Chytej.cz

Americké základny necteno

6.6.2007 | Rybar211 | 27.724 zobrazení | 369 odpovědí

Caw, vím moc dobře, že to nepatří na stránky o rybách, ale chci vidět Váš názor – rybářů, jestli jste pro nebo proti umístění USA základny v ČR. Propís napište buď ANO(souhlasím s umístěním)+důvod, nebo NE(nesouhlasím s umístěním)+důvod

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 7. září 2007 v 9:26 ® dudu

Příchy- ten tvůj první odkaz na filmový dokument mě velice zaujal. Vydržel jsem to tu hodinu a půl s napětím sledovat, ale jako prča mě to moc nepřipadlo. Spíš jen jako praktická ukázka toho, jak to v té nejvyšší politice asi funguje. Ten druhý film je proti tomu odvar, navíc pro mě nezajímavě udělaný.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 22:38 ® Prichy reakce na …
Prichy

no a kdyz uz to toto tema je, a chce se o tom nekdo neco dozvedet tak neuf.neuf.sblog.cz

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 22:30 ® Prichy
Prichy

video.google.com

asi volne pokracovani…skouknu to po srazu

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 21:30 ® Skalenejřízek
Skalenejřízek

NE,stačí že je tady McDonald,KFC a pod. sračky

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 20:39 ® Pikes reakce na …
Pikes

Prichy> tak to je masakr, z takovýhoto pohledu sem se na to nikdy nedíval, ani mě to vůbec nenapadlo, ale po shlédnutí toho filmu – (ikdyby byl jen způli pravdivej) sem určitě proti radaru, ještě by si na něho ti kreténi vymaštění zaútočili samy..

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 7:58 ® ZN
ZN

Prichy: souhlas.

reagovat
Středa 5. září 2007 ve 21:39 ® Prichy reakce na …
Prichy

video.google.com

ja to jeste nevidel…ale at je nejaka prca

reagovat
Středa 5. září 2007 ve 21:27 ® Prichy reakce na …
Prichy

macek: nevim, co tam chybi me, ale tobe v tom prispevku neco prebyva a to slovo „ti“ :-)

ZN: klasicka reakce pri neinformovanosti, famy, famy, famy…abych rekl pravdu, tak ani netusim, jestli je to chyba opravdu vlady rikat pani z horni dolni, jake jsou parametry jakehokoli vojenskeho razizeni.

Ale co plati na 100% a porad, melo to byt zastreseno NATO.

Dale bych upozorni na chlapka ktery prisel s buse :-)

Najdu jeden krasny novy odkaz, ktery sice uplne neni o zakladne, ale potazmo s tim souvisi…male strpeni, malej chce kupodivu veceri hih

reagovat
Středa 5. září 2007 v 19:34 ® Robur
Robur

www.novinky.cz

reagovat
Středa 5. září 2007 v 19:25 ® Robur
Robur

každopádně je teď na Seznamu článek o tom, jak s nukl. bombama v USA hráli škatulata a nějak nevěděli, kam je namontovali a kam odletěly

reagovat
Středa 5. září 2007 v 19:04 ® ZN
ZN

a ještě dodatek. Příspěvek o průseru od acida 23, tak to je úplná legrace.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 19:02 ® ZN
ZN

klasika. Tady je odborníků plná řiť. Je to to samý, jak s trenérama fotbalovýho národního mužstva. Tím nechci říct, že jsem pro. Nedokážu ani říct, že jsem proti. Informace, které jsou k dispozici mejsou informace, ale demagogie. Z jedné i druhé strany.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 17:56 ® dudu

Tady je to pěkně popsaný. Všichni ví že je to na hovno, ale musí držet hubu a krok. www.blisty.cz

reagovat
Středa 5. září 2007 v 17:40 ® regulus reakce na …
regulus

dudu – zajímavý.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 17:34 ® Firetiger
Firetiger

Z hlediska národní bezpečnosti musím souhlasit s acidem23.

Čelit pocitu nebezpečí – ať už zprava či zleva – vymaštěním palice je krásně český přístup.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 16:55 ® macek

Prichy> chybí ti tam konec: Pan František Bezouška z Červeného Hrádku zapomněl tento dopis poslat, a do tří dnů mu přestalo startovat auto. Po odeslání auto opět startuje. Paní Jana Pinkasová z Písku dopis rovnou smazala a zdechlo jí morče. Naproti tomu pan Roman Dundáček z Ostrova nad Ohří rozeslal tento dopis neprodleně v 1500 nevyžádáných mailech, a vysloužil si tak podmínku za spamování…

to je konec, tádydádydádydá!

reagovat
Středa 5. září 2007 v 16:33 ® dudu

www.atmonline.cz

reagovat
Pátek 24. srpna 2007 ve 13:44 ® acid23

NE,je to zbytečnost,která nás může dostat do průseru.Měli by radši legalizovat marihuanu.

reagovat
Čtvrtek 23. srpna 2007 v 6:18 ® pif
pif

regule,rakušáci ať si políbí prdel.....

reagovat
Čtvrtek 23. srpna 2007 v 1:04 ® regulus reakce na …
regulus

Prichy – moc zajímavý, ale kupodivu mě to nijak neudivuje. Jakousi říkejme tomu imunitu jsem předpokládal a že to nemůže živit dieselagregát z lokomotivy bylo jasný už od začátku. Některý věci jsou asi horší než předpokládáme. By mě zajímalo, jak by se v případě, že by tam opravdu byl ten reaktor, de fakto další jaderná elektrárna, k tomuto faktu postavilo výrazně antiatomový Rakousko.

reagovat
Čtvrtek 23. srpna 2007 v 0:30 ® Prichy
Prichy

dost se to tu diskutovalo, toto se mi dostalo do rukou, ode me bez komentare…ale jestli nekecaji s temi tech parametry, tak na diesel agregat rouvnou zapomente.

Přečtěte si důkladně celé RADAR USA V ČR – POŠLETE DÁL

Co nám politici „zapomněli“ říct?

René Bartošek(*1970. Sedm let žije v USA.) 25.1.2007

Podmínky americké vlády ohledně statusu své případné vojenské základny v České republice jsou de facto státem ve státě. Praha by neměla právo vstupu do základny, možnost kontroly jakýchkoliv aktivit americké strany. Navíc by zaměstnanci základny byli vyjmuti z jurisdikce soudů České republiky po celém území státu. Takové právní imunitě se netěší ani diplomatický sbor zahraničních ambasád. Proč bychom na území republiky měli připustit pro vojáky cizí mocnosti privilegia, která přísluší ústavním činitelům ČR? Jaké mají zkušenosti s americkou vojenskou přítomností v jiných zemích?

Nebylo by od věci podívat se trochu na historii základny USA Thule v Grónsku. Tato vojenská báze byla původně meteorologická stanice, tajně v padesátých letech přestavěná na vojenskou základnu v rámci projektu
„Blue Jay“. Nikdo se nikoho na nic neptal. V roce 1968 došlo v oblasti Thule k vážné nehodě, která mohla skončit katastrofou. Zřítil se do moře bombardér B-52 se čtyřmi vodíkovými bombami na palubě. Nikdo nikoho o ničem neinformoval. Naopak rozběhla se desinformační kampaň. V roce 1991 studie o radioaktivním pozadí podala exaktní důkazy o nadměrném množství plutonia, které se používá jako materiál pro iniciaci výbuchu vodíkové bomby v oblasti. Jedna z vodíkových pum nebyla nalezena. V komplexu základny byly tajně skladovány nukleární zbraně bez vědomí Kodaně. Teprve v roce 1995 Dánsko přiznalo vinu a zaplatilo odškodnění občanům Dánska a Grónska, kteří byli vystaveni radioaktivitě při práci na americké základně, šlo o sumu zhruba 15 000 000 dolarů. Proč bylo finanční odškodnění za americkou havárii a americké nukleární hlavice přeneseno na dánského daňového poplatníka nemám zdání?
V roce 2001 se president Bush obrátil osobním dopisem na premiéra Grónska, aby intervenoval v prospěch modernizace radarů v Thule. Kodaň protestovala, protože Grónsko je mandátním územím Dánska. Odpovědí emisarů USA na „odborných konferencích“ o „dvojité slabosti“ Dánska bylo, že …"Dánsko je slabá evropská ekonomika a člen NATO". Jistě povzbudivý signál z americké strany pro ČR nebo Polsko.
- 2 –

Teď se podívejme poněkud blíže na některé technické aspekty ohledně radarové techniky a z toho plynoucí rizika a dopady na život lidí.Třeba takový radar na stíhacích letounech se na zemi nezapíná mimo případy, kdy pozemní personál provádí testy a údržbu. V tomto případě je
testující technik oblečen ve speciálním olověném obleku. Výkon tohoto zařízení je řádově v kW. Radar systému Aegis 4 na lodích US NAVY má pulzní výkon okolo 20 MW. Při bombardování v Kosově 1998 udělala obsluha radaru amerického křižníku USS CG- Siloh chybu a zapnula radar blízko italského pobřeží u přístavu Naples. Byla zničena některá technická zařízení meteorologických stanic a operátorů mobilní sítě, která byla několik dní mimo provoz. Jaké byly dopady na zdraví lidi, nám může přiblížit situace z Azerbajdžánu. Tajná služba Azerbajdžánu odmítla poskytnout informace ohledně možných zdravotních rizik při provozu dvou radarů US v oblasti Astara a Khizy. Studie šéfa Nezávislého centra pro výzkum životního prostředí uvádí,že devětkrát vzrostl výskyt rakoviny, třináctkrát onemocnění jater a  devatenáctkrát vzrostl počet dětí narozených s vrozenými vadami.Nepodařilo se mě bohužel zjistit jaký radar tam je. Specifikace radaru FSP=117 je 20–24 MW zářivého výkonu podle toho, jestli systém je mobilní nebo ne. Radar určený pro americkou základnu v ČR je kolos o pulzním výkonu 1000MW. To je 20 krát tolik než výkon radarů, o kterých byla řeč. Negativní dopady se projeví řádově v okruhu desítek km. Navíc i při bezchybném provozu může dojít k odrazu vln o ionosféru. Pro zajištění provozu je nutný zdroj energie okolo 5 MW. Na základně má být 200 lidí. Zdroj energie musí být nezávislý na okolí. Vezmeme-li v potaz ještě požadavky na bezpečnost a utajení objektu je téměř jisté, že půjde o podzemní atomový reaktor. Základní technické specifikace musí mít česká strana k dispozici, přesto o nich naše „svobodná nezávislá privátní média“ neinformují. Obyčejní lidé jsou elitami degradováni na masu, která nemá být informována o negativních skutečnostech a už vůbec nemá mít právo být zapojena do schvalování tak závažného procesu jakým bezesporu je vybudování US vojenské základny mimo jakoukoliv pravomoc. – 3 –

Vláda ani parlament nemají mandát k takovému rozhodnutí bez referenda. Nemluvě o pozici vlády stojící na dvou přeběhlících a hlasech Strany zelených, která ve svém volebním programu slíbila podporu referenda a odpor vůči atomové energetice. Na základě volebních programů totiž voliči dávali své hlasy.Záměrně jsem se vyhnul geopolitickým hlediskům ohledně toho, proti jaké hrozbě má být základna postavena. Samozřejmě na to mám názor,ale domnívám se, že jde o důležitý veřejný zájem, který by měl být vysoko postaven nad nějaké politikaření.

Uvědomme si, že Česká republika je malá hustě osídlená země. A radar o těchto technických parametrech bude mít značný negativní dopad na tisíce občanů Česka a my nebudeme mít možnost to vůbec ovlivnit. Mysleme na budoucnost. A budoucnost a bohatství každého národa jsou jeho děti!!!
S pozdravem

Stanislav Hudec
technik přípravy staveb
ČEZ Distribuce a.s.
Oddělení obnova sítí Střed-Inženýrink
Pracoviště:Za­lužanská 1289/III
293 05 Mladá Boleslav

tel. : 311 115 361
mobil: + 420 602 316 504
fax. : 311 115 359
stanislav.hudec@cezdistribuce.cz,shudec@seznam.cz

reagovat
Pátek 22. června 2007 ve 21:22 ® judas.d
judas.d

® regulus@souhlas ale furt jsem prti radaru u nás

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 0:58 ® regulus
regulus

Pánové, nechcete se na přece jenom vysrat, patláte tady p******y jeden přes druhýho, z některej názorů se mi chce blít. Zvlášte u těch starších a to mě dost udivuje, naprosto schází trocha nadhledu a to už vůbec nemluvím o tom, že by jste připustili, že ta vaše pravda není tak úplně dasisgut. Bohužel, asi jste pohrobci doby minulé, kdo není se mnou je proti mě a je mi vás z celýho srdce líto.

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:55 ® Prichy reakce na …
Prichy

Bobo: nepsal, jestli je kopac zamestnanec, nebo „na volne noze“. …sem jsem se vubec nechtel dostat, ale harpunarovo argumenty k radaru jsou daleko horsi nez moje.

PS: obraty „delnasu z kolbenky“ moc nemam rad

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:30 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Prichy: No táák, nepužívej argumenty dělňasů z Kolbenky. 62 je Tvejch a nemusíš řešit odvody, pojištění, dovolenou, shánět si práci atd… Když řekneš a), tak řekni i b)

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:25 ® Shrek reakce na …
Shrek

Vydruš: :-) To už snad ani ne

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:12 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Alivio – tak to je teda pěkně drahá uklízečka, to by měla zhubnout :-D

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:06 ® Shrek
Shrek

Vydruš: citace:„jako ze ja ti dam parek a ty mi pujcis starou“.Tudíž jsem mluvil o párkách. :-D

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 v 18:02 ® Prichy
Prichy

Alivio: muzes poslat foto? …ja ze bych si nasetril:-P

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 v 18:01 ® Prichy
Prichy

harpunar: jo pribuznych :-) a proc vubec chteji vizum, kdyz mi ho nechceme? 100korun na hodinu je dle tebe malo? hmmm, u nas elektronik nastupuje za tusim 62. Nikdo nezatracuje ameriku, myslis si , ze se politika pana Busche zamlouva lidem v americe tak velkou merou, aby se dala spojovat dejme tomu s 90% lidi???

reagovat