Vyhledávání
SPY : Článek Vágner podvádí
23.7.2007 | ??? | 314.337 zobrazení | 2.540 odpovědí | upravit
nečetli jste někdo SPY z minulého čtvrtka článek „Vágner podvádí?“ …jen jsem něco zaslechl,ale nečetl…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 15. srpna 2008 ve 13:46 ® ZN
-
HaD: asi tak
reagovat)
- Pátek 15. srpna 2008 ve 2:23 ® HaD reakce na …
-
ZN: myslím, že si ta fotka rozbor nezaslouží.
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 16:13 ® harpunar
-
Budu muset Kubíka požádat,aby jeho dvorní fotograf vyblejsknul mé mužství!!! Pak dám na prdel i Robertu Rosenbergovi a ještě udělám kariéru v Leu.A to je mi už dost let!!!!
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 ve 13:54 ® ZN
-
HaD:
reagovat
v podstatě s tebou souhlasím, co se uvádění pravdivých parametrů týká. Všechno má ale své mantinely, jednak vkusu, jednak estetiky. U této fotky teda přeskočil nejen mantinel, ale i tribunu. Tady zkreslení evidentně posloužilo k manipulaci a balamucení veřejnosti za účelem vlastního prospěchu. Jsem zvědav, kdy Kuba začne používat taktiku diktátora a manipulátora KIM Chong-ila, nosit boty s vysokými podpatky a tvrdit, že měří dva metry.
V podstatě mi to je fuck a nic neměním na známce této fotky, nedostatečně a s ředitelskou důtkou. Ta fotka je prostě děsná. Pokud chceš, jsem schopen fotku rozebrat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 11:57 ® HaD
-
Já jsem na rozdíl od ZN skálopevně přesvědčen, že to fotomontáž není. Manipulace s davem však 100% ano.
ZN: to sklo má 16×1,3 = 20,8. S tím se dá kouzlit. Ale na rozdíl od Tebe si nemyslím, že určité zkreslení u ryby je špatné a nežádoucí. Na to myslím pravidlo není stejně jako u architektury, kde se tenhle efekt také používá. Pokud se tedy nejedná o technickou fotku. Podle mě je jen na vkusu fotografa a diváka, jak daný snímek chápou. Já tvrdím, že na fotce s rybou je důležitá ryba a tomu napomáhá přiměřeně široké sklo. Co je ovšem důležité, nezneužívat toho pro matení lidí a lhaní. Tam si myslím rozumíme. Nafotit fobře metrovou štiku a napsat že má metr je podle mě OK. Špatný by bylo, kdyby autor napsal, že měla 130 cm (i tak se dá metrovka vyfotit).
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 11:53 ® cercer
-
regulus: neberu!!Zaplatíš odškodnění na srazu za matení veřejnosti!!!!!
reagovat)
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 11:37 ® regulus
-
Takže se tímto JV v této diskuzi VEŘEJNĚ OMLOUVÁM, že jsem (byť jsem o tom byl skálopevně přesvědčenej) napsal, že zmíněná fotografie je fotomontáž.
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 8:30 ® ZN
-
regulus: nezaujatý jsem, ale zase ne takový šíbr, abych to odhalil. Nevím, fakt nevím. Jestli fotí tou 16-ko, což je nějakých cca 22–24, tak to docílit mohl. A´t je to tak nebo onak, v každém případě je ta fotka pro mě prasárna. Jasně, jsou fotky, kde se realita záměrně zkresluje. Má to své tvůrčí a estetické záměry. Jsou však fotky, a focení ryb je čítankový příklad, kde se to prostě absolutně nemá dělat (stejně jak při focení architektury). Kdyby se známkovala tato fotka, tak je to nedostatečně, a to hrubo.
U spousty lidí se to dá přehlédnout s mávnutím ruky, páč to nijak neberou vážně. U JV je to jen další z jeho excesů, kdy záměrně manipuluje s lidma a záměrně ZKRESLUJE a nadhodnocuje své rybářské výkony. Takže resumé. Nedokáži z této fotky poznat, zda se jedná či nejedná o fotomontáž. V každém případě se jedná o praseckou fotku, záměrně matoucí veřejnost. Nedostatečně.PS: ale nevím, jestli je můj názor relevantní. Jsem přece jen zasekaný v to svém království a tak nějak mě Kubík moc nezajímá
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 8:12 ® rybarjj
-
ty prsty v zádu jsou podle mě toho druhého. A pokud už by dělal fotomantáž, tak tam nenechá ty prsty, když odstranit nebo zmenšit je je mnohem jednoduší, než na fotku vložit rybu a ještě si tak pohrát se stínem od blesku. Pokud to je fotomontáž, tak klobou dolu, ale pochybuji o tom
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2008 v 1:30 ®
-
jo,jo,starouši,na 47 fakt nevypadáš…tak mlado nie,starouši-:)
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 23:25 ® cercer reakce na …
-
jo,jo starouši..ale nevypadáš!
reagovat)
- Středa 13. srpna 2008 ve 23:15 ® regulus reakce na …
-
cercer1 – no už to tak vypadá. -:))))))))
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 23:07 ® cercer
-
regulus:…sem taky nezaujatej…hele…to už jsi tak starej???
reagovat)
- Středa 13. srpna 2008 ve 22:53 ® regulus reakce na …
-
Davide, je mi celkem jedno, jakej na to máš názor, je mi 47, fotím od 12–13 let, nejsu žádnej přeborník na foto nebo nedej bože profík, nikdy jsem to neštudoval, netvrdím že to umím, ale i malý děcko pozná, že ta fotka je fotomontáž ty prsty jsou jen nejvíc viditelný (proto jsem je zakroužkoval) a není to objektivem, myslím, že to moc dobře víš. Jak jsem psal, jedinej problém vidím v tom, že jsem z důvodu abych ukázal proč, stáhnul fotku z webu JV a označil ty prsty, bez jeho souhlasu, což jsem výslovně uvedl, pokud by jsi s tím měl mít nějakej problém, tak to v klidu smaž, ale to jsem už psal. Hlavně mě prosím netluč do hlavy klíny, že použil takovej nebo makovej objektiv, fotka je účelová a neobjektivní. Rybářská latina je jedna věc a veřejná prezentace fotomontáží věc druhá. Velmi by mne zajímal názor ZN (považuju ho za naprosto nezaujatýho, znalýho a objektivního), pakliže on nazná, že fotka není fotomontáž a megaprsty JV jsou způsobeny zkreslením objektivu, tak se v tomto fóru JV omluvím.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 21:53 ® sus1 reakce na …
-
HaD:Jasan.
reagovat)
- Středa 13. srpna 2008 v 17:56 ® tomchamik
-
HaD,přesně jak píšeš níž,sice nejsem žádná „rampa“,ale v práci něco nanosim.Při focení kapra kolem 15 kg mám problém předsadit ruce,když se to krátkodobě podaří,tak se jistě netvářím tak vesele jako Mistr.Když si porovnám Mistrovy ruce tak nevěřím,že by ty jeho rekordy byli hodnověrné.Foťákem se dá udělat fakt hodně a Mistr to velmi využívá,protože by ty ryby takto určitě nezvedl.A za tím si stojím
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 16:41 ® HaD reakce na …
-
rybarjj: to je dost široké. Já fotím po přepočtu 27kou a už to dokáže divy. 20tka je mazec.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 16:22 ® rybarjj
-
Jakub fotí Canonem 1D mark III (přepočet ohniska 1,3) a sklo používá 16–35mm f2,8. To už je dost široké
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 16:13 ® HaD
-
Tohle je tuším 128ka o váze odhadem 15–18 kg. Rozdíl v těch rybách moc nevidím a to se mi fotka moc nepovedla.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 16:08 ® HaD reakce na …
-
regulus: fotomontáž to být nemusí. Spíše šikovný výběr objektivu (např. CANON EF 14/2,8 L II USM) a mimořádné předsazení ryby od těla směrem k objektivu. Se 14tkou už se dělají divy. Fotka, kterou přikládám pro ilustraci je dělaná 10tkou (po přepočtu 15tkou) a efekt je myslím více než zřejmý (všimni si obrovské ruky oproti hlavě). Problém je v tom, že 40kg rybu na rukou předsadit prostě nejde. Nedávno jsem se o tom bavil s kaprařema, kteří fotí kapry a už kapra nad 15 kg v podstatě nejde na natažené ruce udržet.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 15:52 ® regulus
-
No kdyby se tu zase ozval nějakej zarytej obránce JV, kterej by mě chtěl přesvědčit, že mu závidím, tak mrkněte na fotku, kterou jsem stáhnul z webu JV a kroužky označil, z čeho je jednoznačně vidět že to je fotomontáž, všimněte si velikosti prstů.
Použitá fotografie byla stažena z www.jakubvagner.cz bez laskavého svolení JV.
Davide, kdyby s tím měl být nějakej problém, tak to klidně smázni.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 15:42 ® regulus
-
HaD – no zírám taky, zvlášť na amaterismus těch fotomontáží, je to vidět na první podled, ty kydy jsem raděj ani nečetl.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 15:40 ® HaD reakce na …
-
tomchamik: cink
reagovat - Středa 13. srpna 2008 v 15:02 ® tomchamik reakce na …
-
HaD.
reagovat))Pěkné stránky,pěkné zážitky,pěkné rekordy.zvlhlo mi oko.Jdu se ožrat.
- Středa 13. srpna 2008 ve 14:59 ® HaD reakce na …
-
sus1: nic mě rozmlouvat nemusíš. Já se na to dívám nezaujatě a objektivně. Když udělá něco dobrého, nemám problém mu napsat děkovný e-mail.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 14:43 ® sus1 reakce na …
-
HaD:Ale Tobě ho nerozmlouvam, to neeee???!
reagovat))))))
- Středa 13. srpna 2008 ve 14:28 ® sus1 reakce na …
-
HaD:Jo, to jo a právě proto se o něj nezajímam.
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 14:17 ® HaD reakce na …
-
sus1: zřejmě lidem vadí, když je někdo oblbuje
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 14:15 ® sus1
-
HaD:Jen si vem ,kolik lidí sere,že to tak píšu a pořád se o něj zajímají a pořád je to láká, vid???!
reagovat - Středa 13. srpna 2008 ve 14:14 ® sus1
-
HaD:No právě?!
reagovat