Chytej.cz

Gumové broďáky. necteno

24.10.2004 | Michalina | 6.408 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj chlapi, jen se chci zeptat: používáte někdo klasické černé gumové broďáky na rybařinu nebo i na jinou práci? Dejte vědět, díky. P

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 28. října 2004 ve 12:18 ® Michalina

Prý jakékoliv natírání nějakými prostředky jim neprospívá, dokonce ani glycerínem. A je lepší je nechat ve sklepě ve vlhku nebo v suché garáži. Tedy relativně suché.

reagovat
Úterý 26. října 2004 v 7:49 ® toulovec
toulovec

Jan: skladování je vcelku jasný- neohýbat, radši pověsit – volil bych variantu podrážkama nahoru a vyvěsit, neboť v ohybu to pak rádo zpuchří. pokud je chceš ošetřovat, myslím že přípravků na ošetření pneumatik najdeš dost a dost. Ale myslím, že takto namáhaný materiál stejně delší životnost než ty 4–5 let mít nebude.

reagovat
Úterý 26. října 2004 ve 2:37 ® jan

. a jak je ošetřovat a skladovat. Ví někdo? Díky. H.

reagovat
Pondělí 25. října 2004 v 15:49 ® Prizrak

Chlapi, vůbec si nekupujte prdelačky, prsačky či holiny, ale kupte rovnou skafandr!!!

reagovat
Pondělí 25. října 2004 ve 14:43 ® HaD
HaD

jan: na holinky… teď mám takový s kožíškem a tam je to vcelku OK

reagovat
Pondělí 25. října 2004 ve 12:43 ® pupak

Mivaval jsem je taky, ale zeleny, nikdy mi nevydrzely dyl jak 4 sezony, posledni prdelacky s holinou mi umrely loni a uz je obnovovat nebudu. Proti holine je hodne duvodu proc ne a ten kdo okusil pohodli brodaku s ponozkou tak se k tezkejm holinam uz nevrati:-)) )

reagovat
Pondělí 25. října 2004 ve 12:41 ® jan

Teď nevím, zanevřel jsi na ponožky nebo na holínky? Jo, jinak jsem slyšel už opakovaně názor, pomiňme estetiku , že se mají vzít silné ponožky, když už je nosíš a nemají se prát. Pak se noha neodře. no, možná, že v těch holinách je to celkem jedno. Taky si neumím představit, že bych si každý den bral do gumáků nové ponožky…

reagovat
Pondělí 25. října 2004 ve 12:18 ® HaD
HaD

mě se dříve dost často v létě stávalo, že jsem si do holínek vzal jen slabý ponožky a pak jsem měl úplně rozedřený paty a tak jsem na ně úplně zanevřel

reagovat
Pondělí 25. října 2004 v 11:39 ® jan

Souhlasím s tím, že sundávat broďáky po dlouhým nošení, pokud máš silný ponožky, je někdy problém, ale na gumový klasický broďáky nedám dopustit i ze stejného důvodu jako „Michalina“. Nosím je i na lov kachen a tak podobně. Rozhodně se za ně nestydím, když jdu v nich do hospody. prý se to dokonce líbí ženským, že prý je chlap v gumákách sexy Ale jinak jsem si zvykl, když je teplo, nosit je zcela bez ponožek. Ještě se mi nestalo, že bych se odřel. co Vy na to?

reagovat
Pondělí 25. října 2004 v 11:06 ® Michalina

Jsem rád, že nevládne jen neoprén nebo silon. U mně jsou nenahraditelné třeba i při čištění jimky a tak podobně. Taky, když jdu se psem na jeho okruh, dobře se hodí. To je samá tráva po kolena a když je rosa, jsou fajn. Máte taky zkušenost, že ty zelené gumové nevydrží tolik jako ty černé? A jak se ošetřujete nebo skladujete, aby vydržely a nepraskaly nebo nezpuchřely?

reagovat
Pondělí 25. října 2004 v 7:40 @ 

Používám klasické zelené gumáky vždy, když jdu někam na ryby. Už jsem si na ně tak zvykl,že už v nich chodím i do hospody. No to zrovna ne,ale když jdu na ryby brzo ráno a je rosa,nebo se potřebuješ dostat na druhou stranu řeky či vytáhnout uvízlou nástrahu, tak jsou téměř nepostradatelné. Používám tyto obyčejné broďáky proto, že často padám a všelijaké díry se dají v pohodě zalepit. Jen se občas zapotím při sundávání, když mám nohy obalené několika kusy různě silných ponožek. To si někdy říkám, že je lepší amputace a pořídit si protézy,které v plné výši hradí VZP. Důkazem toho, že je nosím stále, jsou mé fotografie, kde mě bez broďáků neuvidíš. Kromě brodění vodou při muškaření a přívlači, je potřebuji i k pozorování žab a pobřežního společenstva.
[ Upraveno sedum dne 2004–10–25 v 06:42 ]

reagovat
Pondělí 25. října 2004 v 7:32 ® toulovec
toulovec

Broďáky používám, klasický černý, ale až nechutně zbohatnu, hned jdu do prsaček – ale po mém velice častém koupání i v broďákách asi na to zbohatnutí nebudu čekat

reagovat
Neděle 24. října 2004 ve 22:39 ® HaD
HaD

tak to já si chci prdelačky opět pořídit, ale asi spíš neopren nebo nylon

reagovat
Neděle 24. října 2004 ve 21:36 ® BigMike

Někde doma je mám, ale když jdu k vodě, tak beru již zásadně prsačky, prdelačky už vůbec.

reagovat