Vyhledávání
Jak chytat kapry vúdolní nádrži - Seč-451 021 - Chrudimka 5
25.6.2007 | Hrouzek003 | 8.583 zobrazení | 23 odpovědí
Prosím , mohl by mě poradit jak nebo co použít na chytání kaprů na údolní nádrži – Seč-451 021 – Chrudimka 5.
Děkuji moc
v Srpnu tam mám plánovanou dovolenou a tak se těším........
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 24. července 2007 ve 14:29 ® Hrouzek003 reakce na …
-
Děkuji za informace. Na Seči bylo fajn. zachytal jsem si. každý den za týden dva kapry cca 48–59. Cca 10 kaprů , půštěni vodě. Bylo to fajn ,naučil jsem se používat brzdu..... Jsem nadšen , bez zakrmení na krmítka do 100metrů. Jsem plný energie a jdu s radostí pracovat.
reagovat - Neděle 15. července 2007 v 17:37 ®
-
Matrix: Tak jsem si až dneska v „osobce“ přečetl Tvůj příspěvek, který prezentuješ i tady..Já už jsem se k tomu nevracel, protože jsem nepředpokládal, že nemám právo na svůj názor. Jen jsem si dovolil odpovědět Hrouzkovi na jeho otázku. Začal jsem (čti pozorně!!!) „Za místního, (rozuměj starousedlíka) se samozřejmě nemůžu považovat“. Takže Tvůj 1.omyl. Ostatní nebudu komentovat, protože se mýlíš řádek od řádku.Pokud máš například něco proti důchodcům, dej pozor, abys nebyl nezdvořilý. Pokud třeba znáš jen dva jako Joba, neznamená to, že ostatní jsou na odstřel…"Být mladý umí být každé tele"..(To napsal Mark Twein). A když Tě něco nadzvedne, počítej do deseti – pomáhá to. Karp-teamy běžně sedí u nakrmeného místa několik dní, takže „vysedět“ je ten správný termín. A o odborníkovi jsem se ani slůvkem nezmínil – vzdor tomu, že rybařím 48 let. Zdá se, že si myslíš, že máš patent na rozum. I to je Tvůj další omyl. Takže, jak už jsem se zmínil…počítej do deseti. Petrův zdar! Coturmix: Myslíš, že má cenu někomu vysvětlovat, že jsme každej ňákej???Přesto dík.
reagovat - Úterý 10. července 2007 ve 21:08 ® Coturnix reakce na …
-
tak to ja jsem to v te souvislosti s dovolenou pochopil asi takhle: jeden den zkusis jedno misto, druhy den druhe, samozrejme nejdriv na neznamem reviru trefis vsechna spatna mista. posledni den si jednoho, dva, tri chytnes – takze sis je vlastne podle me vysedel
reagovat. casove vymezeni u „vysedet kapra“ muze byt opravdu zavadejici.
samozrejme s tvym vykladem mi nezbyva nez take souhlasit.
at si masi, ale at se k tem ostatnim rybam chovaji slusne.
- Pondělí 9. července 2007 ve 22:07 ® joba
-
coturnix : jak jsem napsal znám jen dva
reagovatP.S. kapra většinou nevysedím ale hledám … nebaví mě sedět víc než den i přes to že krmím a ani tuk pak je někde něco špatně a bud dělám změny v nebo jdu jinam Napíšu ti co si představuju pod pojmemem,,vysedět kapra,, : dědové co sedí před svojí chatou dvacet let na tom samém místě, nenakrmí anebo vemi sporadicky, a vystřídaj max žížalu,bramboru a kolinko,popř rohlík (nic proti klasice),a sedí a sedí jsou v důchodu pohoda klídek a hlavně čas.
A těch pár kusů co si vysedí at si zmasí nezazlívám jim to.Ale at si nestěžujou že to celej rok (kromě vysazení)nebere. - Pondělí 9. července 2007 ve 20:47 ® Coturnix reakce na …
-
To Matrix – ač sám jdu na kapry tak šestkrát do roka, neřekl bych, že toto se děje na Seči a nikde jinde ne tolik jako tam. Při těch několika málo vycházkách, kdy sedím vedle nějakých rybářů se mi ještě nestalo, aby vedle mě neseděla masařka jak noha. Když jsem byl na kaprech loni naposled, seděl vedle mě chlapík, který mi celou dobu vyprávěl, kolik toho bere. Když jsem se ptal proč, následovala klasická odpověď – něco dětem, něco Frantovi za opravu pračky atd. (edit. nebylo to na Seči) A k tomu, že se kapr musí vysedět – zadavatel otázky se ptal, jak to tam je. Pokud právě nejsi ten, kdo tam pravidelně jezdí a zná to tam, máš podle mě v zásadě dvě možnosti – buď se někomu trefíš na zakrmené místo a zachytáš. Nebo ta druhá – budeš si muset toho kapra vážně vysedět. Pokud se ti na tomhle tvrzení něco nezdá, musíš být vážně dítě štěstěny. Už se mi také povedlo tam přijet jen tak na pár hodin a nějakého toho kapra vyndat, ale zdaleka ale hoodně zdaleka to není pravidlem.
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 19:45 ® ozrala
-
Matrix-ja myslim ze maš naprostou pravdu je to jak pišeš
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 18:07 ® Coturnix reakce na …
-
To Joba: Nechci se vám do toho kluci mýchat, ale teď jsi zrovna docela Norda urazil, nebo rychle napiš, že už znáš tři. (Norde doufám, že promineš, že takhle naznačuji tvůj věk
reagovat)
- Pondělí 9. července 2007 v 18:03 ® Matrix
-
Ahoj, koukal jsem na otázku o Seči a vidím, že je z tebe hned sečský starousedlík a odborník:) Dovoluji si oponovat prakticky ve všem co si v otázce o Seči napsal. Někdo láká informace ze starousedlíků, ale někdo si to taky zkusí v praxi – jezdím na Seč už poměrně dlouho a často, takže si dovoluji tvrdit, že to tam trochu znám a vím jak to tam chodí. To co se děje na Seči se nikde jinde tady v okolí v takovém množství neděje. Bohužel jak tvrdíš, že je to o „lufťácích“, tak se pleteš. Je pravda, že tihle „exoti“ udělají u vody velkou škodu, ale nikdy nemůžou dohnat „místní starousedlíky“, kteří když ryby „jdou“, tak pro ně nejsou žádné limity. A potom na výročních schůzích se chlubí tím kdo zmasařil víc kaprů. A že na Seči to nejsou malá čísla – loni měl nejvíc lehce přes 350 kaprů za rok!!! Ale není to jen problém lidí co tam jezdí na chaty, ale je to v přístupu rybářů jako kolektivu. Co je platné, že pár rozumných lidí dokáže pustit rybu, když proti nim stojí taková masa „rádoby rybářů“, kteřá nepustí ani šupinu…? A když vidím ty nájezdy „masařů“ po nasazení, kteří sedí napáskovaní po dvou metrech a čekají na ty svoje dva ušmudlané kapříky kolem míry, tak je mi z toho na blití. Bohužel, aby k tomuhle nedocházelo, tak by se musel změnit přístup lidí k rybařině jako takové – to se bohužel u nás ještě dlouhou dobu nezmění. Jinak na Seči se dá dobře nachytat(musíš vědět kde) – a tím, že si kapra musíš vysedět si mě pěkně rozesmál…:o)))
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 17:29 ® joba
-
Nord : já na Seč jezdím málo,ale bohužel „hovada“ co popisuješ hledat nemusím vůbec,protože jich je tam víc než kaprů. P.S. docela jsi mě pobavil s termínem : Seriozní rybář, třeba důchodce
reagovat) ty tam právě jsou nejhorší
protože já znám jen dva důchodce co jsou seriozní a ještě k tomu rybáři
)
- Sobota 7. července 2007 v 10:00 ®
-
Joba: Samozřejmě, že vyjímky jsou všude…Hovado nikdy nemusíš hledat dlouho.:)
reagovat - Sobota 7. července 2007 v 9:56 ® reakce na …
-
Joba: Naprosto s Tebou souhlasím, nicméně bych rád upřesnil co je to rybář starousedlík – (místní) a kdo jsou ti, které popisuješ…(převážně „lufťáci“ kteří přebývají v kempech, nebo někteří „takychataři“). Tady na Seči je hodně chat, které patří různým organizacím, nicméně uživatelé se tváří jako že jsou ve svém. A mají k dispozici i firemní loďky. Většinou jsou to pozůstatky vymožeností odborových organizací firem. Nevěřil bys, kolik z nich ani nemá s rybařinou mnoho společného, jen vlastní příslušná oprávnění. Je to na zblití a těžko se s tím něco dá dělat. Některé MO ČRS vydávají totiž povolenky každému, kdo NA TO MÁ…Stačí zaplatit. Seriozní rybář, třeba důchodce, na povolenku škudlí prachy celou sezonu a pak je u vody akorát nas…ej.
reagovat - Středa 4. července 2007 v 11:38 ® Hrouzek003 reakce na …
-
Děkuji za jakoukoliv informaci. Rád bych si zachytal. Ryby nejím, chytánim se odreaguji od své práce.
reagovat - Středa 4. července 2007 v 1:17 ® regulus
-
No já bych na konec vlasce zcela určitě navázal minimálně jeden háček. Myslím, že je to velice důležitý, aby se ta ryba měla za co chytit. -:)))))))
reagovat - Středa 4. července 2007 v 0:51 ® joba
-
To Nord : loni při vláčkařský návštěvě seče jsem se z místních málem zblil… kapříci pod 40cm oválený v písku a šup do vezírku,jakmile tam měli dva šup do chaty a večer znova .....hnus. Na věty typu ,,tak co už máš splníno, že deš domů sem už alergickej
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 12:48 ®
-
Za místního se samozřejmě ještě nemůžu považovat, nicméně pár informací už jsem od starousedlíků vylákal. S kapry je to na Seči tak, že na hloubce bez nároku a na mělčinách (Čáslavská zátoka a pod) se tu a tam něco chytí na dobře prokrmených místech…místní to mají namakané a většinou krmí tam, kde se „návštěvník“ neukáže (přístup k vodě a pod.)Zajíždějí na svá lovná místa loďkami a vědí na co chytat. Na dva, tři dny na kapra nemá cenu na Seč jezdit. To je ostatně obecná pravda…kapr se musí vysedět a bez řádně prokrmeného lovného místa…Zkrátka lepší je si zaplavat a potom hurá do hodpody. Dost se tu diskutuje o zajímavých metodách zarybňování…Tak nevím.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 15:52 ® vsetinek
-
Padis: Sakra nějak pozdě jsem to přečetl…ale dal jsem s ním aspoň panáka. Přišel se podívat a podpořit. Ale Hrouzka nepotěším. Jak na kapry na Seči nevím. Za celý víkend ve třech ani potah. Jen jeden cejn. Večer jeden candát, potom záběr od něho neidentifikovaného taky na mrtvou rybku, ale po chvilkovém souboji se to vyháklo. Ale podle váhy na prutu žádný malý kousek to nebyl. Ještě jsem vyvláčel štičku kolem 45 a zabral na Popa i bolen…ale taky se vyhákl. A k těm kaprům. Jak jsem to procházel a vláčel, tak jsem se samozřejmě ptal jak jdou kapři a jeden domorodec mi řekl, že nejdou. Že posledních 5 neděl neměl ani potah. A to krmí z loďky a stejně nic. O víkendu chytil jednoho 43, tak se to prej zlepšilo. Ale byl to kapr po 5ti nedělích !!!!! Nechci tě strašit, ale pokud se těšíš, jak jsem se těšil já, tak pozor na zklamání. Musíš holt krmit a doufat. Jiná cesta není.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 9:43 ® Hrouzek003 reakce na …
-
Nemáte informace?
reagovat - Pátek 29. června 2007 ve 13:12 ® Hrouzek003 reakce na …
-
Jak to tedy vypadá?
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 v 18:35 ® Padis
-
vsetinek tak pokuď tam potkáš někde Norda tak ho pozdravuj
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 14:56 ® vsetinek
-
Řeknu ti po víkendu. Zítra tam ráno jedu a budu tam do neděle
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 13:36 ® Hrouzek003 reakce na …
-
Jak el… to tam nic nebere? Nejsou tan ryby?
reagovat - Úterý 26. června 2007 v 18:59 ® Bandit
-
Tam snad pomůže jedině granát. Zkus tam kuku,červi
reagovat - Úterý 26. června 2007 v 18:39 ® Mary
-
elektriku
reagovat