Vyhledávání
Nahazování s mulitplikátorem
15.7.2007 | permoník | 7.941 zobrazení | 37 odpovědí
Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 21. září 2010 ve 21:15 ® troutkiller reakce na …
-
osprey> Je jasný že Penn Spinfisher by to zmáknul ale tam je ta výdrž zas vyvážená horším návinem a humpoláckým provedenim
reagovat - Úterý 21. září 2010 ve 20:46 ® osprey reakce na …
-
cirus> Přijeď se podívat
Já na amíky taky kdysi narážel anebo možná přímo reaguješ na moje slova. Máte tam masy rekreačních rybářů, kteří opravdu nejsou žádné star, multík se ovládat naučili a ryby nachytají. U nás je mraky lidí, kteří jsou fakt dobří a z MP mají zbytečný strach. Je třeba jim dodat sebevědomí.
Pokud jde o multíky, šíří se to v poslední době jako mor. Ale na spoustu technik se fakt nehodí.
Třídního nepřítele neřešíme už dávno. Zajímají nás slevy, akce, výprodeje, bulvární tisk a podobně
reagovat - Úterý 21. září 2010 ve 20:37 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Ono jde o to jaký smekáč a jaká nástraha. Hodně lidí chytá takové ty 150 – 200 g mořské popy se smekáčem (viz HaDovy Maledivy). Já s tímhle nemám zkušenosti.
Jerkáč s MP mám už dva roky a víc mi vadí jiná věc – většinu štik, co lovím, bych stejně dobře chytil s proutkem do 20 g a na vlasec 0.18 mm. Tyhle velké nástrahy chtějí pořádnou rybu.
reagovat - Úterý 21. září 2010 v 19:42 ® troutkiller reakce na …
-
osprey> Já jo a už to neni prdel
reagovatHlavně to smekáč brzo pošle do kytek
- Úterý 21. září 2010 v 19:30 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Asi ne, ale takovou ani nemám. 86 g nejvíc.
reagovat - Úterý 21. září 2010 v 19:11 ® troutkiller reakce na …
-
osprey> Ok tak přitvrdíme
reagovatCo tak nástraha co má 100g?To už asi taková prdel se smekáčem nebude!
- Úterý 21. září 2010 v 17:30 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Z čeho máš prsty? Smekáčem to jde taky a nějakou hodinu to vydržím.
A to víš, že na tom s multíkama nejsem tak zle…
reagovat - Úterý 21. září 2010 v 7:46 ® troutkiller
-
Koukám že tu máme další oživlou mrtvolu
reagovat)Multíkem nahazovat jde a to dost dobře!Nástrahou která má 60g neni problém Jerkáčem kterej má necelé 2 metry hodit 50–60 metru.Zkus to smekáčem,přídeš o prst po pár hodech
- Úterý 21. září 2010 v 0:07 @ cirus
-
Ale no tak panove!Prave multiplikator je kral navijaku! Pro nahazovani napriklad v mori jedinej vhodnej taky prave kuli tomu ze smekacim tolik nedohodis! Jestli neco neumim nebudu preci psat ze to nejde
reagovatProste neni v cechach beznej…a podobne jako automaticka prevodovka u auta je opreden spoustou nezmyslnych pover! Nejvice mne dostal komentar ,,když s tím umí házet amíci, tak se to musí naučit každej.,, Verte ze ,,amici,, toho umi i v jinych sferach mnohem vice nez ,,pepani,, Jenze cesi se holt bez ,,tridniho nepritele,, zda se neobejdou! Zdravi vas tridni nepritel z Texaskeho rybarskeho raje kde smekaci navijaky pouzivaji leda chude cernoske deti(jejich IQ nestaci na ovladani multiplikatoru)
- Středa 13. února 2008 v 0:06 ® Prutos reakce na …
-
jenže ty chceš MP na sumíky, ne? S tím nahazovat nejde.
reagovat - Úterý 12. února 2008 ve 23:54 ® 3.14ter
-
ahoj právě zvažuju koupi multíku ale všichni mi to rozmlouvají kvůli toho házení…ale jak to tady čtu tak to jde…nic méně pár věcím nerozumím třeba co to je to nahazování tím tahem?díky za odpovědi…
reagovat - Neděle 29. července 2007 ve 20:21 ® antony
-
Jak píše Regulus, nemožnost nahazování s multíkem je opravdu rýpnutí do vosího hnízda. Já jsem sice v této oblasti oproti Regulovi školák, protože s multíkem chytám první sezonu ( ale pouze na rybu, ne na přívlač ), ale můžu zodpovědně prohlásit, že systémem přes 2 pruty s olovem kolem 180g si vyvezu bójku do vzdálenosti, která líže hranici 80m, a to nejsem žádný nahazovací profík. Pokud by se tomu někdo věnoval, občas potrénoval, a měl pro tuto disciplínu i tělesné předpoklady, hranice 100m určitě není nedosažitelná, spíš naopak, dají se čekat i hody za tuto metu. hola antony
reagovat - Neděle 29. července 2007 ve 13:30 ® permoník reakce na …
-
jo a na DVD od HaDa je jen ukázaný nahazování s pomocným prutem…což pořád neřeší jak tam tu zátěž multíkem dohodit :o)
reagovat - Neděle 29. července 2007 ve 13:29 ® permoník reakce na …
-
regulus – jo jo CL 200 LH, chtěl sem na začátek něco levnějšího. Já to zkoušel poprvé na Berounce a když už všichni přítomní koukali jen na mě a přestlali chytat ryby tak sem se na to v..... :o) Nechápu prodání multíku, vždycky nakonec můžeš do trenek a zaplavat… :o))
reagovat - Neděle 29. července 2007 ve 13:22 ® regulus reakce na …
-
permoník – co máš, CL 200 ????
Ještě abych tady jenom nepsal co druzí, tak já když jsem se s multíkem učil házet, tak jsem si sedl na skalku na přehradě, hodil tam jenom olovo a zkoušel jsem. Víc jsem rozmotával než nahazoval, slova co při tom padala jsou nepublikovatelný asi ani po 22 hodině, akorát sem si dycky říkal, když s tím umí házet amíci, tak se to musí naučit každej. -:))))))))) Jinak z doslechu znám pár lidí, co multík prodali kvůli tomu, že prý se s tím nedá nahazovat. Spíš to bylo asi tak, že vlastně moc nechtěli a taky asi neměli nikoho, kdo by jim poradil jak na to.
reagovat - Neděle 29. července 2007 ve 12:14 ® permoník reakce na …
-
regulus > No je to o tom, že sem zvyklej na švih a tady se to musí tahem :o), no snad na sraz dotrazím taky a něco se přiučím. Hážu 100 – 150g a multík mám jeden z nejlevnějších, od Balzeru…ale teď koukám na DVD od HaDa a tam to prej je někde ukázaný :o)
reagovat - Sobota 28. července 2007 v 18:37 ® regulus reakce na …
-
permoník – to je něco úplně jinýho těch 100m, jsou na to speciální pruty a s tím multíkem je to o zvyku a možná taky trochu o přirozenejch vlohách. Loni na srazu to vzal do ruky Kostnak a normálně mu to šlo ze startu, naopak Toulovec mě na tom udělal šmodrchel, že jsem to půl hodiny rozmotával (Ivošku, nic ne zlým, byl to jen příklad, vím, že mě nemáš rád a budeš mi chodit chcát na hrob -:))))) ).
Ono se to časem poddá, myslím, že i se sumcovým se dá okolo 40m dohodit. Dost záleží i na prutu. Co máš za multík a jak těžkou zátěž hážeš???
reagovat - Sobota 28. července 2007 v 18:25 ® permoník reakce na …
-
Regulus> už jsem taky přišel na to že to jde, akorát fakt nechápu jak s tím někdo hodí 100 metrů…blázni. sem rád za svých 15 – 20 :o)
reagovat - Sobota 28. července 2007 v 18:02 ® regulus reakce na …
-
@twombles – no to teda bylo píchnutí do vosího hnízda. Pane chytrý co začínáte, s multiplikátory vláčím a u toho to jaksi bez nahazování nejde, s každým multiplikátorem jde nahodit, respektive se s ním nahazuje, bez vyjímek. S multiplikátorem lze nahodit stejně daleko, v některých případech i dál než se smekacím navijákem. Znám člověka co s multiplikátory chytá kapry, právě z toho důvodu, že s nimi nahodí dál.
reagovat - Sobota 28. července 2007 v 17:11 @ ???
-
multiplikator není urcen k nahazování(az na vijímky),ale mohlo by to jít kdyby ste si palcem ruky přibržďoval cívku,jinak bych doporucil velký smekací naviják tak 70ku.PS(je mi 15 let a také začínám)
reagovat - Úterý 17. července 2007 v 10:26 ® permoník reakce na …
-
Alivio> máš pravdu, už je v nabídce :o)
reagovat - Úterý 17. července 2007 v 10:13 ® Shrek reakce na …
-
jednoznačně zde na webu,stejně jako trička,šátky a pod.Nebo se pletu?
reagovat - Pondělí 16. července 2007 v 17:55 ® permoník reakce na …
-
PS: Kde se bude dát to DVD sehnat?
reagovat - Pondělí 16. července 2007 v 15:51 ® permoník reakce na …
-
HaD: četl a musím říct, že fakt super články. Hodně pomůžou do začátků. Otázky budu mít asi pořád, ale doufám, že na spoustu příjdu sám :o) Ale jestli ještě můžu mám ještě dvě: Nastavením multíku do „jízdy“ myslíš přehození na volnoběh a nebo jen dostatečné povolení brzdy? U tý volnoběžky se bojím, že se to při rychlejší jízdě zamotá. No a druhá se týká trhací bójky: Existuje spešl vlasec určenej k „trhání“ a nebo používáš normální vlasec? Díky moc PS: To DVD si určitě koupim
reagovat - Pondělí 16. července 2007 v 15:33 ® HaD reakce na …
-
vše jsi tedy četl a je to jasné? jinak to nahazování ukazuji v DVD o sumcích, které právě vychází
reagovat - Pondělí 16. července 2007 ve 14:06 ® permoník reakce na …
-
Regulus: Díky za pomoc v začátcích :o)
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 23:17 ® regulus reakce na …
-
permoník – jo a doplň si kartu, ozve se ti víc lidí.
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 23:16 ® regulus reakce na …
-
permoník – tak to asi bude správně, jak už sem psal na rybu chytávám málokdy.
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 23:14 ® permoník reakce na …
-
správnej odkaz na článek :o)www.chytej.cz
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 23:12 ® permoník
-
Regulus: Hmm, já právě četl v jednom článku od HaDa www.chytej.cz že při menším olovu do 200g, spíš naszavit prut do jízdy…Ale i tak moc díky za rady určitě se mi budou hodit.
reagovat