Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.229.302 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 24. listopadu 2010 ve 14:19 ® džigit reakce na …

kejra> a teď mi řekni,kam jezdíte se Stroftem že mu pořád schází těch centimetrů 30 ? ;-)

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 14:04 ® kejra
kejra

Ohledně délky té matchky nejde jen o to jestli se vlezeš pod nějaký strom,ale hlavně jestli budeš chytat na propad a nebo na klouzáka.Na klouzavou sestavu vystačíš klidně i 3.90m,ale na propad přijde vhod každý cenťák ,tudíž 4.50m.Jestli ale toho anglána půjdeš vyvenčit 5× za rok,tak to neřeš a kup nějaký klacek,který ti subjektivně ladí v ruce.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 13:40 ® Hora reakce na …
Hora

daja> koukni se kde budeš chytat a jaké podmínky budeš mít na chytání.Na běžné chytání pod stromama Ti bude stačit 390 cm dlouhý a ta menší gramáž,na volném prostranství a při chytání větších ryb si vem ten druhý.Na Tomáše neber,je to plavačkovej závodník a ty chytaj skoro furt na volné vodě a mají to už v rukách natrénované. :-93; Jako první jsem si kupoval Albastar Partner ve 420 a gramáž to má tuším do 25 g a co ten prut vydržel se 0,16 vlascem je až neskutečné.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 13:23 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

džigit> ne. Ale dobrá tedy, jdu s pravdou ven. Větší prut se mi nevleze s pípákem pod strom :-D

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 13:15 ® džigit reakce na …

lubo OV> hele „Pípáku“ a není to tím,že jsi velký chlap? :-))

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 13:03 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

mihy.san> já jsem toho důkazem, že bych výše, než na délku 4,20m nešel. A to kvůli větvím, s kterými jsem se na lovném místě musel někdy potýkat.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:31 ® džigit

daja> to si musíš rozhodnout TY a jen Ty! Ty s ním budeš chytat,tak proč chceš takovéhle doporučení? Bez urážky,ale tohle se nedá,pak na někoho vlítneš,že blbě radil.Sám si ujasni co a kde a s čím budeš chytat. :-) nakonec třeba zjistíš,že stačila telematch apod. jestli mi rozumíš…

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:27 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

Koudy> obchod je tady: http://goo.gl/maps/1Xet

daja> to se neda jednoznacne doporucit, ja mam radeji 4,5 m, ale pokud jsi s match nechytal, tak je lepsi zacit s 4,20 . Znam ale lidi, kteri maji odchytane roky a vys nez na delku 4,20 nejdou.

Ja mam matchky v rozmezi 3,90 – 4,80, nejvice ks v delce 4,50 m.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 12:27 ® džigit reakce na …

Koudy> Ostrava,Polský dům a okolí.Doprav se k Pol.domu a kolem něj vlevo až na konec ulice.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 11:01 ® daja

mihy.san> s tim prutem co doporucujes to je pekna nahoda. Na ten jsem koukal jako prvni na fishop.cz Mam feedery sema z-force 3.6m a koukal jsem jake matchky sema nabizi a ten emotion match se mi zdal v pohode :-) Doporucujes 4.2m (5–25g)nebo 4.5m (15–30g)?

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 10:49 ® Ciffik
Ciffik

ahoj všem na srazík se snad dostavím ikdyž nevím kam dřív…

k diskuzi o navi: vlastním 2ks black arca a lepší kolovrátek v této cenové kategorii cca 1600,– jsem v pacce nedržel, brácha měl blue arc a taky byl vysmátej…používám je na feeder, kde jsem letos používal skoro non stop 40gr krmelce a pohoda – exage mi přišel jako by sbíral zbytky sil ve stejný gr. tak šel na plavku, kde slouží k maximální spokojenosti…

kroucení vlasce jsem nezaznamenal

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 10:06 ® inspo reakce na …

Koudy> Předpokládám, že když je to Sema, tak by to mohli mít ve firemní prodejně Semy v Ostravě.

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 9:55 ® Koudy reakce na …
Koudy

mihy.san> ahoj, prosim tě nevíš jestli se ta SEMA dá v Ově a okolí někde zkouknout?díky…

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 9:22 ® inspo reakce na …

LeoC> Tady je ta „šílenost“: http://www.bohemiafishing.cz/…ower-ci4-ra/

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 ve 2:57 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

daja> Neber prut Shimano, alespon tedy v teto cenove kategorii ne. Pred lety nebyla jina moznost, dnes uz ale za stejny mrzky peniz koupis lepsi pruty. Ne sice od znacky se zvucnym jmenem, ale kvalitnejsi … Klidne treba dostupnou Semu Emotion Match. K tomu Shimano Super GTM, letosni vyprodejovy model ve velikosti 3000 sezenes za nejakych 1600,– Kc. A budes vysmaty …

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:12 ® džigit

Hora> Tý woe,už jsou,teda jsme výjimky dvě :-)) Špatně namotaný vlasec? To bych do Petra nikdy neřekl :-D

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:58 ® Hora reakce na …
Hora

džigit> já mám taky Blue 2 x a nemám problém s žádným kroužkováním,možná je to následek nevhodného namotání vlasce na cívku.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 19:07 ® džigit reakce na …

Stroft> a Blue při svých nárocích asi nemáš?Používám oba,Blue víc, a nějaké kroucení nevidím…

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 18:56 ® LeoC
LeoC

Stroft> ty brďo, to už si moc nevzpomínám, jen si pamatuju, že jsem sebou švihnul na ledě, jak jsem klouzal k taxálu. Tož to si budu muset dát příště bacha, co chlastám a kolik. Tuším, že jsem loni vyžahnul s kumpány a kumpánkami všechnu tequillu.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 18:54 ® LeoC reakce na …
LeoC

kejra> mám ten pocit, že je to loňská novinka Shimano Twin Power CI4 Tri-drag, kde je kombinace přední, zadní a bojovky. O ničem jiném nevím…

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 17:17 ® inspo reakce na …

daja> Já bych do toho prutu nešel. Na mě není dostatečné „ostrý“, ale to neznamená, že tobě nemusí vyhovovat. Co se týče toho označení, tak předpokládám, že bx bude starší verze a cx novější.

Ohledně navijáku si musíš odpovědět sám jestli ti více vyhovuje rychlejší nebo pomalejší převod a stejně tak u kličky. Já mám navijáky s dvojkličkou i klasickou kličkou a je mi jedno co vezmu do ruky. Ale abych jen nevařil vodu, tak já osobně mám první verzi exage 3000 s mělkou cívkou a převodem 6,2:1 a na plavačku i občasnou vláčku mi vyhovuje. Vleze se tam v pohodě 100 m vlasce 0,20 mm a na plavačku určitě používáš ještě tenší, takže kapacita i té mělké cívky je pro mé potřeby dostatečná.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 17:07 ® daja

Schvalujete mi teda tento vyber? Prut Shimano catana bx 420 FA, nebo 450 FA. Jeste jsem nasel catana cx, vite nekdo rozdil mezi bx a cx? Navijak Shimano exage 3000 SRB (vetsi kapacita civky, prevod 5,2:1) nebo MHSRB (mensi kapacita civky, prevod 6,2:1) a nebo shimano exage 2500 RB? A co nove modely 2011 ma cenu o nich uvazovat? Stare modely maji dvojklicku, nove uz ne, s cim se vam lip pracuje? Semtam bych ten navijak chtel pouzit i na vlacku. diky za rady :-)

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 15:55 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Rolnička je OK.Dokonce o tomto kroucení, byla velká diskuze na MRK.Nevěřím, že by jsi byl vyjímkou.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 15:48 ® džigit reakce na …

Stroft> mně ne!Mrkni na rolničku

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 15:34 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Také mám RedArc ale použivám ho jen se šňurou, vlasce to kroutí do prstýnku, ten samý poznatek ma i „Kejra“ a to už nemůže být jen náhoda.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 15:27 ® Stroft
Stroft

kejra> Zauber, je jen jeden o tom žádná, ale Daja> chce ušetřit, proto ty klony. Mám pocit, že ty (nebo Tomáš) jsi měl match šimo catanu, napiš mu co je to za žvejku, ať má výběr veselejší:-)

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 14:23 ® kejra
kejra

daja>Tak jak píše inspo,naviják s kombinací přední a zadní brzdy s bojovkou sice existuje,tuším nějaká řada twin poweru od šíma,ale je to buď že používáš přední brzdu a nebo po přepnutí zadní s bojovkou…takže nevím co tím vlastně chtěl básník říct..v hlavě to bude dělat akorát maglajz…s Exage snad nic nezkazíš,fachá mi třeba daleko lépe než o mnoho dražší Aspire…a o tom to je,jak píše stroft,malajec není japonec a celé slavné šímo tak nějak pomalu dávám k ledu.Na tu plavku ještě,bojovka je fajn,ale na přívlač shimmano už ani vidět!!A co se týče klonů Ryobi Zauber,tak jsou to opravdu jen klony…Zauber je jen jeden..howk!

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:41 ® džigit reakce na …

lubo OV> Klon Ryobi Zauber je nabízen od různých značek v různých kvalitách-je to vlastně navi postaven dle této předlohy.Já mám např. Spro RedArc a BluArc a naprostá spokojenost.Vyz­koušel jsem i jiné,ale tohle mi sedlo nejlíp :-)

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:34 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Stroft> co znamená klon Zauber

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:18 ® Stroft
Stroft

lubo OV> Shimano, už není co bývalo.A doba kdy se vyrábělo v Japonsku je pryč a sní i kvalita.Mám cca. 15 let starého stradica a fachá jak za mlada, což se nedá říct o jiných mladších kouscích. Raději tu daiwu nebo řady osvědčených vlačecích klonů Zaubera.

reagovat