Chytej.cz

Chlazení nápojů u vody necteno

11.6.2007 | | 5.445 zobrazení | 29 odpovědí | upravit

Jak rešíte chlazení nápojů u vody.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 16. června 2007 ve 12:49 ® ORIMP
ORIMP

Ja to riešim jednoducho…:-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img2192.jpg
Pátek 15. června 2007 ve 21:51 ® Prichy
Prichy

regulus: pamatuju si, jak tohle bylo napsano v zalesackem zapisniku…jako malej jsem to cetl. Pozadavek na latku byl plsteny hadr. :-) Kazdopadne bych to zavrhnul, protoze zapisnik byl urceny pro pionyry :-((

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 ve 23:55 ® dvorak reakce na …

regulus-Zase je ale kolikrat nejdostupnejsi…

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 ve 23:45 ® regulus reakce na …
regulus

mana01 – materiál se jmenuje miralen, a nemyslím si, že je to nejlepší izolace, nicméně proti gustu, žádnej dišputát.

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 v 15:03 ® kopi
kopi

Já přivážu kamen k pití a k tomu na ten provaz dam bojku tak aby byla na hladině. Na dně je supr teplota. Nebo lahváče dam do podběráku a do vody.

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 v 9:50 ® dvorak reakce na …

mana01-Hm,to je fakt…

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 v 9:26 ® mana01 reakce na …
mana01

většinou je po nich brzo, ale trubku dělam skoro stejne vysokou, jako lahev.Můžeš ale zkusit u hrdla trubku zavázat. Jak říkám, u mě to zatím nebylo potřeba.

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 v 9:17 ® dvorak reakce na …

mana01-To neni spatne,lahvace pak v aute tolik nerachtaj.A nevadej volny konce? Nebo je nejak zadelavas?

reagovat
Čtvrtek 14. června 2007 v 9:06 ® mana01
mana01

Nachladte si pití (lahváče, limču). Pak poproste kamaráda instalatéra, nebo si za směšný peníz kupte šedou izolační rouru na vodovodní trubky. (jeden průměr pasuje přesně na lahváče), nastříhejte na vejšku lahve, zasuňte a hurá k vodě.Vydrží skoro celý den.

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 21:11 ® Kouba
Kouba

jeee misto skuže ma byt Skruže

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 21:10 ® Kouba
Kouba

U nás na rybníku sou betonový skuže takových 5–9metru v zemi a když tam šupnu škopky(Piva) tak sou jako ze sedmyho shodu a vubec vsecko jidla tam vydrz jak v lednici!!ale topivo to je vono vpoledně na sluníčku to je vončo!!!!kaaan­taare:)

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 18:51 ® Martin Samek

No pkoud jsem na prounější řece,tak to strčím na kraj do vody,nějak zajistim a je hotovo.

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 18:46 ® regulus
regulus

Píšu jak tatar, HaD nešlo by tu taky udělat tu editaci???

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 18:44 ® regulus
regulus

ROBUR – neumím škebícího se smejlíka

ALIVIO – děkuji nechci, tu cestu si odpusť

CEP – když si přečtu zadání, tak to není tak zcela jasný, jak to JPfish myslel, ale představa, že pudu na vláčku a budu za sebou tahat vozéček s campingovou ledničkou a PB flaškou je strašná.

Osobně to řeším kovovou termoskou s zaledovaným pitím a snažím se sem tam potkat nějakou tu osvěžovnu, lahváče zrovna nemusím, případně nechám z mražáku zmrznout džus v krabici, vydrží to studený poměrně dlouho. princip polní flašky je spíš pro sedavý rybáře. Hadru nesmíte nechat uschnou, pak to má opačnej účinek.

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 16:37 ® Shrek reakce na …
Shrek

CePe,koho jsi myslel tim nevěřícím Tomášem? Grrrrr!!!!!

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 16:12 ® CeP reakce na …
CeP

mam starsi camping gaz s uzitnym objemem 33ltr. k plne spokojenosti mi slouzi uz 5 let a kupoval jsem ji jako 2 roky jetou za smesnejch 3000 penez. inzerat v annonci :-)) . tenkrat by ta palka za novou taky zabila. obcas se nejaka v annonci nebo na aukru taky objevi. chce to sledovat. a neni to dlouho co jsem kamosovi prodaval 40ltr za 5000. na to ze ji koupil za 20 ecek na blesaku v mnichove… :-)) )

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 15:58 @ 

CeP)Jakou máš tu kempovou chladničku na ten PB,já to také koumal a našel jen odkaz na karavanshopu.cz,ale to je ranec.Chtěl jsem i něco vymyslet na chatu,kde bohužel nemám el.proud.

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 15:54 ® CeP reakce na …
CeP

noo… se tedkonc zucastnil sympozia HDU, jehoz valna hromada shledala ze regulus neni jen tak vobycejnskej regulus, coz rada HDU po dlouhem, vycerpavajicim, peclivem a uvazlivem rokovani potvrdila. ale blizsi info ze mne nedostanes bo sem byl vozrale jak cep a mam windows… :-)) )

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 15:45 ® Milano reakce na …

Hora jestli to funguje tak to musim vyzkoušet!!!

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 15:40 ® Robur
Robur

Cepe, tak starej přece Regulus není?

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 15:35 ® CeP
CeP

bud si vezmu termobrasnu s par namrazenejma kostkama, coz na jeden dva dny staci a kdyz jedeme na tyden tak nikdy nechybi kempova lednicka 220/24V/PB. doma ji naplnim a nachladim na 220, v aute honim na 12 a po dojezdu ihned napojim na plyn. dvoukilova napln PB vydrzi 3–4 dny pokud je opravdu horko s teplotama kolem 30 a vice. kdyz se teplota mota kolem 25 tak vydrzi bez problemu tyden i vice. dneska uz si dovolenou bez lednice ani neumim predstavit. jinak se plne podepisuju pod reguluv princip mokreho obalu. na vojne pri tricetikilome­trovejch pochodech prez poledne a v plne polni to byval jediny mozny zpusob jak ziskat chladno vodu. desitkami, mozna stovkami let provereny zpusob, ale vyzdycky se najde nejaky neverici tomas

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 14:47 ® HaD
HaD

jdu to vyzkoušet

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 14:06 ® Hora
Hora

Navlhčím hadru,nebo ručník do vody a dám to do stínu,ne na přímé slunce.Kdysi jsem uchovával na dovolené takhle máslo.Dal ho do hliníkové krabičky,obalil navlhčeným hadrem a strčil ho pod auto,Bylo to v tom vedru jako z lednice.

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 13:45 ® Shrek reakce na …
Shrek

regule,jestli ten systém bude fungovat,osobně za Tebou přijedu a dám Ti hubana :-D

reagovat
Úterý 12. června 2007 ve 13:43 ® ferdoz reakce na …

Presne to mi hovoril kolega, ktorý pri svojom trojtýždňovom pobyte v Semipalatinsku v Kazachstane nevedel, odkiaľ tí ruskí vojaci berú chladené kubánske pomaranče. Riešenie veľmi jednoduché – pomaranč zabaliť do mokrej handry a šup s ním na poludňajšie slniečko. O chvílú boli ako z chladničky. Ale o pive nič nespomínal.....

reagovat
Úterý 12. června 2007 v 0:33 ® regulus
regulus

Elektro kutil se tu sice nenajde, ale co takhle zkusit princip polní láhve. Je to ve svý podstatě chladnička. V hadrovým obalu neí zabalená pro parádu, ale proto, že slunce svítící na povrch láky ve skutečnosti prostřednictvím odpařování chladí to co je pod látkou – princip absorbční chladničky. Tak to takhle PET flašky nebo kuželky (lahváče) omotat nějakou hadrou a nechat oplachovat vodou a slunko chladí za vás a bez spotřeby elektrické energie.

reagovat
Pondělí 11. června 2007 ve 23:21 @ 

Sander)To používám taky,ale nepřál bych Ti mojí kaprovou výpravu cca čtrnáct dní,kdy povrchová voda ukazovala bezkompromisně 28C°a nešlo nic dělat.Rešením není ani tzv.autochlad­nička,která chladí pod teplotu okolí cca 10–15C°,ale musí být stále zapnutá a díky odběru nelze s ní počítat(pouze za provozu auta).Mám sice elektrocentrá­lu,kterou používám na chatě ,ale při výkonu 800W s ní, ani nerozeběhnu 30l mražák,protože potřebuje podstatně větší proud na rozjezd.Možná se zde najde nějaký elektrokutil,který poradí.

reagovat
Pondělí 11. června 2007 ve 22:47 ® Sander
Sander

Lepší možnost než položit piváky do vody se mi nenaskýtá :-((

reagovat
Pondělí 11. června 2007 ve 22:47 ® Bandit
Bandit

Takhle

reagovat
foto/forum/2007/th-img2173.jpg