Chytej.cz

Choulostivý candát necteno

24.6.2007 | schwara | 4.077 zobrazení | 22 odpovědí

Je pravda, že když vezmete candáta do ruky takže mu vystavíte většinou ortel smrti??? Jednou to říkali myslim v JAK NA RYBY

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. června 2007 v 19:34 ® Prichy
Prichy

nevim, co bych rekl......trochu z toho udelam grotesku, na 10 nahozu jsem chytil 8 candatku (mozna to bylo 15 nahozu, ale to je fuk) zblaznili se a brali jako sileni, vubec si netroufnu rici, kolik se jich v to obdobi chytlo (hloubka cca 4m nevim presne), ale pocty ohaduju na desitky mozna i 100–150 za den. Osobne jsem ten den chytil cca 15 kousku. Nasel jsem cca 2 kusy uhynule. Odhadem toto trvalo tyden pak brat prestali. Jiste, vsichni nemuseli vyplavat, ale cekal jsem daleko horsi nasledky.
Ze se brali do suchych rukou apod. nepochybujte.

Co si z tohoto „pribehu“ vemete, je vase vec, ja mam na to svuj nazor a totiz, ze ceho se malej candatek nejvic boji je mrazak :-P

reagovat
Středa 27. června 2007 v 15:10 ® harpunar

Tedy chlapci,já bych si dovolil nesouhlasit! Když moje přítelkyně vezme do ruky candáta,trošku ho zmáčkne,tak je živý až moc!!!By ste nevěřili!! Faktem je že je trofejní,žádná ku­dla.

reagovat
Středa 27. června 2007 ve 13:16 ® toulovec
toulovec

Myslím že spojute 2 věci dohromady, vzít rybu do ruky a setřít tak ochrannou slizovou vrstvu (nebezpečí následného zaplísnění) a za druhé vytáhnout rybu z velké hloubky. U okounovitých ryb si myslím k tak velkému nebezpečí nedochází, u nich jsou drsné šupiny a méně slizu.
U candáta dochází ke špatnému vyrovnání tlaku po rychlém vytažení z vody. V Kajmanovi psali jak propíchnout plynový měchýř a vypustit z něho tak vzduch, aby nedocházelo k vyhřeznutí vnitřností. Už se to tu taky probíralo několikrát.

reagovat
Středa 27. června 2007 ve 12:25 ® Bezrybka reakce na …
Bezrybka

kdo říká že je mačkam, já ryby vyhakuju ve vodě

reagovat
Středa 27. června 2007 v 11:18 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Bezrybka: Jako Lipanovi? Zkus je tak nemačkat…

reagovat
Středa 27. června 2007 v 1:21 ® Bezrybka reakce na …
Bezrybka

mlaýmu candátovi narozdíl od jiných malých ryb nesvědčí ani vzetí do ruky, podobně jako lipanovi, jedná se totiž o velice křehké a zranitelné ryby

reagovat
Úterý 26. června 2007 v 16:37 ® ywan

Bezrybka: stisnutie rukou neprežije žiadna malá ryba, si nepleť stisnutie a vzatie do ruky

reagovat
Úterý 26. června 2007 ve 13:56 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

b.gun – teda s tim mě a mně si mě pěkně znejistěl :-)) )

reagovat
Úterý 26. června 2007 ve 12:05 ® barn
barn

No já když ho vyhakuju ve vodě tak si ho stejně rukou podržím a vyháknu.Ještě se mě nestalo že by to snad žádnej nerozdejchal,podle mě jsou horší rybičkáři co je nechávaj zažrat než je vzít do ruky.

reagovat
Pondělí 25. června 2007 ve 21:17 ® Bezrybka reakce na …
Bezrybka

ywan: sice nevim co je pitchovina ako traky ale vim že malej candát jestli vůbec stisknutí v ruce rozchodí tak to neni na dlouho, proto doporučuji vyproštění takovéto ryby ve vodě

reagovat
Pondělí 25. června 2007 v 19:38 ® ywan

je to pitchovina ako traky, ale dobrá zámienka pre masákov – načo ho budem púšťať keď aj tak skape, šup do igelitky.Aj keď sa niekedy zdá že to fakt nerozpláva, po chvíľke sa vzchopí. Nemám rád keď sa tieto kydy šíria po nete a pod. potom to pri vode tak aj vypadá, miera, nemiera bum po hlave, veď radšej nech je v mrazáku ako by mal zhniť vo vode.

reagovat
Pondělí 25. června 2007 v 16:26 ® Kubajs
Kubajs

regulus:no toto!!!!:-D

reagovat
Pondělí 25. června 2007 ve 2:11 ® regulus reakce na …
regulus

b.gun – no jo, stydím se. -:))))

reagovat
Pondělí 25. června 2007 v 0:11 ® b.gun reakce na …

Kdybych chtěl být hnidopich, tak bych Tě musel upozornit, že ani Tvůj příspěvek není po gramatické stránce zcela bez závad. Správně by mělo být „mně se neomlouvej, …“. :-p Nicméně máš pravdu v tom, že někdy oči trpí. Omlouvám se za příspěvek mimo téma.

reagovat
Neděle 24. června 2007 v 19:31 ® Bezrybka
Bezrybka

schwara: je to pravda, bohužel to moc lidí nebere na vědomí. malý candát do ruky vzatý se v 90% rovná mrtvý candát

reagovat
Neděle 24. června 2007 v 18:16 ® regulus reakce na …
regulus

Kubajs, mě se neomlouvej, ale učitelce češtiny. -:))))

reagovat
Neděle 24. června 2007 v 16:00 ® Kubajs
Kubajs

jo sorry za hrubku ted jsem si to uvědomil fakt promin

reagovat
Neděle 24. června 2007 v 16:00 ® Kubajs
Kubajs

ted jsem tě nepochopil Regule

reagovat
Neděle 24. června 2007 v 15:48 ® regulus reakce na …
regulus

Kubajs a pak jsi ho zabyl nebo zabil??? -:))))

reagovat
Neděle 24. června 2007 ve 14:53 ® Kubajs
Kubajs

jednou jsem si cabdáta vzal měl 69cm ve vezírku byl 1,5hodiny ještě s kaprem cesta trvala 10minut přijel jsem naházel ryby do vody a candát se po 20min vzchopil a vydržel do druhého dne na zabytí

reagovat
Neděle 24. června 2007 ve 14:29 ® Prutos
Prutos

Vzít a vzít je rozdíl…Pravda to není. Nejlepší je samozřejmě vyháčkovat malou rybu ve vodě. Nauč se to-ta malá štička vyválená v hlíně (viz tvé fotoalbum) se dneška dožít taky nemusela. :-((

reagovat
Neděle 24. června 2007 ve 13:47 ® Shrek
Shrek

Ono obecně každé rybě nedělá dobře když jí někdo žmoulá v ruce,někdy dokonce i suché.Snažím se vždy když chytnu rybu ruku namočít,pokud jí musím vzít do ruky.Jinak se snažím vyháčkovat jí ve vodě bez dotyku,pouze rukou nebo peanem chytnu mušku.

reagovat