Vyhledávání
Ledy se pohnuly
10.7.2007 | Honza2 | 5.987 zobrazení | 56 odpovědí
Výjimka z denní doby lovu ryb na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík
Na základě rozhodnutí MZe ČR č. j. 18760/07–16230 ze dne 29. června 2007, byla Radě ČRS udělena výjimka z denní doby lovu na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík v době od 24 hod. do 4 hod., a to od 29. června do 31. srpna 2007. Výjimka nabyla účinnosti dne 9. července 2007.
Rada ČRS doplnila v souvislosti s povolením 24 hod. lovu ryb ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru 481 501 ÚN Orlík o následující ustanovení:
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 24 hod. do 4 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hod. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
- Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, které se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (Čl. 3.13 a Čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).
Rada ČRS
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 12. července 2007 ve 23:50 ® Milky reakce na …
-
Já si myslím, že lov non-stop pro masaře moc není. Jsou to lidé, kteří mají rádi vlastnípohodlíčko a někde sedět až do rána??? To je pro ně mrhání časem, který jde přece „speněžit“ lépe! Vemte si, jak vypadají závody na chovné vodě. Před měsícem jsem byl rozhodčím a v polovině mého setoru za 2× 3hodiny nikdo nevytáhnul ani rybu! Když to žere, tak … a když nechtějí, můžete tam házet kaviárový tousty!!!
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 23:16 ® Sander
-
Prichy > „naše absence“ – myslíš všechny rybáře lovící v ČR? Proč? Udělám škodu, když prakticky všechny ryby šetrně pouštím? Zrovna dnes jsem byl opět svědkem, jak dříve narozený chlapík dovalil k vodě, 2× ulovil tu samou kudlu na živou rybu (jak jinak), 2× přeměřil… – je mi to sice šumák, ale už jenom to přeměření – pro mě jasný signál, že kdyby neměla 48, ale třeba 49.9, dostala by klackem přes hlavu, bo už měl podezření na „líznutí míry“. Smutná realita, a pokud budou tihle lidi chodit k vodě, zůstane to stejné. Tedy pokud nepovolí nonstop. Pak si snadno vydedukuji, jak to asi půjde dál. Ale věř, že bych se velice rád mýlil.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 22:50 ® Prichy reakce na …
-
Sander: jedine co by pomohlo rybam by byla nase desetileta rybarska abstinence (sice je to z komara velbloud ale stejne
reagovat…dal to nebudu rozvadet, slibil jsem si, ze se budu snazit se vzdy drzet tematu.
- Čtvrtek 12. července 2007 ve 22:41 ® Sander
-
Prichy > šak říkám, jako test to beru, napsal jsem, že „kdo nic nedělá, nic nezkazí“…
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 21:37 ® Prichy reakce na …
-
Sandere: jako ze se dostaneme na bod mrazu o nekolik let drive? to je mozne, treba to bude k necemu dobre…co muzes vedet.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 20:31 ® Sander
-
Kosmik > tak hadi to zabalí v 11 a pak jdou spát? Když se v létě stmívá až po desáté? To moc času se nažrat nemají. Hmm, to slyším poprvé.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 v 16:58 ® Kosmik
-
V ČRS už se asi probudili a zkoušíjouto, ale co MRS ta ještě tvrdě spí.
Sander: S těma úhořama to je všeobecně špatné, před rokem na Vranovsky přehradě nebyl problém za dne vytáhnout uhořa a tos nahodil na červa a za 3 hodiny tam byl. Letos sem ani jednoho nevytáhl a ani nebyl záběr. Uhoři berou max. do 23:00, pak už ne, to je moja zkušenost, ráno jsem ho nezkoušel chytat, takže si myslím, že lov nonstop bude mít minimální následky na přežívající populaci úhořů.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 14:30 ® Raf
-
Sander: Nemyslim si, že by u nás byli lidé méně vyzrálí než jinde, kde nonstop je. Navíc ho považuju za samozřejmost. Stejně jako to, že se u nás mohou chytat ryby. Doposud se jen hledaly důvody, proč by se mělo této samozřejmosti zamezit. Tenhle nesmyslný zákaz nutí slušné rybáře připadat si od půlnoci do čtyř do rána jako zloději. Nyní jsme snad na dobré cestě, i když je pomalá..
Petas: Možná by bylo dobré uvést, že tyto revíry byly vybrány proto, že tam lze rybáře dobře kontrolovat. Neznam Sázavu 5, ale lov nonstop z pražských nábřeží podle mě moc rybářů nevyužije. Smysl této výjimky je spíš v tom, že se něco stalo.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 12:33 ® vydra63
-
Akorát sumcaři moc neocení osvětlení loděk dle Řádu plavební bezpečnosti.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 v 8:34 ® Honza2
-
Tak jsem 10.7. vznesl dotaz na JčÚS jestli taky budou žádat o výjimku na své revíry a zatim jsem jim nestál ani za odpověď.
reagovat - Středa 11. července 2007 v 17:56 ® Petas
-
A další revíry – ( citace z českého rybářského svazu )
11.7.2007
Vážení, dovolujeme si Vám oznámit, že na základě rozhodnutí MZe ČR č. j. 18760/07–16230 ze dne 29. června 2007, byla ČRS ÚS města Prahy udělena výjimka z denní doby lovu na následujících rybářských revírech v době od 24 hod. do 4 hod., a to od 29. června do 31. srpna 2007. Výjimka nabude účinnosti dne 13. července 2007.
- 401 017 Vltava 5, úsek od jezu u Karlova mostu až k jezu u Jiráskova mostu, oboubřežně,
- 401 018 Vltava 6, úsek od jezu u Jiráskova mostu až k železničnímu mostu, oboubřežně,
- 401 011 Sázava 5, úsek od jezu mlýna Sázava – Černé Budy v Sázavě (jez pod klášterem v Sázavě nad Sázavou) až k ústí strouhy skláren Kavalier do Sázavy, z levého břehu.
ČRS ÚS města Prahy doplnil v souvislosti s povolením 24 hod. lovu ryb ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na všech uvedených revírech o následující ustanovení:
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 24 hod. do 4 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hod. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
- Výjimka se nevztahuje na lov z plavidel.
UPOZORNĚNÍ : Uvedená výjimka byla udělena pouze pro rok 2007
ÚS města Prahy
reagovat - Středa 11. července 2007 v 17:14 ® hajan reakce na …
-
Já jsem pro. Přesto souhlasím se Sanderem, že lidi jsou hovada a nemyslím, že u nás větší než jinde. Souhlasím i s Aliviem, kdo se chce nažrat rybího masa, tak se nažere ať to stojí co to stojí. Rybu si veme jak ráno, tak klidně v noci, to je prašť jako uhoď. A že by se za těch pár nocí v roce vychytal Orlas, o to taky nemám strach. Vono to přes noc nemusí bejt zrovna žádná divočina, stejně jako ve dne. Buď berou anebo ne. Takže tem kdo chytí howno párkrát za sebou, si příště rozmyslí, jestli se má krásně vychrápat doma, nebo čumět do tmy a hulit jednu vod druhý. Tak asi tak.
reagovat - Středa 11. července 2007 ve 14:45 ® cormaxx
-
Sander: jj máš pravdu že se nasadovej plán nezmění.Ale to si právě takovýhle lidi musí uvědomit že když smasí každýho kterej jim padne na prut tak ve vodě už žádnej plavat nebude.Oni pak budou první, kteří budou nadávat že tam nic takovýho není
reagovat
S tátou sme byli od středy do soboty na jendom rybníce.Sice tahali jenom kapři od 40 do 55 cm ale alespoň to bralo.Na ten rybník jezdíme už léta,a hlavně kvůli tomu že tam jsou jednotlivý místa oddělený rákosem takže každej má svojí trošku soukromí.Ale vedle seděl chlap a dopoledne přišel k nám se zeptat na co chytáme,tak jsem mu řekl že na klAsický foukačky.Hned začal nadávat že musí k vodě přijet ve 2 ráno že jinak mu to místo zasednou dědkové na babetách.Začal je kritizovat že skoro každej den co tam jsou odnesou 2 kapry…po chvilce když jsem ho poslouchal stylem jedním uchem tam druhym ven,tak z něj vypadlo že letos už vzal 70 kaprů a skoro všechno z tohohle rybníka.V tu chvíli jsem měl chuť mu jednu pustit..........A to je jeden dost velkej problém dnešní doby a to UMĚT PUSTIT RYBU Z5, myslim že se to trochu zlepší až tahle generace ,,vymře" a bude ,,vládnout naše generace" ( doufám že jsem tímto někoho neurazil a když jo tak se předem velice omlouvám) - Středa 11. července 2007 ve 14:11 ® Sander
-
cormaxx > jistě, to, že jsem zde uvedl, že tato změna hraje do karet jen rybářům a nikoli rybám – tak mi nešlo o jejich klid, nýbrž o to, že nějaké druhy začnou pomalinku ubývat. Třeba úhoř. Někde je problém se už dnes dostat přes 60, a to se smí jen do 12. Tam, kde na ně lidé chodí pravidelně ve větším množství, to asi dnešní násady těchto ryb neustojí. A myslíš, že se kvůli nonstopu násadový plán změní?
reagovat - Středa 11. července 2007 ve 13:58 ® cormaxx
-
Sander: nemyslim si že je to legalizace pytlačiny,ale to už je věc názoru
reagovatKonečně se to zavedlo i u nás,sice zatim jen na Orlíku,ale alespoň něco.Jen doufám,že tamní rybáři nebou dělat moc problémů,aby to po téhle ,,zkušební době" nesmetli ze stolu a žádnej nonstop nebude
Ale věřim že se příšti rok nonstop chytat bude.Pač mě už sere v nejlepším tahat pruty z vody.Je mi jasný že třeba plavačkáři,hmyzaři atd. asi nonstop nepotřebujou ale co kapraři,sumcaři…??!! A nějaký ty ,,zamrzlý" názory že noční lov je nebezpečnej,pche…to už je každýho věc.Každej je u vody na vlastní nebezpečí.Nebo že ryba potřebuje odpočinek??!! Myslim si že ryba odpočívá když nežere,je málo aktivní a ne když je jízda za jízdou
- Středa 11. července 2007 ve 13:37 ® Sander
-
Raf > Radku, proč by měl být řád postaven špatně, když není celoplošný nonstop? Pokud máš na mysli to, že jsme „pozadu“ oproti jiným státům, tak si uvědom, že žijeme v České republice, a opravdu si myslím, že zdejší lidé ještě nevyzráli – což se možná ukáže na konci tohoto období, kdy by měly být známy výsledky zřejmně častějších kontrol. Ale kdo nic nedělá, nic nezkazí, takže jako zkouška je to možná dobře.
reagovat - Středa 11. července 2007 ve 13:01 ® Raf
-
Však už byl taky nejvyšší čas! Dokud nebude platit u nás minimálně v letních měsících celoplošná čtyřiadvacetihodinovka, tak je řád postaven špatně. Nicméně i tuto první vlaštovku, která snad časem jaro přinese, lze ve svazových poměrech považovat za úspěch. A jsem za ni moc rád. Každý kdo udělení výjimky pro Orlík vítá slovy o tom, že noční lov nedopřeje klid rybám, nebo nastolí krutovládu pytláků, by měl uvažovat nad svou potencionální kandidaturou do orgánů vedení svazu. Byl by jistě vítán jako „mladá krev“ nabrnknutá na stejnou notu.
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 16:09 ® Sander
-
Tyhle věty z vedlejšího serveru mi berou myšlenky z jazyka: „Nejprve zajistit kontroly a pak povolit lov. Ale mám obavy, že to zůstane akorát u té druhé druhé poloviny souvětí.“ a " U nás mentalita lidí nedozrála k úplné svobodě lovu." Nemá smysl dále komentovat…
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 15:47 ® Shrek reakce na …
-
Sander: ale no tak.Jsi dost rozumný nato,abys uznal,že pokud někdo tu rybu mermomocí chce,tak jí odnese ve 12:00,19:00,23:59 nebo 2:45 a je mu to uplně jedno.Stejně tak pokud někdo chce lovit přes noc,tak prostě lovit bude a pár řádek napsanejch v RŘ mu to nezakáže.
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 15:01 ® Sander
-
Honza2 > nehodlám to řešit, stejně od půlnoci do 4 spím, když tam omylem zajedu, ale pravidla se porušovala, porušují a porušovat budou. Je to smutné. Kdyby v řadách rybářů nebyla pořád ještě většina hovad, bral bych to všema deseti v celé ČR. Ale dnešní mládež snad půjde lepší cestou…
Aneb úmyslně zapomeneš zapálit svíčku na břehu a krásně si nosíš kapry do kufru. Běžná praxe ve dne, natož v noci, kdy tě nikdo neuvidí. Atd…
Ale na druhou stranu, slušným rybářům to přeji, zaslouží si to.
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:56 ® Kosmik reakce na …
-
To není legalizace pytlačiny, jak může pytlák, který nemá lístek, vědět, že o kousek dál zrovna nejde rybářská stráž, myslím si, že stráž bude chodit častěji v noci aby zjistila jestli se všechny ustanovení dodržují, které napsal Honza2, a pro ryby je to taky užitečný.
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:49 ® Honza2
-
Sander: jestli sis to dobře přečetl tak jsou jasně stanovený pravidla a kdo je nebude dodržovat zakládá si na problém.
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:38 ® regulus reakce na …
-
SANDER – už se do tebe pouštím. -:))))))))
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:37 ® regulus
-
No máš pravdu, ale jenom trochu, je to takovej malinkatej ledíček, nicméně lze to považovat alespoň za částečný úspěch. Pánové možná chtějí pozorovat co to udělá, ale ono to neudělá nic, v každým případě je to pro ostatní (teda myslím ty, co to chtějí prosadit) určitý argument, dá se už namítnou, proč to „u nás“ nejde a na Orlíku, ano.
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:35 ® Sander
-
Kosmik > na lepší časy určitě, ale pro rybáře, opět nikoli pro ryby.
Ledy se sice pohnuly, ale jestli nenadělají víc škody než užitku, aneb další legalizace pytlačiny je na světě. Jen tak dál.
A teď do mě…
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 14:31 ® Kosmik
-
Že by se začalo blýskat na lepší časy.
reagovat