Vyhledávání
Candát a doba lovu?
21.7.2007 | ??? | 10.548 zobrazení | 21 odpovědí | upravit
Hoj, zajima me jestli z vas nekdy nekdo chytnul candata v noci…? Vsude se pise ze je to nocni lovec, ale me prijde ze za tmy nikdy nebere. Max tak do tech pul desate. Co vy jake mate zkusenosti? V jakou dobu toho nejvice nachytate? Znam pripady, ze berou v poledne pri 30´C na medovku:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. srpna 2009 ve 21:55 ® Tommy
-
Ahoj.Já mám u nás na řece s candáty zkušenosti okolo 9 hodiny ranní a to i se štikami a úhoři. Je to v létě při opravdu teplých nocích
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 ve 21:48 ® IoKosta
-
Ahoj,já chytám kandáty navečer,když se začíná smrákat a v noci za tmy taky.
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 ve 2:23 ® Michal/
-
Byl jsem pozván i s kamarádem na jednu nádrž abychom majiteli zjistili co tam tak asi je za obsádku, takže se chytalo nonstop. Celý den nic až v půl třetí ráno se mi podařil candát 69cm. Byl na mrtvou rybku.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 ve 22:26 ® Stroft
-
Minulý týden jsem lovil candáty na L.Maře.Tři dny na vodě od 16 do 20hod.Tropické teplo a obloha bez mráčku,záběry max 3 za den.Poslední den se zatáhlo ochladilo a spustil jemný deštík.Zaběry začly v 19hod a byly co nához,prostě jatka.Zdarný příklad jak počasí ovlivňuje aktivitu candátů.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 ve 20:19 ® vondras
-
v létě mám zkušenosti že skutečně berou kolem poledne hlavně pod jezy a mělčích proudech ovšem nutno vystopovat kam v tuto dobu najíždějí lovit ne všechna místa jsou ta pravá a na podzim mám nejradši 10,00–10,45hod kolem 16,00hod a 18,00hod skutečně byly doby v tyto hodiny kdy šly jeden za druhým a najednou konec a právě proto je ta rybařina zajímavá !!??
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 19:56 ® nedby
-
to je vše náhoda já ho chytil v dubnu 93 cm na chleba ale doba hajení je daná ale jinak candáty hodně v noci po 22ho a mohu říci že dost
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 15:17 ® harpunar reakce na …
-
Nikoliv-nejraději na kopýtka.Harpunu mám připravenou právě na te Stodolní-)))))))
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 15:15 ® Libor reakce na …
-
harpunar> a lovíš je harpunou?
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 15:13 ® harpunar
-
Myslím že candát loví celý den.Dva docela slušné (60+)mám chycené v horku,v pravé poledne.Ale nejlépe dle mé zkušenosti berou když je pošmourno a mží drobný deštík,nebo při západu slunce.Noční lovec jsem spíše já v pátek na Stodolní v OV.To ovšem lovím roštěnky.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 ve 13:52 ® petrcech
-
Občas jsou dny kdy prostě nejdou, ale pak z ničeho nic jo.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 ve 13:51 ® petrcech reakce na …
-
Libor> máš pravdu
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 ve 13:50 ® petrcech
-
Na jedné řece, jednom úseku ,nepovím které, jdou candáti opravdu dobře stačí jít v dobrou denní dobu a na dobrém místě, chod nástrahy nevyžaduje takové umění, stačí nástrahu spouštět a když jde dolů tak přecházejí záběry(není to pravidlem) chodím na ně na podzim, jdou těsně před setměním a chvilku po něm, ale musíte znát místa kde loví.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 11:03 ® Libor
-
To co někde nemusí platit jinde. Ryby a vhodný čas lovu je potřeba vysledovat. Záleží na hloubce a podmínkách. Je také nutno uvažovat zda ryby sami loví nebo je dokážeš vyprovokovat neaktivní.
reagovat - Pondělí 23. července 2007 v 9:50 ® harpunar
-
Moje zkušenost je že loví od stmívání do tmy,ale pak už jejich aktivita není velká.Ráno je to obdobné od skoro tmy do rozednění,ale aktivita je mnohem menší,než k večeru.Candát je dost nevyspytatelný,mi se předloni nejvěší podařil v červenci v pravé poledne v horku na double stříbrnou rotačku.Vloni v říjnu,listopadu 90% candátů mezi 13–14 hodinou,pak,jak když utne.
reagovat - Sobota 21. července 2007 ve 21:38 ® Sander
-
Ty mé bídné úlovky candátů jsem vyndal jedině v noci. Jak u nás na řece, kde jsou ohroženým druhem, tak na Orlasu. Sotva se setmělo, začli candáti a menší sumci, za bílého dne koncem léta zero, začátkem října a v listopadu 1–2 záběry, jinak vše za tmy.
reagovat
A co se týče přívlače, tak tam bych řekl, že je lepší brzy ráno či k večeru, ale nedávno se mi stala také náhoda, že vzala pětačtyřicítka po obědě v takovém vedru, jako bylo dnes. - Sobota 21. července 2007 v 19:56 ® mirmen
-
Několik záběrů a ryb jsem měl i při chytání přes poledne ( většinou blízko rostlin nebo u překážek typu potopený strom… větší háček a zasekávat do 2–3 metrů jízdy).
reagovat - Sobota 21. července 2007 v 19:54 ® mirmen
-
Několikrát v létě .. na řece..v proudu nebo na jeho rozhraní … při lovu úhořů na rybku nebo její část .. přišel záběr od candáta ( většinou menší candy , do cca 55cm). Na stojaté vodě jsem záběr od candáta po desáté večer měl jen několikrát . Zato jsem i na stojaté vodě chytil candáta i po rozednění … na malou rybku ( slunku) nebo mrtvého hrouzka.
reagovat - Sobota 21. července 2007 v 19:17 @ ??? reakce na …
-
Taky mám strašně rád noční lov, větší klid, míň rybářů. Navíc to má takový jiný rozměr, určitě víš co myslím. Akorát se nesmí nic zamotat, to jsou pak nervy
reagovat.
- Sobota 21. července 2007 v 17:12 @ ??? reakce na …
-
jasny. dik. taky si myslim, ze chodit na ne v noci nema moc cenu, ale je to skoda v noci je to nejlepsi!!:)
reagovat - Sobota 21. července 2007 ve 12:12 @ ???
-
Ještě jsem si vzpomněl, v nějaké knize jsem čet, že candát, když je aktivní tak loví celý den akorát na různých místech, takže ne celý den jeden flek, ale hledat a zkoušet. To že mi berou mezi 8 a 10 neznamená že pak už ne, prostě jsou jinde.
reagovat - Sobota 21. července 2007 ve 12:08 @ ???
-
Já chodím velmi často chytat ryby na noc, a co se týče candáta, taky jsem žádného nechytl dejme tomu od desíti do půlnoci. Nejvíc záběrů tak mezi osmou a desátou a pak ráno mezi půl čtvrtou a sedmou. Občas přijde nějaký i v poledne na živou rybku pro štiku. Jinak ne všude se píše, že je to noční lovec, spíš bych řek že je tohle rčení dávno překonané.
reagovat