Vyhledávání
Nástražní ryby a RS
22.6.2007 | jarvan | 3.493 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, představte si takovouto situaci: sedíte u vody a máte políčeno na sumce, jako nástražní rybku používáte kapra (samozřejmě míráka), ve vezírku máte asi ještě 5 kapříků(samozřejmě přinešené) a najednou přijde RS a začne vás podezřívat z pytláctví, „protože dení limit je přece 2 ryby a vy jich máte hned 5“. Jak vysvětlit podezdřívavé RS že jde o nástražní rybky, že jste je nenachytal na revírech rybářského svazu a jak se proti takvémuto nařčením chránit?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. června 2007 v 10:39 ® HaD reakce na …
-
rybarikk: nastražení ušlechtilé ryby není zakázáno, takže problém v nastražení kapra nehledej. Pokud je to kapr z revíru, tak v tom zásadní problém nevidím, neboť se jedná o nejvíce nasazovanou rybu a pokud je zakoupen, tak to není problém už vůbec, ba naopak, protože já třeba po lovu ryby pustím a tím vlastně v případě kaprů nasazuju. (kapry totiž chytat neumím a musím si je kupovat).
reagovat - Úterý 26. června 2007 v 9:04 ® profo
-
Jarvan : z praxe na ÚN Orlík, kam se na sumce jezdí asi hodně často. RS požaduje prokázání nabytí ryb. Má na to práva a povinnost to kontrolovat. Toto je možno prokázat účtenkou z jejich nákupu a nebo je mít zapsány v povolence. Pokud jednu z těchto věcí mít budeš, tak není sebemenší problém. Míra kapra je zde přesně podle vyhlášky (35cm).
reagovat - Pondělí 25. června 2007 ve 22:37 ® jarvan
-
Díky za odpověďi. Razím na ně příští tejden, tak sem když tak hodím jak jsem dopad. Pokud mě teda RS nenechá zavřít :c)
reagovat - Sobota 23. června 2007 ve 12:15 ® Mr.FISH
-
mno jsem také RS ale asi bych neprudil…možná bych chtěl vidět kde jsi k těm kaprům přišel (jestli jsi je koupil, nebo máš ty samé ryby napsané za poslední 2 dny v povolence) ale mezi námi…jsme ti kdo platí za to aby se ve vodě něco mrskalo…i kdyby to prohřešek byl, jako rs bych sejmul radši pytláka než někoho kdo platí do společnýho
jistým řešením je zápis ryb do povolenky tak aby to sedělo podle řádu a jejich přechování…nebo taky chytání na bílou..
reagovat - Pátek 22. června 2007 v 16:27 ® Shrek reakce na …
-
rybarikkk: no pokud někdo loví s kaprem 38 cm na revíru kde má kapr 40 cm,tak je podle mě chuj.Sorry ale to jaksi není normální.Taky na trojhák nenapíchnu duháka protože je z Tesca.
reagovat - Pátek 22. června 2007 ve 14:54 ® wopen
-
pejik: souhlasím tak nějak s tebou, taky bych to řešil spíše rozumem a citem, když uvidím, že máš nahozený dva pruty na sumce, tak asi nechytáš na kukuřici kapry. Ale spíše mě zaráží to, že nastražovat mírového kapra – ryba, která patří mezi ušlechtilé, a hlavně mohl by vyvstat problém, že ho někdo chytne, kde má míru třeba 38 a bude ho mít nastražený na revíru, kde má kapr 40:)))
reagovat - Pátek 22. června 2007 ve 12:59 ® pejik
-
ahoj, jak píše níže pif, je to tak trošku nulča, těžko následně prokazatelná věc. Myslím, že se to již probíralo v loňském roce. Mám odznak RS již přes 10 let a zrovna v případě , který popisuješ bych asi problémy nehledal. Viděl bych způsob lovu, který provádíš a navíc bych se tě v danou chvíli neptal. Snad neporušuju pravomoc rádoby veřejného činitele!
reagovat - Pátek 22. června 2007 ve 12:48 ® pif
-
ani účtenka,ani zapsání v úlovkovém listě tě v případě problému nepomůže.účtenek ti každej natiskne hafo,a zapsaní kapři,to je uplné nesmysl.toto je klasická díra v bližších podmínkách.už jsme to tady jednou probírali,prostě tohle nejde rozumně vysvětlit…jediný řečení,ač nesmyslný je,koupit či donést si kapra a znovu ho zapsat…je to kokotina,ale vyhneš se problémům..
reagovat - Pátek 22. června 2007 ve 12:36 ® Shrek
-
¨Pokud bych si šel koupit někam nástražáky,tak si s sebou vezmu účtenku.Jinak pokud jsem ty nástražáky nachytal na revíru,tak jemám napsané v úlovkáči,ne?
reagovat