Chytej.cz

Wolframové lanko? necteno

26.10.2004 | Ciffik | 6.942 zobrazení | 16 odpovědí

žhavou novinkou na českém trhu je wolframové lanko,které by podle všeho mělo nahradit lanko normální(ocelové). Chtěl bych se zeptat,nebo spíš slyšet váš názor na tuto ,,zatím pro mě neznámou" . Zkoušel to někdo?Jaké s tím máte zkušenosti? (osobně jsem to viděl a připadá mi to moc tenké,působí to na mě nedůvěřivě)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 30. října 2004 v 0:09 ® playboy007

čágo. bohužel vám musím dát za pravdu. po minulý rybě sem měl technosteel na kraji trochu roztřepený tak sem ho zkrátil a vyrazil na zubatý. chytal sem tak 2 hodiny a nic kromě pár slušnejch vázek. preventivně sem lanko zkontroloval: na pohled nic, ale v tahu mi ruplo v rukou, povídám si kurva buď mám takovou sílu nebo . no tak sem ho ufik, navázal karabinu přímo na vlasec a chytal dál… máme to my vláčkaři těžký,co?

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:25 ® HaD
HaD

mirmen: taky jsem ho párkrát bez větší námahy přetrhl. a narušení jsem si taky nevšiml. holt je to „něco za něco“

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:14 ® zedus
zedus

playboy007: Jo technosteel je docela v pohodě, znám ho už druhý rok, všechny jeho přednosti jsi už vyjmenoval, ale má i jednu slabinu. Je to jeho stříbrná barva, kvůli tomu teď zkouším HardMono. Mám Hard doma teprve dva dny a absolvoval jsem s ním jenom jednu vycházku k vodě, ale už teď můžu říct, že je méně nápadný než všechny ostatní matroše co jsem měl, dává mi větší šanci na zdolání štiky, než úplně bez lanka, ale neprosté bezpečí jako kevlar a ocel to není (mimochodem ani technosteel mi naprosté bezpečí nedá).

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:58 ® mirmen

Používám je asi 3 roky, po 1–2 rybách ( a někdy i vázce) se silně kroutí a vyrovnávat ho nemá smysl, stejně je už zeslabeno. Dávám je hlavně tam, kde je průzračná voda ( a kde čekám štiku) , za kalné vody nebo za šera nasazuju lanka silnější. Dvakrát jsem o štiku přišel, lanko přetržené ( vada materiálu???, neodhalené poškození po předchozí vázce ??). Jednou se mi na něm rozepjala karabinka ( a nezaregistroval jsem, že bych při předchozích vláčeních o něco zavadil).

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 13:43 ® playboy007

zkouším teď pro mě novinku: lanko TECHNOSTEEL. není to klasický lanko. je to extrapevný vlákno opletený ocelovým lankem. dělá se to v různých pevnostech od 2 do cca 15 kg (na vláčku ideální 4kg-dostatečně pevný a jemný). bez problémů se dají dělat uzly takže si člověk kousek odstříhne a upraví podle svýho. balení 5m cca 100kc. nejlepší vlastnost je že nemá tvarovou paměť jako třeba právě wolfram. prostě když se zkroutí párkrát ho projedeš mezi prsty, zatáhneš a je jak nový. POZOR: častejc kontrolovat jestli není poškozený (hlavně po vázce a rybě) a když se něco nezdá, radši vyměnit. napište jaký s nim máte zkušenosti vy!

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 12:20 ® doktor

PV: Ďakujem. To mám 15,8,6kg a tiež celkom spokojný.

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 v 10:16 ® PV

Doktor: Hends Product to vyrabí, ale dnes jsem se na to díval, takže se to nejmenuje „Steel-Line“, ale „Fiber-Steel“ a 5metrů stálo 150Kč(nosnost 8kg)- cena je strašná.

reagovat
Středa 27. října 2004 v 17:41 ® Padis
Padis

Ja si lanka dělám z pletenky která je vystužená od fi. Hends na vláčku používám pletenku 4–6kg a na rybičku 8kg. Jsem s ní spokojen cena 120kč za 5m mám to na dva roky.

reagovat
Středa 27. října 2004 ve 12:30 ® Tomash
Tomash

Wolframový lanka jsem zkoušel jsou pevný a tenký, ale jak už psali ostatní hustě se kroutí, takže na něj vytáhneš max. jednu štiku v lepším případě dvě. Už třetímrokem lovím na obyčejná lanka, která jsou v dostání ve všech ryb. obchodech jsou to ty nejobyčejnější – na jedné straně karabinka a na druhé obratlík. Používám je jak na plavanou s káčou, tak na vláčku a jsem spokojen.

reagovat
Středa 27. října 2004 ve 12:22 ® doktor

PV: Kto to vyrába, Hends Products?

reagovat
Středa 27. října 2004 v 11:03 ® PV

Já jsem wolfram používal několik let, ale to kroucení mě silně vadí, takže teď používám „Steel Line“- teď si nejsem jist, jestli je ten název správný- je to pletenka, ale specielně vyztužená- nekroutí se, dělaj se z ní v pohodě návazce. Problém je cena, 10m cca 120Kč.

reagovat
Středa 27. října 2004 v 10:41 ® HaD
HaD

Tenhle typ lanka je na trhu už celou řadu let. Viděl jsem ho v provedení s obratlíkem a karabinkou a bez jen se smyčkou na koncích. Pevnost je poměrně vysoká, někde okolo 5 kg. Je pravda, že se časem kroutí (zdolávání ryb, vázky apod.)

reagovat
Úterý 26. října 2004 ve 23:10 ® Dědek
Dědek

Zedus : jo tam. Ale objednal jsem si ho po telefonu, takže zítra bych ho měl mít,Ve čtvrtek jdeme s Toulovcem na zubatice, takže bych ho rád vyzkoušel.

reagovat
Úterý 26. října 2004 ve 22:04 ® zedus
zedus

Dedek: A kde si ho objednal, já u spinfly. cz, trvdily, že se mi telefonicky ozvou aby se to potvrdilo a ono nic, asi jim zavolám sám.

reagovat
Úterý 26. října 2004 ve 21:34 ® Dědek
Dědek

zedus : taky ho mám objednaný, tak potom napiš zkušenosti

reagovat
Úterý 26. října 2004 ve 21:12 ® zedus
zedus

Ona to není vůbec žhavá novinka, já o wolframu vím nějkej ten rok, ale nemám s ním dobré zkušenosti, nejhorší je jeho deformace, zachvilku je lanko celé zkroucené, ale to že je tenké to je jeho klad, nemusíš mít strach pevné je až až. Já sem si teď po internetu nechal poslat hartd mono, na to jsem fakt zvědaví, měl by to být trochu tvrdší monofil. vlasec s obrovskou odolností proti oděru, tak sem zvědav.

reagovat