Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.226.917 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. listopadu 2010 v 8:28 ® džigit reakce na …

LeoC> já mám elektrotyčinku s vypínačem.Dochy­tám a vypnu…

reagovat
foto/forum/2010/th-img15493.jpgfoto/forum/2010/th-img15494.jpgfoto/forum/2010/th-img15495.jpg
Pátek 19. listopadu 2010 v 7:54 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> Díky za radu, už jsem je sehnal, akorát v prvopočátku jsem koupil větší, které padaly z feedrových špiček, pak jsem místo 3 mm světýlek nakoupil 4,5 mm. Prostě nadšení začínajícího amatéra neznalo (a v podstatě doposud nezná) mezí…:-D Ono to chvílemi vypadalo, že když se mi něco v obchodě líbilo, tak jsem to koupil a pak zjišťoval, na co se to používá.....9-) :-D

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 22:16 ® džigit

Stroft> no ošidíš,to bych tak zle neviděl.Já teda spíš menší,ale letos jsem měl první fídrsezonu.Spíš jsem v 99,9% chytil i tam kde předtím na plavanou nic.A spousta lidí chytá plavanou s olůvkem na dně.Beru to jako jednu z možností,kterou si můžu vybrat.Ale chytil jsem na něj teda víc kapříků než na splávek,s tím jsem klasický rybář „nástražek“ :-))

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:37 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Před rokem či dvěma, bych lenost a celý lov na feeder težce pohanil.Dnes tomu celkem rozumím a chápu.Proti plavačce je to velmi jednoduché, odpadá zdlouhavé doměřování hloubky, mužeš chytat na dva pruty, netrápí tě silný vítr a spodní proudy, netaháš k vodě milion krámu a hlavně, těm co už slábne zrak je feeder idealní.Sice se ošidíš o spoustu menších ryb, ale kdo o tyto mřenky stojí,že:-(

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:23 ® Stroft
Stroft

LeoC> Pokud hledáš vhodné koncovky na chemické světla, tak po pokusech a omylech jsem to vyřešil jednoduše a prakticky, ale možná to znáš a já dělám chytrého:-))

reagovat
foto/forum/2010/th-img15490.jpg
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:32 ® džigit

LeoC> co se mu sorruješ,mastňákovi jednomu :-D Jsem,coby mladý a začínající rybář, znal jednoho,co proseděl,či proklečel guláš závody s vlascem v prstech… No a Lubo to vyřešil takto,vymazal z fídru detekci špiček, lenivec :-))

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:20 ® LeoC reakce na …
LeoC

lubo OV> Lubošku, trochu upřesním mou původní poznámku. Přišlo a stále mi to připadá, že Tvá kombinace tohoto druhu pípáku (vynechávám slovo kaprářské, i když rád se nechám poučit, na jaké jiné ryby, vyjma kaprů a bílé ryby obecně, bych takový pípák použil)a feedru mi připadá hodně nepřirozená.

Co se týč mikromagu, máš úplnou pravdu, že funkce je totožná s Tvým hlásičem. Jen vypadá, alespoň pro mne, trochu přijatelněji, nehledě na to, že když chytám na feeder večer a nemohl jsem jeden čas najít koncovky, do kterých bych dal chemické světýlka, tak mi výborně posloužil.

Co se týče vybavení na chytání kaprů rovněž s Tebou souhlasím. Minulý týden jsem 2× chytal na feeder kapříky s 16 mm vlascem a 14 háčkem a byl to krásný zážitek, zvláště při vytahovaní kapříků nad 45 cm.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:32 ® džigit

Stroft> on je Lubo lenivy a ryby vlastně takto selektuje.Kera ostaně viset,ide!!! :-D A ešče je možne,že dava okolo lovicim najevo,že beru! :-)) Ale šak dočkaj,až usne,šlohnu mu ten kramek cely :-D

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:19 ® Stroft
Stroft

na tripod je pod dubem malo mista:-)) Ale konečně jsem se dozvěděl, kdo mi na Antoškách, žere nervy, se zapnutýma pipákama. Ale když takto chytá i Martin Maťák......tak snad je vše OK :-(

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:10 ® džigit

lubo OV> Ty se synku furt musiš čimsyk lišit z davu.Dufam,žes něbyl ešče aj v bivaku a se zipem pod krk :-D By byl gol,kdyby Ti k temu všemu roba vařyla kafe z Rumem a mazala chleby sadlem… Tuš zje Ty normalni???
P.S. ale šlechti ťa,že sy nemjel Trypod

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 18:50 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

LeoC> tak jsem se díval na ten mikromag. A dovolím si s tebou trošku rozsáhle, ale přátelsky polemizovat. Nepochopil jsem, v čem je ten mikromag jiný, než klasický pípák, který na feederu nesnášíš. Pípá to stejně, svítí to stejně. A na feeder se to nedá použít, protože u feederu funguje signalizace záběru jinak. To bych ho musel dát před špičku stejně, jako ten klasický pípák. Taky jsem nepochopil, kde je psáno, že ten klasický pípák je kaprářský a tudíš použitelný jenom pro kaprařinu. Někdy mám pocit, že když něco používají kapráři, že to nutně musí být jenom pro ně a přes to nejede vlak. Nějak z té kaprařiny děláme něco více, než je. S feederem jsem začal chytat bílou menší rybu, jako asi každý. Když jsem feederařsky dospěl, přesměroval jsem se na kapry. Samozřejmě menší, ne 20 kg. A nikde není napsané, že když chytám kapry, tak musím mít 3 lb prut, tripod, swinger, bivak, všechno v originálních pouzdrech, včetně hrnku na kafe a příboru. :-)

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:30 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

LeoC> díky za toleranci :-) A za tip. Mrknu na ten forichtung, co je to zač.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:28 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

IV.TO.ŠIRDA> tak to máš pravdu. Bylo to tam jako na závodech a odchytal každý. A u některých bych se divil, kdyby si druhého ponechaného před odjezdem psali. I když na těch cca 40m to člověk nerozezná.

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 23:28 ® Cudla reakce na …
Cudla

IV.TO.ŠIRDA> To u nás všechny lokality,zasypali nebo vzala šachta.

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 23:22 ® Stroft
Stroft

Letos nějak nechtěně, tahám zubatky:-(

reagovat
foto/forum/2010/th-img15488.jpg
Středa 17. listopadu 2010 ve 23:18 ® Stroft reakce na …
Stroft

kety.vydra> Nic nehrotím, navíc to nebylo ani k Tobě. Kapři se u mne chytají od 1.1 do 15.6. Navíc tito vodní vepři mě nechávají chladným, tak mě tato každoroční komedie, kdy se nasadí aby se vychytalo, moc netrápí.Ps.vá­nočního kapra kupuju 23.12 na sádkách v Jistebníku a tak nějak z něj mám větší radost, než ho vylovit z rybníka a měsíc zdravě mrazit:-((

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 22:51 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Stroft> Zas to nehroť.Já loni taky chodil po 15.11. a do konce roku jsem o kapra nezavadil…

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 22:45 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ty chodíš na Žermanky? :-D

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 22:22 ® Stroft
Stroft

4–6 kaprů a dalších 300 rybářů co chodí na daný revír,(než se citelně ochladí) to je 1200–1800ks kapra v mrážáku.Už teď nadávám co budu na jaře chytat:-))

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 21:05 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> v poho,hlavně mi do něj nekopejte… :-D

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 21:02 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> neé…to bychom si nedovolili…házet ti něco do pytle…:-)

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 20:47 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Připadal jsem si jako „hozen do jednoho pytle“…

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 20:42 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> jsem ráda za tvůj názor…kéž by takto myslících rybářů bylo víc…

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 20:33 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Pardon,já nikdy nenadával,že na jaře ve vodě nic není…Ve vodě je ryb dost a je to pouze o tom,kolik kdo si veme ryb a jak umí chytat…Ano,já si taky zajdu po hájení v listopadu na kapry,ale vemu si 4 – 6 kaprů a s tím vydržím do jara.Rybačku do konce roku mám už pak spíš o dravcích a relaxaci,jak zmínil LeoC…To,že se najde spousta těch,co chodí každý den pro dva kapry,dokud si nesplní roční limit sice není můj problém,ale na druhé straně to dotyčným umožňuje rybářský řád.Potom jsou to právě oni,kteří taky na jaře nejvíc nadávají…

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 20:19 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Hoši…je úplně jedno jestli lubo OV chytá na hlásiče s feedrem nebo bez nich…je to každého věc. Co mě se nelíbí,je to, že nasazení kapři,při pěkném počasí se do konce roku vychytají a na jaře budete nadávat,že je špatně zarybněno…proto se Širdou chodíme na vláčku si pohrát s okouny na Vrbici a kapry budeme chytat až na jaře,ale je to pouze můj a Širdův názor a vám všem ostatním přeji úspěšný lov.

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 v 19:32 ® LeoC reakce na …
LeoC

lubo OV> Lubo, mám Tě rád, rád si s Tebou dám škopek a doufám, že jednou i zajdem spolu na ryby, ale feeder s kaprářskými hlásičemi byl i na mě moc! Když už chceš relaxovat, tak si pořiď od Semy Mikromag! Funkci to splní stejnou a hlavně to nevypadá tak, promiň mi ten výraz, buransky. Kdybych Tě neznal, tak bych tvrdil, že jsi byl u vody poprvé.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15487.jpg
Středa 17. listopadu 2010 v 18:27 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Cudla> na piskoře mám svou tajnou lokalitu a s radostí ti můžu sdělit,že se letos vytřeli a tento potěr jsme dali do nové lokality…

reagovat
foto/forum/2010/th-img15485.jpgfoto/forum/2010/th-img15486.jpg
Středa 17. listopadu 2010 v 17:21 ® lubo OV
lubo OV

džigit> kety.vydra> chlapci chlapci, vy budete pěkní masaři ;-) :-)) Jinak byste věděli, že na ryby se nechodí jen kvůli rybám, ale i relaxovat. A k tomu patří i kochání se přírodou, duševní rehabilitace spánkem atd. A k tomu jsou pípáky velmi užitečná pomůcka. Ale vlastně Vás chápu. Ve vašem případě je to jedno. Vám ryby stejně neberou nikdy, takže u vás je fuk, jestli jste při rybolovu ve střehu, nebo, chrápete :-D :-D

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 v 15:49 ® Stroft
Stroft
reagovat
foto/forum/2010/th-img15483.jpg
Středa 17. listopadu 2010 v 0:17 ® džigit

kety.vydra> padly dvoje punčocháče :-) a ryby příště :-)

reagovat