Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.246.438 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 14. března 2012 v 18:58 ® Stroft
Stroft

Klidek, píše brigáda, myslí brigáda. Tedy, nic pro nás:-)

reagovat
Středa 14. března 2012 v 18:28 ® Zcuter
Zcuter

Neměl být ten sraz až 24.?

reagovat
Středa 14. března 2012 v 15:14 ® Ciffik
Ciffik

kety vydra: dojdeš? ;-)

reagovat
Středa 14. března 2012 v 15:14 ® Ciffik
Ciffik

proč já žil v domnění, že je to o týden pozdějc :-|

reagovat
Středa 14. března 2012 v 15:02 ® mkratas

Pro všechny kdo rádi přiloží ruku k dílu – brigáda na Bečkárně již tuto sobotu od 7,00hod.:-> :-D :-D Takže dojdětepivo

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 23:43 ® džigit reakce na …

Chorchus> já je měl, v rámci testů, ještě dnes a pohoda jazzzzzzzzzz a bez ďury

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 18:12 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

džigit> a na konec bych přece jenom přidal na dočouzení, maly kusek šveleru.:-D Á propó ty fusakle jsem si od teho okusavače přivezl taky (4 páry), v sobotu jsem je nosil a večer v nich byla ďura. :-(

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 16:08 ® Zcuter reakce na …
Zcuter

tak jedině, že by jste mi postavili na louku vaší Ladu a tu bych střelil… S mojim štěstím, jaké mám prase v životě neslovím.. :-D

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 14:10 ® Stroft reakce na …
Stroft

IV.TO.ŠIRDA> Kurňa, zrovna mě přepadl nějaký virus, snad do soboty budu Ok. Myslím, že máš smůlu na výslechy jsem trénovaný. Jsem 26 let ženaty:-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 13:45 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Stroft> Peťo, sraz je příští sobotu a musíš přijít, provedu na tobě křížový výslech, abys mi prozradil kde jsou ty parmy :-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 13:26 ® Stroft
Stroft

A kdy chceme, zamastit galaty a prohřát hrdlo? Nějak mi to vypadlo z hlavy:-((

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 13:05 ® džigit reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> já asi ne,psal jsem že nepřijdu

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:56 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Zcuter> ptáš se na to selátko…už jsi nějaké střelil? Pokud ne, tak mám jedno k dispozici, ale nevím, jak si s ním Čertík poradí a jestli by ho udělal na akátu nebo ořechu :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20014.jpg
Pondělí 12. března 2012 ve 12:01 ® džigit

nnnap> ono to lidi berou,že je to tvrdé dřevo,ale říkám,osobní zkušenost nemám a tak nebudu kecat ptákoviny.Jediné co vím,že se používá nějaký pekan či pecan,ale zřejmě to nemyslíš.
O tom dřevěném uhlí to asi tak bude.Taky mně to tak učili.Nejprve vytvořit hromadu žhavého a ažpak maso.Navíc použitím vhodných štěpků si to můžeš ovonět.
Vezmi lovensko.Listnáčů pomálu a taky udí,jenže trochu jinak než jsme zvyklí my.
No než jsem odpověděl,už si to tu zmínil.Do automatů se používá „kdeco“ ale klasický vlašák asi nee.Vavíc,tam to spalování je trošku pod kontrolou

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> já zase po hospodách slýchávám, že ořech nikdy, ale když se podívám na uzenářské profibrikety do automatických udíren, tak existují směsi s ořechem, neříkám, že s vlašákem a za docela ranec. Som z toho volajaký zmetený.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> díky. Teda nějaký exaktní zákaz použití akátu není. Dost se ho vyskytuje kolem tratí čd, a když dělaj prořez, tak se dá poměrně lehce získat. Také dávám přednost tomu, co zahrádka dá. No a tam se často nachází ořech a je lákavé ho zpracovat k výrobě dřevěného uhlí, případně k uzení. Ale také se říká, že je jedovatý… Když si vemu, jaký maras nadělá s pozinkem na střeše, může být dost agresivní.
Já si prakticky každé dřevo zpracuji do formy dřevěného uhlí, tam předpokládám, že dost bordelu odejde při procesu uhelnatění a tedy tyto materiály běžně používám ke grilování a nezdá se mi, že by nějak negativně ovlivňovaly chuť.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:45 ® džigit reakce na …

nnnap> tak s ořechem vlastní zkušenost nemám a abych řekl pravdu,osobně bych nepoužil.
Nikdy jsem se s tím ani nesetkal,myslím u solidních mistrů uzenářů,které uznávám

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:40 ® nnnap
nnnap

případně ořech a maso.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:40 ® džigit reakce na …

nnnap> ona je v případě jedovatosti u akátu nejhůř kůra a semena.Znepříjemnit uzení Ti může schopnost maso obarvit až do černa,ale to dokážeš i s nevhodným použitím třešně,višně a švestky.Při nedoschnuté olši je to kolikrát i na výhoz,jenže…
Lidi si moc nenechaj poradit,nějaké nedokonalé spalování je moc nebere,většinou se u toho zchlastaj a palčivost na povrchu způsobenou dehtování berou,jako součást chutě při domácím uzení se slovy „žer,tohle v obchodě nekoupíš“ :-((

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:30 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> ano, o tom jsem chtěl dát linku. Samotného mne zajímá použití akátu k přípravě masa. A jestli kdo a co a jak. A kdo něco nepochopí není míň, je sám ssebou, přece. Zvládám své emoce. To je celé.
Jako příspěvky na úrovni vidím sekyrku, dřevo, štípat jsou na pikaču, nechám jiným. Do toho se vám nemíchám.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:29 ® džigit reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> zrovna jsem dopil náhražku kávy z akátu a zapil sirupem z téhož.To víš,nejlíp zužitkuješ narkotické účinky akátu v práci :-D
Přes týden se chystám na brslen,ten ovšem nabídnu jiným :-))

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:21 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

džigit> děláme na maringotce a rybníku, otevírací den se bude brzy konat, budeš pozván…

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:19 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

džigit> :-) :-) :-))

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:18 ® džigit reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> ahoj,jak to,že jste nejeli do Brna?

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:16 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

nnnap> :-((

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:10 ® džigit reakce na …

nnnap> strycu,nevím co jsem nedal.Prostě něco vykřikneš a kdo nepochopí je,dle Tvých,měřítek něco míň.
Vzhledem k tomu,na co jsem myslel já si plácl ptákovinu,neb Petr mluvil o potřebě štípání,k čemuž mu nahrál chose svou fotkou!
Pokud dáváš k jinému příspěvku,zkus upozornit,nejsem jasnovidec.
Konečně k jedovatosti­.Ano,že je akát jako takový jedovatý vím,jenže jeho využití je i takto dost rozporuplné.Od barvení po výrobu šerbetu.Taktéž se používá do čajových směsí,pokud tedy pominu hlavní využití ve vodním stavebnictví,výrobě sudů apod.Myslím,že pokud člověk dodrží určité zásady,nevidím důvod,proč k uzení nepoužít. Jinak teď nakopnu trošku já Tebe,vzpoměň na Otu Pavla

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:51 ® nnnap
nnnap

ne, to bylo pro lidi, co by byli schopni si asociovat fotku níže grilovaného prasátka a dřevo. A souvislosti. Já jsem si myslel, že to dáš. Nevadí, o nic nejde.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:42 ® džigit reakce na …

nnnap> copak tím chtěl básník říct?Že to nemůže štípat,že to nemůže pálit,nebo ještě nějaký jiný důvod? Někdy zkus vyčkat,než napíšeš první myšlenku,která Tě napadne,třeba Ti pak bude líp rozumět…

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:39 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> prej je jedovatej

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 8:29 ® džigit

Stroft> doufám,že akát :-))

reagovat