Chytej.cz

Výměna koncového očka necteno

16.7.2007 | martin.zako | 6.722 zobrazení | 8 odpovědí

Potřebuji poradit jak postupovat při výměně koncového očka, které jsem si vlastní vinou zrušil na takřka novém uhlíkovém teleskopu. Náhradní už mám, jen nechci udělat chybu při odstranění poškozeného a nasazení nového. Dík za rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 19. července 2007 ve 23:09 ® Hony

používám kofix nebo pistole s tavným lepidlem. zatím v pohodě.lépe se to uvolňuje než epoxy

reagovat
Středa 18. července 2007 ve 22:58 ® martin.zako
martin.zako

Díky všem za rady.

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 17:40 ® Robur
Robur

hlavně buď strašně opatrný, já např. při nasazování očka zlomil špičku prutu, nezapomeň, že je dutá a dá se rozmáčknou

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 17:18 ®  reakce na …

Obě varianty jsou řešení, jen bych přecejen taky doporučil EPOXY…Dneska se prodávají v tubách dvousložková lepidla (např. vynikající „UHU“) s odstupňovanou dobou tuhnutí…ideální je tak 5 min. Já ho normálně vozím ve výbavě ssebou a už mockrát se mi to vyplatilo. Při zahřívání starého očka dej pozor, ať nepřehřeješ špičku. Některé kompozity jsou potom jako tvaroh.

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 16:37 ® bizkit reakce na …
bizkit

vterinak je mozna pohodlnejsi, ale jeste se mi nepovedlo ani jednou do te jedne vteriny hned pri nasouvani noveho ocka, to ocko vycentrovat. v tomto smeru uprednostnuji epoxyd, u ktereho se da krasne vycentrovat ocko a pres noc nechat zaschnout.

reagovat
Pondělí 16. července 2007 ve 23:43 ® CeP reakce na …
CeP

souhlasim ve smyslu ze epoxyd ma daleko delsi zivotnost. ale vterinak je pohodlnejsi a pokud nebude spicku moc machat ve vode tak mu taky nejakou dobu vydrzi. ;-) )

reagovat
Pondělí 16. července 2007 ve 21:38 @ ???

Stejně jako CeP,jenom bych vynechal vteřinové lepidlo a použil bych epoxyd.Při další výměně se to osvědčilo líp.

reagovat
Pondělí 16. července 2007 v 9:29 ® CeP
CeP

opatrne ocko nahrej zapalovacem. lepidlo zmekne a ocko se da kombinackama lehce stahnout. pak uz jen nasadais a na vterinak nalepis nove.

reagovat