Vyhledávání
vedení sumcového wobleru
25.6.2007 | frenki | 2.349 zobrazení | 3 odpovědi
Potřeboval bych poradit od zkušenějších vláčkařů sumcařů,se sumci začínám, ale jinak už nějaký ten den vláčím pořeboval bych poradit jak vodíte na řekách sumcové woblery plovoucí-hlubokopotápivé a plovoucí- mělcepotápivé. Jak se vodí wobler nad hlubokou dučí a jak na mělčí vodě a nebo v jezu. Třeba i nějaké barvy woblerů a tipy díky moc. Doufám že mi to přinese nějakého pěknějšího vousáče.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. června 2007 ve 14:57 ® britexi
-
Ahoj, já moc radit nemůžu. Proti HaDovi nebo Regulovi nemám téměř žádné zkušenosti. Taky vláčím už dlouho. Ale minulý rok jsem si koupil vybavení na sumcovou přívlač. Úspěchů moc nemám, ale na wobler mi sumec ani jednou neskočil (a to je používám hodně). Vždycky jsem měl záběr na velké plandavky a je jedno jaké barvy. Vedu je poměrně pomalu ale semtam potáhnu rychleji. Záběr mi přichází taky při zrychlení. Jsou to ale ryby max. 1 m. Jsou tam prý i větší, ale nevím čím to je, jestli malou velikoszí nástrah nebo mým neuměním nebo tím, že na přívlač se větším sumcům nechce. Ale přívlač na sumce vřele doporučuju. Boji se sumce (i když třeba jen 80 cm) se nic nevyrovná. Ale jak říkám, nejsem odborník. Spíš to taky jen tak zkouším a jsem vděčný za každou diskuzi na toto téma.
reagovat - Úterý 26. června 2007 ve 12:39 ® frenki
-
HaD: díky za radu,
reagovat - Úterý 26. června 2007 v 10:16 ® HaD
-
Na barvě nezáleží. To bylo řečeno tisíckrát a jen to opakuji. Vedení je optimální tak, že pynule pomalu navíjíš kličkou tak, aby wobler pracoval a špičkou prutu jej občas zpomalíš a pak naopak zrychlíš. Záběr hodně často přichází v onom zrychlení
reagovat