Chytej.cz

AMUŘI necteno

1.7.2007 | ivošš | 17.895 zobrazení | 49 odpovědí

Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vys­kočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 29. června 2009 ve 13:20 ® -zruseno reakce na …

mira.ll> Většinou ve sloupci.

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 13:07 ® Libor reakce na …
Libor

mira.ll> mrkni do osobky

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 13:05 ® mira.ll
mira.ll

padák> a nástrahu máš u dna,ve sloupci, nebo spíše u hladiny?

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 12:56 ® -zruseno reakce na …

mira.ll> Skoro vždycky. Největšího amura ( bohužel nevyfocenýho )mám 72cm právě na splávek. Jako nástrahu dávám červy, nebo kukuřici. Občas neškodí ty dvě nástrahy kombinovat, mě to funguje spolehlivě.

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 12:50 ® mira.ll reakce na …
mira.ll

padák> ne, ale prubnu to. Tobě to funguje se splávkem?

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 12:46 ® -zruseno

Skoušel si splávek?

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 12:45 ® mira.ll
mira.ll

Libor>háček přímo na kmen bez olova.

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 12:16 ® standas reakce na …
standas

mira.ll> mně třešně normálně žerou a později špendlíky a švestky,musíš bejt trpělivej a dočkáš se

reagovat
Pondělí 29. června 2009 v 11:45 ® Libor reakce na …
Libor

mira.ll> a na jakou montáž chytáš na třešně?

reagovat
Pondělí 29. června 2009 v 11:23 ® mira.ll
mira.ll

Již čtvrtý den si zakrmuji dva fleky třešněmi a pořád nic. Amurů je tam dost ale třešničky jim asi nevoní :-) . Ale nepovolim, ještě pár dní vydržím. Včera mi to vzal jeden (69cm) z hladiny na housku 4×4 cm. Jsou hrzně opatrní,dvakrát se mi stalo,že přijel k vlasci co ležel na hladině, „ohmatal“ si ho a pak vypálil jak raketa a dalších několik amurů s ním. Tak držím palce :-D !!

reagovat
foto/forum/2009/th-img9232.jpgfoto/forum/2009/th-img9233.jpg
Neděle 28. června 2009 v 15:09 ® superweb
superweb

jee ono to tu nepodoporuje odstavce oddelene enterem nebo co..a to sem se tak snazil udelat ten text alespon trochu prehlednej :-)

reagovat
Neděle 28. června 2009 v 15:09 ® superweb
superweb

Ma uspesna amuri taktika se trochu lisi od nize popsaneho, ale zkusim urcite i zde doporucene. Mam vytipovany amuri rybnik, kde vetsinu plochy tvori melcina do 50cm, jen na male casti kolem stavidla je kolem 2 metru. K uspesnemu lovu je treba sluenecne pocasi, pak se amuri vetsinou zdrzuji v hejnech s kapry na te melke casti a jejich lokalizace s polarizacnimi brylemi neni slozita. Pak je potreba bezvetri z duvodu vnadici strategie, ktera spociva v tom, ze roztrham nekolik rohliku a rozhazim po hladine. Zhruba hodinku trva nez je amuri zacnou zrat(podle me je musi videt hned, ale jsou proste opatrni), proto je dulezite, aby je vitr neodfoukal nekam do rohu. Mezitim se v jine casti(abych je nerusil) zabavim chytanim kapru na kukurici(na plavacku jdou krasny vypaseny kousky od 50 do cca 80cm). Zvlastni je, ze kapri housku z hladiny nezerou vubec. No a kdyz se dockam a vidim opatrne otrhavani kusu housky, vytahnu kaprovou plavacku, nastavim ponor cca 10cm, na vetsi hacek(riziko hlubokeho polknuti snizuje) nastrazim maly kousek housky a sestavu osadim brocky tak, aby ho potopily. Nahodim mezi plavajici housky a zaber je otazkou chvilky. V polarizackach lze krasne sledovat jak se amur snazi z vedlejsi plovouci housky kousek utrhnout a v tom spatri tu snadnou korist v podobe trochu potopeneho kousicku :-) Sekat je treba okamzite(proto vetsinou chytam jen na 1 prut) jednak proto, aby to nespolknul moc hluboko(cemuz do znacne miry brani i maly kousek vlasce od splavku) a take proto, ze jakmile uciti odpor, ihned se snazi vyplivnout, coz se mu narozdil od kapra dari dost casto. Me dosavadni uspechy jsou 80, 76, 70cm a par mensich kousku, i kdyz z pozorovani vim, ze tam jsou i kusy urcite pres metr. Proto pokazde, kdyz je idealni pocasi neodolam a ke „svemu“ amurimu rybniku na chvili vyrazim :-) Jeste jedna zajimava vec co jsem statisticky vyzkoumal, ze vetsina ryb bere v dobe kolem zapadu slunce. To je videt i na fotce kde se ksichtim pri pohledu proti zapadajicimu slunci :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9222.jpg
Neděle 28. června 2009 v 6:55 ® standas
standas

Já chci prubnout zelené fazolky,myslím že by mohly fungovat.

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 14:08 ® -zruseno

Hodně jsem je chytal na červy, nebo na housku z hladiny.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9211.jpg
Pátek 26. června 2009 ve 3:47 ® mekvak reakce na …
mekvak

zatím jsem nachytal nejvíce amurů na kus rohlíku, teď chci ale vyzkoušet kuku na vlas, tak jsem celkem zvědavej…

reagovat
Čtvrtek 25. června 2009 ve 14:48 @ Jarda S.Carp

Od uterý 16.6 do pátka 19.6.sme byli na labi a tohle se nám povedlo! Šlo to jako blázen plus k těmhle amurům kapr 78cm a asi 8 kolem 50–60cm a nějaký cejni a tloušti.

reagovat
Středa 24. června 2009 v 15:11 ® Renegade

jaká nástraha se vám nejvíce osvědčila na amury ?

reagovat
Středa 24. června 2009 ve 12:52 ® standas
standas

Tak co Amuři žerou žerou,? Letos chci udělat pokus se zeleninou, jaké máte skušenosti vy?

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 v 18:27 ® miur11

Dle mé zkušenosti je nejlepší k lovu amura lov v noci z hladiny. Je dobré lovit v blízkosti rákosů, kam se jezdí amur krmit. Chytám na poměrně velké kostky chleba, cca 6×6×6cm s prúběžnou montáží ukotvenou na dvě a klasicky přes hlásič. Záběry přícházejí pravidelně a většinou ve větším počtu. Rohlík zpravidla upřednostňuji ve dne, ale v noci je lepší rohlík, protože ryba není tak opatrná a kostka chleba vydrží daleko víc. Jinak chytám od rákosí, ale na odhoz.

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 v 16:47 ® Michal/
Michal/

Tady je amuří miminko :-) A na další fotce amur 54 cm. Byl chycený letos náhodou při chytání kaprů a ani na břehu se nevzdával…

reagovat
foto/forum/2009/th-img8500.jpgfoto/forum/2009/th-img8501.jpg
Sobota 18. dubna 2009 ve 23:31 @ ???

za deštivého počasí rousnice, jinak řasy (salát). To první z vlastní zkušenosti, to druhé z doslechu..

reagovat
Sobota 18. dubna 2009 v 18:56 ® Salmo
Salmo

Jo amuři mě trápili loni.Několik jsem jich vyndal(do 60 cm) z hladiny na rohlík.Letos plánuju vyzkoušet ředkvičku,mohlo by to fungovat.Jelikož je červená a plave na hladině,mohla by upoutat amurovu pozornost.Další výhoda je,že se dá odhodit vlastní váhou a nemusím vymýšlet různé průběžky apod. jako u rohlíků a jiných lehkých nástrah.

reagovat
Pátek 17. dubna 2009 ve 20:25 ® Libor
Libor

na fotce je zdánlivě unavenej amur kterej právě uviděl podběrák :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8471.jpg
Pátek 17. dubna 2009 ve 12:30 ® olda
olda

Já chytil amury pouze dva ale oba na foukanou žlutou kuličku jednoho na těžko a druhého na plavanou jo a jednho na Labi malého na feedr s červíkama.

reagovat
Pátek 17. dubna 2009 v 11:26 ® cormaxx
cormaxx

Nevim jestli jste četli článek v Rybářovi.Autor tam dělal boilie z moučky z řas a měl na to dost úspěch.Takže to musim letos vyzkoušet:-)

reagovat
Pátek 17. dubna 2009 v 10:43 ® Libor
Libor

Standas > to musím vyzkoušet, a to že jsou opatrný, to vím moc dobře, hlavně větší kusy.. .

reagovat
Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 23:54 ® standas
standas

Libor: třešně,višně v pohodě žerou,větší problém je je najít, mám jedno místečko kde jsou ale jsou dost opatrný tak letos chci skusit noční lov.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8467.jpg
Středa 15. dubna 2009 ve 22:07 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Libor: vždyť jsem psal že nebude problém ho chytit, ale vytáhnout protože to upálí o rákos nebo jak se rozjede:-) seštelovat brzdu na torpédo není sranda.

Párkrát jsem zkoušel maliny s polystyrenovou kuličkou uvnitř, na trnky ani ťuk. Někde jsem četl že se dají chytat na list špenátu, zkusím letos.

reagovat
Středa 15. dubna 2009 ve 20:52 ® Leník
Leník

Libor> Já je chytala na Otavě kousek od Dědovic na kolínka obalený ve strouhance nebo na vařenou kukuřici, ale to je už sedm let. Posledních pět let nevím, že by se tam někomu amur podařil. Zdá se mi, že jich dost ubylo.

reagovat
Středa 15. dubna 2009 v 18:29 ® Libor
Libor

Zkoušel jste je někdo na třešně, špendlíky, švestky, meruňky, či jiné plody?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1