Chytej.cz

Parma a marmyška,jde to dohromady? necteno

13.10.2004 | | 3.991 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Díky polarizačním okulárům nasměřuji marmyšku parmě přímo do vousatého rypáku,ale očekávaný boj se začne počítat jen na sekundy. Buď mi ten dělník říčních koryt narovná háček, nebo se háček řádně nezavrtá do tvrdých pysků a marmyška mi poté prolítne po pár sekundách okolo hlavy. Musím razantněji zasekávat až bude klacet praskat ? Používám porcelánové marmyšky polské a ruské provenience a dle divokých cen zřejmě dobré kvality. S většími okouny nebo tloušti problémy nejsou, jen ti vousáči mi dělají z háčků drátky a porcelánovou ozdobu na PC. Jak Jste na tom Vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 17. října 2004 v 0:51 ® mirmen

Marmyška se zasekává dobře, jemný, ostrý háček jde i do parmí tlamky jako do másla.

reagovat
Pátek 15. října 2004 v 19:41 ® jake
jake

Na řece, kde chytám, je parem poměrně hodně a na marmyšku (se kterou jsem začal experimentovat tak cca před 6 týdny) jsem jich doposud lapil asi tak 8 – ale žádné velryby – od 35 do 42 – ale paráda. Vlastně to byla moje první ryba na marmyšku chycená – viz můj předchozí příspěvek do diskuse

reagovat
Pátek 15. října 2004 ve 13:16 @ 

Jo

reagovat
Čtvrtek 14. října 2004 ve 21:08 ® Tomash
Tomash

S marmyškou už jsem pár parem ulovil. Jak píšeš – nejdůležitý je se jí do tý tlamy trefit… Hodně tomu přispěješ, když po tom, co ti parma dobere marmyšku napočítáš do tří a pak přisekneš. Je to buď a nebo… Žádný spešl finty nemám. Háček určitě necháváš odkrytý, viď?

reagovat
Čtvrtek 14. října 2004 v 10:59 ® HaD
HaD

to víš parma má pevnou hudu. taky jich spoustu vypnu

reagovat