Chytej.cz

Likvidace sumců na Záplavách??? necteno

20.7.2007 | hajan | 4.768 zobrazení | 26 odpovědí

Slyšel jsem, že je zde snaha o vylovení mnoha sumců přes dva metry a jejich nasazení do řeky. Ví někdo o tom něco bližšího?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 20. července 2007 v 18:40 ® skwor
skwor

Tak koukám, že téma „likvidace sumců na Záplavách“ se opět změnilo na „názory na Jakuba Vágnera“. Hm, nečekané…

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 18:22 ®  reakce na …

Lukas 5 Na ostrůvku nechytal, chytal u restaurace Racek.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 17:53 ® regulus
regulus

Je to velice zajímavý téma, teda pokud je aspoň většina informací pravda. Větší množství opravdu velkej sumců (myslím tím 170+) by asi mohl být fakt problém. Potom je asi na místě jejich počet zredukovat, otázka je co s nimi zda odvézt do řeky nebo někam jinam, co je špatně a co ne. MO to řeší (podle toho co píše Zadar), dle mýho názoru vcelku rozumným způsovem, víkendový chytání nonstop, pod dohledem RS, jinak by z toho samozřejmě vznikl bordel, ještě možná mohli povolit chytání místo na dva na tři pruty v případě, že jsou nastraženy vyloženě na sumce, tedy samozřejmě za předpokladu, že se těch sumců chtějí opravdu zbavit a opravdu jsou místní problém. Chytání některých jedinců na libovolný množství protů, je z mýho pohledu no comment, můj názor na JV je z mých příspěvků asi dost cítit. -:))))

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 17:07 ® Lukas 5 reakce na …
Lukas 5

Sorry za hrubku revírů

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 17:06 ® Lukas 5 reakce na …
Lukas 5

Mě říkal jeden kámoš co tam byl na rybách že JV chytal z toho ostrůvku („ostrůvek je místem hnízdění ptactva,je přírodní rezervací-lov ryb a vstup do vody zakázán“citace ze soupisu mimopstruhových revýrů) a měl nastraženo 9 prutů a ještě na břehu byly asi 2 nebo tři a chytaly taky na fest prutů jako on.Mě se zdá JV docela v pohodě ale tohle lovení sumců nonstop a dávání do řeky my přijde trochu ulítlý.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:57 ® Libor reakce na …
Libor

Řízek: zdravim Beroun, no jestli počet osob neodpovídá počtu prutů, tak to musel nekdo povolit.. fakt nevim… L.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:54 ®  reakce na …

Řízek takový les prutů měl o kousek dál ještě jeden.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:48 ® Řízek
Řízek

Zdar,taky mi zarazilo ze tam JV ma nasrazeno 9prutu.Ja si myslim ze by tam mel chytat jen na 2pruty jako kazdy rybar z nas.To bych pak chtel videt kolik by jich chytil.NA teto fotografii je nastrazeno 9prutu.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2261.jpg
Pátek 20. července 2007 v 16:40 ® 

Ještě kdyby měl někdo zájem, pořádají se o víkendech lovy sumců nonstop pod dohledem RS, zavezou vám bojku a popřípadě pomohou se zdoláním lodí, okolo rybníka jsou na stromech vyvěšeny plakáty, kde jsou podrobnosti.Už se takto několik pěkných chytilo.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:39 ® Libor reakce na …
Libor

Honza2: Bližší info o tom chytání nevím, kdo a co nebo jak povolil. Já tam ted nechodim.

Snad něco ví zadar??

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:18 ®  reakce na …

Libor celkem dobře popsáno, původní rybník se ale jmenoval Snopák. V soupisu revírů je napsáno myslím 68ha. Před lety to byl opravdu rybářský ráj, pamětníci by mohli vyprávět, ale po několika otravách způsobených kačickou mlékárnou okolo roku 1977–8 to už není to pravé, pamatuji si jako žák zš jsem se jezdil dívat na tu spoušť, haldy ryb mezi nimi obrovští kapři, sumci a tak. Potom tam došlo k přemnožení cejnů no a vysazení sumečci je měli zlikvidovat, ale těm zachutnali snad všechny ryby, jenom ti cejni nějak ne. Ještě k těm škodám od těch sumců, no asi na tom něco bude, protože po vysazených línech se jenom slehla zem, mareny to samé, 2 sumce co odlovili agregátem šli na pitvu a opravdu měli v sobě candáta, kachnu, želvu a kapry.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:16 ® Honza2
Honza2

To tam nemáte žádný pravidla rybolovu? A pokud to povolili JV tak to musí povolit každému z Vás. Jde přece o záchranu želv a kachen.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:09 ® Libor
Libor

souhlas se skworem a zadarem, bydlim taky kousek od zaplav,sumci tam sou,a taky asi miliarda cejnů… Ted mi volal kamarád že tam napočítal nastraženejch asi 17prutů, asi jsou tam fakt nonstop :-(( … Dávat sumce do Berounky je podle mě volovina, totálně decimují ostatní ryby..zdar L.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 16:06 ® Marfi69 reakce na …
Marfi69

Ale třeba se do budoucna dočkáme článku typu "Velký a celosvětově uznávaný a čestný sportovec a rybář JV vylovil největšího sumce za pomoci samoseku, samostřílu nebo granátu…(viz foto) :-) Domorodí rybáři ze záplav by si ty ryby totiž neuměli s radostí pochytat sami…Museli jim povolat posilu a novináře.. (který ani nevyretušovali těch xxx (myslím že 9) prutů. Aspoň vidíte co jsou lidi schopný udělat pro zviditelnění… Klidně i povodit pro televizi vykuchanýho pstruha v řece… :-)

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 15:58 ® Libor
Libor

ipac.svkkl.cz

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 15:45 ® Shrek reakce na …
Shrek

Zadar: Petře,to sis ještě nezvykl,že jsme si všichni rovni,jen někteří jsou si rovnější?Holt nejsi vysokej vyřvávající blonďák s vytetovanou arapaimou na rameni.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 15:42 ® skwor
skwor

pif: Blbost.

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 14:54 ®  reakce na …

pif odpovím ti já, jsem tam odtud taky, jsou to báchorky. Jinak s tím Kubou, byl jsem se tam podívat, no chytil prej asi 10 sumců, no ale jakým způsobem, měl nalíčeno asi 20 prutů, část u Racka byla bojka vedle bojky a chytal nonstop několk dní, kdyby takto mohl chytat jiný tak to chytí taky. To se mu to potom machruje, ať to zkusí na 2 pruty bez možnosti zavážet jako ostatní a potom když nachytá tak před ním smekám.

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 14:30 ® pif
pif

skwor:uplně odbočím,ale na tebe,jako místního,mám otázku.byl jsem na záplavách na jedné akci a místní nás tam varovali,že je tam nebezpečné koupání.prý jsou tam zatopený štoly a sem tam se nějaká propadne a následující vír tě může stáhnout.jsou to pohádky,či je na tom něco pravdy?

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 14:29 ® regulus
regulus

No řekl bych, že to Kuba vyřeší, ale celkem mě zarazilo, to, že pokud je jich tam opravdu tolik, jak tady píšete a pokud je pravda, že 2 roky nejsou hájení a nemají míru, tak proč spousta rybářů z relativně blízkýho okolí jezdí přes půl republiky na Dyju, to mě teda fakt není jasný, když mají u huby přesumcovanej revír s kapitálníma kouskama.

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 13:07 ® skwor
skwor

hajan: Nemůžu si pomoct, ale pořád nevěřím tomu, že by jich tam bylo tolik......

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 12:57 ® hajan reakce na …

skwor: Mno, kachnu vzít může, a pravděpodobně i bere, ale co s tím, když jich je všude, jak nasráno. Údajně na echu napočítali přes 2000 kousků z toho přes 200 nad 2 metry. Osobně si myslím, že je to spíš odhad.

reagovat
Pátek 20. července 2007 ve 12:12 ® skwor
skwor

A ještě něco. Dočetl jsem se dokonce to, že sumce odváží proto, že žerou kachny a želvy! Tak to už je prvotřídní blbost. Želvu jsem tam v životě neviděl a proč by lovili kachny, když mají kolem sebe neuvěřitelné množství cejnů. Nic proti JV, ale ten kdo to vymyslel asi normální nebude.

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 11:55 ® skwor
skwor

Byl jsem se tam podívat a jsem proti tomu. Zrovna odváželi čtyři sumíky tak 90–130cm, prý na Berounku. Větší debilita, než odvozit sumce jinam je nemohla napadnout. Už teď jsou tam silně přemnožení cejni, takže nechci vidět, jak to bude vypadat bez dravců :-(( Navíc silně pochybuju o tom, že by tam sumci byli tak přemnožení, jak se tvrdí. Za dva roky, co nemají míru ani dobu hájení vím asi jen o pěti rybách, kromě těch Jakubových, (a to bydlím asi 1 km od této vody a s místními rybáři se znám).

reagovat
Pátek 20. července 2007 v 11:33 ® Marfi69 reakce na …
Marfi69

Jak Kuba ubohou vesnici před sumci zachránil a ruku princezny a půl království za odměnu dostal… :-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img2260.jpg
Pátek 20. července 2007 v 11:32 ® Marfi69
Marfi69
reagovat