Vyhledávání
Jak jsem začal a v zápětí skončil s přívlačí
24.10.2004 | Frostys | 2.759 zobrazení | 20 odpovědí
Upřímně řečeno jsem kaprář začátečník tím pádem mně docela naštvalo hájení kaprovitých ryb tak jsem se s kamarádem vydal jen tak zkusit přívlač. koupil jsem si na to pár twisteru a třpytek celkem asi 5. no prostě jsem začal a asi kolem 5. hodiny jsem se slovy já se na to… (víte co )
no prostě jsem všechny utrhl. a ještě k tomu bez záběru, zato kámošovi to bralo dost ( 6parem 1okouna) no , utěšíte mně trošku tím že mi řeknete jak trháte taky ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. listopadu 2004 ve 14:59 ® Zlinsky_lovec
-
Už mam s vlačkou nejake zkušeností,taže už moc netrhám,aledřív to byla hrůza. Vzpomínám na jednu docházku:utrhl jsem 1rapalu,7třpytek,3plandy a asi 12twistrů-no prostě hrůza
reagovat - Středa 27. října 2004 v 19:50 ® HaD
-
jestli někdo ten vyprošťovač chcete, můžu Vám ho poslat na dobírku-ještě jich ze srazu pár mám
reagovat - Středa 27. října 2004 v 18:10 ® Padis
-
Jojo bud vyproštovač a nebo být otužilec už parkrát jsem s koupal i prosinci
reagovat - Úterý 26. října 2004 ve 22:26 @
-
Podívej se do Fóra do sekce Ostatní nádobíčko. Tam je o tom debata jako hrom a onen vyprošťovač tam je i vyfocený. Jinak se podívej na stránku www. lovy. cz , to je firma ,která ho vyrábí a prodává. Jinak je to karabinka na silnějším provazu s nosností až 100kg s několika silnými háky a řetízkem. Karabinku navlékneš na vlasec a necháš ji sjet až k uvízlé nástraze. Potom začnes provazem a potažmo s vláskem poškubávat tak dlouho, až se ty háky a popřípadě řetízek zamotá do překážky nebo např. do wobleru. Jak ucítíš, že se již karabina uchytila, tak ji pomocí toho provazu co držíš v ruce v pohodě vytáhneš. Buď s onou větví nebo jen s woblerem. Je to účinná zbraň, bez které k vodě již nepáchnu. S tímto nástrojem si zachráním nespočet marmyšek a popř. rotaček. Za jednu rybářskou vycházku ho použiji minimálně tak pětkrát. Cena za koupi tohoto výrobku se Ti vždy za chvíli vrátí. Mám pocit, že ho ale s obtížností v klasických rybářských obchodech koupíš. Prodejci vydělávají ponejvíce na rybářích jako jsi Ty a všichni tak my,kteří tak často a neradi trháme. Proč by měli nabízet produkt, který dokáže uvízlé nástrahy zachránit,že? [ Upraveno sedum dne 2004–10–27 v 12:23 ]
reagovat - Úterý 26. října 2004 ve 21:58 ® Frostys
-
smím-li se zeptat na jakém pricipu pracuje ten vyproštovač ??
reagovat - Úterý 26. října 2004 v 18:55 @
-
Frostys: Kup si vyprošťovač uvízlých nástrah. Taková věc se mi už desetkrát vrátila zpět v počtu zachráněných třpytek a marmyšek. Neváhaj a sháněj ho. Ono se to opravdu vyplatí.
reagovat - Úterý 26. října 2004 v 17:15 ® playboy007
-
doporučuju broďáky. díky nim skoro každou vázku vysekám. ale když to mrsknu na strom jsou mi platný jak mrtvýmu kabát. motorovku sebou zatím nenosím
reagovat - Úterý 26. října 2004 ve 14:40 ® Prizrak
-
DaH: To já kdych urval už jenom 10 nástrah, tak hodím nohy na ramena a utíkam s brekem domů . Ale celkem trhám velmi málo (asi 20 nástrah za rok) a z toho většinu někde na stromě a podobně což mě vždy totálně nasere. Hodně pomáhá, když chytnu silon a táhnu. Někdy se trojhák uvolní nebo vytáhnu velkou haluz a někdy právě prdne silon…
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 22:36 ® HaD
-
no tak to jo, já myslel, že jsi to urval. příště to zapřáhni za auto. ono to někde povolí
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 22:26 ® Čajda
-
DaH: Asi 20minut jsem se to snažil z tý vázky vyrvat,ale asi byl vodník silnější než já a nepustil. Nejhorší na tom je,že ta šnůra strašně pruží. Nakonec jsem to znechuceně uříz a zaplakal.
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 22:20 ® HaD
-
Čajda: fakt si ho utrhl??? to máš sílu jako medvěd!
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 22:04 ® Frostys
-
Mno.. abych pravdu řek tak jsem jako kaprář utrh asi jenom jednou za 3 měsíce + 2 utrhnutí při náhozu= 5olov a pár návnad a pár gramu zakrmovací směsi, no holt pořád lepší než nástrahy v přívlači které trhám pravidelně a stojí kolem 70Kč
reagovat - Pondělí 25. října 2004 ve 22:00 ® Čajda
-
Frostys: Nic si z toho nedělej to je naprosto noumální. V neděli zařvali asi 4 gumy,2rotačky a 4cm Hornet a co je na tom nejkrásnější,zůstal tam s ním i vyprošťovač nástrah,kterej jsem si koupil na srazu.
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 17:28 ® jaryn
-
jako kaprař taky určitě trháš. Oři vláčce trháš jen o trochu víc. Až si omakáš vodu bude to lepší
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 11:00 ® Dědek
-
No, ještě se mi nestalo, abych netrhal. Ale moc si rozmyslím (pokud neznám vodu) jestli dát gumu, rotačku nebo woblera
reagovat - Pondělí 25. října 2004 v 8:37 ® toulovec
-
Utěšovat tě nebudu, protože trhat budeš dál. Pokud budeš chtít chytit rybku, musíš holt občas s nástrahou ke dnu nebo k překážkám a ono se to potvora občas chytne no . Ale trháme všichni a věř že trhat budeme dál. Občas se mi stane, že na 3 náhozy za sebou 3× urvu – v tu cvíli máš chuť jít domů, pak si dáváš pozor, nepustíš to tak hluboko, jenže pak zase nejsou ryby, takže to pustíš ke dnu,zase utrhneš, zase si dáváš pozor, ............................................... To je přívlač
reagovat - Neděle 24. října 2004 ve 22:42 ® HaD
-
trhám. a někd yjak o život. tenhle víkend krtabička krvácela jak nikdy…4 ryby=cca 40–60 nástrah
reagovat - Neděle 24. října 2004 v 15:55 @
-
Frostys: Neházej flintu do žita !!!!!!!!!!!!!! To přijde!
reagovat - Neděle 24. října 2004 v 15:26 ® Frostys
-
možná máš pravdu ale kaprařina je kaprařina
reagovat - Neděle 24. října 2004 ve 12:01 ® Chose
-
Buď v klidu,začátky máme asi fšichni stejný. já se naštval a začal sem toho dost dělat doma,aby mě ty ztráty až tak nemrzely… ale na začátku sem urval skoro všechno co mi přišlo pod ruku a bez efektu. spíš v afektu teď už je to lepší,i nějaká ta potvůrka se občas splete
reagovat