Chytej.cz

feedr prut na kapry necteno

28.5.2007 | ??? | 4.564 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

mohl bych použít feedrový prut na lov kaprů?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 3. června 2007 v 11:58 ® JarKoto

Já mám Shimano Catana 360 cm – medium – 2400 Kč. Jestli chceš něco levnějšího, tak doporučuju Shimano Alivio – nevím přesně kolik tedka stojí, ale myslim nějak 1400 kčs. Pak je jeeště doprej Hyperloop (Shimano). Nechcu vypadat že propaguju jenom Shimano, ale tohle sou pruty, co sem držel v ruce a pamatuju si je – navíc jsou pefektně udělaný. Jinak kámoš má Alabastr Blue gentleman – on to před 2 rokama ho stál 1600 kčs – ale je taky dost dobrej. jinak ještě jeden kámoš má nějakej feeder Proton – 1200 kčs, ale u toho znám jenom značku a přinde mě to jako strašnej klacek a jsou k němu jenom dvě špičky (a spíš takový tužší). Dyžtak prolítni nějaký e-shopy a uvidíš, co se ti bude líbit – tedka mají dopcela dobrý slevy na www.branstar.cz

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 22:26 ® Hora
Hora

hlino>i 0.25ku používám,hlavně při lovu blízko stromů apod.Na koncovém očku jsem zatím nenašel žádnou rýhu.Feederuji a chytám na plavanou 50–50%,takže nesedím jenom u jednoho stylu.Feeder prut taky využívám na plavanou,podle potřeby.Jinak doporučuji Ti,sehnat si CD RRR,kde se zkoušel feeder prut co vydrží a mohu říct,že vydržel šňůru zdvojenou na cca 35kg a potom lupnul hned za rukojetí.A to tam říkali,že to musela být vada materiálu.Dopo­ručuji každému feederaři,aby si vyzkoušel svůj nový prut(i vlasec) tak,že si vlasec(který bude používat nejvíc)připevní ke stromu,odmotá asi 20m a zkusí ho přetrhnout v tahu.Budete se divit,co obojí vydrží.To spíše přervete vlasec,než zlomíte prut.Jinak s volbou prutu Ti neporadím,nedívám se po nových věcech.Mám 1 light Milo Coarster do 40gr(8 roků starý),medium Byron X2 Wrap Premium(7 roků) a nejnovější heavy z loňského prosince Garbolino Squad.

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 22:14 ® indy

Třeba tady: www.rsp-fishing.cz

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 22:10 ® runcajs reakce na …

indy: a kde bych ten Dragon Quiver sehnal?

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 21:13 ® indy

jhok: já mám pro tyto účely 2 „feedry“.

1. Mikado T-rex 330cm/390cm, 5 špiček (2000,–). Ten používám jako feeder nebo „matchku“ s angličákem a vláčím s ním sbirolino s malým twistrem.
  2. Dragon Silver Edition Quiver 270cm (1400,–). Na tento prut už normálně vláčím twistery od 5–10cm. Na feedrování bylo potřeba dokoupit jemnější špičky.

Pro tvoje potřeby by asi dobře vyhovoval Dragon Quiver v délce 300cm a dokoupit si jemný špičky.

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 20:49 ® runcajs

no já bych právě feedr prut chtěl protože rád vláčím a tak by se hodil, chtěl bych vyzkoušet feedr a taky bych potřeboval nějakej delší prut na kapry a mohly by jste mi nějakej ten prut navrhnout, cena by měla být něco kolem 1000Kč

reagovat
Úterý 29. května 2007 v 17:45 ® JarKoto

jak sem tu už někdy psal – 90% ryb, co chytnu sou na feeder – takže aji kapry. Feeder je taky prut určen hlavně na řeku – navíc si můžeš vybrat tuhost/ gramáž, která ti vyhovuje (light, medium, heavy) – už na medium se dají vytáhnout fakt velcí kapři (stejnak ti dřív praskne vlasec, než prut). Jinak na feeder se dá lovit i na splávek, vláčet, na marmyšku,…

reagovat
Úterý 29. května 2007 v 17:25 ® hlino reakce na …
hlino

az 25 davas?a ocka na konci v pohode?

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 22:16 ® Hora
Hora

Samozřejmě můžeš,není to nic neobvyklého,já ho používám celkem běžně.Používám typy médium a heavy.U obou feederů mám na cívce 0.18ku a bohatě stačí.Pokud chytám na zarostlé vodě,nebo ve vázkách dám tam až 0.25mm..Podívej se do článků,vyšel tady jeden ,,Feeder a přehradní kapři".

reagovat