Chytej.cz

Skandál? 24.000,- namísto 240,- Kč strhl časopis Rybářství svým předplatitelům! necteno

7.6.2007 | ??? | 3.127 zobrazení | 12 odpovědí | upravit

Víte o tom, že časopis Rybářství udělal zřejmě chybu a strhl všem předplatitelům, kteří platí inkasem, místo 240,– Kč z jejich účtu částku 24.000,–? Stalo se Vám to také? Jak se bráníte? Co si o tom myslíte? Vše na toto téma pište sem!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 8. června 2007 ve 14:24 ® Pike007 reakce na …

Nu, treba kdyby nekomu neprobehla splatka hypoteky, tak by to byla sranda. Ale jinak souhlas, kolikrat za to lidi nemuzou a jen se splaci software. Jinak osobne mam rad finance pod kontrolou a proto se Sipu a inkasum vyhybam, jen co to jde. Sice to muze byt pohodlnejsi, ale…

reagovat
Pátek 8. června 2007 ve 14:02 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Souhlas, skandál vypadá poněkud jinak. Nejsme stroje, jsme jenom lidi, chyba se stát může. Údržba kmenových souborů pro SIPO není žádná prdel. Nemusí ani jít o chybu někoho, kdo do kmenového souboru zadává platby, může jít o chybu např. programátora nebo o nějaký sw průser… Já bych to nehrotil. Pokud dostanou poškození přiměřenou náhradu za ztrátu času a za problémy, které můžou vzniknout tím, že mají vyinkasovaný účet a např. nezbyde na ostatní platby, což pak vygeneruje další průseru, tak bude vše zase OK.

reagovat
Pátek 8. června 2007 ve 13:26 ® Robur
Robur

no myslím, že bylo řečeno vše, na úrocích vydělají pakatel a té drbačky s vracením a trošku i ostuda to nevyváží a myslím, že už to celkem řeší, pak dostanou ještě klienti třeba dárek ve formě woblera či jiné prkotiny a život jde dál

reagovat
Pátek 8. června 2007 v 11:06 ® breca reakce na …

Rybářství se k tomu musí postavit čelem, protože jejich zdůvodnění je totální nesmysl. V žádném případě nejde o chybu technickou, ale selhání lidského faktoru, který uvedenou sumu zadával. Zajímalo by mě, kolika lidem se to stalo, kolik na tom vydělá Rybářství na úrocích, a zda se s postiženými lidmi v tomto směru vyrovná…

reagovat
Pátek 8. června 2007 v 10:06 ® HaD
HaD

Za skadál to ovšem nepovažuji, je to spíše nešťasná, smutná záležitost a domnívám se, že se k ní Rybářství postaví čelem.

reagovat
Pátek 8. června 2007 v 10:04 ® HaD
HaD

druhá část

reagovat
foto/forum/2007/th-img2164.jpg
Pátek 8. června 2007 v 10:04 ® HaD
HaD

první část dopisu

reagovat
foto/forum/2007/th-img2163.jpg
Pátek 8. června 2007 v 10:03 ® HaD
HaD
reagovat
foto/forum/2007/th-img2162.jpg
Pátek 8. června 2007 v 10:03 ® HaD
HaD

Trochu jsem se dnes o tuto záležitost zajímal a věci se mají následovně:

Jedná se o problém těch, kteří nemají nastavený limit SIPO, takže jejich peníze odejdou z účtu. Na SIPO podávají informaci na reklamacích (tel.800 104410), že tam mají z Rybářství omluvný dopis. Dotyčná pracovnice konstatovala, že se s takovýmto problémem ještě nesetkala.

Dnes jsem dostal mailem kopii dopisu i složenky ze SIPA od člověka, kterému se to stalo. Údajně se na něj také dívali ve spořitelně divně, že to prý není častá praxe nastavovat na SIPU limit.

Údajně, pokud se se šťastlivcům podaří tento limit včas aktualizovat tak, aby částka do Rybářství neodešla, bude to znamenat, že zbývající platby neprojdou a že je budou muset platit v hotovosti na poště. Tzn. další výdaje a další čas.

Od postiženého jsem získal kopii dopisu i složenky SIPO.

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 23:23 ® Pike007

karlicek: Docela pochybuju a pokud se to stalo, tak dobre predplatitelum vcas, protoze u povoleni s inkasem si muzes nastavit limit, tedy pokud vis, ze rocni predplatne stoji dejme tomu 700 Kc, tak si na inkaso ve prospech uctu Rybarstvi nastavis limit treba 800 Kc a castka 24 000 se pak nemuze strhnout, protoze na to inkaso nebude povoleno. Nehlede na to, inkaso je pomerne zastarale a pokud neni treba, tak bych na to vubec nepristupoval, kor ne ve prospech predplatneho

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 22:54 ® Robur
Robur

jenom? Já dokázal 150 000:-)

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 22:51 ® Shrek
Shrek

Proto kupuju Kajmana,tam je vše v pořádku :-D

reagovat