Chytej.cz

Nahazování s mulitplikátorem necteno

15.7.2007 | permoník | 7.961 zobrazení | 37 odpovědí

Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 15. července 2007 ve 22:51 ® regulus reakce na …
regulus

permoník – já na rybu chytám málo a když tak většinou zavážím, takže ti nejsu schopnej popsat přesně jak nastavit tu mechanickou brzdu, ale zkus ji ze začátku kapinku víc utáhnout, důležitý je to zabrždění v okamžiku dopadu do vody. Zkus si to párkrát „nanečisto“. Z těžkým závažím to není taková hrůza jako s lehkejma vláčecíma nástrahama.
S postavením prutu ti neporadím, asi je to jak kde. Na řece určitě na kolmo, na stojáku možná víc povolenou brzdu, ale nechat „odklapnutou“ volnoběžku, to bych asi nedělal.

reagovat
Neděle 15. července 2007 ve 21:50 ® permoník reakce na …
permoník

Ještě mi řekněte, myslíte, že je při lovu sumců ze dna lepší položení prutu na jízdu a nebo normální postavení kolmo s utaženou brzdou a čekat na ohnutí prutu?

reagovat
Neděle 15. července 2007 ve 21:45 ® permoník reakce na …
permoník

To Regulus: Díky moc, to brždění palcem mě nějak nenapadlo, sanžil sem se spíš při dopadu překlapnout rychle volnoběžku, ale to se mi taky zamotalo. No jo zvyk z klasickýho navijáku. Ta metoda s pomocným prutem je super, hned to vyzkouším, jinak už zbývá jen do trenek a nenápadně s nástrahou zaplavat :o)

reagovat
Neděle 15. července 2007 ve 21:43 ® permoník reakce na …
permoník

Díky, dobrej článek…myslím, že už to půjde :o)

reagovat
Neděle 15. července 2007 v 17:30 ® regulus
regulus

www.chytej.cz

• :))))))))))))))))
reagovat
Neděle 15. července 2007 v 17:27 ® regulus
regulus

Je to trochu složitější popsat. Já s multiplikátorem vláčím a netuším co nahazuječ, teda předpokládám že těžkou zátěž dejme tomu 100g. Nahazovat s rybou je blbost, způsob jak to nahodit s pomocným prutem je popsán v tomto článku www.chytej.cz . Pokud tedy předpokládám, že použiješ způsob nahazování z toho článku, tak si musíš nastavit mechanickou brzdu tak, aby se ti nepřetáčela cívka, jinými slovy musí ji mírně přibrzďovat, to v prvé řadě, nahazuje se tahem ne švihem jako u smekacího navijáku, nevím jak bych ti to jinak popsal a poslední a nejdůležitější věc, musíš mít celou dobu pod kontrolou to, aby se šňůra neodvíjela z cívky rychleji než letí zátěž, to docílíš jednak nastavením té mechanické brzdy a mírným přibrzďováním palcem a těsně před dopadem nebo v okamžiku dopadu musíš palcem cívku zastavit.

reagovat
Neděle 15. července 2007 v 16:14 ® antony

Zkus toto: www.mrk.cz , tam je skoro všechno, co potřebuješ vědět o nahazování s multíkem. Přeju hodně štěstí. Hola Antony

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1