Chytej.cz

Rybářská stráž zrušená?!!?!! necteno

17.6.2007 | Tumi | 4.103 zobrazení | 29 odpovědí

Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. října 2009 ve 20:31 @ janhonza

Měl bych dotaz. Chtěl bych si dát za pramici kterou mám na přehradě závěsný benzínový motor o malém výkonu. Potřebuji k tomu nějaké zkoušky nebo povolení?

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 23:05 ® Kaprar
Kaprar

Já nevím kam všichni chodíte na ryby ale ja sem s ústeckého kraje nejraději jezdím na nechranickou přehradu trávím tam celé léto (červenec,srpen)holt mám na to čas.A tak mohu hodnotit RS na tomto revíru a nepřipadá mi že by to nějak flákali kontrola je tu pravydelně aspoň jednou za den pokaždé někdo jiný takže se kamarádšofty nevedou. Jednou až dvakrát za léto i za asistence Policie.Nikoho zbytečně nešikanujou rybáři vědí jak se chovat nevím ale asi si toho rybářského lístku váží když už stojí takový prachy a tady na severu těch peněz moc neni.I když najdou se prasata ale to spíš koupači nebo ti co příjdou na jeden den přijedu takle na začátku léta na misto kde hodlám strávit léto a celej jeden den uklízim.Mě spíš vadí že by se během toho léta mohl oběvit nějakej magor a začít mě jebat za stan a nebo za ohniště ještě se mi to za deset let nestalo tolerujou to ale moc dobře vim že je to zakázáno ale jaksi se bez toho neobejdu patří to k tomu rybaření je to ta správná atmosféra něco na gril a tak.Ten kterej přijede na ryby na delší čas tak si kolem sebe svinec nenadělá.Já bych byl pro změnu zákona proč nestanovat u ryb nebo si nerozdělat oheň když si pak po sobě vše sklidíš.Takže já si na práci RS nemohu stěžovat sem tam někoho chytli po půlnoci ale ne s toho duvodu že by úmyslně pytlačil ale že se ožral a jaksi opoměl sklidit nářadí i když následoval trest ja alkohol nemusim takže mě se to netýká i když si já osobně myslím že tento zákaz je také zbytečný.Jestli chodí někdo pytlačit na méně dostupná místa to nevím ale kde sou místa kam rádi chodí rybáři si pytlačit nikdo nedovolí.S poz­dravem Kaprar.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2203.jpg
Pondělí 18. června 2007 v 17:24 ® b.gun

Tumi: Existuje takové hezké rčení – Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Takže způsob, jak zakročit, se vždycky najde, někdy to může být i maličkost. Když na to příjde, tak jsi to mohl klidně sbalit a zaběhnout je prásknout a pak se vrátit chytat, pokud ti to tak hýbe žlučí, jak píšeš. Jenže plkání a rozčilování na netu je snazší. Pro příklad: Před pár lety v květnu jsem chytal navečer na jednom revíru, když tu se na protější břeh přihrnuli dva dospělí rybáři vzhledu nevábného, doprovázení třemi dětmi. K mému údivu jako první vytáhli čeřínek, se kterým poslali dítka k nedalekému zatopenému křoví nalovit rybičky a sami se věnovali plenění okolního porostu za účelem založení ohniště. No a co teď? Oni na druhém břehu, číslo na RS neznám, empíci v přilehlém městečku vykonávají obchůzky tak maximálně kolem náměstí, aby si náhodou neušpinili polobotky… Vzpomněl jsem si na foťáček ležící na dně batohu, který sice zdaleka nedosahoval takových kvalit, abych je mohl v ucházející kvalitě vyfotit, nicméně jsem doufal, že pro můj účel bude stačit a moje taktika zabere. Nastartoval jsem foťák, vylezl na vyvýšený výběžek tak, aby na mě bylo dobře vidět a s foťákem v ruce natažené směrem k nim jsem začal cvakat s bleskem. Reakce byla okamžitá, křikli směrem k dětem a čeřínek byl odhozen jako by se jednalo o jedovatého hada. Poté se mě jali nenápadně pozorovat, jestli se hodlám sbalit a odejít. To jsem však rozhodně neměl v úmyslu a vytrvale zůstával na daném místě. A protože nejspíš spoléhali na to, že budou chytat na rybičku a neměli s sebou jinou nástrahu, tak už ani nevybalili pruty a po chvíli odtáhli do hajzlu…

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 17:17 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Ja nerikam ze by RS nemela mit povolenky zdarma…at ma ale at vykonava svou povinnost a kontroluje a kontroluje…nelibi se mi to ze proste stari dedci co se sotva doplazi k vode te potom kontroluji. A kontrola je takova ze zapisou jen do povolnky a tim to hasne…(kdysi kontrolovali jestli mas pean, metr, podberak) no je skoda ze RS nemuze kontrolovat batohy…ja bych klidne ukazal batoh i kdyz nemusim. Ja nemam za to ze kdyz me kontroluje RS a mel bych ukazat vsechny veci co mam nepovazoval za zadnou buzeraci spis bych byl rad ze se to hnulo dopredu…jinak si myslim ze RS co jen zapise do povolenky a nic nekontroluje se chce jen podivat kolik toho a kde mas nachytano…tod muj nazor

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 16:45 ® ESKY

Ahoj, to vypadá jako provokace ! Když se Ti něco nelíbí, tak buď zasáhni, nebo to oznam ! Já si myslím, že to je jen dobře, vždyť já jsem měl třeba zapsanejch za rok víc porybnejch než ryb a vrchol byl, tři kontroly za den a dokonce mě jeden blbánek chtěl kontrolovat jak jsem začal vybalovat pruty – ani jsem nezačal chytat !!!

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 16:14 ® hew

Shadowhunter:Tak v některých bodech s tebou nesouhlasím, já dělám stráž od 22 let a znám případy i od 21 let, u nas preferujeme spíše mladší než starý. To že v některých organizacích to je neprostupná hráz, to vím.Mě je ta povolenka zadarmo ukradená, klidně bych to zrušil. Dneska po letech, co to dělám bych se na to nejraději vykašlal, nerad votravuji slušné rybáře. Co se týká toho batohu, tak ten ti kontrolovat jako RS nesmím. Jen policie,když bude přivolána, ale pokud tam budeš mít např. podměrečnou rybu, tak jsi na tři roky minimálně v zkončil, právě při součinosti policie! Podle mě nejlepší je kontrola nečekaná a jen tam, kde je podezření na nějaký porušení předpisů!

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 14:22 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

ne v RS teda nejsem…bo mi to nedovoluje zdravotni stav…jinak to bylo v bedne (myslim) se tam prave probiralo ze by musel jit o pry nejaky organizovany pytlacky odlov nejake napr skupiny aby se to dalo kvalifikovat jako trestny cin a skoda by musela byt vetsi nez 5 litu jinak se stale jedna o prestupek…to kdyby nekoho chytli opakovane to by asi bylo jine…ale jak vsichni vime ze kontrola na vodach chybi takze se pytlaci z vesela dal a pytlacit se z vesele dal bude, bo takove deda co je v duchodu te tezko dohoni ;-) a kamos co chtel delat RS tak dostal odpoved mladej nemas sanci a to ma 25roku a je korba jak cip (vojak) a na P reviry jezdi dost casto i na useke kdere nejsou moc pristupne…takze RS zustala starym plesnivym dedkum co sedi u rybniku a jsou vysmati ze maji povolenku zadara a sem tam nekoho zbuzeruji to jim jde ale kontrolovat stabilne reviry to ne…ale letos jsem na P potkal porybneho cca 40 roku a udelal zapis ale kontrola jestli mam vse OK to uz nekontroloval a jestli nemam nahodou v batohu 10 pstruhu ktere nemam zapsane to taky nekontroloval … takze zapis a tim to pro ne hasne…navic kontrola u cesty

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 14:07 ® SALAM

No můj názor je takovej – rybářská stráž slouží pouze k tomu, aby měli její členové papíry zdarma – za těch cca 5let co rybařím jsem byl kontrolován pouze 3×, z toho jednou jsem dotyčného doslova přemlouval (to myslím vážně, protože po té co jsem mu odpověděl na dotaz jestli jsem místní že ano on odvětil, že mě ani kontrolovat nebude) aby mě zkontroloval a další dva se pouze podepsali do povolenky – nekontrolovali nic. Jo vlastně jednomu se nezdálo moje parkování a že mi za něj může vzít papíry, prostě nekompetentní trouba. Podotýkám, že na ryby jdu cca 60× za rok, navštěvuji velice frekventované revíry v Hradci Králové. Pokud jsem se dotknul nějakých slušných RS, tak se velice omlouvám, jistě jsou výjimky, bohužel já žádnou neznám a ani sem nikdy neviděl. Pokud někdo tvrdí, že to mají velice těžké, že mají málo pravomocí a podobně nedá se než souhlasit, ale potom nechápu proč se stávají RS když už předem vědí, že s ničím nic nezmůžou?

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:46 ® Dodlinka

Shadowhunter: Mám dojem že pytláctví je trestným činem bez ohledu na výši způsobené škody. Navíc pokud by ho chytli opakovaně tak už by to pro toho dotyčného byl opravdu problém. Já osobně už jsem volal policii několikrát (hlavně na Hracholuskách na Ukrajince) a mám s tím dobré zkušenosti. Přijeli za chvilku a ta chátra byla hned pryč.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:27 ® Robur
Robur

na Moravě máme v soupisu revírů i přílohu kam volat i co dělat v případě ekolg. havárky, ryb. stráž atd. myslím hoši, že kdyby Vám někdo vykradl auto, že si na tel. čísla vzpomenete hodně rychle.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:23 ® honza13 reakce na …

tak s tím se dá jenom souhlasit.ale pořád je málo mladsich co by to dělat chtěli

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Shadowhunter: Jsi v RS?

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:19 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

No nevim jak vy ale ja cisla na RS teda neznam takze bych ji volat ani nemohl … a volat policajty??? pokud ten pytlak neudal skodu pres 5tis tak se jedna o prestupek tim padem na to fizlove serou kdyz je zavolas tak jim trva pul dne nez dojedou…a to ze pytlactvi uz muze byt tresnym cinem je sice pekne ale nic se nezmenilo bo uz vidim pytlaka jak udela za vychazku skodu pres 5tis aby mohl byt tresne stihan navic pry k tomu musi podat CRS podnet k soudnimu stihani takze dalsi kamen urazu bo CRS na to sere…jinak pouze jednou jsem se setkal kdy musel pytlak odpracovat 80 hodin verejnoprospesnych praci a to lovil na chovnem rybniku, tam se to hlida ale na svazove vody vsichni serou…meli by vyhodit ty dedky co delaji RS a dosadit misto nich mladsi lidi co maji fyzicku a navic by je delat RS bavilo … do te doby se nic nezmeni

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:17 ® honza13 reakce na …

tož na něho nebuď tak tvrdý.přece jenom v jeho letech…těžko říct jak byse člověk zachoval.do příště už je poučený a sem už to určitě psát nebude po té vlně kritiky :-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 13:02 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Tumi: Tak tady nebreč.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:55 ® Tumi reakce na …

hm taky si myslim že bych spíš jednu dostal ;-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:53 ® Tumi reakce na …

a navíc telefon k vodě fakt nnenosim ;-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:52 ® Tumi reakce na …

hm mě je 16 a jim bylo každýmu asi 30 a číslo na nikoho z rybářský stráže jsem u sebe neměl bejt to nějakej malej fakan tak mu něco řeknu aletěmhle čtyřem fakt ne ;-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:51 ® honza13

Tumi si asi myslí že RS by měla u vody i přespávat, přitom vše dělá dobrovolně ve svém volném čase!!Kdyby někoho od RS informoval mohlo to dopadnout úplně jinak.Díky informaci od kamarádů jsem právě takto vyhmátl o víkendu jednu vydru :-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:33 ® rarach

Jezdím autem 17 let, téměř každý den, za posledních mnoho let si nepamatuji běžnou kontrolu, i všelijaké akce se mi vyhýbají.Povolenou rychlost překračuji každý den, přesto jsem platil pokutu cca 2× a to má pořádek na starost placený orgán, proč chcete zázraky od RS, jsou to lidé jako my.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:31 ® Merlin

Kdo jsi bez viny hoď kamenem.Asi dokud se jen budem dívat a pak v hospodě nadávat na porybný,tak se toho moc nezmění.Příště doporučuji vzít telefon a volat policajty.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:16 ® conwiq
conwiq

…(severní Morava) já měl letos jednu kontrolu na MP,na P jsem porybného neviděl ani nepamatuju ( taky to tak na řece vypadá :-(( )

reagovat
Pondělí 18. června 2007 ve 12:11 ® Zauwi
Zauwi

mn ono zase na druhou stranu 4 proti jednomu…nechtěl bych dostat přes hubu…,btw na rybách jsem skoro každej den a RS potkávám tak jednou do roka..

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 11:21 ® Robur
Robur

rybář 211, pokud to píšeš takhle striktně, tak mě napadá jen to, že máte v kriminále rybníček nebo máš policajta v rodině:-)

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 11:17 ® Rybar211
Rybar211

Já chytam 7 let, vzivote jsemn nepotkal RS, v zivote!!!!!!! Policajta kazdej den

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 9:51 ® hraji
hraji

Vážený kolego, dokážeš si představit, že u každého zloděje, každého násilníka a nebo každého jiného porušovatele zákonů stojí ihned policista? Nedokážeš, protože je to blbost. Nelze nijak odhadnout, kdy a kde někdo spáchá přestupek. Hanebně jsi se bohužel zachoval i ty, protože jsi nazasáhnul. Být hrdinou a volat po přítomnosti RS zde v klidu na netu je hezké, ale neúčinné. Měl jsi vzít telefon a zavolat o pomoc.

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 1:51 ® HaD
HaD

Tumi: stejná otázka jako BoBo: Co jsi udělal proti?

reagovat
Pondělí 18. června 2007 v 0:36 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tumi:Přesně tyhle kecy na netu mám rád… Co jsi udělal proti?

reagovat
Neděle 17. června 2007 ve 23:49 ® Mr.FISH

MĚLS JIM DÁT PŘES HUBU, ZAVOLAT BENGA NEBO RS, NEBO JINAK ZAKROČIT TEĎ NEBREČ! JÁ SICE RS JSEM ALE ZDALEKA BYCH NIKOHO NEBUZEROVAL ZA 10MIN PO PŮLNOCI JAKO ZA NEŠETRNÝ ZACHÁZENÍ

reagovat