Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.217.832 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 18. ledna 2010 v 15:10 ® Ciffik reakce na …
-
Stroft> ještě bych se k tomu vrátil, pokud je to problém i Bečvy a Moravy jak píše Mihy, proč je tam pořád oproti odře takové množství parem a ostrých, nebo tam je to teprve v počátku? právě u parmy a otré to není tak jednoduché, proto jsem už předtím psal, že si nemyslím, že je má na svědomí sumík…(vyloučit to nemůžu), parma a ostrá potřebuje pro silnou populaci neustálou mezipopulační migraci a nebraní tomu na Odře náhodou vodní stavby, kterých tu máme habaděj? nevím, jen se ptám? možná by stálo za to kouknout, kolik je jich u nás a na Bečvě a Moravě a na datum vybudování těchto staveb…třeba to bude úplně k ničemu, ale co kdyby…nemám na to teď čas, ale pak na to určitě mnrknu…
shodit to na první možnou věc se mi prostě nelíbí…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:58 ® Daweiczek reakce na …
-
vikikaca> a co když ta mládež má pravdu..? Nikdo nemuže přesně určit jak sou na tom stojate vody V Moravskoslez. kraji se zarybněním Sumce…Přehrady se tady vypustí jednou za 30 let,takže vetšina vodohospodářu nemá ponětí kolik sumcu se v revíru vyskytuje.Dovolím si říct že v jednotlivých přehradách v Našem kraji se dají počitat v jednotkách, a když už se číslo přenese přes magických 10 úlovků jakékoliv míry tk je z revíru „vyhlášen sumčí ráj“.. Na vetšině je stav Sumcu alarmující..viz. Těrlice,Žermánky,Vetřkovice atd..
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:48 ® Daweiczek
- reagovat
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:38 ® inspo reakce na …
-
vikikaca> Jaké nesmysly máš na mysli?
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:34 ® Ciffik
-
vikikaca> ptal jses tak jsem reagoval…buď tak hodný a napiš mi prosím, kde podle tebe píšu nesmysly…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:03 ® vikikaca
-
to neni o rypani ale kdyz vidim jake tu 20leti mazaci pisou nesmysly chce se mi smat
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 13:27 ® inspo reakce na …
-
vikikaca> Nezlob se na mě, ale jenom rýpeš. Co takhle příspět něčím podnětným, když se ti nelíbí co se tady píše.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 12:46 ® vikikaca
-
at zije nase studovana mladez ve vsem zkusena
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 11:15 ® Ciffik reakce na …
-
Stroft> takže jsme se ač nepřímo schodli…je to krok, ničím nepodložený, co povede k devastaci populace sumce velkého…a kdo už někdy viděl sumíka 50cm velkýho, tak ví, že v této velikosti z něj prakticky nic není…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 11:14 ® Ciffik reakce na …
-
vikikaca> kolik sumců je podle tebe třeba na to, aby se přemnožili? jak to poznáš, že se jen nevrátili do původního stavu, jinak ano možná jich bude víc, než jich bylo, ale ve výsledku je stejně pořád na stojácích míň dravců, než by mělo být. Např. Žermanky, Těrlice…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 8:42 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Ciffik> Souhlasím s Tebou naprosto ve všem.
Stroft> Tvé názory jako „opruzující“ mi nepříjdou.
vikikaca> Na kterých přehradách je sumec přemnožen?
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 22:01 ® vikikaca reakce na …
-
Ciffik> ty teda tvrdis ze sumci na stojatych vodach nejsou premnozeni,,,,?????
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 21:57 ® Stroft
-
Ciffik> Mě je líto i těch sumců z Odry,navíc mě děsí představa jak někdo chytá 50cm sumce ke konzumaci.Převézt sumce na jiný revír taky zakázali tak je opravdu zjevné,že ti komouši vážně chtějí, aby se sumci sežrali.!
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 21:54 ® Ciffik reakce na …
-
Stroft> v jednom se mýlíš, názory starších jako opruz rozhodně neberu, jen si nemyslím, že snížení míry je štastná volba…dejme tomu na Odře, pokud je to tak, jak píšeš a byla by to pravda, tak by to smysl mělo, ale pak nechápu proč to mají odnést všichni sumci, např. i na stojácích a přehradách, kde je dravců nedostatek…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 19:50 ® Koudy reakce na …
-
zlomiljsemprut> nemáš zač
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 19:43 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
LeoC, Koudy> Takže to asi byla jenom kachna. Moc díky, chtěl jsem se jenom optat, protože jsem to slyšel od valašských kolegů.
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 19:37 ® Koudy reakce na …
-
zlomiljsemprut> jezdím tam zhruba od té doby co to tam začínalo a o ničem jsem neslyšel…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 19:14 ® Stroft
-
zlomiljsemprut> Ciffík> Zakončím to asi takhle.Mládí je vzpurné a troufalé a názory starších jsou pro ně jen opruz,vidím to na svých dětech
reagovatUpřímně řečeno, nebyl jsem jiný.Ale k věci:mám to štěstí že bydlím kousek od Odry kde chodím rybařit x let a tudiž ji poměrně dobře znám.Vím o rybnících v těsné blíkosti Odry kde se chovají ryby jako je kapr a sumec.Loni při povodních to spláchlo jak sumce tak kapry a to v nemalém množství.Ne jinak tomu bylo i při povodních v roce 2007.Od této doby je problém chytit něco jiného než je kapr ,karas,sumec a ouklei(a to že se tam sumci daří,svědči úlovky vytřených 20cm sumců).Jinými slovy, vytrácí se kouzlo řeky,kde druhová skladba ryb zdaleka převyšuje stojatou vodu a proto tam tak rádi chodíme.Vím ,že většina rybářu preferuje kapra,kterého si pěkně ubobkaří a následně zamrazí,to není nic pro mě…řeka je řeka.To,že by na Odře přibylo lovců sumců není pravda,jen se zdokonalilo vybavení.A jak někteří píšou, není to problém jen Odry ale i jiných revíru na které já nechodím, např.příspěvěk od Mihy.san(Plovačkový zavodník),který píše o Bečvě a Moravě.
- Neděle 17. ledna 2010 v 18:28 ® LeoC reakce na …
-
zlomiljsemprut> tak to nevím, osobně jsem tam byl poprvé na podzim 2008, kámoši tam jezdili i dřív, ale nic takového jsem neslyšel.
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 16:42 ® zlomiljsemprut
-
Koudy, LeoC> Co je na tom pravdy, že Skalička byla v minulosti vytrávena. Je to jenom kachna nebo skutečně tam něco steklo?
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 13:03 ® Ciffik
-
už jsem to psal myslím v tom prvním příspěvku, byl jsem ten den strašný nervák, ostatních slušných rybářů i jejich názorů si samozřejmě vážím, ikyž s nimi třeba nesouhlasím, jde mi jen o to ,že je to podle mě dosti odvážné tvrzení a pak jsem chtěl jen poukázat, že né všechno má tak jednoduché řešení…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 12:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
mihy.san>
reagovatVíš, úplně jsem čekal takovouto reakci od Tebe nebo Strofta. Klidně se dále navážejte, kdo chce psa bít, vždy si hůl najde. Já svůj názor nezměním a vaše argumenty neuznávám. Věř si čemu chceš, třeba na Boha nebo na přemnožení sumce nebo že mi docházejí argumenty. Já jenom už vzdávám se hádat s lidmi, kteří mluví naprosto z cesty a upřímně řeknu, že tím myslím Tebe i Strofta. Plně SOUHLASÍM s Ciffikem. A už teď čekám, že budu od zkušenějších rybářů nazýván jako extremista. Jelikož mladý rybář publikuje své názory a vůbec nejsou totožné s názory starších.
- Neděle 17. ledna 2010 ve 12:53 ® mihy.san
-
Ciffik> OK. Já jsem jen chtěl říct, že názorů na stejnou věc může být mnoho a je věcí diskuze a argumentů, co vše nakonec vyjde najevo. Ale někdy stačí jen jedno slovo a z normálního příspěvku se stane sarkastický a pak se už většinou normální diskuze nekoná.
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 12:38 ® Ciffik
-
Stroft> Neber to prosím nijak zle, nebyl to cílený útok proti tobě, jen si dovolím v některých bodech nesouhlasit. Ano přiznávám, nemám ani z daleka tolik zkušeností u vody jako třeba ty, ale za ten rok a půl co se tomu věnoju aktivně jsem přišel na to, že většina problému nemá tak úplně jasné jednoznačné řešení a je třeba se nad tím sakra zamyslet, kolikrát by se až člověk divil…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 ve 12:37 ® Ciffik
-
Stroft> Neber to prosím nijak zle, nebyl to cílený útok proti tobě, jen si dovolím v některých bodech nesouhlasit. Ano přiznávám, nemám ani z daleka tolik zkušeností u vody jako třeba ty, ale za ten rok a půl co se tomu věnoju aktivně jsem přišel na to, že většina problému nemá tak úplně jasné jednoznačné řešení a je třeba se nad tím sakra zamyslet, kolikrát by se až člověk divil…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 10:40 ® Ciffik reakce na …
-
mihy.san> to nemělo být vedeno útočně spíše něco ve stylu kety.vydry, prostě to není ničím doložený a nemyslím si, že většinu těch změn má na svědomí sumík…samozřejmě se s nikým nemůžu přít jak to vypdalo před 20lety to opravdu ne, ale nemůže být problém někde jinde? nebo ikdyby jich tu bylo víc, jak víme, že už je ten stav natolik velký, abychom mohli říct je přemnožen a je na čase je redukovat…
s tím svazem je to hezké, neboj se taky na to příjde mám v hlavě dvě myšlenky a info už zbírám, jen teď přes zkouškové není moc času něco dělat…
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 9:47 ® kety.vydra
-
Vysvětlí mi někdo,co je to pojem – přemnožený sumec? To,že je dnes jeho lov na vysoké technické úrovni,nebo že se jeho lovu věnuje víc lidí a tím pádem je to i vidět,že se loví,tak už musí být přemnožený? Já se jeho lovu nevěnuji (zatím…) a pokud se mi podaří za rok chytit pár kusů kolem 50ti cm na žížalu při lovu úhořů,tak jsem rád,že si na něj aspoň sáhnu.Snížení míry považuju za pěknou hovadinu.
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 6:29 ® vikikaca
-
Ciffik> chtel bych se te zeptat ktere vody jsou precpany kaprem rad bych tam jezdil chytat
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 0:28 ® LeoC
-
Koudy> Držím palce, ať to jde aspoň jak dnes
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 23:58 ® mihy.san
-
Ciffik> věř mi, že v tomto případě se přeš s nepravým člověkem. Rozumím tomu, že problematiku zaměřenou na rybářství studuješ, ale to opravdu neznamená vše. Stroft tady mluví o vývoji, který vnímá jako aktivní rybář v horizontu 20ti let. Ne dvou, ne pěti, ne deseti. Jako rybář, který je u vody DENNĚ a tím myslím opravdu každý den. Nemusíš vidět pod vodu, uvažující člověk si udělá vlastní názor i podle toho, jak se mění složení ryb, které chytá – na revírech, které zná už velmi dlouho. Se svým 3. odstavcem by ses měl asi obrátit na Územní svaz, ale ne jen příspěvkem někde na foru, tím ničeho nedosáhneš. Zkus podat své výhrady písemně, domluv si schůzku s ing. Jaroněm a pak mluv … Udělal jsi to někdy? Myslím, že ne. Partyzánsky psát „měli bychom, mělo by se“ umí každý. Ale udělat něco vlastníma rukama, to už je jiná …
zlomiljsemprut> heslo „Moudřejší ustoupí.“ je jistě pravdivé, nicméně v tvém případě asi neplatí. Spíš to vidím na situaci, kdy došly argumenty a proto jsi „hrdinně“ vycouval, pokud možno ještě se štítem. A možná ti to i někdo sežere, ale buď neklidný, já to nebudu.
reagovat