Chytej.cz

Systém na štiky??? necteno

19.10.2004 | Tomash | 4.366 zobrazení | 10 odpovědí

Našel jsem revír, ve kterém je až na hladinové woblery(„Popy“) vláčka téměř nemožná (přitom štik je tu dost a dost) . Na dně i ve sloupci je velké množství vázek. Zkoušel jsem lovit s káčou a živou rybkou. Nastražoval jsem plotice, ale hodně se mi to motalo. Máte nějakou dobrou radu nabo spešl montáž, jak přeejít takovémuto zamotání???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:10 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

na zaneradenych vodach se hold musi riskovat

reagovat
Středa 27. října 2004 ve 14:38 ® morpheus

Nevím jak u vás ale u nás je letos moc moc malejch rybek. Takže dravci mají co baštit, A velká štika se ti nebude honit za malou plitičkou pod hladinou. Teda je to můj názor. ALe když jsem chytal v sedě ,tak 80ky štiky jsem tahal na 20–30ky karasy a min. 2m hloubky. Ale jiný revír ,jiný ryby.

reagovat
Středa 27. října 2004 ve 12:59 ® Tomash
Tomash

Chytám jak kdy, a jak kde. To je různý někdy i jen 10 m od břehu. Jindy zase 60 metrů od břehu… Plotice motá. Okoun akaras ne. Vím proč, ale myslel jsem, že máte nějaký trumf. Prostě maxi trik. To, co doporučuje Morpheus, dělám taky. ALE! Na vlasec navážu jen lanko. Na něj dám trojhák a plotičku a pustím ji tak 5 cm pod hladinu. Záběry od štik jsou famózní. Jen jeětě žádná z ulovených na tento způsob nepřesáhla 60cm…

reagovat
Středa 27. října 2004 v 0:21 ® kostnak
kostnak

tvoj problem s ploticou nema riesenie. znova som sa presvedcil, ze plotica zamota akykolvek system. vlastne na tom haciku nic ine nerobi, len zamotava. dnes som polovicu casu stravil vymotavanim plotice zo systemov. tak skus pouzit inu rybicku a najlepsie je chytit si ju na privlac. ja som si tym napravil pocuchane nervy. [ Upraveno kostnak dne 2004–10–26 v 23:28 ]

reagovat
Středa 20. října 2004 ve 13:02 ® palcat
palcat

Ja to vymyslel lišácky používám klasickou sestavu , ktera se sklásá s 3 háčku , lanka gum. zarážka , olova a kačeny , bez kotevního olova a s použitím plovoucí pletenky , pak může rybyčka plout od břehu ke břehu a nikdy se to nezamotá , jen když je nastavená velká hloubka tak se to sem tam podaří při nahazování , jen je třeba kontrolovat délku vytažené pletenky , pokud je rybyčka 5 m od nás a před tím byla na navštěvě u protějšího břehu tak něž to domotáme k záseku tak to bude mít až v pr.. , nebo už bude v pr. ..!

reagovat
Středa 20. října 2004 v 10:22 ® morpheus

Při lovu u břehu jsem to řešil 6m prutem vloženým do trubky která byla zapíchlá do země. Tak že prut vyčníval nad vodu v cca 20–30 stupňovym úhlu a montáž visela napnutá od špičky prutu kolmo k vodě a kačenka byla tzv. na houpačku. Vlasec u navijáku pod gumičkou,tak že při záběru ho štička vytrhla z gumky a normálně odvíjela z otevřený cívky.

reagovat
Středa 20. října 2004 v 10:16 ® morpheus

dost špatně jsi to vysvětlil. V jaké hloubce lovíš. Jak daleko od břehu? No ale pokusím se odpovědět. Sice už tak dávno nechytám ,ale chytal jsem tak dříve často. Jestli se ti to motá při nahazování tak průběžná káča je nejidealnější řešení. A chce to jenom tréning. S pevnou káčou ,při natavení velké hloubky nad 2m se špatně nahazuje do dálky ,ale jde to taky ,chce to cvik. A za druhé ,při nastražené plotici ,má tato tendenci občas vyjíždět na hladinu ,a v téhle fázi to motá. Dělali mi to jenom plotice. Nastraž karáska ,nebo okouna a je po problému ,pokud není karas ani okoun. Dej cca 30cm nad háček olovo které ti vyvažuje káču a zároveň nedovolí plotici vyjíždět na hladinu. Má to ,ale i nevýhodu ,nebo v některých případech výhodu… omezuje to pohyb plotky. jezdí v menším kruhu. V revíru kde je hodně keřů a stromů ve vodě ,je to trochu výhoda,plotka se nezamotá do větví. Ale na volnější vodě je lepší když plotka projede větší území. Kua to jsem se rozkecal.

reagovat
Středa 20. října 2004 v 9:48 ® HaD
HaD

a myslíš jako že to je revírem?

reagovat
Úterý 19. října 2004 ve 22:57 ® Tomash
Tomash

Úplně celá montáž – je jedno, jestli mám káču na pevno nebo průběžnou. Nejlepší jsem to měl s káčou průběžnou skrz celé tělo káči. To se pak zamotá jeden z pěti náhozů a to už vcelku jde. Ale stejně : Existuje nějaký nezamotatelný systém na štiky?

reagovat
Úterý 19. října 2004 ve 21:21 ® HaD
HaD

jak se to motalo?

reagovat