Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.231.254 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 1. dubna 2011 v 15:58 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

lubo OV> Pokud takhle chytám,jak píšeš,na feedra 3 zrnka pod háček,tak ho dávám špicí nahoru,protože chytám kousek za zakrmeným místem a navíc bych musel mít jedno oko šejdrem,abych viděl na špičku,kdybych měl feedra vodorovně s břehem.Takhle mám pruty postavené vedle sebe,ale zase nesmí moc foukat.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 15:52 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ciffik> Věřím,co bych nevěřil,když existuje taková lokalita…Černého čápa (ale jen jednoho) jsem vídával tři roky po sobě v Pržně pod mostem.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 15:50 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

LeoC> Přiznám se,žes mě zmátl a nevím o kterém živočichovi mluvíš.Napadá mě jen brouk.Ty chováš brouky…i s opicema? I ty Mičurine :-D

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 15:16 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

jaki> jak píše kety.vydra. Feeder s plavačkou jde kombinovat za určitých podmínek. Třeba na feeder dám 3 zrnka kukuřice nastražené pod háček a nahodím na kapra. A věnuju se plavané. Akorát to chce ten feeder dát vodorovně a souběžně s břehem a povolit brzdu, aby jej kapr nevzal sebou do vody. To je hned :-)

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 10:27 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kety.vydra> věř nebo né, já loni viděl víc černých než těch bílých a některé jedince dokonce v Ostravě

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 6:25 ® LeoC reakce na …
LeoC

kety.vydra> po té, co jsem oslavil odevzdání daní na FÚ, tak se mi po ránu vylíhli kovaříčci, či spíše kováři napůl zmutování nějakým druhem opice.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 v 5:23 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ciffik> Já včera viděl čápa…

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 23:02 ® Ciffik
Ciffik

dneska nádhernej den strávenej u vody, dopoledne mě vytáhl na místní slepé rameno Draveček od ,,sousedů,, znalost domácí vody potvrdil 2 ks kapra 46 a 49 + cejn, na mě se přišli podívat dva línci a ploťka…doma jsem doplnil zásoby a hurá na další menší stoják, u vody jsem byl kolem 14:00 rybky se rozjely tak kolem 16 hod a v podvečer šli krásně na hod ve složení plotice, perlín – chytil jsem i zlatou formu perlínka a to dokonce dvakrát toho samýho s hodinovou prodlevou, línek, amur …poté co slunko zalezlo se mi k fleku dostalo malé torpédo co se mnou oběhlo čtvrt rybníku a ve finále, kdy už jsem ho vyvedl z leknínů se vyplo :-( během balení jsem pěkně pokecal s pro mě dopusud neznámým uživatelem chytej.cz, tímto bych ho chtěl pozdravit a vyzvat k větší aktivitě ;-)

ale co se mi na tom nejvíc líbilo…stromy jsou napučený, viděl jsem šoupálka, párek hřivnáčů, sojku co si stavěla hnízdo, kačenky jenž usilovně pracovali na nové genereci, strakapoudy…venku to konečně žije a je na co koukat a to je bezva ;-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:41 ® kakadu
kakadu

IV.TO.ŠIRDA> Nemáš náhodou Ivetko tel.číslo na Vávru? Pokud ano,pošli mi ho prosím SZ.Děkuji

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 19:30 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jaki> Feeder a plavačku uhlídat jde,pokud eliminuješ bílou rybu tak abys zvládal oboje. :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 18:52 ® jaki
jaki

Včera a dnes první letošní vycházky k vodě,sumarum 4×cejn 2×perlín a 6kapříku nej 48cm.Na začátek slušné a zjištění že 1feeder a 1 plavačku nejde uhlídat.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 16:05 ® kamos007
kamos007

Zítra nám to konečně začíná rano do školy a potom hurá na kapry :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 16:04 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Zcuter> jj :-D

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 14:13 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

kakadu> Já jsem v pohodě,mě to tolik nevadí,ale kamarád má radši „akci“.Jeho to moc nebaví,když to nebere…

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 11:26 ® inspo reakce na …

daja> foto foto foto :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 11:03 ® daja

pratele ostravaci, zdravim z dovolene na floride. Samozrejme jsem si s sebou vzal i prut abych mohl chytat ryby a svoji prvni rybu 2011 jsem chytil prave tady :-) floridsti okouni na grilu jsou delikatesa. Vcera jsem byl v everglades chytat z kanoe a ryby braly doslova na hod. Trpytky, woblery a popy si jen zvedave prohlizely, ale jak jsem tam dal smacky tak se o ne mohly poprat. Na jeden hod i 3 utoky na smacka, tady je to fakt rybarsky raj a zachyta si i amater. Stravit tady zbytek zivota by byla nadhera … i ten chlast je tu levny, 1.75l grants za 25 dolaru jen holt jedna flaska na vecer pro 4 lidi je fakt malo :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 9:46 ® kakadu reakce na …
kakadu

kety.vydra> Nezoufej.Na přehradách to bude ještě chvíli trvat.Ryby tam ted budou ve sloupci,pod povrchem v mělkých vodách a blízko u břehu,kde se voda rychleji ohřívá. Vyděržaj pianěr.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 9:35 ® kakadu reakce na …
kakadu

Stroft> Neboj cifik je šikula.On to jen tak nevzdá.Jsem si jistý ,že to zvládne a pak už doladíme u vody jen detaily.Ona se ta modrá guma po pár vycházkách navíc trošku vytahá a pak to půjde jako po másle.Já ji používal dlouhé roky než mi lumpové vykradli auto.

Však on vám ještě ukáže.:-P

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 8:32 ® Zcuter
Zcuter

To není prakem … to je Ciffikovýma rukama … :-D (nebudeme si nic nalhávat .. viď že jo ;-) …

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 1:59 ® Stroft reakce na …
Stroft

Ciffik> Tohle je prak na velkou vzdálenost. Krmit na cca 25m bude problém.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 1:57 ® Stroft reakce na …
Stroft

kakadu> Honzíku, vím o čem píšeš ale takhle z textu bych byl z toho v pasti. Budeš muset vzít Cifika k vodě a střelbu na cinbuří ukázat v praxi:-)

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 23:52 ® kety.vydra
kety.vydra

Milí přátelé,kamará­di,kolegové rybáři…Dneska jsem byl na Žermankách,letos už popáté.Pokaždé chodím někam jinam a hledám ryby…A jelikož si každou vycházku hodím do kompu,tak mám celkem přehled „kde,kdy,co a jak“.No,není to slavné.Počítáno i s dneškem,tak jsem letos na Žerkách neměl ještě „sekatelný“ záběr…Voda je letos nějaká divná.Víceméně se to všude po okolních revírech celkem solidně rozjíždí,ale ty Žermanice jsou jaksi zakleté…Tož lovu a Petru zdar.

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 22:34 ® kakadu reakce na …
kakadu

Ciffik> No rukama to bohužel je:-D Až půjdeš příště trénovat tak dodržuj následující: 1.Ruka, která drží vidlici praku je vždy pevná a napnutá.(žádné ohýbání v lokti a pohyby do strany)Musí být v ose s cílem pod úhlem zhruba 30 st. 2.Druhá ruka napíná gumu.Musí být v ose s rukou držící pevně vidlici a cílem. 3.Délku dostřelu určuješ pouze délkou napnutí gumy popřípadě úhlem přední ruky, která drží pevně vidlici.

Nikdy nezapomínej ,že cíl,vidlice praku a ruce musí být v jedné ose!!!!!!!! Je to jako u flinty.

Neboj dá se to zvládnout.

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 21:30 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Stroft> koupil jsem prak od stonfa http://www.shoprybar.cz/index.php?…, jestli ono to nebude rukama :-93;

rozhodně to ale nevzdávám, ona ta nedokonalost -chuť po zlepšení je tím hnacím motorem co mě k tý vodě žene – teda krom jiného…

reagovat
Středa 30. března 2011 v 19:41 ® Stroft reakce na …
Stroft

Ciffik> Hodně záleží na praku a gumě, pokud máš nějaký předpotopní kousek, tak se ti nedivím:-)

reagovat
Středa 30. března 2011 v 15:38 ® Ciffik
Ciffik

včera s rapadkem na Brušperku, já plavku on feeder vytáhli jsme nějaké ploťky a kolega i kapříka…plavačka ze startu vedla o značný kus, kterej následně rapadek stahoval vytahováním rybek z přesně zakrmeného fleku…z mého ,,nástřelu,, jsem značně zklamán – beru žonglerské míčky prak a valím na louku potrénovat…

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 22:54 ® kamos007
kamos007

IV.TO.ŠIRDA> asi tak.

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 21:20 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Hora> děkuji a těším se na další vyučovací hodiny.

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 21:02 ® Hora
Hora

džigit> Jasné,prohledal jsem archiv,( foto z 29 listopadu 2007 ) ještě mi tam chybí foto z léta.Možná ho někde najdu.

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 20:59 ® Hora
Hora

IV.TO.ŠIRDA> tady je to foto pšenky na háčku

reagovat
foto/forum/2011/th-img17176.jpg