Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.228.422 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:36 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
LeoC> ty už běž den dopředu,udělej si náskok ať stihneš postavit vor
Jak bylo na Hartě,co jsi chytil?
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:28 ® LeoC reakce na …
-
kakadu> Mě to vyhovuje, v podstatě jsem tam schopen dojít pěšky
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:13 ® kakadu
-
Záleží odkud pojedete Iveto.Důležité je dostat se na křižovatku vodárna a dát se směrem na Porubu.Nějakých 500 m před Svinovskými mosty je odbočka na Dubí a pak už jedete po hlavní cestě kolem dálnice,bývalého Rybaspolu p.Siřínka (bývalý rybník Dymač) až k rybářské chatě.Nikde se neodbočuje a chatu nelze minout. Nebudu ale předbíhat.Vše záleží na vás a lubovi.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:57 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kakadu> děkujeme za tvou perfektní nabídku,bylo by nám teplo,ale my Hanáci nevíme kde je Bečkárna a jak se tam jede…? Vím jen,že Mihy.san tam někde chodí mečovat a říká,že je to trénink
Z dálnice na Bohumín… a jak dál?
Lubo – zvaž to,není to špatný nápad…hlásím se jako topička
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:10 ® kakadu
-
Ještě mě napadlo jedno řešení.Přesunout celou akci k nám na Bečkárnu.Nějakou čudli snad na Odře chytnem. Zatopíme si na chatě,kde mohou řidiči v pohodě parkovat.Tekutý svetr a něco k zakousnutí určitě donese každý a je tam i televize.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:05 ® lubo OV reakce na …
-
kakadu> no, to není špatný nápad
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 18:56 ® kakadu
-
A nebude lepší uspořádat piknik s ožíračkou pod širým nebem spojený s oficiálním pohřbem tvé katanky?
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 18:49 ® lubo OV
-
Kolektive, mám špatnou správu. Nemám tušení, kam se na srazu 11.12. po rybolovu uchýlíme, neboť oblíbená restaurace SPORT je obsazená a i když se personál snažil něco vymyslet, prostě se tam vzhledem k jiným akcím nevlezeme. Jestli máte někdo nějaký jiný nápad, sem s ním
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 16:59 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
daja> ten tukový pás,je právě nejlepší a nejzdravější,protože rozpouští cholesterol v krvi…takže příště, když si ho koupíš,tak zavři oči a sněz ho.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 15:03 ® daja
-
Tak jsem dnes v tescu narazil na uzeneho tolstolobika. Jelikoz jsem zatim nemel moznost tuto rybu ochutnat, vzal jsem na test 2 podkovy. S cenou nizsi nez uzeny kapr jsem takovou dobrotu necekal. Maso neni vubec tucne, jen dolni partie u bricha maji tukovy pas, ktery staci dat pryc, kosti malo a docela velike, muzu jen doporucit.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 19:11 ® Stroft reakce na …
-
Hora> Přesně, prst na cícve je ta nejspolehlivější brzda.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 14:50 ® Hora
-
mihy.san> v takovém případě když mám rybu u břehu,povolím více brzdu a použiju ukazovák,nebo prostředník přiložený na cívce,slouží mi potom jako brzda navíc s okamžitým regulovatelným účinkem.Ale mám jistotu,že pokud se nevyřízne,tak ji určitě neztratím.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 12:50 ® mihy.san
-
kakadu> Ty to zlehcujes a poslouchas jen to, co slyset chces. Navic to zacinas smerovat do sarkastickeho tonu. To umim take velmi dobre, ale je to vetsinou k nicemu. Takto ja diskuze nevedu, jsou totiz o nicem.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 12:37 ® kakadu
-
Z toho tedy plyne ponaučení, že Angličani a obyčejný rekreační rybář kraje rázovitého hledá chybu v sobě a podle toho hledá možnosti jak se chyby vyvarovat. Naopak český závodník hledá chybu v náčiní. Zaplat pánbůh za obyčejné rybáře jako jsou Stroft nebo lubo, jinak by jsme lítali po obchodech a hledali zázračné pruty, které zdolávají 2 kg cejny na 0,10 vlasec s utaženou cívkou. Nakonec vyhodíme i naviják a pořídíme si kolovrátek bez brzdy, která sice má plnit při rybolovu svůj účel, ale nač nám to bude, když máme zázračný prut.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 12:13 ® džigit reakce na …
-
Stroft> já netvrdil,že to nejde.Ale že to v určitých případech nemusí vyjít.V tahu dobrý,ale výpad bych raděj nechal brzdě.Samozřejmě vím,že jsi obratnější
reagovata já línější…
- Pátek 26. listopadu 2010 v 11:40 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Nevím proč, u ryb.špičky se to bežně používa, ovšem levá ruka musí vědět co dělém práva atd.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 11:38 ® Stroft reakce na …
-
mihy.san> Nevím kde byla chyba a co vymyslel Váš zavodní tým, ale při dnešní nosnosti návazců to je u 0,10 cca 1,5kg je prakticky nemožné aby si upálil 2kg cejna. Přivaž si na konec silonu závaží 1,5kg a pokus se je zvednout. Spíše zlomíš prut než by jsi urval návazec. To že nepouživáte zpětný chod je vaše chyba či lenost, od toho tam je a já ho využívám a nejsem sám. Byl jsem se podívat na „závodníky“ 2hé ligy, nikde jsem neviděl rozložených 10 odhozů, to je i raritou v první lize.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 11:29 ® džigit reakce na …
-
Stroft> vše krom zpětného chodu mi je jasné a beru,ale reagovat na nečekaný výpad protočením kličky může být někdy nešťastné
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 10:24 ® mihy.san reakce na …
-
Stroft> Podivej, ja se nebudu hadat. Nicmene prave toto tema jsme dost probirali behem a po zminenem zavode. Ne ve dvou lidech, ale v mnohem vetsi skupine. Ty argumenty, ktere zde uvadim byly vystupem. Overene nekolika lidmi, lidmi, kterym projde rukama pomerne dost druhu prutu a ten odhoz chytaji dlouhe roky, casto a celorocne. Nejde o zadne sklopeni prutu, spicku ve vode apod., to samozrejme kazdy zna a pouziva. Mimochodem vite proc se vlastne ta spicka dava pri zdolavani do vody?
kakadu> zpetny chod pouzivaji predevsim rybari (i zavodnici) v Anglii. U nas je to vyjimka, a o tom nejde diskutovat. Staci si skutecne na nejaky zavod zajet a podivat se … Uvidite, ze u nas zpetny chod nepouziva temer nikdo.
To same plati o tech prutech. Projdete se po brehu, vetsinou ma kazdy zavodnik rozlozeno neco mezi 5ti az 10ti pruty. A pokud jsou 2 nebo 3 modely, ktere v tom sirokem poli maji jasnou prevahu, asi to bude mit duvod. Tohle je prece ta „praxe“ a moznost srovnani, kdyz tam sedi vedle sebe 50 rybaru, chytajicich na plavanou.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 9:13 ® kakadu
-
Stroft:Máš naprostou pravdu.Jde poznat, že to máš zmáknuté.Inu zkušenosti z praxe jsou k nezaplacení a ten zpětný chod (klikotoč) se hodně používá i při závodním rybolovu. Stejně tak špice ve vodě nebo těsně nad.Pokud zvládáš techniku zdolávání, tak není problém tahat ryby s klacky o vrhací zátěži 10–60 nebo 20–80g.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 0:26 ® Stroft reakce na …
-
mihy.san> A co tak sklonit prut při výpadu ryby? Aby se neprotáčela cívka a nekroutil se silon se používá zpětný chod navijáku. Na nezavodním rybolovu máš čas si s rybou pohrát. Kdyby byla řeč o kaprovi či amurovi tak bych přivřel oko ale u cejna, Tome? Dnes na přívlač, jako fous používám 0,12 vlasec s kombinaci s kmenovou šňůrou a nestalo se mi, že bych rybu upálil a sám víš co dokáže štika, pstruh nebo 40cítka okoun.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 23:29 ® džigit reakce na …
-
mihy.san> s tím kroucením vlasce u Petra opatrně
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 23:13 ® mihy.san
-
Stroft> O ty ryby jsem neprichazel ani tak v okamziku zaseku, jako spis pri zdolavani. Ten veliky cejn se necha pasivne tahnout, ale je to vaha. Takze musis pritnout na brzde, at neprokluzuje civka a nekrouti se vlasec.
Pak se ale ten cejn na chvili probere, otoci se a treba metr nebo dva poodpluje zpet. Neco sice odpruzi vlasec, ale ten se napne na urcitou hodnotu a pak uz je to jen na prutu. Jde o okamzik, nez stacis povolit brzdu, musi to zvladnout prave ten prut … S tvrdym prutem urves, s mekcim ryba zustane. To je gro problemu.
A funguje to jak na zavodni, tak na nezavodni ryby.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 19:06 ® Stroft reakce na …
-
mihy.san> Pro běžné nezavodní chytáni, nikdo nepůjde níže než je 0,12 a to upálit je už problém. Spíše bude u takových rybářů problém rybu, na takovou vzdálenost zaseknout.Nesmíš se na to dívat z Tvého uhlu pohledu, tam už řešíš jiné věci,které nezasvěceným nic neříkají.Ps.upálit 0.10 na 40 metrů, to už chce mít na roláku šňůru, nebo ukrutně dlouhé ruce a rychlost blesku v záseku
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 18:31 ® mihy.san reakce na …
-
Stroft> To byl Colmic Artax 2000 … Sensasy mam pouze Power Matche.
No taky jsem si myslel, ze to dokaze odpruzit vlasec, ale neni to tak. Zrovna s tim Artaxem jsem na Pasohlavkach s navazcem 0,10 prisel o spoustu cejnu, protoze ten prut je na takovy navazec prilis tvrdy. A chytal jsem na 45 m. Guma je dobra vec, ale v praxi je dost komplikovana, casto se mota.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 18:30 ® kety.vydra reakce na …
-
daja> Já tak na jaře chytám,dá se to uhlídat…Ale je fakt,že mi jde o kapry a bílou rybu se snažím eliminovat použitím kukuřice,pelet…a povolené brzdy.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 18:19 ® Stroft
-
daja> Co by si švidral, je to o zvyku.Jeden plavaná, druhý feeder pak dva sumčáky, dva na candátka, kousek bokem kačenka s rybičkou na štiku a v ruce svírám bič a v druhé mobil. A bez smajlíku!
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 15:48 ® daja
-
inspo> inu proc ne? Kdyz se da chytat na feeder s pipakama, tak volnobezka u splavku se taky da. Kdyz jsem chytal na splavek na kuku a peletky a druhy prut na feeder, tak se to neda uhlidat, ledaze bych svidral
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 15:13 ® kety.vydra
-
Stroft> Aha…
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 15:07 ® Stroft
-
mihy.san> Zkoušel jsem ho u Tebe na zahradě(jestli se nepletu)Mám rád špičkovou akci a tento prut ji neměl.Já Chytám na vzdálenost větší než 20metrů a tam se mi zásek odpruží ve vlasci. A pokud by byl opravdu problém např.s vlascem 0,06 tak použiju feeder gumu.
reagovat