Vyhledávání
Gumové broďáky.
24.10.2004 | Michalina | 6.408 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj chlapi, jen se chci zeptat: používáte někdo klasické černé gumové broďáky na rybařinu nebo i na jinou práci? Dejte vědět, díky. P
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. října 2004 ve 12:18 ® Michalina
-
Prý jakékoliv natírání nějakými prostředky jim neprospívá, dokonce ani glycerínem. A je lepší je nechat ve sklepě ve vlhku nebo v suché garáži. Tedy relativně suché.
reagovat - Úterý 26. října 2004 v 7:49 ® toulovec
-
Jan: skladování je vcelku jasný- neohýbat, radši pověsit – volil bych variantu podrážkama nahoru a vyvěsit, neboť v ohybu to pak rádo zpuchří. pokud je chceš ošetřovat, myslím že přípravků na ošetření pneumatik najdeš dost a dost. Ale myslím, že takto namáhaný materiál stejně delší životnost než ty 4–5 let mít nebude.
reagovat - Úterý 26. října 2004 ve 2:37 ® jan
-
. a jak je ošetřovat a skladovat. Ví někdo? Díky. H.
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 15:49 ® Prizrak
-
Chlapi, vůbec si nekupujte prdelačky, prsačky či holiny, ale kupte rovnou skafandr!!!
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 14:43 ® HaD
-
jan: na holinky… teď mám takový s kožíškem a tam je to vcelku OK
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 12:43 ® pupak
-
Mivaval jsem je taky, ale zeleny, nikdy mi nevydrzely dyl jak 4 sezony, posledni prdelacky s holinou mi umrely loni a uz je obnovovat nebudu. Proti holine je hodne duvodu proc ne a ten kdo okusil pohodli brodaku s ponozkou tak se k tezkejm holinam uz nevrati
reagovat)
- Pondělí 25. října 2004 ve 12:41 ® jan
-
Teď nevím, zanevřel jsi na ponožky nebo na holínky? Jo, jinak jsem slyšel už opakovaně názor, pomiňme estetiku , že se mají vzít silné ponožky, když už je nosíš a nemají se prát. Pak se noha neodře. no, možná, že v těch holinách je to celkem jedno. Taky si neumím představit, že bych si každý den bral do gumáků nové ponožky…
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 12:18 ® HaD
-
mě se dříve dost často v létě stávalo, že jsem si do holínek vzal jen slabý ponožky a pak jsem měl úplně rozedřený paty a tak jsem na ně úplně zanevřel
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 11:39 ® jan
-
Souhlasím s tím, že sundávat broďáky po dlouhým nošení, pokud máš silný ponožky, je někdy problém, ale na gumový klasický broďáky nedám dopustit i ze stejného důvodu jako „Michalina“. Nosím je i na lov kachen a tak podobně. Rozhodně se za ně nestydím, když jdu v nich do hospody. prý se to dokonce líbí ženským, že prý je chlap v gumákách sexy Ale jinak jsem si zvykl, když je teplo, nosit je zcela bez ponožek. Ještě se mi nestalo, že bych se odřel. co Vy na to?
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 11:06 ® Michalina
-
Jsem rád, že nevládne jen neoprén nebo silon. U mně jsou nenahraditelné třeba i při čištění jimky a tak podobně. Taky, když jdu se psem na jeho okruh, dobře se hodí. To je samá tráva po kolena a když je rosa, jsou fajn. Máte taky zkušenost, že ty zelené gumové nevydrží tolik jako ty černé? A jak se ošetřujete nebo skladujete, aby vydržely a nepraskaly nebo nezpuchřely?
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 7:40 @
-
Používám klasické zelené gumáky vždy, když jdu někam na ryby. Už jsem si na ně tak zvykl,že už v nich chodím i do hospody. No to zrovna ne,ale když jdu na ryby brzo ráno a je rosa,nebo se potřebuješ dostat na druhou stranu řeky či vytáhnout uvízlou nástrahu, tak jsou téměř nepostradatelné. Používám tyto obyčejné broďáky proto, že často padám a všelijaké díry se dají v pohodě zalepit. Jen se občas zapotím při sundávání, když mám nohy obalené několika kusy různě silných ponožek. To si někdy říkám, že je lepší amputace a pořídit si protézy,které v plné výši hradí VZP. Důkazem toho, že je nosím stále, jsou mé fotografie, kde mě bez broďáků neuvidíš. Kromě brodění vodou při muškaření a přívlači, je potřebuji i k pozorování žab a pobřežního společenstva.
reagovat
[ Upraveno sedum dne 2004–10–25 v 06:42 ] - Pondělí 25. října 2004 v 7:32 ® toulovec
-
Broďáky používám, klasický černý, ale až nechutně zbohatnu, hned jdu do prsaček – ale po mém velice častém koupání i v broďákách asi na to zbohatnutí nebudu čekat
reagovat - Neděle 24. října 2004 ve 22:39 ® HaD
-
tak to já si chci prdelačky opět pořídit, ale asi spíš neopren nebo nylon
reagovat - Neděle 24. října 2004 ve 21:36 ® BigMike
-
Někde doma je mám, ale když jdu k vodě, tak beru již zásadně prsačky, prdelačky už vůbec.
reagovat