Chytej.cz

Domácí oprava prutu necteno

27.5.2007 | bizkit | 22.726 zobrazení | 47 odpovědí

Potřebuju poradit s výměnou SIC očka na vlačáku. Jak očko sundat (mechanicky, chemicky aj.), jakým lepidlem lepit, lakem lakovat, popřípade kde sehnat nová očka (dodavatel, velkoprodejce). Prostě každá informace by bodla. Dik

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 28. května 2007 v 18:35 ® regulus reakce na …
regulus

BIZKVIT – nic ve zlým, ale Pupák má s tím Hurvínkem pravdu. Podle karty seš brňák, tak sem ti radil Sumca a Židenice, myslím, že má očka i Zábranskej a RRR. Vono je něco jinýho měnit očka na teleskopu nebo plným laminátu a na uhlíkovou děličkou. U těch dvou prvních případů bych ti postup v pohodě napsal. Když už se do toho mocí mermo chceš pustit, tak sundej očko, jak to ti radit nebudu, páč to nevím, očisti to, vyser se na vteřinový lepidlo, nový očko přichyť např. kolíkem na prádlo a pevně omotej tou pletenkou. Až to budeš mít tak docentruj očko a zatři to epoxydem, ještě před tím si ale udělej kolotoč třeba z grilovacího motorku, něco jako je tady www.cabelas.com aby ti epoxy nestíkal. Poslední rada je, pokud zkurvíš blank nebo ti během sézóny prut v tom místě rupne, tak sem nechoď brečet.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 18:21 ® 

Loni jsem měnil očka na kaprovém prutu a šlo to dobře, nejdříve jsem to chtěl dát do servisu, ale když jsem se dověděl cenu, která se rovnala ceně nového prutu této kategorie tak jsem do toho šel sám. Očka jsem koupil na Maninách, původní očka jsem odstranil odpilováním na nožičce očka a zbytek nožem, lepidlo CHS epoxi 1200, a nit jsem ukradl manželce v šití, taková černá pružná, prý to byla strečová. Pruty používám po opravě druhou sezonu a žádný problém, vzhledem k tomu, že jsem použil kvalitnější očka než byla původní, tak se prot ještě vylepšil. Chce to jenom trochu šikovnosti a trpělivost.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 18:19 ® pupak reakce na …

regulus – techto 5 rad obsahoval muj prispevek z dnes ve 14:30 . . . fakt to nema cenu cokoliv psat neustale se o tom presvedcuju

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 18:13 ® regulus reakce na …
regulus

PUPÁK – sdílím tvůj názor

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 18:07 ® pupak reakce na …

bizkit –

1 – RADA – ocka koupis v JSA 2 – RADA – orizni to po nozicce ocka. . . 3 – RADA – nite GUDEBROD . . . 4 – RADA – LAKOVANI . . . 5 – RADA – SVER TO OPRAVNE . . .

co chces slyset za rady dal . . . ???? to ti nestaci ????? HOWG koncim

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 17:50 ® bizkit reakce na …
bizkit

pupak- když neumíš poradit, tak radši ani nepiš. na fóru se vzájemne radí, popřípade vyměňují se zkušenosti. od tebe jsem nic takového nedostal, tak se pochlap a poraď když už mám špatnou představu. zhazovat umý každej.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 17:50 ® bizkit reakce na …
bizkit

pupak- když neumíš poradit, tak radši ani nepiš. na fóru se vzájemne radí, popřípade vyměňují se zkušenosti. od tebe jsem nic takového nedostal, tak se pochlap a poraď když už mám špatnou představu. zhazovat umý každej.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:42 ® Sander
Sander

bizkit > tak nějak jsem jako malej ovazoval staré lipno, sekunďák a bílá nit na knedlíky :-)) Jinak tu epoxu to chce asi opravdu kvalitní, některá zesvětlá nebo se naopak přibarví dozelena.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:33 ® pupak reakce na …

bizkit – jak to tak ctu, neuraz se, ale predstavujes si to jak hurvinek valku . . .

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:31 ® bizkit reakce na …
bizkit

sander> můžeš i nemusíš, podle mě když to před tím jak to jdeš omotat nalakuješ, nebo napažeš lepem (sekundovkou) tak to plne bude stačit (možná). právě tohle ješte nemám odskoušený, tak uvidíme jak se mi to povede. nej problem mám se sehnáním oček potřebné velikosti. zbytek je otázka přístupu. jinak na omotání mám pletenku 10-tku, měla by být dostatečne odolná, tak uvidíme koncem sezóny.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:30 ® pupak reakce na …

bizkit – jednoduse receno, ocka koupis treba v JSA, orizni to po nozicce ocka neporusis blank, potud je to jednoduche . . . nasledne na vyvazani ocek se pouzivaji specialni nite treba od firmy GUDEBROD a specialni dvouslozkove laky (DAJI SE NAHRADIT KVALITNIM EPOXEM) to je pak slozitejsi, normalni nite jsou chlupate a tezko pak docilis stejnou kvalitu jako u profi nite, a podobne je to s lakem, pokud nemas masinku na otaceni s blankem bude ti lak stekat a vytvori ti nalitky. proto bych byt tebou toto nechal na servisu

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:04 ® Sander
Sander

bizkit > počkej ale když to očko omotáš, musíš ho snad zalakovat, ne? :-))

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 15:01 ® bizkit reakce na …
bizkit

sander> na lak jse se už dávno vy…, celej prut jsem osmirgloval velmi jemný papírem (papírovým pílníkem na nechty) a získal jsem tak krásne matnej blank prutu, parada.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 14:55 ® Sander
Sander

regulus > blank neporuší, očka se nechají při troše šikovnosti krásně sundat. Kdybych na to měl lak, dělal bych si doma opravy sám, je to hračka. Takhle lepím jen feeder špice, kde to nemusí být až tak pintlich. Zrovna před chvílí jsem přinesl mačku s vyměněným očkem – nepoznáš změnu.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 14:36 ® bizkit reakce na …
bizkit

jde o dělenej vlačák (Dragon impuls spin, 5–25g), a jde o střední očko.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 v 0:55 ® HaD
HaD

nebylo by špatný, kdybys napsal o jaké očko se jedná (koncové, střední) a zda je to na děleném prutu nebo na teleskopu

reagovat
Neděle 27. května 2007 v 18:52 ® regulus
regulus

Dobrá rada, jestli jsi to nikdy nedělal, tak se na to vyser, zajdi s tím do Židenic, možná zkus prodejnu na Kotlářské nebo jinam, asi tě to vyjde levněji.

Další text je z 50% doměnka. Očko bude omotaný „nití“ a přes to je vrstva epoxydu. Lak netuším. Oddělat to půjde, ale asi to nebude tak jednoduchý, nejspíš se to bude muset odbrousit, pochybuju, že by se to jen tak slouplo. Pokud to budeš dělat sám tak na 99% porušíš blank.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1