Chytej.cz

Viděli jste někdy něco podobného? necteno

30.6.2007 | jake | 3.962 zobrazení | 14 odpovědí

Včera na pstruhovce jsem byl svědkem něčeho, nad čím jsem zůstal kruhoústý… Stojím ve vodě a muškařím. Najednou za sebou slyším rodeo. Otočím se a vidím zmítající se rybu – něco ve stylu velkého duháka na prutu. No prostě blázinec. Fór byl v tom, že široko daleko kolem mě žádný rybář (kromě mě) nebyl. Poněvadž nemám zrovna nejlepší zrak, nebyl jsem schopen zmítající se rybu druhově určit. Toto divadlo trvalo cca tak 10 – 15 sekund. Ryba pak zajela někam ke břehu. Další záchvěvy enormní vitality přišly ještě tak 4× během následující cca čtvrt hodiny, ale už s podstatně menší intenzitou, kdy se ryba prakticky nehnula od břehu. Už mi to nedalo, tak jsem se rozhodl jít se podívat blíž (předtím jsem tam zkoušel i nahodit), že rybu vyplaším a možná aspoň zjistím, co to bylo. Ke svému úžasu jsem tam našel ostroretku. Mrtvou…:-o

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. dubna 2008 ve 14:44 ® sus1 reakce na …

Sander : Joo, tak to vypadá dobře.

reagovat
Pátek 4. dubna 2008 ve 23:17 ® tomchamik
tomchamik

Sander,u nás chytneš Ostrou,spát se dá u mě,místa znám,bude tě to stát jen cestu ......no a pak v zimě třeba u tebe na mníka????:-)) )))

reagovat
Pátek 4. dubna 2008 ve 21:04 ® yerrx reakce na …
yerrx

jestli chcete ostre tak jedine Bečva.....dneska na maleho masaka asi 20 malych ostrych kolem 10cm pres leto neni problem rpes den chytnout 5–15 40cm-50cm

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 1:28 ® dvorak reakce na …

Prekrasna voda…A zajiste i dost hluboka!!!

reagovat
Neděle 1. července 2007 ve 22:48 ® Vlackar
Vlackar

Krásná voda…

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 23:11 ® ART reakce na …
ART

sander: Je fakt moc hezká :-)) ))

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 13:07 ® Sander
Sander

To je ta pískovna. Mimochodem, je moc krásná.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2219.jpg
Sobota 30. června 2007 ve 13:05 ® Sander
Sander

BigMike > je to možné. Ale je to zajímavé, jak se tam adaptovala. Nebyla veliká, zhruba 27cm.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2218.jpg
Sobota 30. června 2007 ve 13:00 ® BigMike reakce na …

Klidně se tam mohla dostat s nějakou várkou bílých ryb! Průměrný rybář ji nerozezná od podoustve, natož od nějaké plotičky a tak.

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 12:31 ® Sander
Sander

jake > o nasazení by se hovořit nechalo, ale proč by MO nasazovalo ostroretky na stoják? Nějak mi chybí důvod, na řece je jich opravdu minimálně, tak by bylo vhodnější je dát tam. Jinak pískovna je spojena s řekou malým potůčkem, ale je dlouhý tak 1km a je zarostlý a téměř vyschlý. Těžko by ryba vytahla.

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 12:28 ® jake
jake

U nás na Dřevnici je ostroretek poměrně hodně jak v MP tak i v P pásmu. Ale na stojáku – to je fakt divné… Ale jsetli je tam někdo vysadil…? Proč ne.

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 12:23 ® Sander
Sander

ESKY > děkuji za radu, ale obě vody mám téměř přes celou republiku, a když navíc neznám flek… :-(

reagovat
Sobota 30. června 2007 ve 12:07 ® ESKY reakce na …

Sandere, jestli chceš chytat ostroretky, tak si vyjeď na Labe, nebo na Ohři…

reagovat
Sobota 30. června 2007 v 10:40 ® Sander
Sander

Zajímavé, že by ještě pozdní záchvěvy tření, nebo takto ryba končila svou životní pouť, bo už byla stará? :-)) Třeba tloušti se na místní pstruhovce také ještě dotírají.

Ostré jsou pro mně opravdu zvláštní ryby, i proto, že se u nás vyskytují moc málo a prvně v životě jsem ji chytil teprve před třemi dny, v třímetrové hloubce na pískovně. Také divný, čekal bych ji spíše v proudu…

reagovat