Chytej.cz

Likvidace plevelných ryb. necteno

25.10.2004 | jan | 20.014 zobrazení | 150 odpovědí

Čau chlapi… . můžete mi prozradit, jak likvidujete plevelné ryby, abyste je nemuseli hodit zpátky do vody, jak nařizuje řád? Já když jsem na břehu, tak zpravidla končí pod podrážkou mých holin. Není to brutální? Někdo to jen tak hodí do křoví. pod tou holinou je to rychlejší. Poraďte…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 19:43 ® jaryn

HaD: kecáš, před patnácti lety si věřil na vodsníka a nerozeznal tlouště od kapra

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 17:17 @ 

Toulovec – první otázka, co je podle tebe malá říčka? druhá otázka, jak poznáš zkušeného? třetí otázka, kde je u nás P revír, kde se ještě dokáží vytírat P. O.? když se dožívá jen pěti let, a to většinou je plně vyspělí, jo někde prý i 10 let, ale jak říkal, ten jak se jmenuje, ja už nevím, ale to je spíše nějaké zmutované stvoření, když se dožije těch uctyhodných 10 let. :o)) Dedek – radši střelím nějakého plesnivého komunismem nakaženého dědka, než bezdůvodně zabíjet okouny, tlouště.....

ALL – už se tak trochu vzpamatujete, a važte si toho co máte,. Plne souhlasím s názorem JARYNA, který tady jako jediný nastínil pravdu věci… Ne jak si každý myslí, že za všechno může nejaký ten plevelný okoun nebo tloušť, ale člověk by se měl zamyslet nad svím počínáním. ale to je plané plácání nezkušeného, neb přeci nelovím ryby 68 let, že :o)))

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 11:22 ® toulovec
toulovec

jo a už se těším že mi odpovíš že pstruh taky žere svůj potěr a plůdek jako okoun, takže je vlastně taky škodná na pstruhovkách.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 11:19 ® toulovec
toulovec

Mallet: ty jsi nepoučitelnej, už ti tu několik lidí říká že se mýlíš a ty pořád meleš svou. Okoun na malých psrtuhových revírech prostě nemá co dělat!!! Pokud jde o obrovské pstruhové revíry třeba pod přehradama, dejme tomu proč ne, ale na malých tocích, kde je vše uloveno rybáři, nebo kde se přirozeně vytírá potočák a lipan nad tím prosím nechytrač a dodržuj řád. Žravost a hltavost okouna znají i děti v ryb, kroužcích. Jo a když ti tady někdo zkušenej jednou něco řekne nebo poradí, třeba se nad tím alespoň zamysli. Ne všechny tvé myšlenkové pochody mají logiku. Že neznáš průměrný věk pstruha nikomu nevadí, to není důležité ale chytračit na malých pstruhovkách a pouštět okouny je naprosto zbytečné.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 10:41 ® HaD
HaD

Afterfree: jedl jsem tak před 15 lety tlouště z pstruhové bystřiny a pokud si dobře vzpomínám, byl lepší než pstruh z Makra

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 9:34 ® Afterfree
Afterfree

Já si myslím ,že hlavní problém je v rovnováze celého společenstva živočichů v danném revíru. Byl jsem napřiklad rybařit v severním Švédsku a tady spolu v pohodě v řekách i jezerech žijí pstruzi a lipani spolu se štikami a okouny. Je to dáno také malým rybářským tlakem. Na takových vodách nejsou “žádné ryby škodlivé!Tedy jestli “Mallet”rybaří na takovéto vodě ,plně s jeho názorem souhlasím. Ovšem většina našich pstruhových revírů by bez pravidelného zarybňování přestala existovat a o nějaké rovnováze se tu nedá vůbec mluvit. Také rybářský tlak je u nás mnohde nad mírou únosnosti. Takže,pokud chceme mít v našich pstruhovkách nějaké pstruhy a lipany musíme se naučit právě Je vracet vodě a na jídlo si vzít radši tu štičku , okouna nebo tlouště. Mimichodem,tloušť z čisté pstruhové říčky je i poměrně chutný,pokud vám nevadí kostičky.

reagovat
Středa 3. listopadu 2004 ve 23:41 ® Dědek
Dědek

mallet : asi jsem to dobře npochpil. Na P nemá vadit okoun? To snad ne!

reagovat
Středa 3. listopadu 2004 ve 21:40 @ 

Jaryn – uplný souhlas, to co jsi řekl nemá chybu, že mě to nenapadlo také tak napsat dříve........ Teď jsem zvědav na reakce, od takových těch přorodomeničů, ti co jim na P vadí okoun, i když vlastně vůbec ničemu neškodí......

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:15 ® Milky
Milky

Deather: myslíš chytli ????

Parádní téma! Přečti si ho celý a taky něco přihoď.

Jinak normální pokec je v ::: Diskuse :::

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:01 ® Deather

co jste chytki?,

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 20:47 ® Dědek
Dědek

Jaryn : pěkně řečeno, není k tomu co dodat

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 20:30 ® jaryn

Ještě, že nechodím na pstruhovku. Laik se diví , odborník žasne. Tahle diskuse se mi líbí. Až na to , ýe jsem zjistil jaký jsem barbar. Já když si chci vzít rybu tak ji majznu klackem nebo hřbetem dlaně po hlavě a je to. Sedum to je síla rozbít drahou pušku o strom. Ale musel si být naivka jít k myslivcům a myslet si, že budeš krmit zvířátka. Ti psrtruzi přežili s okounama a štikama. Pak přišel člověk, který předělává přírodu k obrazu svému a chtěl jenom pstruhy. Asi protože mají lepší maso neb podle mne je okoun stejně krásný jako pstruh. Z tohoto důvodu ostatní dravce tak odsoudil k smrti. Ted jde o to jak. Jak říká Milky aby to bylo důstojné homo sapiens. Jan se asi měl zeptat " jak nejlépe zabít. A tady by se mělo prdět na etiku. Mělo by to být co nejrychleji a pokud možno s nejmenší bolestí. V přírodě druh přežívá tím, že sežere druhého a všichni mají své místo. Jen člověk trochu pozměnil pravidla.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 20:12 ® Chose
Chose

No já bych je asi zabíjel(když bych musel) stylem mr. Beana,když si v parku připravoval sendvič. prostě s ní rychle a drtivě švihnout o zem(strom,cokoli co je v dosahu). je to asi nejrychlejší způsob. jinak pokud je to možné tak pustit. nebo odvézt Bassovi,ten by to zkrmil. pruhatec by se cpal až by byl jak koule. jinak u nás ty hovada po výlovu přivezly na sádky štěpkovač,do něj ze sudu lili rybky a srali to do siveních sádek pod tlakem. fakt hnus. z té organizace sem se po tomto zvěrstvu zdekoval. něco takového už nechci nikdy vidět.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 19:51 ® pupak

mallet – je mi to jedno potocmeny a lipany poustim zpet:o))))

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 19:00 @ 

pupák – jen jsem zvědav, co budeš dělat, až ti zvednou někde míru P. O. na 35 cm....... :o))))

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 17:15 ® pupak

sedum – ja se uz nerozciluju jen mi jiris prekvapil, takovej chytrej a bystrej hoch to byl:-)) )) toulovec – ! ! ! ! ! ))

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 12:09 ® toulovec
toulovec

pupák: plácáš nesmysly

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 12:00 @ 

Pupak: Jen se nerozčiluj !!! To škodí psychickému vývoji! My kluci, co spolu chodíme a pro které je pstruhovka tzv. druhou mámou, víme svý !!!

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 11:13 ® pupak

jiris – neser mi, zname se tak vis ze neplacam nesmysly a kdyz neco napisu tak jsem 100 procentne presvedcenej (jsem moc starej abych si delal z huby srac) tak si najdi prosim-te odbornou literaturu a koukni se tam kdyz mi neveris. Rikal jsem ze k tehle picovine co tu byla vypustena se nebudu vyjadrovat a at si jeji autor placa co chce, ale tobe timto odpovidam neb vim ze se pletes tak abys netvrdil tento nesmysl dal tak prosim-te ver mi ! ! ! ! !

reagovat
Sobota 30. října 2004 ve 14:16 ® jiris
jiris

Pokud bych měl odpovědět úplně přesně, tak je průměrný staří ryb tak 2–3 roky. Jak dosáhnou 23, případně 25 cm už jsou na pánvy, a to je bohužel realita.

reagovat
Sobota 30. října 2004 ve 14:13 ® jiris
jiris

Taky se přidám, ikdyž pozdě.

pupak – fakt myslíš, že je u nás pstruh tak krátkověká ryba 3–5 let?? Já tedy ne to jsou zhruba 35 cm ryby. Myslím, že kdyby se v délce 35 cm všechny ryby nesežrali, tak je ten průměr okolo 10 minimálně. A to i tak je stále dost větších ryb, které mají více jak 5 let i přesto, že se jejich stavy stále zmenšují.
A k tomu zda rybu okouna (ten je podle mě daleko více škodlivá ryba než jelec tloušť) s pstruhovky zabít či pustit asi toto. Na malých vodách zásadně zabít a na velkých říčkách zásadně pouštet.

Mallet – pokud považuješ říčku s průtokem 2 kubíky tak potěž klobás ) U nás mají průtok nej. potůčky sotva 10 l/s.

To je asi vše.

reagovat
Sobota 30. října 2004 v 11:56 ® Tomash
Tomash

Morphee, jak toho smajlíka kopírovat a pak vložit do dikuze? Poraď…

reagovat
Sobota 30. října 2004 v 1:30 ® morpheus

žádná reklama nebude Ale poradím ti jednu sledovací fintu,když klikneš na smajlíka pravým tlačítkem myši a z rozbalenýho menu dáš vlastnosti,tak se ti krom jiného objeví adresa serveru kde smajlík leží

A většinou tam má spóóóóóustu bratříčků. Tak hodně zdaru.[ Upraveno morpheus dne 2004–10–30 v 00:31 ]

reagovat
Pátek 29. října 2004 ve 21:39 ® Tomash
Tomash

Morpheus : Kam chodíš na ty super smajlíky??? Přiznej se!… Prosím,prosím…

reagovat
Pátek 29. října 2004 v 19:37 ® morpheus

plnej souhlas. Ona ta otázka do diskuze, přesně tak zněla. Jak zabíjíte ryby? Ale pár lidí co je nezabíjí ,jako třeba já. to sem napsalo a proto vznikla tato nekončící diskuze. A věřte že ta diskuze bude věčná. Jak už tady někdo psal ,není to v rybách ,ale v nás. je to rozhovor do nekonečna. A hlavně se zde nebavíme na dané téma, ale o tom zda zabít či ne. Ale budíž,myslím si o tom své a to jsem napsal. A zatim mi to nikdo nevyvrátil.

reagovat
Pátek 29. října 2004 ve 13:48 ® Tomash
Tomash

Naprosto souhlasím s Milkem – má to něco do sebe, ne???

reagovat
Pátek 29. října 2004 ve 12:14 ® Milky
Milky

Ono i usmrcení ryby může mít rozměr. A záleží na tom, jaké to provedení je. To, jestli ryba něco při přišlápnutí holinkou něco cítí je dost velká spekulace, ale je tu apekt kulturní. Co si o rybářovi pomyslí náhodný chodec na břehu, rodina s dítětem, … . V jejich očích asi těžko ( MY MY VŠICHNI ) vysvětlíme, že je to škodlivá ryba a že do téhle vody nepatří! Oni jen vidí, že rybář vzal rybu a flákl jí do křoví. Tady v první řadě nejde o to, jesli je tzv. nevracení škodlivé ryby správné – je to dané řádem a tečka! Tady jde o způsob provedení, ketrý může být stejně tak účelový, i takový, že se podobá rituální vraždě. Stejně tak i samotné slovo liqivace mi zavání šovonizmem hrubého zrna. Asi i mě by vadilo, kdyby jiný živočišný druh o mě takhle mluvil, tak prosím zaveďme do rybaření více kultury a chovejme se jako člověk rozumný a ne jen vzpřímený. Ono na tom,jak se chobáme k přírodě je malinko i vidět, jak se dokážeme chovat jeden k druhému. Záměrně nepoužívám smejlíky, myslím to totiž vážně.

reagovat
Pátek 29. října 2004 v 10:17 ® morpheus

Kua, chvíli tady nejsem a už je tady taková

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 23:14 ® Tomash
Tomash

Michalina, Sedum : Tvdit, že všichni myslivci jsou největší a nejzapřísáhlejší ochránci přírody a zvířat je úplně stejný jako tvrdit, že jsou takoví všichni rybáři. Jo byl by to nesmysl! Machalina – to proč já chci k myslivcům je to, že mě láká a vzrušuje lov. Fakt moc. To, co jste popisovali a vyprávěli o vašich zkušenostech s myslivci je opravdu smutná skutečnost, ale znovu podotýkám, že kvůli tomu tvrdit: Všichni myslivci jsou dobytci, který se rádi přetvařujou a zrůdy, který jsou na vrcholu blaha z toho, když můžou jakýmkoliv způsobem týrat a trápit zvěř… Tak to fakt ne!!! Že jsou mezi slušnými lidmi i čuňata to je asi všem jasný, ale já takovej nejsem a ani nebudu. Psal jsem, že se mi nelíbí, když rybář v dnešní době usmrtí rybku( byť i malou) podrážkou holinky, nebo hodem na šutr. Je důležitý si uvědomit, jestli přitom rybka taky netrpí – podobně jako onen pes nedostatečně zastřelený myslivcem, anebo kočky a lišky… Navíc mi fakt nepřipadá nějak hezký, sportovní a humání každou plevelnou rybku rozšlapávat. Nejsem žádnej ortodoxní zastánce ochrany životního prostředí a zvířat jako takových, ale mysliím si a trvám na tom, že by měl mít každý rybář určitou míru respektu i před tou malou plevelnou rybkou. I když je to „jen blbej okounek“…

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:39 ® Milky
Milky

Zbožňuju vochočený zvířata. Třeba fajn záležitostí jsou ochočený autíčka lásky, ketrý slyšej a reagujou na povel. To musí být bašta!

reagovat