Vyhledávání
Nahazování s mulitplikátorem
15.7.2007 | permoník | 7.961 zobrazení | 37 odpovědí
Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 15. července 2007 ve 22:51 ® regulus reakce na …
-
permoník – já na rybu chytám málo a když tak většinou zavážím, takže ti nejsu schopnej popsat přesně jak nastavit tu mechanickou brzdu, ale zkus ji ze začátku kapinku víc utáhnout, důležitý je to zabrždění v okamžiku dopadu do vody. Zkus si to párkrát „nanečisto“. Z těžkým závažím to není taková hrůza jako s lehkejma vláčecíma nástrahama.
reagovat
S postavením prutu ti neporadím, asi je to jak kde. Na řece určitě na kolmo, na stojáku možná víc povolenou brzdu, ale nechat „odklapnutou“ volnoběžku, to bych asi nedělal. - Neděle 15. července 2007 ve 21:50 ® permoník reakce na …
-
Ještě mi řekněte, myslíte, že je při lovu sumců ze dna lepší položení prutu na jízdu a nebo normální postavení kolmo s utaženou brzdou a čekat na ohnutí prutu?
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 21:45 ® permoník reakce na …
-
To Regulus: Díky moc, to brždění palcem mě nějak nenapadlo, sanžil sem se spíš při dopadu překlapnout rychle volnoběžku, ale to se mi taky zamotalo. No jo zvyk z klasickýho navijáku. Ta metoda s pomocným prutem je super, hned to vyzkouším, jinak už zbývá jen do trenek a nenápadně s nástrahou zaplavat :o)
reagovat - Neděle 15. července 2007 ve 21:43 ® permoník reakce na …
-
Díky, dobrej článek…myslím, že už to půjde :o)
reagovat - Neděle 15. července 2007 v 17:30 ® regulus
-
- :))))))))))))))))
- Neděle 15. července 2007 v 17:27 ® regulus
-
Je to trochu složitější popsat. Já s multiplikátorem vláčím a netuším co nahazuječ, teda předpokládám že těžkou zátěž dejme tomu 100g. Nahazovat s rybou je blbost, způsob jak to nahodit s pomocným prutem je popsán v tomto článku www.chytej.cz . Pokud tedy předpokládám, že použiješ způsob nahazování z toho článku, tak si musíš nastavit mechanickou brzdu tak, aby se ti nepřetáčela cívka, jinými slovy musí ji mírně přibrzďovat, to v prvé řadě, nahazuje se tahem ne švihem jako u smekacího navijáku, nevím jak bych ti to jinak popsal a poslední a nejdůležitější věc, musíš mít celou dobu pod kontrolou to, aby se šňůra neodvíjela z cívky rychleji než letí zátěž, to docílíš jednak nastavením té mechanické brzdy a mírným přibrzďováním palcem a těsně před dopadem nebo v okamžiku dopadu musíš palcem cívku zastavit.
reagovat - Neděle 15. července 2007 v 16:14 ® antony
-
Zkus toto: www.mrk.cz , tam je skoro všechno, co potřebuješ vědět o nahazování s multíkem. Přeju hodně štěstí. Hola Antony
reagovat