Vyhledávání
jak na tlouště
28.5.2007 | novas32 | 5.033 zobrazení | 14 odpovědí
ahoj, poradi mi nekdo, co nastrazovat v tomto obdobi na tlouste? uvitam jakoukoliv radu i co se tyka montaze a zpusobu lovu. diky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. května 2007 ve 20:19 ® kopi
-
Sou to vodní prasata a sežerou všechno. Zkuste ale ty řasy z jezů to je bomba na ně a plotice.
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 20:09 ® Davish
-
mirmen to vypsal skoro vše, ale teď na tohle období je nejvíc atraktivní chleba a za chvilku třešně, na ty zaručeně
reagovat - Středa 30. května 2007 v 18:15 ® Vichrzhor
-
Jak už mirmen podotknul, dobrý je to na mouchu. Větší, dobře plovoucí chrostík precizně nahozenej dostatečně daleko dělá divy. Zkouším to na ně na Labi a je to pošušňáníčko…
reagovat - Úterý 29. května 2007 v 11:01 ® modrak
-
Jen doplním, že nemuškařům, uvažujícím o mouše mohu z vlastní zkušenosti pro začátek doporučit třepačku s jemným plavačkovým prutem, baculatýma broučkovkama a případně malým stabilizačním brokem cca 15 – 30 cm nad mouchou. Je to neskutečně adrenalinový způsob lovu spojený s prodíráním se roštím a kopřivami nad hlavu, plížením, plazením, maskováním se a zapadáním po kolena do bahna. No a pak člověk blbě šlápne, a padesátka je v čudu. Prostě rybařina jak má být.
reagovat - Úterý 29. května 2007 v 5:17 ® mirmen
-
no, a muškařina ( k tomu se ale musí vyjádřit někdo jiný, já ji neumím)
reagovat - Úterý 29. května 2007 v 5:14 ® mirmen
-
Doporučuju nelovit je cíleně do 15.6.
Jak na ně?
Celá řada způsobů, např.:
~~~ lov na ovoce :
- třešeň : prohodit tůň nebo tišinu několika třešněmi SE STOPKOU ( opatrný tloušť si zvykne, že z třešně něco čouhá a slupne pak nástrahu důvěřivěji).Feeder, klasická položená, položená s volným kmenem bez zátěže, lov s přehloubeným splávkem.Mám vyzkoušeno, funguje.
Doporučuju delší návazec ( alespoň 50–70 cm). Nejlépe lovit bez zátěže, s volným kmenem.
- rybíz – moc zkušeností s ním nemám, jen několik menších tlouštíků
- švestka – vypeckovaná – funguje
~~~ lov na chleba :
- splavávaná – prohodíš na říčce hladinu několika kostkami chleba.Pokud je tloušť někde dole po proudu ( 10–25 metrů) , tak se prozradí, kostku schlamstne. Nástrahu pouštíš pak s volně se odvíjejícím vlascem ( nejlépe plovoucím). Chce to obezřetnost při záseku.
- na feeder – průběžná montáž nebo paternoster s dlouhým návazcem
- klasická položená : s policajtem, rovněž delší návazec. co nejlehčí olůvko
~~~ na rousnici :
- lze-li, tak na volný vlas nebo jen se zatížením několika bročky ( cca 5o cm od háčku a několik cm od sebe nebo s bročky na bočním návazci)
~~~ na třepačku :
- nejzajímavější způsob lovu, který na ně znám – ale tady se skutečně za každou sebenejmenší chybičku platí.
- rád chytám na cca 4m prut, nastražuju cvrčka, lučního koníka, mrtvou včelu .....třepeš o hladinu, takřka pod nohama
~~~ na přívlač :
- UL s marmyškou, guma, rotačka…
~~~ na plavanou :
- nástraha ve sloupci > nejlépe splávek v barvě dřívka, bez výrazné anténky
- přehloubený splávek s nástrahou na dně
K dalším nástrahám :
- játra
- sýrové těsto ( nejlépe ze "smradlavých sýrů)
- bílé pečivo
- luštěniny
- můžeš dát třeba gumového medvídka, tloušť „spase“ všechno, co
mu voní, chutná
Při lovu jsou na některých menších vodách a tůních důležitější věci, než je nástraha:
- oblečení ( khaki)
- neblýskat, neházet prasátka navijákem, očky prutu, hodinkami, brýlemi…
- netřást ničím v okolí ( travou, větvemi…)
- nedupat, nelámat větve
- po ulovení jednoho kusu raději opustit místo a jít lovit na 20–30 minut na jinou tůň
Přeju hodně zábavy. –
reagovat - Úterý 29. května 2007 v 1:30 ® Shadowhunter reakce na …
-
kurka chleba nikdy nezklamala a brali to i ti vetsi
reagovatjinak na rece jsem pouzival na tlouste bud ocasek z hrouzka na tezko nebo celeho ziveho na malou kacku pod prut a nechat jezdit u brehu, ale na to si jeste budes muset pockat az do 16-teho. Jinak kdyz dojde nastraha tak u vody muzes najit kobylky, jabko (ne aby si ho tam hodil cele
jen kousek duziny), svestky, vselijake brouky…no proste tloust je popelnice ten sezere vsechno
- Úterý 29. května 2007 v 0:12 ® kopi
-
Nejlíp jdou na boilies. Pak sou na ně dobrý takový ty řasy co sou na jezech na plavanou, třešně, rohlík z hladiny nebo muška.
reagovat - Pondělí 28. května 2007 ve 22:16 ® skwor
-
kubas: Tady ještě nejsou zralé, já ještě čekám. Jinak je nastražuji na feeder na těžko, nebo klasicky na plavanou s větším splávkem.
reagovat - Pondělí 28. května 2007 ve 21:29 ® kubas
-
skwor: na co čekat už jsou,jen byc se chtěl zaptat jakou montáž se splávkem bo bez????
reagovat - Pondělí 28. května 2007 v 16:59 ® novas32 reakce na …
-
neboj, dobu hajeni znam, jen tu nekdy cekam dele na odpoved, tak se ptam dopredu. a s tim hakem v hube ti rozumim
reagovat - Pondělí 28. května 2007 v 16:48 ® modrak
-
V tomto období je nejlepší nástraha nic. Tloušť má na MP hájení do 15. června tak je nech v klidu. Nevím jak jsi na tom ty, ale pokud by mě při šukání někdo píchal hákem do huby, tak by mě to nasralo. Admin promine.
reagovat - Pondělí 28. května 2007 v 16:45 ® skwor
-
Počkej pár dní na třešně.
reagovat - Pondělí 28. května 2007 v 16:37 ® Kubajs
-
no tak s odpovědí neváhám určitě BOILEES nic jiného je to nejlepší nástraha na tlouště
reagovat