Chytej.cz

Ledy se pohnuly necteno

10.7.2007 | Honza2 | 5.986 zobrazení | 56 odpovědí

Výjimka z denní doby lovu ryb na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík

Na základě rozhodnutí MZe ČR č. j. 18760/07–16230 ze dne 29. června 2007, byla Radě ČRS udělena výjimka z denní doby lovu na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík v době od 24 hod. do 4 hod., a to od 29. června do 31. srpna 2007. Výjimka nabyla účinnosti dne 9. července 2007.

Rada ČRS doplnila v souvislosti s povolením 24 hod. lovu ryb ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru 481 501 ÚN Orlík o následující ustanovení:

1. Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 24 hod. do 4 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
  2. Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hod. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
  3. Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, které se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (Čl. 3.13 a Čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).

Rada ČRS

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 20:34 ® tomchamik
tomchamik

Tak nám zítra končí první 24h na Orlíku.Dovolte mi proto malé ohlédnutí a shrnutí poznatků z lovu nonstop na Orlíku.Celkem jsem byl na „svém“fleku u „zátoky sviní“ počas letních prázdnin 23 dní a nocí.V této době se se mnou potěšilo z rybolovu pár přátel.Chytalo se na kukuřici,rousnice a rybky.Nebudu tady popisovat jednotlivé ryby,celkem bylo uloveno 5 amurů 58–70,19 kaprů 30–60,hafo cejnů,sumci 25–50,jeden sumík 73 a candát 80. Protože i maji kluci mají papíry tak by se dalo průměrně říct,že se chytalo na 6 prutů.Během doby dříve zapovězené,tj 00–4h bylo uloveno pár cejnů a sumečků,takže obavy,že v noci budou jatka se rozhodně nepotvrdili. Stejně tak lichá byla moje obava,že po povolení lovu nonstop se na Orlíku nebude dát najít flek.Po celou dobu prázdnin bylo v okolí méně rybářů než loni.Jistě,jinde to mohlo být jiné,ale kolem Vystrkova se žádné nájezdy nekonali. Co jsem měl možnost probrat lov nonstop s ostatníma rybářema tak na tom byli podobně,tyto místa jsou vyloženě jak šité pro candáty a stejně bylo chyceno minimum ryb,žádná v noci. Podle mého bylo povolení lovu nonstop na této vodě zhlediska využití času u vody velmi příjemné a nikterak neohrozilo populaci ryb.Dokonce jsem byl mile překvapen pořádkem u vody,který loni tedy rozhodně nebyl. Doufám,že příští rok bude tato novinka platit i jinde.

reagovat
Sobota 14. července 2007 v 17:34 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: kua, ted se mi to smazalo:-((

takze jen kratce.....pokud se nenajde reseni, mame vsici smulu, bohuzel jakoukoli kampan by mel vest nekdo jiny, nez my dva :-) …my se muzeme pouze zaradit mezi ovecky, podepsat nejakou petici, ci prohlaseni pro nase zelene soudruhy ve vlade.

…no stacilo, jdu na stiky, doufam, ze chytnu i nejakou mirovou, zatim kdyz tak same stihlatka

reagovat
Sobota 14. července 2007 v 15:41 ® Sander
Sander

Prichy > ano, každé takové řešení bych velice rád podpořil. Ale bohužel Tvá věta „budeme muset umoznit co nejvice druhum samovyter“ je velice velice obsáhlá věc, kterou si měly uvědomit lidé před zhruba 200 lety a nechat přírodu ve stavu co možná nejvíce se podobající přírodnímu. Řeky narovnané podle pravítka tohle zajistit nemohou…

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 14:20 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: zapni si novu, tam uvidis uhore :-D

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 14:09 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: ale jo, to vis, ze jo.....takze pokud budes chtit zachranit druhy jako uhor, ktere proste zatim musime dosazovat, muselo by se nekde zacit.
V prvni rade musime zacit u sebe, a to se vyvarovat vet jako kapry (okouny, tlouste ci ja nevim co) mam na haku. Pokud by se docilo zmen, bylo by to vzdy za cenu kompromisu. To znamena, budeme muset umoznit co nejvice druhum samovyter (to ze je rybicek dost slysim skoro porad, ale co si pamatuju z mlade, kdyz okouni zacali lovit, byt bel „olej“ hladina se na chvili nezastavila). Kdyz se toto podari mohlo by se jit dal, nemuselo by se cpat tolik penez do tech ryb, kde vlastne dotujeme prirodu.
I tak asi nebudou penizky stacit, tak bychom si holt museli doplatit.
A v neposledni rade naucit se pouste ryby, pripadne zahajit nektere druhy, ktere jsou generacni.

Cely tento muj odstavec vychazi pouze z logicke uvahy, takze se mohu v nekterych pripadech plest, ale v zasade si myslim, ze mam pravdu.

A hlavne ( a to bych chtel podtrhnout) cely problem chapat komplexne....­.vetsinou se tu resi jednotlive veci, ale vetsinou chybi komplexnejsi reseni.

Pokud bychom byli schopni sesmolit nejakou petici ( domluva mezi sebou by byl prvni krok) udelali bychom alespon neco......napadaji me i dalsi medialni „tlaky“, ale to by se toho musela ujmout nejaka celebrita + plus nejaci odbornici (nejlepe primo z vyzkumaku apod.)

Ze nejde nic delat tomu neverim, nejsem tak zalozenej.

Pardon, zase se to moc netyka 24 nonstop, ale tak uz to v techto debatach byva.

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 13:17 ® Sander
Sander

Prichy > ale co ten had?? Zde se nelze bavit o vytírání. Jsem přesvědčen, že na tenhle druh bude mít nonstop velký vliv, vzhledem k jejich noční aktivitě a taktéž vzhledem k tomu, že se velice špatně pouštějí z5. Navíc jejich stavy se podle mého docela radikálně snížily, za což může nedávná nemoc plynového měchýře a samozřejmně také jejich vzrůstající cílený lov. Ale rozumím Ti, z pohledu nepůvodní ryby jako je kapr máš pravdu, ten kdo je chce, nachytá si je tak jako tak. Ale popravdě, kapr je mi celkem ukradený, těch se budou nasazovat miliony ať bude nonstop či nikoliv. Zrovna o tyhle ryby strach nemám.

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 13:04 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: pristi rok ti snad reknu jak je to s tim polskem ( abych se nemusel opirat „pouze“ o nazor rodileho polaka)

Z toho vseho mi ale vychazi, ze jsi na to prisel a problem bude v tom, ze se ryby malo vytiraji, nemaji dostatek prostoru pro zivot…tak si myslim, ze 24nonstop na to bude mit pramaly vliv, jestli si nekdo mysli, ze se vylovi o 4/24 vice ryb, je dle me blazen. Jestli nekdo chce odnest do auta 20 kapriku, budiz mu to prano.....ale mit na hodinkach 0:01 nepotrebuje.

reagovat
Sobota 14. července 2007 v 10:45 ® Milky reakce na …
Milky

Úbytek je dán především kolísáním výšky vodního sloupce, kdy vytřená bílá ryba ztrácí reprodukční potenciál. Na to je ale vysavena celá říše dravců. Když nemá dravec co dát do tlamičky, ochotně se vrhne na ty naše blbosti. Takže přírůstky dravců také nejsou nikterak dramatické a dost to nahrává těm, kteří berou ryby malé. Celkově je to dáno změnou klimatu, vyšším rybářskám tlakem, nesofistikovaným přístupem Svazáků, bezohledností majitelů MVE, ješitností některých rybářů a lidskou hloupostí obecně.

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 2:13 ® HaD reakce na …
HaD

jen mě to zajímalo…

reagovat
Sobota 14. července 2007 v 1:19 ® Sander
Sander

Prichy > napadá mě jedna věc – příznivé rybářské prostředí, tzn. nezregulované řeky, a v neposlední řadě menší rybářský tlak. Každopádně mockrát jsem četl, že to s těma rybama v Polsku už není tak horké.

HaD > 1%? Spíše méně, vzhledem k tomu, že pokud mám v úmyslu rybu pustit, předem se podle toho zařídím. Ale nějak mi uniká smysl téhle otázky, no, asi su ospalý, z toho ponocování na úhořích…

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 22:39 ® HaD reakce na …
HaD

Sander: nechci se Tě nikterak dotknout, ale jaká je asi tak mortalita pouštěných ryb? Chytáš jich ročně určitě tisíce. Jaké procento či promile podle Tebe nepřežije?

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 21:48 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: vis, v polsku se moc ryby nenasazuji, o rybarske moralce (natoz etice) se neda mluvit, ryb je tam dost, cim myslis, ze to je?

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 21:38 ® Sander
Sander

Prichy > proč se ptáš „Co“? Spíše se ptej Kdo?…

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 21:21 ® Prichy
Prichy

Sander: co podle tebe ma nejvetsi podil na ubytku ryb v nasich revirech?

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 20:55 ® HaD reakce na …
HaD

Já ale psal, pokud jsi četl, 3 dny nonstop versus 5 dní normálně. Breca psal o týdnu, to jest 7 dní, nikoliv však 14. Když už tedy slovíčkaříme. Ale to celé skutečně nesouvisí s nonstopem, protože by se tolik ryb navíc díky těm 4 hodinám v noci nechytlo. O tom jsem zcela přesvědčen. A i kdyby nakrásně ano, tak je to úplně fuk, jestli se násada vybije za týden nebo za tři dny. ÚPLNĚ FUCK!

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 20:15 ® cormaxx
cormaxx

Vím že k nonstopu to úplně není,ale když už se má něco modernizovat tak by nebylo naškodu kdyby byl nějakej limit ulovených ryb.Ať už za týden,měsíc či rok:-)

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 20:06 ® Milky reakce na …
Milky

Já si myslím, že pytlák – poloprofesionál není blb, co sedí na zakrmeném místě se dvěma udičkami!

Už dávno jsem navrhoval, že kdyby se zavedlo non-stop chytání, tak ať jen chyť a pusť s tím, že rybář nesmí mít dva dny před ani po, ponechanou rybu.

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 16:53 ® Sander
Sander

HaD > kdepak, vždyť to přece souvisí. S hájením si to nepleť, myslím 14 dní klasického lovu versus 3 dny nonstop, jak psal breca :-)

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 16:51 ® HaD reakce na …
HaD

Sander: to je trochu jiný téma. Hájení po vysazení nemá s 24kou nic společného

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 16:25 ® Sander
Sander

HaD > ne tak docela. Za těch 14 dní má ryba přecijen větší možnost se malinko hýbnout z místa vysazení a aklimatizovat – a to mohou být třeba ty ryby, které se loví přes léto, kdy se kapři většinou nevysazují. To máš jako s granulema, ti kteří včas popojedou jinam, mají možnost domestikovat, a na podzim mít 45cm. Jsou to sice tak 2–3 ryby ze sta, ale na malých říčkách je to slušný.

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 16:20 ® HaD reakce na …
HaD

Alivio: výsledný efekt je ale stejný, ne?

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 14:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

HaD: za tři s nonstopem,protože jsi na jednom fleku,nikdo Ti nesedne na Tvůj zakrmenej flek.Tudíž si schováváš kapry hezky „za roh“ a pak je ve tři ráno odneseš všechny.Copak Tys nikdy nepytlačil? :-D

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 14:54 ® HaD reakce na …
HaD

breca: a co je lepší: vychytat to bez nonstopu za pět dní nebo za tři s nonstopem?

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 13:29 ® Milky reakce na …
Milky

Alivio, ty bys žral, jak na povel! :o) … pochopitelně, bejt rybou :o)))))))

reagovat
Pátek 13. července 2007 ve 13:14 ® Shrek reakce na …
Shrek

Padis: máš recht,chlape!!!

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 11:44 ® Padis
Padis

breca tak tohle se děje po nasazení snad úplně všude

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 11:10 ® breca reakce na …

HaD- divíš se Sanderovi? Já ani ne, před 14 dny nasadili u nás kapry a tejden bylo u vody tak plno, že si nebylo pomalu kam sednout. Tak si někteří zachytali, zaplnili mrazáky až po okraj a u vody je zase pusto a prázdno. Pokud by se chytalo nonstop, tak to bude otázka dvou tří dní. Jsme prasata, obecně to platí… Když je něco skoro zadarmo, tak se s tím musíme udávit. Povolenka se musí rentovat, ba i něco přinést…

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 10:53 ® Sander
Sander

HaD > proč? Snadná odpověď – vidím denně, co se děje kolem vody, optimista ze mně bude až tehdy, kdy lidé pochopí, že do řeky se pro ryby nechodí jako do ledničky. Ale neboj, kdyby ve mě nedřímala jistá dávka optimismu, dávno jsem se dal na pěstování karafiátů.

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 1:48 ® HaD
HaD

sander: proč jsi tak negativně a pesimisticky naladěnej? Sakra mladej člověk by měl na svět koukat trochu optimističtěji…

reagovat
Pátek 13. července 2007 v 1:16 ® Shrek
Shrek

Milky: já být ryba v Tvém sektoru,tak bych strachy taky nežral.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1