Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.231.986 zobrazení | 16.015 odpovědíPro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 16. dubna 2011 v 8:57 ® kamos007
-
Tak jsem rano byl, jsem zmrzly jak hov.o taky se neni čemu divit když byl mráz, voda je sněhová a zvětšená a ryby neberou chytil jsem jednoho maleho potočáka + dva se setřepli a duhaci vubec nebrali, jeno za tim jeli a pak se otočili a na každy nahoz to bylo stejne. odpoledne jdu zas.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:24 ® kety.vydra reakce na …
-
džigit> Bohužel cypa bylo nutno pustit bez úpravy ciferníku…
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:18 ® džigit reakce na …
-
kety.vydra> asi měl hlad,chudák
reagovatA kaj je cyp pochovany,že bych mu oscal hrob
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:15 ® kamos007 reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> no snad jo, ale voda se zvedla a zakalila ale stači aby den nepršelo a je to ok, ale aji upřimně bych byl radši kdyby přes ten víkend se nedalo chytat bo aspoň by ty ryby vydržely a nevychytaly se při víkendovým útoku.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2011 v 15:35 ® kety.vydra
-
Zdravím přátelé,internet opět funguje a sleduju tady co je nového…
Včera jsem jel kolem Žermanické a vidím chlapa jak chytá.Jenom mi na něm něco nesedělo.Prut drží v ruce,přes rameno jenom takové somradlo a jinak nic.Prvně jsem myslel,že muškaří,ale jak mě zmerčil,že ho sleduju,začal couvat za roh.A pak mi to docvaklo.Vždyť chytá přívlačí! Startuju auto a volám šéfovi porybných.Mezitím jsem dojel přímo nad břeh a vystoupil z auta,telefon na uchu.Zpod břehu vyleze chlap,za běhu skládá dvoudílný přívlačák a v hubě se mu houpe uhryznutá plandavka.Jak zjistil,že kolem mě neprojde,vzal to podél břehu a mezi chatky.Bohužel jsem se za ním nemohl pustit.V autě jsem měl dcerku a to by prostě nešlo…Mezitím mi porybný sdělil,že bohužel s tím nic nenaděláme,protože než by dorazil,byl by chlap v čudu a už bysme mu nic nedokázali…No nic,vycouval jsem na asfaltku a počkal až se chlap vydrápe.Vylezl na cestu a štrádoval si to proti mě (už byl z obliga,neboť nebyl chycen RS „za ruku“ přímo při činu).Řekl jsem mu,že kdybych tam byl sám (nebyl bych omezen dcerkou) tak bych ho osobně sejmul pěstí,zaklekl ho a teprve pak bych volal RS,i kdyby mě to později stálo popotahovačky…
Nejvíc mě sere ta bezmoc.Nevyplašit pytláka bohužel nešlo,protože jsem auto zastavil kvůli malé,ať se podívá na vodu.Chlapa jsem zmerčil vzápětí,ale to už se dekoval…
reagovat - Středa 13. dubna 2011 ve 21:49 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
daja> tiše ti se Širdou jen závidíme…
reagovat - Středa 13. dubna 2011 ve 21:47 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007> pstruhy jsme hlavně nasadili kvůli tobě a fiktivně jsem ty největší označila písmenem „K“ jako kamos ne ?
reagovatTakže chytej a v sobotu čekám na fotky.
- Středa 13. dubna 2011 ve 21:26 ® Stroft reakce na …
-
daja> Toš vítaj amerikane
reagovatPěkné fišle, zvláště ta delfinová štika
- Středa 13. dubna 2011 ve 20:59 ® kamos007 reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> jo děkuji
reagovat, jak bylo mysleno to s tim k? to jsem nějak nepochopil:D, jinak ti pstruzi to nevdrží to bude za chvíli vychytané
- Středa 13. dubna 2011 v 19:36 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Dnes výlov tržní ryby na Jistebnických rybnících…příprava ke konzumaci na Velikonoční svátky…prodej zahájen na sádkách
reagovat - Středa 13. dubna 2011 v 18:50 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007> duháky jsme úspěšně nasadili a já osobně jsem do tvé říčky pstruhy označila na ocase písmenem K…takže si je hlídej
reagovata máš pravdu, že jsou vyžraní…jeden na pánvičku ti bohatě postačí,nech si chutnat a se Širdou ti přejeme úspěšný lov.
- Středa 13. dubna 2011 v 16:39 ® daja
- reagovat
- Středa 13. dubna 2011 v 16:39 ® daja
- reagovat
- Středa 13. dubna 2011 v 16:37 ® daja
-
Zdravim vsechny po navratu z floridy, bylo tam nadherne, pocasi vyslo (i kdyz na me trosku horko) a nejake ryby jsem pochytal. Podminky jsem pravda nemel uplne idealni. Musel jsem se venovat i zene a svym dvema malym klukum, ale hlavne jsem nemel k dispozici lod s kterou bych mohl jezdit po kanalech. Chytani ze brehu je hodne limitujici. V podstate se dalo chytat jen tam kde jsou upravene a posekane brehy jako jsou treba mestke parky, popripade u cest. Pronajem lodi vyjde docela draze, ale jednou jsem to byl ochoten zkusit a tech 80 USD za 2 lidi na 4h zaplatit. Bezkonkurencni nastraha byla pop a na urcitych mistech smacci. Na popa jsem chytal prevazne large mouth bass coz je takova obdoba naseho okouna. Pak se mi povedly rybky pripominajici slunecnici pestrou, na brakicke vode pak nejake morske ryby, ktere jsem neidentifikoval. Jednou jsem zkusil chytat na polozenou na krevetky v zalivu, ale tento zpusob chytani me nebavil. Nahodit a cekat az se zatrepe spicka moc nemusim, na floride je nejlepsi vlacet. Na polozenou se mi podarilo vytahnout pouze catfish, coz je takova obdoba sumecka. Zere to snad vsechno a v 90% pripadu se na polozenou chyti prave tato ryba. Jak jsem byl poucen, je velmi riskantni tuto rybu drzet v ruce, ma ve hrbetni ploutvi a prsnich ploutvich ostre trny a pripadne bodne zraneni se velice spatne hoji, proto ta fotka kde catfish visi na silonu. Z vetsich ryb se mi povedlo chytit kostlina, ktery tlamou pripomina krokodyla. A jeste nechteny ulovek 3 zelv na smacka, pocet chycenych krokodylu = 0 tem jsem se vyhybal obloukem a ze jsem jich videl
reagovatNevim jestli jsem je vic zajimal ja nebo popy. Cena povolenky na rok je v prepoctu 1000,– KC coz je proti nasim cenam a podminkam smesne. Nejvice se mi osvedcilo chytat vecer, kdy utoky na popa byly jistejsi a pomer chycenych ryb byl daleko lepsi nez pres den, kdy do nastrahy spise dloubali. Co se tyce reviru, tak pokud tam neni vylozene napsane, ze se zde chytat nesmi, tak muzete chytat kdekoliv a ze je z ceho vybirat. Pokud chcete vsadit na jistotu a neztratit se v bazinach, tak staci jet po dalnici 75 od miami na sever a sjet na jedno z mnoha parkovist u dalnice. Takova parkoviste jsou od sebe par mil vzdalene, maji vybudovany sjezd pro lode a nabizeji rybolov na kanalech sirokych kolem 10–15m, brehy porostlyma rakosem a lekniny. Mista u lekninu jsou pro okouny skvele utociste, staci prohazovat kolem brehu mezi lekniny. Pokud neni zaber po 3–5 nahozech tak nema cenu zkouset to dal a je lepsi se posunout kousek dal. Rad bych se tam vratil, ale priste to uz musi byt naplanovane vcetne lodi a i tak bych byl schopen projet jen minimum ze stovek km kanalu, ktere tam jsou. A na zaver musim rict, ze americky okoun na grilu je vynikajici, chut podobna nasemu okounovi/candatovi, minimum kosti. Narozdil od nasich vod se jedna o jednu z nejrozsirenejsich sladkovodnich ryb.
- Středa 13. dubna 2011 v 15:57 ® kamos007 reakce na …
-
inspo> budou no, ale to asi jenom v sobotu možna i v někěli a utrum bo je tak 4 pstruzi na splav v dučich nejsou vubec.
reagovat - Středa 13. dubna 2011 v 15:56 ® kamos007 reakce na …
-
osprey> a z jakeho duvodu je to dobře?
reagovat - Středa 13. dubna 2011 v 15:52 ® inspo reakce na …
-
kamos007> To budou jatka v sobotu.
reagovat - Středa 13. dubna 2011 v 15:42 ® kamos007
-
Byl jsem se divat tak už plavou ve vodě duhmeni ale ma to tak pruměr s bídou 35 možna ani ne jestli jeden měl 40 co sem viděl, ale sou takovi vypaseni se mi zda
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 21:43 ® kamos007
-
PS: myslel jsem to s humorem, potočmenu by bylo škoda, neříkám že nějakého si semtam nevemu ale určitě nemlátím každého 25 a výš klackem po hlavě.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 21:40 ® kamos007 reakce na …
-
inspo> dyt to je to same kdo se boji tak ma strach! uhadl si to mam v planu genocidu potočmenu
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 20:59 ® inspo reakce na …
-
kamos007> Já se nebojím, jen mám strach.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 20:43 ® kamos007 reakce na …
-
osprey> jo ale ono pršelo celkem hodně a aji blesky sem viděl, loni byla voda skoro o metr vyš, pak to kleslo a na zahajo odpoledne se dalo chytat ale stejně to bylo prudke.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 20:15 ® džigit reakce na …
-
osprey> jj,to akorát dobře zakoření
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 ve 20:00 ® osprey reakce na …
-
kamos007> Když prší a svítí sluníčko, tak to je ideální doba sadit duháky
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 19:54 ® kamos007
-
už přestalo sem měl strach z té bouřky ať není povoděň jako loni a už svítí slunko
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 17:42 ® kamos007
-
IV.TO.ŠIRDA> bude se sadit? bo venku prší ať to voda neodnese do přehrady.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 17:41 ® kamos007 reakce na …
-
inspo> neboj se.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 16:04 ® inspo
-
kamos007> Aspoň ty potočáky bys mohl nechat být.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2011 ve 20:34 ® kamos007 reakce na …
-
lubo OV> jo takhle nwm proč je to tak otočené je to už dost dlouho takže si to nepamatuji.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2011 ve 20:31 ® lubo OV
-
kamos007> člověče, s tebou je to jako bavit se s marťanem
reagovatJednak tvým odpovědím vůbec nerozumím, protože je tam překlepů a chyb až hrůza a jednak mám pocit že každý myslíme něco jiného. Tak ještě jednou polopaticky. Já se ptal proč je tam ten metr, když je stejně otočený tak, že na něj nejde vidět