Vyhledávání
Zarybňování potěrem
27.6.2007 | breca | 2.927 zobrazení | 11 odpovědí
Máte někdo informace o tom, jakou efektivitu má zarybnění potěrem? U nás na Sázavě se s výjimkou několika málo metráků kaprů zarybňuje tímto způsobem viz: www.sweb.cz Sleduje někdo efektivnost takového zarybnění, nepožere se to navzájem? A nejsou to na řece vyhozený peníze s ohledem na to, že spousta toho i odplave? Zajímalo by mě, zda se tím někdo odborně zajímá, protože třeba u candáta, který je v potěru vysazován v počtu 1000 ks ročně, se roční úlovky dle soupisu na daném úseku pohybují okolo 40 ks.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 29. června 2007 v 16:42 ® breca reakce na …
-
Já jsem toho candáta uvedl jen jako příklad. Pokud se podívate na odkaz o zarybnění, najdete tam vlastně všechny ryby vysazené tímto způsobem
reagovat - Pátek 29. června 2007 ve 12:05 ® 63.Vašek
-
Víte byl jsem se podívat ve Vodňanech rybářské pokusnictví a tak jsme debatovali o všem a také o zarybňování potěrem ve větších nadmořských výškách je hloupost zarybňovat takto a je opravu lepší že se zarybní ročkem je daleko menší strátovost .Jednou jsme měl vypuštěný chovný rybník a v něm jen strouha vodynež se dalo stavidlo dolu a do té strouhy jsme dali plůdek kapra 60 tisíc a z toho se nám povedlo odchovat 40tisí což jsme nepředpokládaly takže záleží na teplotě vody a složení .
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 10:45 ® Sander
-
breca > u nás se myslím nasazuje roček, taktéž 1000ks, a úlovky mírových ryb za rok se pohybují nejpíš ještě po menších číslech, než jsi uvedl Ty. Nemyslím si, že by to bylo způsobeno takovou ztrátovostí, ale především tím, že se jim tu nelíbí, nemají zde vhodné podmínky pro život.
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 10:35 ® Sander
-
breca > 14g? No tak to už zdaleka není hmotnost plůdku přece? Vem si do ruky 15g olovo, to už je docela váha, nemyslíš?
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 9:14 ® breca reakce na …
-
Alivio – podle informačního přehledu má roční candát zhruba 15 cm a 0,1 kg, viz: www.new.rybareni.com Takže ti moji jsou opravdu potěr…
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 8:57 ® Shrek reakce na …
-
co jsem poslouchal na schůzi,tak u nás se taky sadí roček. (candát)
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 7:59 ® breca reakce na …
-
Sander – jestliže 1000 candátů má 14 kg (viz odkaz na webu), tak 1 candát má 14 g. Jak bude asi velký?
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 23:11 ® Sander
-
breca > a nepleteš se, co se týče té násady candáta? To slyším poprvé, že by se vysazoval candátí plůdek. Ale také do toho moc nevidím, třeba je to běžné, každopádně ne u nás.
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 22:00 ® breca reakce na …
-
Hraji – nejsem v tom kovaný, ale moje úvaha je stejná. Viděl jsi zarybňování v odkazu, který je uveden v tématu? Já si myslím, že je to jeden velký nesmysl.
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 21:58 ® hraji
-
zarybňovat normální revír potěrem, tedy čerstvě vykulenou rybou, která je pouze rozkrmena, je velmi neekonomické. Ztráty mohou být až 99 %. Proto se rybka většinou odchovává do stádia ročka, tedy do velikosti řekněme nejméně 6 cm, v této velikosti má daleko větší naději, že se vyhne nástrahám na ni v revíru číhajícícm. Ale i tak mohou být ztráty až 50 %. Ve stádiu dvouročka už je to mnohem lepší.
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 20:44 ® breca
-
Tady není nikdo z hospodářů či ichtyologů?
reagovat