Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.238.982 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:03 ® chose120 reakce na …
chose120

IV.TO.ŠIRDA>Myslím ze jste vyucili me ne ja vas:-) Takze vas nicim neprekvapim.Ten dvojsvich si necham vysvetlit taky mi to lame hlavou co to asi je..

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 19:53 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

chose120> doufám,že přijdete s Alicí na sraz a vše nám polopaticky vysvětlíš, chtěla bych se se Širdou taky něco přiučit. Na posledním srazu nám Kakadu ukázal co je to dvojšvih a Širda byl velice překvapen,hleděl jak puk tak uvidím, čím ho překvapíš ty…

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 17:50 ® chose120
chose120

Rychly zaber od kaprika 42 cm z reky opavice.Jinak vidite maly kelimek s testem a zizalama a jde to taky.Ryby byli na 4×2 metry v jednom miste.V poledne az se voda trosku ohrala povyjeli o dva metry vyse do hloubky 0.5 metru v zimnim obdobi dokonce jsem tam lezl abych to zjistil presne.Takze kdo rika ze ryby jsou jen v hloubkach v zime tak je to kravina.Montaz se skladala s obycejneho oluvka 5 gramu a od zarazky asi 50 cm hacek s hnojaky.Testo davam toustove nad zizalu na patku ktera se pomalu rozpusti a splavi a ryba to rychleji najde.Fotku kaprika nemam nechtel jsem je trapit rychle jsem je pustil.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18975.jpg
Sobota 26. listopadu 2011 v 17:38 ® chose120
chose120

Chytal jsem ty kapry i v zime na rece ale trvalo mi skoro tyden nez jsem je nasel v kterym miste jsou a kde zimujou.Prijmaji fakt malo potravy staci krmit jen z hacku treba toustovym chlebem ktery se za chvilku rozpusti ve vode.Ja rikam lokalizace mit doma skvelou zenu ktera ti to toleruje vsak vis o cem mluvim uz to mam za sebou a nova se mnou chodi.:-)

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 16:21 ® ilyenin reakce na …

chose jak vidno se ti daří na místě , které jsem ti ukázal, no za to mi se nějak nedaří

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 15:30 ® chose120
chose120

Vsimnete si te zelvy na tom strome:-) Takove pruty miluji:-) Jsou kratke lehke pro deti a hlavne kdo si hraje nezlobi:-))

reagovat
foto/forum/2011/th-img18971.jpgfoto/forum/2011/th-img18972.jpgfoto/forum/2011/th-img18973.jpg
Sobota 26. listopadu 2011 v 15:18 ® chose120
chose120
reagovat
foto/forum/2011/th-img18968.jpgfoto/forum/2011/th-img18969.jpgfoto/forum/2011/th-img18970.jpg
Sobota 26. listopadu 2011 v 15:12 ® chose120
chose120

Pri akci 5 metru od brehu na vrbici kde na tomto miste chytaji kaprari a chytal jsem jim kapry doslova pod pruty.Byli nastvani a nepricetni kdyz jsem chytil vetsiho to jste meli videt.Pouzivali specialni boili robin red a ja nastrahu za 5 kc ze sila cely kybel.Ryby jse stahl asi ze 60 metru tak moje nastraha zase vyhrala:-)

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 14:55 ® chose120
chose120

Jinak na vrbici to jde na tezko hlavne ze zacatku sezony protoze neni na dne jeste hodne rostlin,kde ti zapadne krmitko nebo nastraha primo do travy – vodniho rostlinstva.Pak dele cekas na zaber.Podotykam ze stovky kapru mam nachytane do 5 metrů od břehu!!!!!Není potřeba házet dále.Vyhledávám přírodní spižírny pro ryby a ty jsou v místech kde se nikomu nechce a kde se neda nahodit jen vyvezt a to je samohrejme u nas zakazano.Proto pouzivam kratke pruty do 2.70 s plnopa­rabolickou akci kde si tento lov vychutnavam.Jinak mam zde clanek o lovu .Stalo se mi nekolikrat ze jsem zakrmil na vrbici na misto a vetsi ryby byli jen okolo mista a jak jsem to hodil na propad tak prave ty nejvetsi to vzaly po dopadu na hladinu asi 30 cm od hladiny a 3 metry od hlavniho mista.Jinak uz me nebavi chytat na dne a cekat hoodiny kdyz muzu nachytat 10 krat vice ryb nez ostatni za kratkou dobu.

http://www.chytej.cz/…rimo-z-vody/

To je muj dukaz ze to i jde takto.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 14:47 ® chose120 reakce na …
chose120

kakadu> Musím ti odporovat.Prave na vrbici mam nejvetsi uspechy na plavanou kde jsem letos chytal v nejvetsich parnech kapry kolem 55–60 cm a amury vse od 90 nahoru,ktere jsem bohuzel nedostal protoze maji velkou silu a na matchovy prut a vlasec do 0.25 to nebylo idealni.Ty ryby jsou tam tak opatrne-myslim tim na hluk padajicich krmitek a pohyb ze je to odrazuje dale se ryby vyhybali mist kde jsou vysezena mista od rybaru a menili podle toho trasy.Ryby se zdrzovaly jen v mistech kde moc rybaru nechodi.Pokud budes pristi rok chtit az se otepli voda tak ti ukazu jak na ne.Ale podotykam nachodis se hodne takze kapraky a jiny zbytecny vercajk jde stranou.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 12:31 ® džigit reakce na …

zlomiljsemprut> 3.12. od devíti/snad/ na Bečkárně/Svinovské tůně/.
U vás je kde? V Odře a Ostravici teče kulové…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 12:17 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

džigit> Letos je to zvláštní. Na jaře a v létě se člověk nemohl dostat na slibná místa, jelikož vysoká voda to nedovolila. Teď zase jí je tak málo, že jsem takový stav už pár let neviděl…

Ale co, rybám to zřejmě nevadí (alespoň u nás) a to je dobře… :-)

PS: Zaslechnul jsem něco o srazu. Chystá se něco?

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 23:15 ® džigit reakce na …

kakadu> no letos obzvlášť,voda je hodně dole

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 22:59 ® kakadu reakce na …
kakadu

Ciffik> Ušetřím ti práci.Vrbice nejsou na plavajdu zrovna ideální.Už to není to co kdysi bývalo.Měli jsme tam dokonce minulej rok územní kolo zlaté udice a za celý den se chytli haluzově 2 kapříci

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 22:05 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

džigit> Já jsem už pár let pojizdný, takže toto mě moc netrápí. Ikdyž na místní Odru se mrknu rád. Taky jsem zvědavej, jak by šla plavka na takové Vrbce. Antky mám kousek, ale tam mě sere ta voda :-( prostě bude co zkoušet :-D :-D

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:37 ® džigit

Ciffik> tak to budeš poznávat revíry druhého konce Ostravy :-) S tou nohou je mi to líto

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:30 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

džigit> 10 min pěšky od ZOO do nově postaveného domku, s hafíkem je to těžký – si vykloubil pracku tak jsme cvičáku moc nedali, ale něco málo už zvládáme

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:26 ® džigit reakce na …

Ciffik> a odkud že se připojuješš a budeš vyrážet na ryby? Jo, a co haf?

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:18 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

džigit> ahoj, jasně..konečně přestěhovaný, sice ještě dost práce, ale už sednu i k pc občas

jinak na sraz určitě pojedu – těším se

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:03 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

zlomiljsemprut> Těžko říct.Můžeš sedět vedle skupinky rybářů co budou tahat kapra za kaprem a ty nemusíš mít ani záběr…Já si vzal dva kapříky na čtvrté vycházce po třech vycházkách bez záběru.Ale na Těrlicko už mě letos asi nikdo nedostane.

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 20:34 ® bojka
bojka

zlomiljsemprut> fčera na Odře ZLOMILJSEMPRUT na jednom :-))

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 20:31 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Ciffik> upřímě sem rád za pstruhy, z hlediska přírody tu ta šelma patří, rozhodně více než kormorán.

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 20:29 ® kamos007 reakce na …
kamos007

džigit> teš si řikam

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 20:03 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Zdravíčko,

nemáte někdo informace o tom, jak to vypadá u vody ohledně kaprů. Jdou, nejdou? Při mých vycházkách jsem zaslechl jenom samá smutná slova…

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 19:46 ® džigit reakce na …

Ciffik> ty žiješ? :-)

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 19:44 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kamos007> škoda nádherné šelmy =-|

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 19:16 ® kamos007
kamos007

Tak nějaká dobrá zpráva. Vydra po které loni v zimě na ledě zůstalo x pstruhů s ukouslýma hlavama už to má za sebou. Nedávno ji přejelo auto. Nechť je ji země lehká :-(pivo

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 22:56 ® Stroft reakce na …
Stroft

vikikaca> Barman, čišník, pingl. Vím o čem to je a proto mám ke všem úctu.

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 22:31 ® kakadu reakce na …
kakadu

vikikaca> Nekličkuj a dojdi at se přesvědčíš, že nejsme tak uzavřenou komunitou jak to na první pohled vypadá.

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 22:22 ® vikikaca
vikikaca

Stroft> už jsi viděl barmana v podniku 4. světové skupiny?? já ne, když tak pingla haha.

reagovat