Vyhledávání
vlasec na kapry
23.6.2007 | pike-007 | 15.355 zobrazení | 58 odpovědí
chci si koupit nový vlasec na kapry, na položenou, nejspíš 0,30mm. poradte mi nějaký kvalitní. díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. srpna 2011 ve 21:41 @ All Armor reakce na …
-
Fryw> To máš podobné, jako v případě akumulátoru pro startování auta. A ten je trochu dražší.To, že nemá parametry, že „nedrží“ a pod. sice reklamovat můžeš, ale úspěšný asi nebudeš. Těch chyb, kterými může uškodit akumulátoru užívatel, je mnoho. U vlasce by jsi mohl nejspíš namítat nedodržení deklarované pevnosti, ale i v tomto případě se dá pochybovat, či to není výsledek špatného skladování, či přetížení, otěru o kamenité dno a pod.
reagovat - Pátek 19. srpna 2011 v 16:17 ® Fryw
-
To je jasny. Jen tady je prostě právní nárok. Ale mnohem větší roli hraje ochota prodávajícího a houževnatost kupujícího. Věřím tomu, že by se k nějakému pozitivnímu výsledku pro kupujícího dopracovalo. Docela si dokážu představit i jakým způsobem, na základě porovnávání obceného atd, jenže s ohledem na cenu vlasce by to bylo kontraproduktivní.
reagovat - Pátek 19. srpna 2011 v 15:45 ® osprey reakce na …
-
Fryw> V podstatě nedokážeš, že ten vlasec je špatný vinou firmy. Pokud se jenom cuchá nebo má menší pevnost než bys čekal, tak se bojím, že to těžko bude někdo řešit.
reagovat - Pátek 19. srpna 2011 ve 13:19 ® Fryw
-
Mary> Je li proveden obchod podle občanského zákoníku, má nakupující právo na 2 roky záruky. Nerozhoduje datum výroby."Záruční doby začínají běžet od převzetí věci kupujícím. " Jedná se o spotřební zboží. Jestliže nebylo ve smlouvě obsaženo, že je kupováno nějakým způsobem znehodnocené zboží a k tomu dodána změna záruční doby, platí stále 2 roky.
Zákon č. 40/64sb, občanský zákoník, odpovědnost za vady, § 619 a následující. Pozor ovšem na nakupování v Makru atd, tam se jedná o nákup dle obchodního zákoníku a podmínky jsou jiné.
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:32 ® osprey reakce na …
-
Mary> Vlasci vadí UV zážení (za sklem je ale o dost nižší) a změny teplot. Známý si kdysi nechával pruty v kufru auta před panelákem a na konci léta se s těmi vlasci nedalo chytat (ono v tom kufru bylo ve dne 80 stupňů a v noci 10).
Jestli je vlasec špatný, holt ho bude muset známá vyhodit.
Já dal za svoji první pletenku pětikilo v době, kdy to pro mě byly sakra peníze a po 4 vycházkách jsem ji vyhodil. To je prostě život.
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:07 ® Mary
-
osprey> Já jsem to neviděla, ale kamarádka na krabici našla datum z r.2000 a koupila si ho minulý týden, a naříká že se jí to nějak kroutí a vypadává. Navinuté to má dobře, nemá cívku narvanou. Datum začla zjišťovat, až když byla nespokojena.
Když by byl z výlohy, tak sluníčko by zapracovalo, že by praskal?
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:49 ® osprey reakce na …
-
Mary> Ne, vlasec nemá záruku. Taky na něm není datum výroby (na špulce). A když koupíš ležák, nedej bože z výlohy, tak to může být docela znát.
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:12 ® sunet
-
Mary> Co se týče materiálu, z kterých jsou vyrobeny vlasce, tak se jedná o polymery. A každý polymer má tu vlastnost, že časem degraduje, tj. mění se jeho mechanické vlastnosti, stává se méně pružným, křehčím. V případě, že by některý výrobce používal i změkčovadlo, bude starší vlasec a poznání tužší a křehčí. Největším nepřítelem vlasce je sluneční světlo, či spíše jeho UV složka. Proto není vhodné mít vlasec vystavený zbytečně světlu, rozhodně mu to neprospívá.
Každopádně tedy čas bude mít vliv na kvalitu vlasce, někdy i zásadní.
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:46 ® Shrek reakce na …
-
b.gun> používám taky tu Daiwu, mám ho v 0,27mm a nemůžu si ho vynachválit. Mám ho druhou sezónu, v zimě budu měnit a půjdu opět do tohoto vlasce. Suprově se mi na něm vážou uzly, je pevnej, drží. Netvrdim, že je nejlepší, ale mým požadavkům vyhovuje a jsem spokojenej.
reagovat - Čtvrtek 18. srpna 2011 v 11:56 ® Mary
-
Zdravím, asi blbý dotaz. Má vlasec záruku? Může být prošlý
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 19:37 ® Kouba
-
to by bylo dobry a mit taky tolik casu ty vlasce vyskouset ze:)
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 18:12 ® b.gun reakce na …
-
Kouba: Právě proto nerad někomu něco doporučuju. S čím je jeden spokojen, to nemusí druhému vyhovovat. Navíc, pokud se jedná o vlasec, který moc lidí nepoužívá a u kterého není takový „obrat“ (což třeba asi ten od Daiwy bude, protože zatím jsem se nesetkal s nikým, kdo by ho měl), tak hrozí, že dlouho leží na krámě a nevhodné skladování se na jeho vlastnostech taky může negativně podepsat. Nejlepší by bylo, vyzkoušet si všechny vlasce osobně, ale to by člověk asi brzo zkrachoval …
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 17:09 ® Švejk
-
Minulou sezónu jsem si pořídil silon XT-PRO CARP od Jaxonu v 0,25mm. Zatím jsem na něj vytáhl všechno a taky zatím drží…
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 16:22 ® aspius
-
schwara:Odchytal som s nim 2 prívlačové sezóny a to práve v uvádzanej hrúbke a nemôžem na neho povedať nič zlé. Má uspokojivé parametre, včítane nepatrnej pamäte. Odporúčam.
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 16:21 ® schwara reakce na …
-
Ještě nevim na jakej prut si to dát.
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 16:17 ® Kouba
-
To mas asi na vláčení že?
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 16:04 ® schwara reakce na …
-
Pro letošek sem si koupil tyto vlasce: SHIMANO SPEED MASTER SPECIAL SPINNING;
o průměru 0.25 mmMáte s ním někdo už zkušenosti ??
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 15:57 ® Kouba
-
b.gun : ..jo kpupil sem si ho loni na veletrhu jako novinku vychvalovali ho nejvyse jak to jen slo..tak sem si ho koupil a uz konci dubna sem si sel pro novej ..trhal se kroutil se ..vubec se me to nelibilo a mozna sem mel jenom spatny kusy nejaky ale uz si ho vickrat nekoupim..a stou svitivosti jak ukazany na obrazku takovej cerveno hnedej v zakladu tak tak sem ho nikdy nemel porad byl zluto zelenej… kamos si koupil koncem cervence taky ten reflector a byl snim spokojenej…tak nevim ..ale hodne kapraru co znam rikaly ze nebyl spatnej ale strasne se kroutil a ze sou aji lepsi silony!!
reagovat - Pondělí 18. února 2008 ve 12:09 ® Klon
-
Tak tu je ještě jeden obrázek s viditelnou nosností:Doopravdy kdo neví jaký vlasec at sáhne po tomto nebo po vlasci od Sufixu.Tak je to myslím ten Duo Core…
reagovat - Pondělí 18. února 2008 ve 12:04 ® Klon
-
Jinak jeho recenze je asi takováto.Omlouvám se za ten obrázek s cennou.snad to nebudete brát jako reklamu… Vlastnosti Ion power camo quattro. Vlasec vyvinutý pro absolutní neviditelnost na jakékoliv struktuře dna. Je to jediný vlasec, který zmizí z dohledu v kombinaci kamení, tlejícího dřeva a vodních trav. Vynikající doporučení pro kapraře a rybolov ze dna. • Téměř nulová průtažnost • Nulová paměť • Super hladký Polymer • Vysoká pevnost v uzlu • Vysoká pevnost v tahu • 5 barev pro okamžitý maskovací systém • Dvojitý silikonový povrch pro dlouhé nadhozy • Vysoká oděruvzdornost. AWA-Shima inženýři spolupracují dlouhou dobu s Mitsubishi továrnami Japonsko, od kterých využívají pro výrobu vlasců mnoho let Novamid polymer. Novamid je nejvíce spolehlivý polymer zkoušený v AWA-SHIMA laboratořích a monofil vyrobený Japonskými stroji je nejhladší, jaký kdy byl vyroben. Novamid má též nulovou paměť, vysokou pevnost v oděru a neuvěřitelnou pevnost v uzlu. Informace na obalech vlasců se odkazují na testy při rybaření, které musí být provedeny mezinárodními zkušenými rybáři, kteří zaručují provedení testů v nejnáročnějších podmínkách rybolovu. Všechny AWA SHIMA vlasce jsou vyrobené z Mitsubishi Novamid polymerů a nylonových pryskyřic. AWA SHIMA monofilové továrny byly jedněmi z prvních, které navíjí cívky potáhnout paralelním systémem – PLS. Toto je jediný výrobní proces, který umožňuje navíjení vlasce z cívky na naviják bez jakéhokoliv kroucení a následných škod. Cívka navijáku navinutá PLS vlascem umožňuje delší nadhozy a vlasec má díky tomuto systému vinutí delší životnost.
reagovat - Pondělí 18. února 2008 ve 12:01 ® Klon
-
Zkuste Ion Power Camo Quattro od Awa – Shimi. Je super…
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 7:44 ® kam!kaze
-
Do teď jsem používal Sufix XL strong a nemám žádné negativní zkušenosti.Letos jsem na cívky namotal Sufix Xcelon a uvidím co to udělá.Pokud máte s Xcelonem někdo zkušenost tak pls napište ať vím co mám čekat.
reagovat - Pondělí 18. února 2008 ve 3:05 ® b.gun
-
Kouba: Jinak k tomu Duo Carp Line od Daiwy. Něco jsem na rychlo sbastlil do recenzí ( www.chytej.cz ). Já osobně jsem s ním byl spokojený, svůj kus práce si odvedl. Ale jak by vyhovoval někomu jinému, těžko říct. Sufix Duo Core jsem ještě v ruce neměl, takže to s ním porovnat nemohu.
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 0:43 ® cormaxx
-
rgb23:nějak jsem tě nepochopil s tim splávkem,policajtem atd
reagovatTy fluo vlasce jdou krásně vidět v noci,kdy na ně stačí posvítit čelovkou a jdou krásně vidět.Takže vidíš kam ti ryba jede
- Pondělí 18. února 2008 v 0:41 ® b.gun reakce na …
-
Vzhledem k tomu, že chytám pouze v povolené doby lovu, tak tu viditelnost v jednu v noci až tolik neřeším. Přinejhorším si mohu před půlnocí posvítit čelovkou a i ten Duo Carp Line sem tam hodí od té zelené nějaký ten slabý odlesk (ale chce to docela dost svítit). Samozřejmě že vyšší viditelnost je uživatelsky přívětivější, ale mně prostě ty zářivé barvy (nebo jak jsem někde četl „buzerantsky křiklavé“ …)nešmakují. Proto jako zajímavou myšlenku beru pokus Awa Shimy s vlascem Ion Power Reflector Line, který má měnit barvu podle intenzity osvětlení. Lidi, co ho měli minulou sezónu, si ho víceméně chválí. Jen jako negativum uvádějí, že má určitou tendenci „zdrátovatět“ a po sezónně už není tak reflexní, jako nový. Kouba: Jsem koukal, že dole zmiňuješ zkušenost s nějakým vlascem od Awa Shimy. Máš zkušenost i konkrétně s tímto?
reagovat - Pondělí 18. února 2008 v 0:23 ® rgb23 reakce na …
-
Možná se pletu, jen můj osobní názor, ale u silonu je běžně dostupná škála barev pro rybu relativně nepodstatná (minimlně u kmenových silonů). Pro rybáře stejně tak… buďto mám splávek, policajta, nebo (elektro)akustický signalizátor záběru.
reagovat - Neděle 17. února 2008 ve 23:52 ® cormaxx
-
Kouba:přesně tak
reagovat - Neděle 17. února 2008 ve 22:27 ® Kouba
-
No zase jasne zluta barva taky neni od vjeci…treba od sufixu nemam pul slova ale asi bych to nedal hned za olovo troska schokovky a je to…aby tomoc nyvplasilo:) ve tme je takovej silon k nezaplaceni kdyz jednu hodinu rano tma jak v prdeli tak ten fluso zlutej prece jenom hazi nejaky odlesky od mesice:)
reagovat - Neděle 17. února 2008 ve 21:50 ® b.gun
-
Preferuji vlasce barvy „camou“ nebo transparentní. Rozhodně mě neoslovují vlasce v „kolotočářských“ barvách, jako je růžová, červená, fluo žlutá, jasně zelená či modrá. Z toho důvodu jsem také zatím nezkusil vlasec Carpspirit CELT-X Mymetik, ač má jinak velmi kladné reference. K nám se ale bohužel dováží pouze právě v jasně zelené barvě, ačkoliv se vyrábí celkem v 7 různých odstínech.
reagovat - Neděle 17. února 2008 ve 21:17 ® cormaxx
-
červená a fluo žlutá
reagovat)