Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.217.764 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 16. ledna 2010 ve 23:44 ® Ciffik
-
Tím, ale netvrím, že to není možné, spíše chci poukázat na to, že jsou to jen dohady…nic moc extra se o tom neví…
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 23:31 ® Ciffik reakce na …
-
Stroft> klobouk dolů, pokud vidíš pod vodu a víš kolik je tam sumíků jseš machr, jak víš kolik sumíků je v normě a kolik jich musí být, aby byli přemnoženi, rád se něco nového od zkušenějšího naučím …zlomiljsemprut to vystihl, na některých vodách to bude špatné, dravců je hlavně v přehradách a stojácích valný nedostatek…taky si nemyslím, že nad populací parmy a ostré se nejvíc podepsal sumík…
ikdyby byl přemnožen nelíbí se mi krok ze strany ryb. svazu, který bez jakýchkoliv podkladů upraví míru…a že nemá podklady z Odry vím sto pro (sumáře neberu jako podklad)…to rovnou můžu letošní sezónu chytit pět ostrých a vyfotit každou 1000× na jiným podkladě a z jinýho úhlu, všude o tom vyprávět jak je chytám, všude se tím chlubit a bum příští sezónu máme ostrou bez míry jelikož se přemnožila? tohle mě na tom sere…
taky mě štve, že když se přemnoží sumík (což si teda nemyslím) je to malér, ale to, že jsou vody přecpány kaprem, to nikomu nevadí co? a jó ten sumík papá vaše kapříky co? no tak to potom jó pryč s ním, at´ máme co chytat
předem se omlouvám pokud jsem kohokoliv urazil, jsem dneska v ráži a některé postupy a myšlenkové pochody ať už rybářů nebo svazu mě pěkně …
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 23:09 ® Koudy reakce na …
-
LeoC> supr,dík,zítra pokud bude slušné počasí tak beru moju a jedem
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 21:41 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Stroft> Budu se držet hesla: „Moudřejší ustoupí.“ A proto – měj se pěkně!
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 19:08 ® Stroft reakce na …
-
zlomiljsemprut> Stále ještě navštěvuješ školu a doufám,že už to není škola základní a tak předpokládám,že umíš číst!Nikde jsem nepsal,že jsem zkušenější rybář!(ale když už o tom píšeš tak si myslím,že mých 35 let u vody o něčem vypovídá)Celou diskuzi jsem začal zmínkou, ve změně RŘ kde byla opět snížena míra sumce.A to je zcela zjevně trest za jeho přemnožení.Jistě,že to není na všech revírech ale na mnohých revírech je to mor.Toť vše
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 18:20 ® LeoC
-
Jen když se asi 20 lidí seběhlo podívat na jesetera, tak led významně zapraskal
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 18:20 ® LeoC
-
Koudy> jo, přímo pod parkovištěm, led je asi tak 15–20 cm silný, dnes svítilo sluníčko, bezvětří, svařáček obzvlášť lahodný
reagovat.
- Sobota 16. ledna 2010 v 18:18 ® vikikaca
-
trba na vrbici je uz problem chytit cejna plotici atd
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 18:17 ® vikikaca
-
no ja nevim ale me se zda ze sumec je premnozen temer vsude
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 18:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
mihy.san> Každá mince má dvě strany. Ta druhá je, že některé vody tuhle úpravu zcela nepotřebují. Takže to neměl „schytat“ celý kraj. Je to jako kdyby na celém území Slezska platila horní míra kapra, když už je na Těrlicku, Žermanicích atd.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 17:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Stroft> Nevím, pokud to vypadá, že se hádám, tak je mi to líto. Ale když nesouhlasím s určitými fakty, tak to dám najevo. A to je ti asi proti srsti, což chápu. Ne každému to dělá dobře. A mimochodem, už jsem byl na třech schůzích (pokus o vtípek). MRK nenavštěvuji a ani to nehodlám měnit, jelikož zde jsem si pár kamarádů našel a se kterými vycházím velmi dobře.
PS: Dám Ti radu. Nenazývej se zkušeným rybářem. Vypadá to povrchně.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 17:32 ® Stroft reakce na …
-
zlomiljsemprut> To že by jsi byl líny mi ani nepřijde,v diskuzich si aktivní až moc.Škoda,že tvá aktivita je vesměs o jen o hádkách s daleko zkušenějšími rybáři.Doporučil bych ti chodit na MRK tam je to takovými „zkušenými“ rybáři jako jsi ty přimo zamořené. Ps.ale po těch dvou schůzích,které si za svůj život absolvoval můžeš mít pravdu.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 16:47 ® mihy.san
-
Těch sumců je na Odře opravdu hodně. A nejenom tam, podobná situace je i na Bečvě a Moravě. Jestli je dobře, že se míra sumce snížila generálně nedokážu posoudit, ale na určitých revírech to vnímám jako správný krok.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 16:13 ® zlomiljsemprut
-
Jsem líný Ti všechny faktory úbytku parmy a ostré vypisovat. Doufal jsem, že to pochopíš, ale což o to. Proč podruhé je míra sumce dole? To opravdu nevím, Ty ano? Podle mě je problém ve vedení, které dostalo informaci, že je sumec přemnožen na jednom revíru. Ale když už se sníží míra na jedné, tak to dáme na všechny vody, ne? Tohle neber jako ironii, tahle informace se ke mě skutečně dostala. Chodíš na schůze? Kolik se uloví ročně sumce ve vodách kde lovíš? Já chodím a žádné „eldorádo“ sumců jsem nezaregistroval…
PS: A díval si se na ty šrámy pořádně, nejsou náhodou od těch zmiňovaných kormoránů?
reagovatTak Ti teda nevím, Odra je asi druhé Ebro.
- Sobota 16. ledna 2010 v 15:54 ® Stroft reakce na …
-
zlomiljsemprut> Kdyby jsi napsal že je sežrali kormorani,tak by to bylo vystižnější.Masaři Ostroretku chytnou jen vyjmečně,tak v tom není podstatný úbytek této ryby a pokud někdo ochutnal parmu tak je na příště,z její konzumace vylečený.Proč myslíš že snížili,již podruhé,míru sumce????!!!!Pokud chytám na Odře,tak kažká třetí bíla ryba má šrám po kartačích.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 15:53 ® Koudy reakce na …
-
LeoC> Paráda,já chci jet zítra…v kterých místech jste chytali?přímo naproti bufetu?
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 15:12 ® LeoC
-
Výsledky dnešních dírek na Skaličce: osobně jsem odnesl 6 ks a to dalších cca 8–10 jsem pustil, kolega největšího 52 cm (viz foto), ale králem ryb byl Jura, který vytáhl, byť s problémy jesetera…
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 14:14 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Stroft> A co tohle? Parmy a ostroretky sežrali rybáři. Vzhledem k tomu, jak pomalu parma roste a jak současný rybařský tlak panuje nejen v okolí Ostravy, mi to příjde logické. Nemůžeš srovnávat minulou a dnešní dobu, kdy se zvedl počet rybářů a vybavení zasáhlo jakýsi menší technický pokrok.
Shazovat všechnu vinu na sumce mi příjde naprosto šílené. Přemnožení sumce je jen další téma, které je naproso scestné.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 13:38 ® Stroft reakce na …
-
Ciffik> čoveče,kde žiješ?Ty jsi nikdy nebyl na Odře?Při dobrých podmínkách,není problém nachytat i 10kousků za večer!A kde jsou ty kvanta Ostroretek a Parem co tam byly?To si ovšem vzhledem k Tvému věku nemůžeš pamatovat.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 13:31 ® Ciffik reakce na …
-
Stroft> Z jakého přemnožení? Nic takového tu není.
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 22:54 ® Stroft
-
Tak nám soudruzi snížili míru sumce na 50cm.Asi jsou z toho přemnožení v pasti.Ale povolit sumcařinu non-stop je na ty bolševické mozky moc velký požadavek.
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 22:37 ® LeoC
-
Koudy> Zítra jedu zase, u Kotláře jsem koupil umělé červy od Berkley, tak to zkusím, jak to půjde
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 17:06 ® inspo reakce na …
-
Ciffik> Tak v tom případě ne.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 16:58 ® Ciffik
-
inspo> tak si myslím, že jsme se nepotkali…já nastoupil do prvního ročníku v říjnu 2008
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 16:38 ® inspo reakce na …
-
Ciffik> Fyzickou geografii. Statnicoval jsem v srpnu 2008.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 16:37 ® Ciffik reakce na …
-
inspo> tak to netuším…v profilu fotku nemáš…jakej obor si studoval?
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 16:01 ® inspo reakce na …
-
Ciffik> No že jsme se tam možná nevědomky potkávali.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 15:56 ® Ciffik reakce na …
-
inspo> jo, proč?
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 15:05 ® inspo
-
Ciffik> Studuješ na OU na Hladnově?
reagovat - Středa 13. ledna 2010 ve 12:59 ® Koudy
-
LeoC> Já Skaličku znám…jezdínn tam už několik let…jen jsem neměl infomrmace jak to tam chodí na dírkách…
reagovat