Vyhledávání
Moucha versus vláčka na pstruhovce
27.5.2007 | regulus | 8.443 zobrazení | 70 odpovědí
Vzhledem k tomu, že se to pernamentně tahá do jinejch diskuzí, tak tu můžeme diskutovat na téma zda vláčka na pstruhovku patří, či ne, používání nebo nepoužívání víceháčků, s protihroty nebo nikoliv, .............
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 3. června 2007 ve 20:13 ® Cottus reakce na …
-
Jak to dopadne to nevím…ale raděj budu sedět na šutru u P vody,která bude plná původních generaček, než tahat drobné trojháky třpytek z jícnu tomu zbytku( Po15–23) co tam nyní zbyl..
reagovat - Sobota 2. června 2007 v 0:55 ® Shadowhunter reakce na …
-
Dopadne to tak ze budem chodit s nootasem k vode…sednem na sutr smocime nohy ve vode a ryby budem chytat jen na notasu xD
reagovat - Pátek 1. června 2007 v 11:49 ® Shrek reakce na …
-
Za to Tě chválím,bohužel první vlaštovka jaro nedělá
reagovat - Pátek 1. června 2007 v 11:44 ® Jezinka reakce na …
-
pánové pstruhovou povolenku mám letos poprvé, zatim jsem chodila jenom číst vodu a chystala si nádobíčko. Nějak mi nedošlo, o co jsou trojháky horší, zatím se všechno chytlo za jeden a šlo pustit bez velkého poškození ( štiky a duháci na rybníkách na třpytky 00). Po přečtení vaší diskuse jsem na všech mouchách připlácla protihroty a na třpytkách ucvakala dva háky ze třech. Přijde mi to jako rozumnej kompromis, pstruhovka mě moc láká, vláčka baví a mouchu půjdu zkusit prvně, snad se něco chytí i na jednoháček.
reagovat - Pátek 1. června 2007 v 8:26 ® Dědek reakce na …
-
Regulus : rychle a podle řádu
reagovat - Pátek 1. června 2007 v 8:25 ® Dědek reakce na …
-
pupak :taky jsem slyšel o skupině muškařů na ostrovech, kteří vážou mouchy bez háčků a počítají už jenom záběr od ryby. Že by vyšší forma křeče? Kdo ví, jak to bude pokračovat. Před 25 lety jsem si myslel o amících, kteří kupovali balenou vodu, že nejsou normální.
reagovat - Pátek 1. června 2007 v 1:07 ® regulus
-
Dědku, haló, neodpověděls mi, jakým speciálním způsobem usmrcuješ pstruhy, narozdíl od ostatních ryb, který si to nezaslouží.
reagovat - Čtvrtek 31. května 2007 v 11:23 ® harpunar
-
Já nejraději lovím harpunou,která má rovněž tři řácké hroty,proto se jmenuji Harpunar.Až uvidíte na P revíru bílou řiť a šnorchl,jsem to určitě já.Ale jelikož jsem estét,mám u kováře domluveno že mi hroty na kovadlině odstraní.Nebude to sice tak estetické,harpuna bez protihrotu,ale je třeba jít s dobou!!!
reagovat - Čtvrtek 31. května 2007 v 11:18 ® HaD reakce na …
-
pupak: to je dobrej nápad, to už mám tedy hodně ryb
reagovat) jen nevím ty rozměry a druhy
- Čtvrtek 31. května 2007 v 10:51 ® pupak reakce na …
-
Prichy – nekde jsem slysel o jednom rybari co chyta na musku s ustiplym oblouckem a zaber povazuje za uloveni ryby . . .takze taky moznost
reagovat)
- Čtvrtek 31. května 2007 ve 2:02 ® regulus reakce na …
-
Shadowhunter – kdyby ti to náhodou nedobrnklo, tak je to na třetím řádku, to jenom pro upřesnění a pokud sis nevšiml, tak můj příspěvek o tvým mládí byl s velkým smajlíkem. Problém je, že klidně prohlásíš o těměř celé skupině lidí něco a přitom jich znáš jenom opravdovej zlomeček. Druhou věcí je to, že valná většina vláčkařů, vůbec nemá papíry na pstruhovku a z těch co je mají, tam valná většina nechodí vláčet, ale mušit. Dále, tady, alespoň v tomto fóru nikdo nenapsal, že jednohák ovlivní chod třpytky, byl tu na tuto eventualitu pouze dotaz. A nakonec, nikdo ti tvoje rozumný názory nebere, nevyvrací.....
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 23:37 ® regulus reakce na …
-
Shadowhunter – dyk se s tebou nikdo nehádá, přečti si znovu, co jsi v tom dlouhým příspěvku napsal a pochopíš ohlasy.
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 22:56 ® Prichy reakce na …
-
Shadowhunter: dyt se nehadej, stejne neni s kym
reagovatnikdo tu trojhaky nehajil, jen se diskutovalo
- Středa 30. května 2007 ve 22:05 ® Shadowhunter reakce na …
-
no coment…tohle nema cenu…ja se tu s nikym hadat nebudu…ja napsal svuj nazor a jestli se nekomu nelibi no tak hold smula…vase nazory vam taky neberu. Ale na rotacku jde chytat i na jednohacek a to ze nejde tak je to jen vymluva…ja taky nechytnu kazdou rybu co mi skoci po musce.
reagovat - Středa 30. května 2007 v 19:59 ® Prichy reakce na …
-
regulus: budeme muset zalozit nove tema......neco ve smyslu „co kdybychom chytali bez hacku“…no ne, ty by sis nezasral ruce, ja bych nepichl obcas nejakeho pstruha do pusinky a „chyt a pust“ by se mohli prejmenovat na „zirej a cum“
reagovat. Horsi by to meli zavodnici, protoze nevim, jak by se ty souteze bodovali…jestli na zabery bo co
- Středa 30. května 2007 v 19:50 ® regulus reakce na …
-
Shadowhunter – jen tvoje mládí tě omlouvá. -:))))))))))
reagovat - Středa 30. května 2007 v 19:10 ® Prichy reakce na …
-
Alivio: ignorace vam byla zrusena.....tak tam mam ted prazdnou tablku
reagovatShadowhunter je prvni adept
- Středa 30. května 2007 v 18:56 ® fikus reakce na …
-
pupak> uff, uff, to mi spadl kámen ze srdce, že nejsem sám. Už jsem myslel, že jsem hovado......
p.s.: to o těch zblblíkách C&R bylo mimochodem velmi, velmi, velmi trefné. Potrefení snad prominou když už nepochopí..............
reagovat - Středa 30. května 2007 v 18:10 ® Shrek reakce na …
-
Příchy,buď v klidu,to jsme Tě přeci kdysi pasovali my s Rudou,ne?Proto jsme byli v ignoraci
reagovat - Středa 30. května 2007 v 17:43 ® Prichy reakce na …
-
Shadowhunter: uplne nejlepsi by bylo ustrihnout i ten posledni hacek z toho trojhaku, co ty na to
reagovat. Ale vyhoda je v tom, ze si muzes tuto situaci nasimulovat i na mouse, staci kdyz ohnes hacek uplne k raminku, ver, ze pak rybu neposkodis vubec
Jinak dekuji, ze jsi me pasoval na hovado
- Středa 30. května 2007 v 17:12 ® pupak reakce na …
-
fikus – ja take ne, ale aspon se snazim to dodrzovat
)
Shadowhunter – nebud tak hustej, pravda vetsinou neni jen cerna nebo bila a hodne vlackaru uz chyta na jednohaky, . . . muskarina nema v tomto state takovou tradici jako vlacka ktera navic proziva neskutecny boom, ja rikam, ze take proto, ze nahodit se smekacim naviakem dovede kazdej blb a do rana pstruharem snadno a rychle
reagovat)
- Středa 30. května 2007 v 16:50 ® Shadowhunter
-
Pupak takze „UMYSLNE NEPOSKOZUJE RYBY NEVHODNOU NASTRAHOU“ coz vlackar dela bo jsou na trpytkach 3 hacky takze „KDO TOTO NEDODRZUJE JE HOVADO A JEDNO JESTLI PREFERUJE VLACKU NEBO MUSKU“ Nejen podle tebe ale i podle me jsou 99% vlackaru Hovada a nejmin 50% muskaru jsou taky hovada. Kdyz jsem jeste vlacel na rotaky na MP a stalo se mi ze jsem zustal viset a pri pokusu o urvani trpytky se mi stalo ze se ulomil hacek tak jsem s tou rotackou chytal dal a nevidel jsem ze by se nejak zmenil chod…ryby ji zrali jen uz nebylo tolik zaseklych ryb. Jednou jsem i menil hacek bo mi zreznul a dal jsem tam hacek co mam na kapry s ockem bo jsem jiny nemel a chtel jit na ryby…trpytka chodila OK …ryby jsem na ni taky nachytal ale opet nebylo tolik zaseklych ryb…min hrotu na hacku nema za nasledek zmenu v chodu rotacky ale zmenu v nezaseklych rybych a to prece nemuze vlackach prezit kdyz mu na trpytku zautoci ryby a nepichne se!!!! at si kazdy chyta s protihortem to je uz jedno ale kdyz vidim ty mrtve rocky co maji tlamky cele roztrhane z trpytek tak je mi z toho na bliti…netvrdim ze pod myma rukama neumrela mala ryby ale pokud ji hacek projde pres oko no tak v tomhle by nepomohl ani hacek bez protihrotu bo stejne asi bude slepa…Jinak ja nevlacim jen muskarim a to mi vyhovuje…at si kazdy zkusi dat na svou rotacku jednohacek a pak at napise jestli mu chodi spatne jesti ji ryby nezerou a s trojhakem jo…trpytka se toci jen neni tolik ryb uz na ni.
reagovat - Středa 30. května 2007 v 16:47 ® fikus
-
pupak> přesné, trefné, bez komentáře. Rád bych se pod to podepsal, ale ještě jsem se nenaučil dodržovat úplně všechny tyto zásady.
reagovat - Středa 30. května 2007 v 16:36 ® modrak reakce na …
-
pupak – To tě šlechtí. Moje reakce nebyla zacílena na tebe. Ano, netřeba diskutovat o tom, že stanovená pravidla, ať jsou jakákoliv, je v občanské společnosti nutno dodržovat, jinak zavládne bordel a anarchie. Já jsem se také zavázal dodržovat, dodržuji a tlouští dilema jsem si vyřešil odlišným způsobem, ale samozřejmě v souladu s BP. Jen jsem si vzpomněl na jisté pány takypstruhaře, kteří se k rybě chovali hůře, než dědkové, co táhnou cejna deset metrů po pláži, pak mu vypáčí z huby háček kovářskýma kleštěma a elegantní balistickou křivkou ho šetrně vrátí do revíru, jen aby, nedej bůh, nemuseli vstávat ze stoličky. Je to všechno o lidech, o jejich výchově a ne o nějakých kastách.
reagovat - Středa 30. května 2007 v 15:14 ® pupak reakce na …
-
modrak – CRS ma stanovena pravidla a podpisem clenstvi ve svazu jsme se zavazali tyto pravidla dodrzovat a jako clenove teto organizace mame sva prava i povinnosti, muzeme s nima souhlasit ci ne, takto bych mohl pokracovat do nekonecna . . . ja jsem se koupi pstruhove povolenky zavazal dodrzovat rad a podminky jim urcene a jednou z povinnosti je ulovenou skodlivou rybu nevracet z5 a mou povinnosti je take rybu i skodlivou zbytecne nestresovat a netrapit, proto v mem pripade jeji smrt probehne kratce a dustojne jak mi to naucila ma 30-leta praxe. Nic vic nic min, Toto se snazim dodrzet.
reagovat - Středa 30. května 2007 v 15:00 ® Pike007
-
Ad velci zastanci trojhaku. Vymluvy na zmenu chodu nastrahy jsou neopodstatnene. Je to jen jakesi alibi pro ty, kteri si ho chteji vytvorit. Neni problem na trojhaku klestemi odcvaknout hroty, pripadne zamacknout protihroty a 2 hacky zahnout tak, aby nebyly chytajici. Vsechno jde, jen chtit. Jinak osobne by mi vlacka na P vode nevadila, ale jen za predpokladu jednohacku a zamacklych protihrotu, coz by melo byt povinne i u mouchy. Nabidka BL hacku je dnes vice nez dostatecna.
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 14:53 ® Salmo1 reakce na …
-
pupák-plný počet bodů,děkuju. modrák-„slizký smrdutý tloušť“ nerozumím
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 14:43 ® modrak reakce na …
-
pupak – Dobře, tak to zúžím. Rozumně uvažující, vyspělý rybář. Proč to omezovat pouze na P vody. Ostatně, i se slizkým smrdutým tlouštěm je možné zacházet slušně, tedy, před hozením do roští ho alespoň bacit a podříznout, tak jak to eticky založení pstruhaři praktikují, že? :o)))
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 14:26 ® regulus
-
PUPÁK – k tomu není co dodat.
reagovat - Středa 30. května 2007 ve 13:19 ® pupak
-
modrak – nesouhlasim, pstruharina se vzdy odlisovala, RYBAR je prilis siroky pojem
reagovat))