Vyhledávání
AMUŘI
1.7.2007 | ivošš | 17.902 zobrazení | 49 odpovědí
Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vyskočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 15. dubna 2009 v 15:35 ® Filip00
-
Jednou se mi podařilo chytit amura na prdelku z rohlíku (vzal ji z hladiny), ale to bylo poprvé a naposled co jsem ho chytl
reagovat - Středa 15. dubna 2009 ve 14:45 ® Libor
-
rgb23> s bičem na amura je volovina, upálí ti to dřív než řekneš slovo „amur“, a vidím to naopak, problém ho je ulovit než vytáhnout, spousty lidí dělá chybu že si na výpady amurů nešteluje brzdu, dost často totiž dělají první výpady až u podběráku, pak práááskk a je po srandě
reagovat - Středa 15. dubna 2009 v 0:25 ® rgb23
-
no a co takhle zkusit to přímo na list rákosu nebo salát? když jim to naservíruješ bičem nebo plavačkovým prutem na hladinu někde kde se pasou určitě nepohrdnou. Spíš než ulovit je problém je z vody vytáhnout.
reagovat - Úterý 14. dubna 2009 ve 21:46 ® ART
-
Joo amur je profesinál musíš na něj tak, kde tušíš kdy by se moh zdrzovat. Dost blba odpoved co ale nevadi. Nejvic se mi osvecila kukurice
reagovat - Úterý 14. dubna 2009 v 8:37 ® cormoran
-
Amur je celkem nálodová ryba, zažil jsem dny, kdy šli prakticky na hod a na všechno, ale byly i dny, kdy prostě nepřijímá potravu, takže i pomyšlení na zdolávání nějakýho živýho torpéda je utopie…Chce si je to najít, nenechat se odradit neúspěchem a zkoušet a zkoušet, výsledky se dostaví:)
reagovat - Neděle 12. dubna 2009 ve 14:38 ® Michal/
-
Mě se osvědčilo, když sem jim to hodil skoro pod tlamu. Bylo to na hladinu, jen kostka chleba. Připlul pak ten zelenej žabinec, obalil to a už si jen slyšel jak to srkaj. Takže já chytám amura jedině na kostku chleba.
Pak se taky prodává různá kukuřice atd. Za zmínku stojí možná pufiny na amury. Jdou na ně docela dobře.
reagovat - Neděle 12. dubna 2009 ve 14:14 ® Alov
-
U nás jsou torpéda kolem metru. Loni jsem na ně pár krát vyrazil. Nástrahy jsem zkoušel už zde zmiňované. První 3 návštěvy zcela bez úspěchu. Pak jsem sice záběry měl, ale v zoufalství jsem tak zjemnil sestavy, že jsem se jen koukal na vlnu u hladiny a pink. Tyhle torpéda dostat chce kus kumštu a kus štěstí. Nej nástraha chleba zabalený v tom zeleném hnusu
reagovatAle chce to zkoušet a zkoušet a určitě hlavně u hladiny
- Neděle 12. dubna 2009 v 10:18 ® _*Aston_* reakce na …
-
amur je bilozravec..a zivi se hlavne zooplanktonem a mekkym rostlinama..ale plno amuru co jsou vysazeni do rybniku..a pochazi uz z nejakeho soukromeho chovu tak sou vetsinou zvykli na normalni krmeni Kp granule,obili,kukurice.. ale ja je u nas..chytam..na kus chleba a na hacek dam zabi vlas… nebo na velky zluty polystiren
reagovat - Sobota 11. dubna 2009 ve 23:02 ® Pčr
-
Ahoj, já mám zkušenost, že pokud jsou na rybníce kde se živí rákosem je dobré jim ho naservírovcat i na háček… Vlez do vody, pod vodou u břehu najdeš takové malě špičky rákosu. Ještě nevyrostlý… no a ty napíchni na háček… Jinak jednou jsem to zkoušel i na listy z konopí a úspěch byl slušnej… přeji hodně štěstí!!
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 16:38 ® mana01
-
Házej jim chleba, časem si zvyknou, já je jinak nechytám.
reagovat - Sobota 7. července 2007 ve 23:40 ® schwara reakce na …
-
ale na amury na hladinu by měl být slabší silon jinak po tom tolik nejdou. nebo je dobrý chytat na rohlík na hladinu.
reagovat - Sobota 7. července 2007 ve 23:39 ® schwara reakce na …
-
brácha letos chytl 76cm jenom na háček na hladinu a jeho návnada byla jehněda ( květ z vrby ).
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 ve 13:49 ® čabi
-
Jednu dobu jsem chytal na jednom rybníku amury na rousnice.Brali na to bobře i když okolo roste hafo rákosu.
reagovat - Středa 4. července 2007 ve 13:31 ® jake
-
Včera jsem chytil 4 malé amury na položenou na hnojáky. Hleděl jsem na to jak roura a absolutně nechápal… :-o
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 16:59 ® ivošš reakce na …
-
Vlackar:???
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 16:58 ® ivošš reakce na …
-
Jak jsi to daval na haček?
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 12:28 ® barn
-
minulej rok jsem je chytal na merunky.Když víš kudy plavou tak je zakrm,krmil jsem týden do předu.Na břeh se podíval největší 78cm,ale na prutu jsem měl větší,bohužel se vyřízli.Jinak jsem jich vytáhnul tak 5–7 za den.Dobrý jsou i mirabelky.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 12:16 ® Syky
-
Ja tento rok plánujem vyskúšať lov na ďatelinu(lucerku) niečo som o tom čítal a zdása mi to dobrá vec. Jednoducho treba na jedno miesto kŕmiť a tesne vedla toho nahodiť plavák s ďatelinou.
reagovat - Neděle 1. července 2007 ve 21:04 ® Vlackar
-
Ja sem chytil amura na obycejny „zabinec“. Na tu hnusnou zelenou rasu a brali moc pekne. Vyzkousej to!
reagovat