Vyhledávání
Které organizace si mastí kapsu?
24.6.2007 | 63.Vašek | 4.074 zobrazení | 30 odpovědí
Jak již nadpis naznačuje kdo si mastí kapsu.Zajímalo by mě která z organizací splňuje zarybňovací plán který je dán Č.R.S. o co jde jezdím hodně na ryby a převážně na písáky okolí Hradce Králové a také na rybníky a pokud mohu hodnotit tak co se týká zarybnění nejlépe je na tom Rozkoš pokud beru zarybnění také zde se prodávají pozemky kde je psáno vstup jen na povolení majitele a kam si sednu za čtyři nebo deset let?.Co vím tak Roudnický písák je prodán soukromníkovi co vedle těží písek máme po další vodě z Plačického je rozparcelovaný rybník,kde jde jen o prachy kde si obyčejný rybář neškrtne protože toto místo je k pronajmutí za 3000Kč na rok a zarybnění samozřejmě malé nebo žádné ,Rusek jen sumec štika málo kapr jen veteráni,Obědovice za dvanáct let trvání kolik se tam zarybněnost 2OOks kapra -sádky vedle kam ty ryby jdou ,Mělice velký nápor kempujících rybářů a také ryby jen ty co tam zůstali po zprovoznění a výtěru organizace dostávají za zarybnění na jaře 30000Kč a na podzim 20000Kč dále tabulky vám přikazují na kolik hektarů máte dát kolik ryb a jestli se na revíru uloví 2000ks ryb dejme tomu kapra tak pode tabulek můžete ten rok dát 300ks jaký je toto smysl vždyť ty vody budou bez ryb a je citelně znát když vám tak chybí generace od 35cm až do 60cm a výše kam my rybáři budeme jezdit jedině k soukromníkům kteří si také namastí kapsu jen na úkor něčí neschopnosti něco s tímto udělat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 2. července 2007 ve 14:52 ® BoBo-Falknow
-
regulus: Omyl, peníze za brigády zůstávají celé na MO, takže by MO byla sama proti sobě, kdyby to bylo v členských. Navíc netuším, jak by jsi chtěl zohlednit požadavky různých MO v rámci celého svazu…
Porovnávat cenu práce a brigády musím, ono to spolu úzce souvisí – samozřejmě za předpokladu, že brigády jsou smysluplné a ne účelové.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 14:20 ® regulus reakce na …
-
BOBO – sory, ale jaksi jsi to obrátil, ty jsi začal s porovnáváním práce a brigád a na to jsem taky reagoval. Domnívám se, že pokud má MO náklady za práce které nelze udělat prostřednictvím brigád, neměla by se tato cena promítat do ceny za neodpracovanou brigádnickou hodinu, ale dejme tomu do členského příspěvku. Nic víc, nic míň. Hlavně mi neodpovídej, že členský příspěvky a cenu za brigády určuje svaz nebo kdo, to vím. Navíc má pravděpodobně každá MO jiný náklady a mohou být značně rozdílný. Taky je něco jinýho MO s 300 členy a 2000 jako třeba ta naše, jestli má MO revíry řeky nebo stojáky atd. Kašlem na to, zase by jsme se do toho zapaplali a výsledek 00 h***o.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 12:00 ® antony
-
V podstatě má jindřich pravdu, protože sám jsem na této schůzi byl a prošlo to, soce těsně, ale prošlo. Byl jsem samozřejmě proti, ale je mi líto všech těch, kteří si to schválili a teď nadávají až u vody, kolik že je to moc. Je to jako nadávat na politiku a nechodit k volbám, to mě taky může pěkně vytočit, ale to už je z jiné bečky. hola antony
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 11:56 ® Robur
-
JIndřich, diskusí se vytříbí názory a budeš připraven i na opozici atd.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 11:20 ® jindrich reakce na …
-
pláčete hezky,ale na špatném hrobě.Počet brigádnických hodin popř.finanční náhradu za ně odsouhlasuje VČS.Čili co jste si schválili,to máte
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 10:10 ® Robur
-
no , myslím, že by nebylo špatné, aby třeba organizace napsaly: využijem maximálně smysluplně 10000 brig. hodin v průběhu roku, kdo se to dtéto kvóty nevleze musí zaplatit, zamezilo by se vytváření účelové „práce pro práci“
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 9:02 ® breca
-
BoBo – to je právě ono: Kdo zná přesný rozpočet MO a kam peníze tečou? Měl jsem tu otevřené téma na zarybnění řeky plůdkem – efektivita tohoto způsobu zarybněni. Nikdo není schopen říct, zda to má smysl, či ne. Naše MO se stará o cca 12 km řeky a děti mají požární nádržku. Brigády se platí, závody, tím myslím závody pro zábavu se již několik let nekonají… Takže se zarybní 14 000 rybami, které z 90 % nepřežijí nebo splavou jinam, nasadí se tuna K2, aby je místní za 2 týdny vychytali a je po sezóně. Mně se nejedná o kritiku MO, jde mi především o smysluplnosti hospodaření celého RS, zda se na revírech hospodaří a ne jenom drancuje… Tlak na vody je stále větší a ryb ubývá.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 8:48 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
regulus, Robur: To co tu popisujete je kapičku o něčem jiném, a to o smysluplném využívání brigád. Samozřejmě, že pokud to má MO na háku, tak jsou brigády úplně k ničemu.
Za co platíme? Platíme nájmy v sádkách, servis aut, stavební firmy atd… Není to jen o tom, za co se platí, je to i o tom, že díky tomu, že brigády neodvedeme, tak peníze nedostaneme – např. závody, pokud nemáme dostatečný počet rozhodčích, nedostaneme od svazu ani korunu. Zrovna tak je to o tom, co by se platit muselo, kdyby se brigády nekonaly. Pokud například nebudeme schopni sami nasazovat plůdek PO a následně ho slovit, budeme muset kupovat PO v „lovné velikosti“ (schválně kolik stojí 5000ks PO 15–30cm?). Těch příkladů by bylo samozřejmě mnohem více, tohle je jen stručný příklad.
Regule, sorry, ale buď Vaše MO stojí úplně za vyliž p..l, nebo nevíš, za co vše musí, nebo by musela utrácet. Porovnávání čistého výdělku s cenou práce je právě ono motání jablek s hruškama, které jsi tady použil Ty. Určitě by se dalo diskutovat v širším měřítku o tom, kolik peněz vlastně MO potřebuje a kolik jich vybere, to je dle mého jediný údaj, na základě kterého se nechá stanovit cena hodiny brigády. Ale kdo z nás zná přesné údaje o rozpočtu MO?
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 0:29 ® regulus
-
Na téma zda si MO mastí kapsu nehodlám odpovídat, je to kapinku zcestný.
BOBO – tys mě ale vyprovokoval k tomuto příspěvku. Mastíš tu kapičku hrušky s jabkama. Netvrdím, že nemáš v něčem pravdu, ale zkus mně vysvětlit, na jaký práce si vaše MO objednává externí firmy, který platí to soc. a zdrav. za svoje zaměstnace. Beru to z hlediska naší MO, byla by naprostá tragedie, kdyby všichni chodili na brigády. Máme část revíru v chráněné oblasti, některý věci, který by se měli dělat se dělat nemohou, klasickej úklid břehů děláme na obecních pozemcích, s problémama co můžem a co ne (spadnutej strom do vody uklidit nesmíme) a obec nedodá ani blbej kontejner, ale na každý výroční schůzi starosta plká, jak spolupracuje se zájmovejma organizacema a jak je obecní úřad dobrej, je okolo toho milión výmluv atd. a ve finále je všechno špatně, práce který se mohou dělat se pomalu vymýšlí. Z druhé strany na revírech jiných MO roste v regulačce desetiletej plevel, nezajímá to MO ani povodí, bordel okolo vody ještě od povodní před dvěma lety. Je to prostě všude tak trochu jinak. Někde je silná členská základna a málo práce která by se mohla dělat a jinde málo lidí a práce hodně. Souhlasím s tebou, že by zaplacení za hodinu brigády mělo kapinku odpovídat současným cenám, ale nemůžeš do toho motat odvody do státního rozpočtu. Reálně bych to viděl tak do 100 Kč za hodinu a to je už moc. Možná, že v Česku jsou tak exkluzivní platy, v Brně taky, ale na zbytku Moravy je reálná výplata za hodinu v čistým tak 70–80 Kč a to možná a tato výplata není vůbec špatná.
reagovat - Neděle 1. července 2007 ve 22:39 ® Robur
-
no dle mého jsou celé brigády švarc systém, jsem spokojen s poplatkem 400 či kolik to je, na druho stranu jsem párktát na brigádě byl, někdo ji dostal za flašku a ušetřil cca 200 při ceně kořalky 200 někdo docela makal cca 6 hodin, 10 asi nikdo. Já byl na akci zpravodaj – to jsem olizoval známky a nadepisoval adressy, a to asi 4 hodiny v zahulené klubovně. Myslím, že kdyby se to progreivně dalo do člensko či podobného poplatku /nepište, že jedno jde na svaz či kam/ a je klid a postihne to všechny stejně napříč politickým či starobním spektrem.
reagovat - Neděle 1. července 2007 ve 21:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
antony: Tvá teorie je sice pěkná, nicméně s několika drobnými vadami, které ji celou staví na hlavu… V praxi se firmám neplatí tolik, kolik má zaměstnanec na výplatní pásce. Existují totiž ještě další platby, které zaměstnanec vůbec nebere v úvahu, ale které zaměstnavatel musí vypláznout a tudíž i vyinkasovat – zdravotní, sociální, pojistka, náklady na zaměstnance jako takového, náklady na firmu… A to vše se musí promítnout v konečné ceně práce.
reagovat
Pokud není odvedena práce členy MO, musí ji MO u někoho objednat a zaplatit. Mohu Tě ujistit, že pokud je práce placena legálně, je jistě dražší, než Tebou zmiňovaných 150Kč. Tudíž jste ve Vaší MO v podstatě vizionáři… - Neděle 1. července 2007 ve 20:13 ® antony
-
BoBo-Falknow, možná to vpořádku je , ale okolní organizace mají kolem 80kč/hod, a jak to vypadá s naší členskou základnou? Dříve přes 1 000 členů, dnes je jich s bídou 600 a další, včetně mě, též plánují zimní přestup do jiné MO. Já bych to alespoň přizpůsobil průměrnému platu, který je 20 800kč, to by vycházelo kolem 120kč/hod hrubého, při odečtení daní, atd mi to vychází pořád nějak kolem 80kč, a to je třeba přihlédnout i ke skutečnosti, že kolem 2/3 lidí má ten příjem ještě nižší, než je průměrný plat. To, že prostě někdo zrovna nemá čas, jít, na brigádu, když je zrovna brigáda, je po zásluze potrestáno. Když jsem byl na schůzi, kde se toto chvalovalo, tak tento návrh dával samozřejmě jedne z členů výboru, který na brigády chodit nemusí, a jeho první návrh byl 200kč/hod., za což by měl viset za kule v průvanu nejméně tak dlouho, jak dlouho by dělal na oněch 10 hodin krát původně myšlených 200kč/hod. Koho to zajímá a zná naši MO, tak to byl pan Mikulášek. hola antony
reagovat - Neděle 1. července 2007 v 18:10 ® breca reakce na …
-
BoBo – jasně, vždyť práce rukama je jednak vzácná a jednak drahá!!! Tak je správné, se takhle vykoupit..... ):o))
reagovat - Neděle 1. července 2007 v 17:51 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
antony: Ale to je v pořádku, máte oproti ostatním náskok, takhle by to správně mělo být všude.
reagovat - Neděle 1. července 2007 ve 14:14 ® Zauwi
-
u nás se taky platí 150kč za hodinku,nejvíc mě ale štve to že bgidáky u nás jsou když mám školu, takže nemám čas tam prostě jít a jako platit 1500 to je fakt hodně,přemejšlel jsem o tom , přestoupit do jiné MO,kde bych platil jen 500, ale zatim jsme se k ničemu neodhodlal…
reagovat - Neděle 1. července 2007 v 11:04 ® antony
-
Naše organizace ( Uherský Brod ) si mastí kapsu za zaplacené neodpracované hodiny, za které platíme 150kč/hod. Předpokládám, že je to nejvyšší poplatek za brigády v ČR. Hola antony
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 18:54 ® Aero900 reakce na …
-
JJ mas pravdu b.gun za 20000,– to sou fakt tezky prachy
reagovatDD hlavne kdyz tam bude stat povolenka 1000,– Dobrej job.
- Pátek 29. června 2007 v 15:40 ® hraji
-
Nepochopil jsem, co myslíš tím maštěním kapsy. Zkus mi vysvětlit na čem konkrétně si ta MO mastí kapsu?
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 20:00 ® b.gun reakce na …
-
Neprodal, ale pronajal. A to za těžký prachy, 11 ha za 20000 Kč/rok… Za tu cenu bych ho vzal taky…
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 13:17 ® Aero900 reakce na …
-
Ale to ze se v Ústí nad Labem prodal nejvetsi rybnik ktery uz se nevim jak dlouho nevypoustel soukromnikovi co tady vlastni rybarskou prodejnu tak to je slusny! V tom kseftu bych chtel byt taky. Tam se slusne vydelavalo.
reagovat - Čtvrtek 28. června 2007 ve 13:11 ® Aero900 reakce na …
-
JJ je to pravda i kdyz si koupis pozemek u vody musis zanechat 3m pro volny vstup k vode. Pak ti tam muze chodit kdo chce. Kdo driv prijde ten chyta a nemas sanci ho vyhodit.
reagovat - Středa 27. června 2007 ve 14:08 ® toulovec reakce na …
-
milky: a bulením na webu toho tak nadělám – prosímtě nech toho........
reagovat - Středa 27. června 2007 ve 13:54 ® Milky reakce na …
-
Bndasko, když budeš někde na lidi vychylovat s rybářskou stráží a Měšťákama, tutově tam budeš hrozně oblíbenej! .. je to stejný, jako když si di divadla vemeš kameru a budeš si natáčet představení. Právo za zákona na to máš, ale .....
reagovat - Středa 27. června 2007 ve 13:24 ® toulovec
-
myslím že žádná místní organizace si nemastí prachy na vysazování, nebo nevysazování. Pokud někdo, tak svaz.
Co se týká soukromých příbřežních pozemků, k výkonu rybářského práva máš na ně vstup povolen, pokud ne, řeš to s policií a rybářskou stráží. zase bulíte a žvaníte pitchoviny.
reagovat - Úterý 26. června 2007 ve 21:41 ® 63.Vašek
-
Ano na Kosičkách je jen rybolov na loď zavezeš na místo které není zarostlé a postíš tam návnadu pak si z lodí zase pro úlovek dojedeš sranda .Gigant není žádný kapr jen sumec protože pozemky jsou soukromé a nedovolí k vodě příjezd žádnému autu ,Omlouvám se ale došlo k chybě a to že Plačický je pod velkým tlakem rybářů a Lochenice Předměřice tam jsou rozparcelované pozemky staré karavany štábáky za vejtřasky zkrátka co se komu doma nehodí tak to přitáhne k vodě a taky mě napadle jedna věc že by pod svícnem byla největší tma vše je v okolí Hradce Králové .
reagovat - Pondělí 25. června 2007 v 10:37 ® rarach
-
Flash25: Fleši, sklidni hormon, Svatava není moc úživná řeka, proto tam ryby nerostou jako na Ohři, prostě 35 pstruh je už dost zkušená ryba a není sranda ji chytit. Konkrétně vy krasličáci jste si posrali Přebuz vlastní leností, takže tu nedělej vlny, nemáte na starosti nic než Svatavu 2 a oproti zarybňování jedničky na to totálně kašlete, ty ryby do vody nepřiletí.
reagovat - Pondělí 25. června 2007 v 7:20 ® vsetinek
-
Vašku, Roudnice už je teda prodaná? Já jsem o tom slyšel už loňskou sezonu že se to má prodávat. Ale ještě jsem tam letos byl. Bohužel je to mizérie, voda je čistá, ale nějak bez ryb. Vyvláčel jsem tam jednoho okouna a jeden candát se mi tam vyhákl. Jinak nic. A na Obědovicích jsem ještě nechytil vůbec nic. To je tak pěkná voda, ale pro mě snad bez ryb. A jestli máš chuť se podívat ještě o kousek dál, tak si zajeď na Kosičky, protože tam je to zarostlé až hrůza. Jediná výhoda snad je, že tam nějáké ryby ještě jsou.
reagovat - Neděle 24. června 2007 ve 23:11 ® Shadowhunter reakce na …
-
Vsechny MO si masti kapsu…je pravda ze nektere reviry se zarybnuji vice a nektere mene ale zarybneni je zalostne na to jaky je tlak u vody…snad jedine dobre zarybneni je jen na papire ve skutecnosti je to vestinou uz horsi…
reagovat - Neděle 24. června 2007 ve 20:07 ® Flash25
-
jinak s tebou plně souhlasim
reagovat - Neděle 24. června 2007 ve 20:06 ® Flash25
-
Zdravim tě,jse z cípu západních čech,potýkáme se tady dá se říct se stejným problémem,jezdim tady na pískovny,bohužel už to bude jen chvíli,uhelná společnost to rozbagruje,zase hamty,hamty.Je to asi všude stejný,nakonec se vykašlu na celej ČRS a budu jezdit jen na soukromí,ted to vypadá hodně blbě,co se finanční stránky týče,ale rok od roku je povolenka dražší.Bude nás jezdit víc jen na soukromí a jsem zvědav,jak to ČRS vyřeší.My tu máme nejbližší přehradu Jesenice,Skalka,ale i tak to mam od bydliště 50km.Před barákem mam pstruhovku,tak jse si ji letos koupil,nojo,ale kde jsou ryby,zarybnění je pravda velký,ale ryby nad 35 cm,to uz je pomalu unikát.Myslim že je to uplně všude a můžem si vážit každý chvíle,kdy se v týhle sku..... době dostaneme k vodě.
reagovat