Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.229.302 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 24. listopadu 2010 ve 14:19 ® džigit reakce na …
-
kejra> a teď mi řekni,kam jezdíte se Stroftem že mu pořád schází těch centimetrů 30 ?
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 14:04 ® kejra
-
Ohledně délky té matchky nejde jen o to jestli se vlezeš pod nějaký strom,ale hlavně jestli budeš chytat na propad a nebo na klouzáka.Na klouzavou sestavu vystačíš klidně i 3.90m,ale na propad přijde vhod každý cenťák ,tudíž 4.50m.Jestli ale toho anglána půjdeš vyvenčit 5× za rok,tak to neřeš a kup nějaký klacek,který ti subjektivně ladí v ruce.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:40 ® Hora reakce na …
-
daja> koukni se kde budeš chytat a jaké podmínky budeš mít na chytání.Na běžné chytání pod stromama Ti bude stačit 390 cm dlouhý a ta menší gramáž,na volném prostranství a při chytání větších ryb si vem ten druhý.Na Tomáše neber,je to plavačkovej závodník a ty chytaj skoro furt na volné vodě a mají to už v rukách natrénované.
reagovatJako první jsem si kupoval Albastar Partner ve 420 a gramáž to má tuším do 25 g a co ten prut vydržel se 0,16 vlascem je až neskutečné.
- Středa 24. listopadu 2010 ve 13:23 ® lubo OV reakce na …
-
džigit> ne. Ale dobrá tedy, jdu s pravdou ven. Větší prut se mi nevleze s pípákem pod strom
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:15 ® džigit reakce na …
-
lubo OV> hele „Pípáku“ a není to tím,že jsi velký chlap?
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:03 ® lubo OV reakce na …
-
mihy.san> já jsem toho důkazem, že bych výše, než na délku 4,20m nešel. A to kvůli větvím, s kterými jsem se na lovném místě musel někdy potýkat.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:31 ® džigit
-
daja> to si musíš rozhodnout TY a jen Ty! Ty s ním budeš chytat,tak proč chceš takovéhle doporučení? Bez urážky,ale tohle se nedá,pak na někoho vlítneš,že blbě radil.Sám si ujasni co a kde a s čím budeš chytat.
reagovatnakonec třeba zjistíš,že stačila telematch apod. jestli mi rozumíš…
- Středa 24. listopadu 2010 ve 12:27 ® mihy.san reakce na …
-
Koudy> obchod je tady: http://goo.gl/maps/1Xet
daja> to se neda jednoznacne doporucit, ja mam radeji 4,5 m, ale pokud jsi s match nechytal, tak je lepsi zacit s 4,20 . Znam ale lidi, kteri maji odchytane roky a vys nez na delku 4,20 nejdou.
Ja mam matchky v rozmezi 3,90 – 4,80, nejvice ks v delce 4,50 m.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:27 ® džigit reakce na …
-
Koudy> Ostrava,Polský dům a okolí.Doprav se k Pol.domu a kolem něj vlevo až na konec ulice.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 11:01 ® daja
-
mihy.san> s tim prutem co doporucujes to je pekna nahoda. Na ten jsem koukal jako prvni na fishop.cz Mam feedery sema z-force 3.6m a koukal jsem jake matchky sema nabizi a ten emotion match se mi zdal v pohode
reagovatDoporucujes 4.2m (5–25g)nebo 4.5m (15–30g)?
- Středa 24. listopadu 2010 v 10:49 ® Ciffik
-
ahoj všem na srazík se snad dostavím ikdyž nevím kam dřív…
k diskuzi o navi: vlastním 2ks black arca a lepší kolovrátek v této cenové kategorii cca 1600,– jsem v pacce nedržel, brácha měl blue arc a taky byl vysmátej…používám je na feeder, kde jsem letos používal skoro non stop 40gr krmelce a pohoda – exage mi přišel jako by sbíral zbytky sil ve stejný gr. tak šel na plavku, kde slouží k maximální spokojenosti…
kroucení vlasce jsem nezaznamenal
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 10:06 ® inspo reakce na …
-
Koudy> Předpokládám, že když je to Sema, tak by to mohli mít ve firemní prodejně Semy v Ostravě.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 9:55 ® Koudy reakce na …
-
mihy.san> ahoj, prosim tě nevíš jestli se ta SEMA dá v Ově a okolí někde zkouknout?díky…
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 9:22 ® inspo reakce na …
-
LeoC> Tady je ta „šílenost“: http://www.bohemiafishing.cz/…ower-ci4-ra/
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 2:57 ® mihy.san reakce na …
-
daja> Neber prut Shimano, alespon tedy v teto cenove kategorii ne. Pred lety nebyla jina moznost, dnes uz ale za stejny mrzky peniz koupis lepsi pruty. Ne sice od znacky se zvucnym jmenem, ale kvalitnejsi … Klidne treba dostupnou Semu Emotion Match. K tomu Shimano Super GTM, letosni vyprodejovy model ve velikosti 3000 sezenes za nejakych 1600,– Kc. A budes vysmaty …
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:12 ® džigit
-
Hora> Tý woe,už jsou,teda jsme výjimky dvě
reagovatŠpatně namotaný vlasec? To bych do Petra nikdy neřekl
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:58 ® Hora reakce na …
-
džigit> já mám taky Blue 2 x a nemám problém s žádným kroužkováním,možná je to následek nevhodného namotání vlasce na cívku.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:07 ® džigit reakce na …
-
Stroft> a Blue při svých nárocích asi nemáš?Používám oba,Blue víc, a nějaké kroucení nevidím…
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:56 ® LeoC
-
Stroft> ty brďo, to už si moc nevzpomínám, jen si pamatuju, že jsem sebou švihnul na ledě, jak jsem klouzal k taxálu. Tož to si budu muset dát příště bacha, co chlastám a kolik. Tuším, že jsem loni vyžahnul s kumpány a kumpánkami všechnu tequillu.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:54 ® LeoC reakce na …
-
kejra> mám ten pocit, že je to loňská novinka Shimano Twin Power CI4 Tri-drag, kde je kombinace přední, zadní a bojovky. O ničem jiném nevím…
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 17:17 ® inspo reakce na …
-
daja> Já bych do toho prutu nešel. Na mě není dostatečné „ostrý“, ale to neznamená, že tobě nemusí vyhovovat. Co se týče toho označení, tak předpokládám, že bx bude starší verze a cx novější.
Ohledně navijáku si musíš odpovědět sám jestli ti více vyhovuje rychlejší nebo pomalejší převod a stejně tak u kličky. Já mám navijáky s dvojkličkou i klasickou kličkou a je mi jedno co vezmu do ruky. Ale abych jen nevařil vodu, tak já osobně mám první verzi exage 3000 s mělkou cívkou a převodem 6,2:1 a na plavačku i občasnou vláčku mi vyhovuje. Vleze se tam v pohodě 100 m vlasce 0,20 mm a na plavačku určitě používáš ještě tenší, takže kapacita i té mělké cívky je pro mé potřeby dostatečná.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 17:07 ® daja
-
Schvalujete mi teda tento vyber? Prut Shimano catana bx 420 FA, nebo 450 FA. Jeste jsem nasel catana cx, vite nekdo rozdil mezi bx a cx? Navijak Shimano exage 3000 SRB (vetsi kapacita civky, prevod 5,2:1) nebo MHSRB (mensi kapacita civky, prevod 6,2:1) a nebo shimano exage 2500 RB? A co nove modely 2011 ma cenu o nich uvazovat? Stare modely maji dvojklicku, nove uz ne, s cim se vam lip pracuje? Semtam bych ten navijak chtel pouzit i na vlacku. diky za rady
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 15:55 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Rolnička je OK.Dokonce o tomto kroucení, byla velká diskuze na MRK.Nevěřím, že by jsi byl vyjímkou.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 15:48 ® džigit reakce na …
-
Stroft> mně ne!Mrkni na rolničku
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 15:34 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Také mám RedArc ale použivám ho jen se šňurou, vlasce to kroutí do prstýnku, ten samý poznatek ma i „Kejra“ a to už nemůže být jen náhoda.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 15:27 ® Stroft
-
kejra> Zauber, je jen jeden o tom žádná, ale Daja> chce ušetřit, proto ty klony. Mám pocit, že ty (nebo Tomáš) jsi měl match šimo catanu, napiš mu co je to za žvejku, ať má výběr veselejší
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 14:23 ® kejra
-
daja>Tak jak píše inspo,naviják s kombinací přední a zadní brzdy s bojovkou sice existuje,tuším nějaká řada twin poweru od šíma,ale je to buď že používáš přední brzdu a nebo po přepnutí zadní s bojovkou…takže nevím co tím vlastně chtěl básník říct..v hlavě to bude dělat akorát maglajz…s Exage snad nic nezkazíš,fachá mi třeba daleko lépe než o mnoho dražší Aspire…a o tom to je,jak píše stroft,malajec není japonec a celé slavné šímo tak nějak pomalu dávám k ledu.Na tu plavku ještě,bojovka je fajn,ale na přívlač shimmano už ani vidět!!A co se týče klonů Ryobi Zauber,tak jsou to opravdu jen klony…Zauber je jen jeden..howk!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:41 ® džigit reakce na …
-
lubo OV> Klon Ryobi Zauber je nabízen od různých značek v různých kvalitách-je to vlastně navi postaven dle této předlohy.Já mám např. Spro RedArc a BluArc a naprostá spokojenost.Vyzkoušel jsem i jiné,ale tohle mi sedlo nejlíp
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:34 ® lubo OV reakce na …
-
Stroft> co znamená klon Zauber
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:18 ® Stroft
-
lubo OV> Shimano, už není co bývalo.A doba kdy se vyrábělo v Japonsku je pryč a sní i kvalita.Mám cca. 15 let starého stradica a fachá jak za mlada, což se nedá říct o jiných mladších kouscích. Raději tu daiwu nebo řady osvědčených vlačecích klonů Zaubera.
reagovat