Vyhledávání
Likvidace plevelných ryb.
25.10.2004 | jan | 20.049 zobrazení | 150 odpovědí
Čau chlapi… . můžete mi prozradit, jak likvidujete plevelné ryby, abyste je nemuseli hodit zpátky do vody, jak nařizuje řád? Já když jsem na břehu, tak zpravidla končí pod podrážkou mých holin. Není to brutální? Někdo to jen tak hodí do křoví. pod tou holinou je to rychlejší. Poraďte…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:34 ® HaD
-
milky: určitě!
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:32 ® Milky
-
HaD: a na to svoje jméno Šedivák taky slyšel!
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:27 ® HaD
-
mallet: když hubnul, tak to tolik žita asi nebylo jo a už přibírat nebude-nějací „rybáři“ ho prý už sežrali (ten kapr se jmenoval „šedivák“)
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:25 @
-
HaD – tak to ten kapr bude ještě chvilku přirůstat, než začne teprve tloustnout :o))) a jak je vidět, tak si žije jako prase v žitě :o))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:23 ® Milky
-
Jaký pedoFILE ???? Já ho nefiletoval !
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:23 ® HaD
-
mallet: ještě k tomu okounovi: právě že dorůstá podstatně víc! a proč uváděj zrovna 51??? to je přece kravina. a tlouť 62? moc pěknej, ale brácha má 65tku a určitě to nebyl svěťák
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:23 ® pupak
-
Milky – neboj mozna uz nebyl pod zakonem . . . a doufam ze pri foceni si s nim nedelal petting ))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:21 ® HaD
-
Milky! Ty pedofile!
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:20 ® Milky
-
Já do toho vnesu malinko světlo. Letos jsem chytl tlouště 32cm – kolik mu podle vás tak mohlo bejt let?
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:15 ® HaD
-
mallet: ten kapr měl okolo 90cm
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:14 ® HaD
-
Tak mi to nedalo a volal jsem někomu, kdo se vyzná. Ten pstruh 49 let starý, prý žil v nějaké studánce a je to prý absolutní rarita (hlava tvořila 1/3 těla). Obvykle PO prý moc přes těch deset let nedožije, a když tak je to většinou neplodný jedinec, který se ani nevytírá a tím nevysiluje a má i třeba nějakou genetickou vadu nebo se z něj „stane“ jezerák.
Pavouci se údajně taky dožívají 1 roka, ale v nějakých jeskyních, kde žerou tak 1 mouchu jednou za dva roky, dožívají let až 30.
Jo a ryba prý skutečně od určitého okamžiku na dléku neroste a jen zvětšuje objem, takže jsem se si mýlil. A to je co? Lidské
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:10 @
-
jo kolik ten kapr měl 70 cm, nebo více? záleží taky na tom jestli je to samice nebo samec, pokud samec, tak by se měl zastavit jeho růst na 70 cm, pak už jen tloustne, pokud nepřijde o přísun potravy (vysazení 20 metráků kapříků) tím pak zhubne a jikry a mlíčí, taky je jen někdy a po vytření a před zimou, záleží na formě. u dravců je to složitější, neb u těch může být chudý rok a prostě neuloví tolik kolik má, to samé kapři, letos to pro ně enbyl dobrý rok, ten minulý rok se zase přežrali....... :o))) atd......
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:05 @
-
HaD – co se ti nezdá, na okounovi 51 cm, moc velkej? nebo si myslíš že může dorůst ještě více? já osobně viděl okouna 55 cm… to jako tloušť letos jsem potkal mrtvého 62 cm. kdo takového viděl na své udici? Jinak řeka s průměrným průtokem 2–3 kubíky taková nic moc říčka, a tam kde je hájený úsek P. O. 60–70 cm, jak už jsem řekl loni připlaval ze zhora P. O. 85 cm........ jinak vltava – P. O. 60–70 cm, jo jasně že vím že záleží na úživnosti.....
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:03 ® HaD
-
mallet: kašli na to. já pstruhům nerozumím, klidně to přiznám, jen jsem se koukl do literatury. Jo a ryba podle mě roste celej život a není pravda, že by jen přibírala na váze. To je nesmysl. Kámoš v průběhu 2 let chytil několikrát stejnýho kapra a naposledy vážil asi o 3 kg míň a povyrostl do délky. Stejně tak sumec albín na Košínském rybníce (známý z TV) od loňska povyrostl do délky a „schodil“ při tom 6 kg
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:57 @
-
Had – a tady je právě ten zapečený pes, každý si myslí, že ryba roste po celí svůj život, no ale pokud dosáhne své max, velikosti, tak pak už jen do váhy (tloušťky)..... je vidět, že je každý zvyklí na pstroužky 25–30 cm, kapříky 35–40 cm, štičky 50–55 cm, plotice 10–15 cm, kdepak ještě přeze všechen ten masakr, u nás žijí ryby, které pamatují pád komunismu....... a to je dobře :o))) chlapi, chlapi – je to jednoduché, stačí se jen podívat na trofejní úlovky u P. O., průměr přírustku na rok a pak si vzít kalkulačku, hm......? :o)) co vy na to...... aha vy nevíte jak na to ??… :o))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:51 ® HaD
-
jinak je fakt, že některý atlasy jsou dost děsný: např. „Sladkovodní ryby“ edice „Průvodce přírodou“ uvádí:
Cejnek malý max délka 35 cm při váze 1,8 kg!!!!!!! no takovýho cejnka bych rád viděl (asi by musel sežrat alespoň kilo olova)
reagovata okoun-max délka 51 cm !!!. no a pak něčemu věřte
- Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:49 ® BoBo-Falknow
-
to mallet: Pořád operuješ s velikostí ryby, ta je ale závislá i na mnoha dalších faktorech – teplota vody, úživnost atd… To se prostě nedá spočítat na kalkulačce. P. S. Průměrná délka lidského života se také velmi liší region od regionu a průměr je 60–70 let. Ten příklad s lidským věkem byl opravdu jen příklad, tak to prosím Tě nepřepočítávej na ryby, to je trošku něco jiného.
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:49 ® xycht
-
mallet: temelín nech na pokoji ))) byl sem členem CARP TEAMU TEMELÍN, takže to neni nic špatnýho )))))))))))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:45 ® xycht
-
mallet: nezdá se ti,že těch 40let je fakt hodně? je to fakt blbost. nesmíš věřit všemu co kde píšou nebo říkaj, víš kolik trotlů píše knížky nebo píše do novin? Je jich víc než malé množství ))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:45 ® HaD
-
mallet: to chce klid. ale rozhodně bych neporovnával biologii člověka s biologií ryb. např. ryba roste po celou dobu svého života, oproti tomu růst člověka se zastaví okolo 20 (nebo 22, nebo 18. není to fuck). pak již rostou jen pupky atd…
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:44 ® xycht
-
Já našel na netu – www. rybareni. com že Pstruh obecný se může dožít 20ti let
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:42 @
-
jojo chlapi, tak jak tady bylo uvedeno člověk se v několika % dožije přes 100 let, průměr je asi 70–80 let, což znamená, že podle takového výpočtu je průměr u pstruha potočního cca 25 let a více...... jinak jak napsal pupák, že pstruh 4–5 let má něco okolo 25–32 cm, tak pokud v našich vodách plavou pstruzi obecní potoční 60–70 cm, někde i nad 70 cm, tak pokud vemu kalkulačku, tak mě vychází vysoké číslo......... :o))) že by snad mutanti? nějaká chemička? temelín? dukovany? tamara? nebo růža s prasenčáku? :o)))
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:38 ® HaD
-
mallet: určitě jsem se nespletl ještě jsem nepožil jo a ten citát od pupáka je vlastně citát z literatury-přesně tak se to píše i v té učebnici
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:36 @
-
pupáku, pupáku – v tom jednom tvém příspěvku, jsi jako řekl, že jsem jako pako, že si nepamatuji co jsi napsal, a napsal jsi že jsi neřekl že se pstruh dožívá 3–5 let...... a tady je tohle:
/ Pstruh obecný je v našich vodách krátkověkým druhem. V průměru se dožívá 3–5 roků, nejstarší jedinci až 10 let. / Toď tvůj text......
Jinak si se zachoval skvěle, jako spravný dospělák, když mě teče do bot, zahraju to do autu, ještě že fotbal nesleduji . o)))
jinak publikace: NAŠE RYBY Pospíšil/Hísek – nebo RYBY, vidal rybář s. r. o. – nebo SVĚT RYB –
Jinak si asi pletete P. O. s P. D. / p. d. – ten se v našich vodách dožívá těch 10–12 let, podotýkám dožívá, je jasné že se nedožije ani podzima, neb skončí na pánvi..... :o(
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:34 ® HaD
-
xycht: asi jo. příště to ale prosím piš do diskuse. jo?!
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:32 ® HaD
-
Na netu jsem se ted taky někde dočetl o maximu pstruha 100 cm, 9 kg a věk 50 let. Jenže to je asi naprostá výjimka. Chlapi mám dojem že jste se bavili „jeden o koze, jeden o voze“. Průměrný věk a výjmečný jsou totiž rozdílné pojmy.
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:30 ® xycht
-
to HaD: čau tak jak to vidíš v tu neděli? Pojedete na to Lipno?
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:24 ® HaD
-
Mallet: pokud se nepletu, tak a první zmíněná kniha sloužila či ještě slouží jako učebnice na Rybářské škole právě ve Vodňanech. tak nevím. ještě jdu sondovat
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:24 ® pupak
-
mailet – blabol si co chces. HOWG domluvil jsem
reagovat - Čtvrtek 28. října 2004 ve 21:24 ® BoBo-Falknow
-
Člověče, Ty jsi úpně mimo… Jak píše HaD, nějaký člověk se taky může dožít 120 let, řekl by jsi snad, že se lidé obecně dožívají stovky?[ Upraveno BoBo-Falknov dne 2004–10–28 v 20:25 ]
reagovat