Chytej.cz

SPY : Článek Vágner podvádí necteno

23.7.2007 | ??? | 318.317 zobrazení | 2.540 odpovědí | upravit

nečetli jste někdo SPY z minulého čtvrtka článek „Vágner podvádí?“ …jen jsem něco zaslechl,ale nečetl…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. září 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
osprey

Vitta> Víš… ty nevíš.

Ostatně i já vím málo, ale o rybařinu nejde. Slyšel jsem, jak se zachoval k některým lidem a kdyby jen desetina z toho byla pravda…

reagovat
Pátek 17. září 2010 v 17:37 ® Robur reakce na …
Robur

Vitta> když víš, že dělá show business , tak musíš vědět, že je to o emocích. To si trošku protiřečíš.

reagovat
Pátek 17. září 2010 v 15:03 ® Vitta

Úplně přesně nerozumím tomu, proč jakákoliv zmínka o JV vyvolává takové emoce. To co dělá je JV je téměř čistokrevný show business se všemi klady i zápory. S rybařinou, kterou praktikuje většina z nás, to má společného pramálo. Takže i jakékoliv korektní srovnávání je přinejmenším diskutabilní.

Přemýšlím, jak velký je třeba podvod a úrážka diváka, když známá popová hvězdička pobíhá v televizní estrádě po podiu a zpívá na playback … taky svým způsobem podvod. Nebo když někdo nazpívá slavný světový hit…jasné chlubení cizím peřím. A vadí to někomu do té míry, aby v diskuzích vyjadřoval své pohoršení nad chováním inkriminovaného umělce…?

Jediný drobný problém je v tom, že nás naše nepoučené okolí s JV tak trochu srovnává a výsledkem je, že jsme naprostý nemehla.......:-D

reagovat
Pátek 17. září 2010 ve 14:50 ® DJ reakce na …
DJ

osprey> Máš pravdu, ale každý z nás jednou může získat moc dav oslovit. Jakmile se začneme smiřovat se lží a podléhat patosu z bezmoci, staneme se součástí podvodu. Proč už nevznikla petice. Fóra jako tohle nám dávají možnost se sjednotit a říct celýmu rybářskýmu světu kdo dopravdy je J.V. Vydejme tiskovou zprávu pro všechny noviny u nás, on se toho někdo chytne a všechny nás J.V. žalovat nemůže. Podvody jsou všude kolem nás, ale v profesi která je mým zájmem a odpočinkem, v zálibě která ze mě dělá lepšího člověka už podvody nesnesu.

reagovat
Pátek 17. září 2010 ve 14:05 ® osprey reakce na …
osprey

DJ> Škoda práce. Navíc se dnes Kubík vypracoval, kam chtěl a na jeho „trnitou“ cestu vzhůru se brzy zapomene. Zbude jen nejlepší rybář na světě, na kterého budeme všichni hrdí.

Pár lidí si možná bude pamatovat, ale publicitu dělá dav.

reagovat
Pátek 17. září 2010 ve 13:31 ® DJ
DJ

Tak jsem si tak listoval a našel ještě něco :-) stará dobrá mrtvá anakonda byla prý zaručeně živá, dokonce se odolává na odborníky. Zvláštní že právě ti odborníci ji označují za mrtvou :-) ajajajaj. To se nám ty pohádky nedařej :-) http://hobby.idnes.cz/…rybareni.asp?…

reagovat
Pátek 17. září 2010 ve 13:04 ® DJ
DJ

Že by znova lhal když tvrdil, že se amazónští domorodci bojí vody :-) ODKAZ NA ČLÁNEK: http://www.novinky.cz/…-vykaly.html

A hlavně tato část je super: Původní obyvatelé tuto rybu zřejmě dlouhá desetiletí lovili – tak domorodci se asi opravdu vody nebojí Kubo. Čím víc postupuje lidský pokrok, tím častěji se budeme dozvídat o nových a nových výmyslech novodobého barona Prášila :-)

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 0:39 ® Deleted reakce na …

HaD – film jsem neviděl. Děkuji za odpověď.

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 0:10 ® HaD reakce na …
HaD

TomK> Chytali jsme z kánoe. V tomto případě jsem odložil prut, loď navedl na slušný místo a kormidloval jsem jí, abychom zůstali stát tak, aby mohl Michal házet a tahat popa těsně kolem leknínů a trav. To se povedlo a po asi 15 metrech tažení zabrala. No a pak to zdolávání taky nebyla sranda – jezdila kam chtěla, z jedné strany řeky na druhou a bez spolupráce by byl výsledek nejistý. Nakonec i to podebrání byla docela sranda – dostat jí z vratké kánoe do rakeťáku… Viděl jsi film?

Mimochodem – nefotil jsem se s tou štikou sám, fotili jsme se společně – viz. obal DVD.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 17:01 ® Deleted reakce na …

HaD – HaDe, můžu se Tě zeptat, v čem přesně spočíval Tvůj příspěvek na ulovení a zdolání té velké štiky z Laponska? Docela by mne to zajímalo, protože já se s cizí rybou vyfotil jednou před 5ti lety a už bych to nikdy neudělal. Díky.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 13:58 ® breca

http://agentura-multisonic.cz/…_vagner.html

objednejte si přednášku „jak na to s JV“… poté ze všech závist vyprchá, protože všichni budeme nejdokonalejšími z dokonalých…:-D

Myslím, že pro většinu z nás je rybaření zábavou, oddechem, adrenalinem a relaxací.

Soudný člověk si úsudek dokáže udělat sám, blba nepřesvěčí ani nejinteligentnější argument.

Nechme JV jeho vlastnímu osudu, vždyť většině z nás stačí ke štěstí ty „naše“ potoky, říčky, řeky a rybníky.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 14:10 ® Jak.novi
Jak.novi

http://decinsky.denik.cz/…0100813.html Chjo :-((

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 13:44 ® Jak.novi
Jak.novi

Se omlouvám, pustil jsem si to znova a střih tam byl.

reagovat
Sobota 14. srpna 2010 ve 23:11 ® HaD reakce na …
HaD

tomashr> jak.novi psal, že to bylo bez střihu ;-)

reagovat
Sobota 14. srpna 2010 ve 22:18 ® Raf
Raf

Nemám nejmenší problém s tím, když se někdo vyfotí s cizí rybou, nebo si nechá napíchnout rybu (či si půjčí od svého poskoka prut s rybou) za účelem natáčení. Hluboce mě ale pohoršuje, když ten někdo tu rybu potom vydává za svůj vlastní „rekord“. Naopak si velice vážím lidí, kteří se tím poskokem odmítnou stát a ještě se o svůj zážitek podělí.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 23:05 ® tomashr reakce na …

Jak.novi> rekl bych, ze by to nebyl moc slozity strih.. Jinak to ale nemyslim zle, Jeremymu bych taky spis veril.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 22:55 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomashr> Viděl jsi ten díl? Vlasec se napíná, najednou zásek a ryba vyskočí nad hladinu. A to vše nesestříhané. Vím, že je to možné natočit, ale jak jsi psal, Jeremymu bych také věřil.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 22:51 ® tomashr reakce na …

Jak.novi> řekl bych, že filmaře hluboce podceňuješ, „nahrání“ záběru je celkem triviální.
NIcméně Jeremymu bych docela věřil, jeho pořady jsou takové celkem umírněné a střízlivé, třeba v River Monster spíš některé „pověsti“ zpochybňuje…

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 22:48 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

LuboO> Nevím, jak je to s Jeremym, ale jsou jasně vidět záběry (konkrétně v dílu o Arapaimě), jak přichází záběr a on v tom záběru zrovna drží prut a následuje zásek a ryba tam je. Pokud by to dokázaly nahrát, byli by lidé od Discovery opravdu dobří.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 22:12 ®  reakce na …

regulus:Už som to tu písal,že ľudia potrebujú ilúziu… Preto sa tomu celý ten cirkus prispôsobuje.Struč­ne povedané,komerčne je zaujímavejšie,keď je hrdina len jeden,ako keby bol len v úlohe štatistu,aj keby sa jednalo o mediálne známu a rešpektovanú osobu… A osobne to Jakubovi nemám za zlé,chytá veľké ryby a hlavne ich púšťa,čo sa prieči mojej rybárskej filozofii,na druhú stranu je to moderna propagovaná všetkými rybárskymi médiami…

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 21:56 ® LuboO
LuboO

Myslite, ze je to tak aj s Jeremy Wadeom na Discovery? V seriali River monsters? Priznam sa, to by ma trochu sklamalo, ten typek mi je celkom sympaticky, ani jeho ulovky nie su tak velke, o ake by malo ist… Sice ulovi pekne ryby, o ktore sa konkretne jedna, ale nie tak velke, aby sundali cloveka a aj to tam povie, to je ona, ale musi este dorast…

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:38 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> potom si tedy NG vybrala vhodného hlavního hrdinu :-D , vsadil bych boty, že účast JV v oné show na NBC co se tu nedávno probírala je součástí marketingového tahu NG. No to mě teda poser prsa, naštěstí jdou tyto mediální šaškárny úplně mimo mě …

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:25 ® tomashr reakce na …

regulus> Jasně že se jede podle scénáře a roli hraje „star“ – to není nic nového, tak je to desítky let. Přečti si třeba od G. Durrela „Kterak sejmout amatérského přírodovědce“, tam Durell svým velmi zábavným stylem popisuje, jak natáčeli přírodopisný seriál. Fakt to stojí k tomuto tématu za přečtení, měli by to mít v kdejaké knihovně. U „normálních“ pořadů jako je ten Durrel nebo třeba známé věci s D. Attenboroughem to ale nijak nevadí, „hvězda“ funguje spíš jako průvodce pořadem, akcí se sice účastní jako hlavní tvář, ale obvykle nijak netvrdí, že je „vrchní lovec“, atd.
Problém ale může nastat u vyloženě akčních věcí, kam právě ta rybařina trochu patří, kde může nastat tlak na to, aby se z „hvězdy“ pořadu stal také hlavní „hrdina“, který cokoli uloví atd., to pak poněkud k zblití být může :-((

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:08 ® regulus
regulus

HaD> potom tedy vyvstává otázka, jak to tedy vlastně ve světě natáčení dokumentárních filmů vlastně chodí. Sice mi to hlava trochu nebere, ale pokud je fakt to co jsi napsal, o čemž nepochybuji, tak i NG jede podle scénáře, máme hlavní postavu (herce) který by nás jakoby pořadem provázel, ovšem tak, že je to jen on kdo tyto ryby (v případě dokumentu o rybách)uloví. Ta hlavní postava je v tom scénaři zřejmě stěžejní, možná to má něco společnýho s marketingem, třeba mají zkušenosti, že dokumenty typu nějakej rybář nebo rybáři chytil(i) rybu se hůře prodává než když vyrobí „mediální hvězdu“ která loví rekordy. Osobně se nedomnívám, že by NG změnil svoji strategii na základě přání JV, nejspíš se jedná o běžnou praxi. Pokud ano, tak se to jistě prolíná do všech odvětví co NG točí no a možná o to je to smutnější. Lidi si to nekupují pro unikátní záběry přírody, ale kupují si dokument se svojí „star“.
Nevím proč, ale při psaní posledních řádků mi problesklo hlavou smutný konstatování ZN, že nejčtenější denník je Blesk, je mi z toho smutno, za lidi …

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:44 ® HaD reakce na …
HaD

kerob> tak nějak. Já se fotil pouze se sumci, které jsme chytili jako parta. Tam to vnímám jako kolektivní dílo (pokud se k němu tak přistupuje). U jiných ryb jsem se mi to příčí (snad s výjimkou letošního Zdendovýho lína nebo společné fotky s tou obrovskou velkou štikou z Laponska – tam jsem jistý podíl na jejím ulovení a zdolání také měl).

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:24 ® kerob reakce na …
kerob

HaD> to uz je jen o tom byznysu a vydelek je evidentne prioritni. Ja byl jedinej z vypravy, kdo se odmitl vyfotit s tajmenem cca 125cm a kdyz jsem rek, ze to je proto, protoze jsem ho nechyt a nehodlam si mastit ego na cizim ulovku, tak jsem byl za vola, takze podobny situace jsou fakt celkem bezny… a nemusi jit o penize.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:18 ® Radek M.
Radek M.

HaD> Potlesk pro něj, že to odmítl. Určitě pak byl za toho nejhoršího, ale taky bych nezaváhal.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:17 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

HaD> Čest mu, že Kubovi ten prut s rybou nedal. :->

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:15 ® HaD
HaD

kerob> S Chrisem jsem tam strávil týden a pak několik dní v Praze na veletrhu FOR FISHING 2010 a měl jsem možnost ho trochu poznat. Je to hrozně fajnovej a férovej chlapík a ryby opravdu umí chytat (údajně je nejlepší průvodce na Fraseru). A ani mě jeho postoj nepřekvapil. Je ale smutný, že podobný scénář se zřejmě opakuje téměř všude, kde se ovšem průvodci či jiní rybáři ukecat nechají. Najdeš si špičkovýho průvodce, rybu Ti buď uloví on sám nebo Ti k ní pomůže (nebo jí chytí někdo jinej) a ty se pak biješ v prsa, že jsi nejlepší rybář na světě a máš rekordy. Pár lidí to ví ale co na tom. Soukolí byznysu se rozjede a to je hlavní. Kam to ale dostává krásný koníček jako je rybařina je hnus.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 13:10 ® HaD
HaD

Jak.novi> to netuším. Ale ta Chrisova ryba byla údajně největší, co natočili. Je to celý fakt smutný.

reagovat