnou složku pláště hlavonožců tvoří bílkovina kolagen – v podstatě vazivo. Čím větší ludra, tím je toho kolagenu víc a tím je to tvrdší.
Když se v roce 1896 našel první neúplný exemplář chobotnice obrovské (byly toho tuny a to byla bez chapadel), měli nálezci problém oddělit vzorky i za použití sekery.
Jinými slovy – moc těm Japončíkům tu žranici nezávidím
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 21:49 ® osprey reakce na …
-
DJ> Jde o to, který druh. Hlavonožci včetně poměrně velkých se chytají docela často. Ti úplně největší už méně – žijí příliš hluboko. Občas je někde vyplaví moře. Dřív byl problém s publicitou. Dnes je těch povor míň, ale zato se všechno hend rozkecá
Schválně si zadej na googlu hesla kalmar, squid, giant squid (stačí jen obrázky) a mrkni se na ten článek, co jsem dal do Krátkých zpráv (já četl to, z čeho jeho autor čerpal).
Koncem 19. století vyplavilo moře dost krakatic na pobřeží New Foundlandu. Pár bylo ještě docela živých a místní rybáři si s nimi docela užili.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:03 ® DJ
-
osprey> Dík že jsi si dal práci, alespoň teď vím něco, co jsem netušil. Krakatici jsem bral dle dostupné literatury pouze jako obrovskýho tvora který si troufne i na kosatku. Pokud vim, tak tenhle obr byl živý uloven jen jeden a japonští mořští biologové okamžitě svolali simpozium na kterym ho slavnostně ochutnávali.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 14:42 ® LuboO
-
mna uz chytil..... za srdce.....
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 14:26 ® džigit reakce na …
-
Robur> a pak hurá na Lochnesku
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 14:19 ® Robur reakce na …
-
džigit> to má JV co cělat, než to všechno pochytá
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 14:12 ® džigit
-
a italsky-moscardino,polpo,piovra…
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 14:09 ® džigit
-
a v angličtině je taky pěkný výběr-octopus,scuttle,octopod,poulpe,poulp,squid
reagovat