Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.227.095 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. listopadu 2010 ve 22:44 ® Koudy reakce na …
-
džigit> to je správné
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 18:06 ® džigit
-
tu maš jednu,to už mi bylo fajně…
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 17:52 ® džigit
-
lubo OV> včil sem vylez ze sklepa,prováděl sem „jatka“
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 17:46 ® lubo OV reakce na …
-
džigit> a kaj maš fotky chlope ?
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 17:24 ® džigit reakce na …
-
kety.vydra> taky jsem se zúčasnil a musím se omluvit do Iváně.U nás už je to podobné,od perníkovch srdcí přes maskáčové produkty až k parukám a umělohmotným zbraním.Ovšem dostal mě stánek s reklamou na Třeboňského kapra v Jistebníku
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 17:21 ® džigit reakce na …
-
Koudy> jesen se tentokrát nekonal,ale mohu zodpovědně říct,že jsem každou větší plotici prohlídnul několikrát
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 14:32 ® kety.vydra reakce na …
-
Kujawan> Ale měli tam krásné líny…Celkem jsem čučel na ceník prodávaných ryb.Čekal jsem hlavně u dravců,že budou dražší,překvapili.Na ceníku byl uvedený i karas a bílá ryba…
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 14:06 ® Kujawan reakce na …
-
kety.vydra> já to mám taky už zasebou, tolik lidí pohromadě ......nemusím
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 13:31 ® kety.vydra
-
Tak jsme se vrátili z výlovu Bezruče – no blázinec dobrý,lidí jak na Václaváku…ale mám raději klidnější atmosféru…
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 13:27 ® Kujawan
-
dnes Bezruč šílenstí, jak na náměstí…včera pár lidí, ale dnes blázinec.50 minut jsem stál vřadě na rybu
reagovatTo je na každám výlovu??
- Pátek 5. listopadu 2010 ve 22:12 ® Koudy reakce na …
-
džigit> tak to byl pěkný lov
reagovatjesen nic?
- Pátek 5. listopadu 2010 ve 21:59 ® jaki reakce na …
-
Jsem rád že jsme se setkali osobně a už se těším na nějaký srazík že v klidu pokecáme.Dík manželovi za dárek.
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 ve 21:07 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Dnes při výlovu Bezruče se u mě přihlásili „jaki a pitrys“. Mile mě to překvapilo a jsem ráda,že na netu kromě mladých nevyzrálých „jogurtů“ jsou i starší,vyzrálí a rozumní rybáři
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 19:57 ® Kujawan
-
Tak jsem byl kuknout na Bezruč, teda jen jsem projel na motce, ale zítra přifrčím autem a něco nakoupím
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 9:25 ® kety.vydra reakce na …
-
lubo OV> Taky pravda…
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 8:49 ® lubo OV
-
kety.vydra> no, někdy tyhle dilemata svědomí rybáře postihnou
reagovatTak si tu myšlenku v těchto případech otoč. V zákonech je taky psáno, že je zakázáno jakkoliv týrat živé tvory. A protože ta štika byla odsouzená k pomalému umírání, tak kdybys ji pustil, sám bys tím pádem takovéto týrání podporoval. Takže podle tvého svědomí a podle zákona ti nic jiného nezbývalo, než jí od toho trápení pomoci. A máš hotovo
- Pátek 5. listopadu 2010 v 1:13 ® kety.vydra reakce na …
-
mihy.san> No jo-extra dobro nepokládal…Já si nemůžu pomoct,ale mě to příjde pořád lepší,než vědomí,že jsem upálil rybu s dvoj(troj)hákem a lankem…To už potom rovnou můžem seknout s rybařinou…
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 1:04 ® kety.vydra reakce na …
-
mihy.san> No jo,ale co chceš jiného dělat,páčit to rybě z jícnu,nebo nedejbože ze žáber…? Pořád mi příjd jako menší zlo rybu ustřihnout než ji mordovat peanem…
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 1:01 ® mihy.san
-
Já myslím, že s tím ustřihováním háčků to dnes vykresluje optimisticky jen Říha v 1000+1 radě pro rybáře (vydání z roku 1978) …
Před lety, kdy háčky vyráběl ještě Tokoz, asi opravdu po určité době háčky „odhnily“ a ryba byla v pohodě.
Ale dnes, kdy i průměrný háček je díky chem. úpravě schopen odolat i mořské vodě a vydržet několik let, je to jiná. Rozhodně bych fakt, že ustřihnu vlasec a háček nechám v rybě za nějaké extra dobro nepokládal.
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 0:14 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Já chytil letos dvě ryby, které měly hák v žaludku. Štiku a candáta. Tak jsem si jimi udělal radost. Poškozené a zraněné ryby (někdy je poškodím nebo poraním já) mají v mém odneseném portfoliu své stálé místo.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 23:11 ® kety.vydra reakce na …
-
osprey> Ahoj,promiň,přehlídl jsem tvoji reakci…No právě…ALE! Když budu počítat (při menší rybce),že zabere ta „40“,tak lanko,ale s jednoháčkem (ale menším),a když větší rybku,tak větší jednoháček…Víš,já osobně s tím nemám problém.Je to to samé,jako chytat na rybku candáty.Když nemám dostatečně velkou rybku,dávám menší jednoháček (v případě,že zabere podměrečný),je to menší zlo-ucvaknu silon u tlamy a pouštím…Ale tohhle mě dneska dostalo,přiznám.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 23:03 ® kety.vydra reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Děkuji,a taky se těším na setkání s vámi.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:47 ® IV.TO.ŠIRDA
-
kety.vydra> zachoval ses velmi dobře k trápící se štice,špatné svědomí by měl mít ten rybář,který po záběru asi vykouřil cigaretu a nechal jí to tak hluboce sežrat…můj tým ti přeje dobrou chuť a těšíme se na setkání s tebou při výlovu Bezruče.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:31 ® kety.vydra reakce na …
-
zlomiljsemprut> Ahoj,myslíš na délku břehu nebo na výšku…? Mi připadá,že to nijak zvlášť nepadá…Břehy jsou volné,ryby berou (a teď nemyslím dnešek).Včera jsem byl od 4 do 6ti večera na Žermankách,na rybku,a bralo to až poslední hoďku lovu…Takže podtrženo sečteno-Žermanky plné nejsou a myslím,že hrázný kohoutky neprohání.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:23 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Tam není nic ke kamenování. Já bych ji vzal taky.
Při lovu štik nikdy nebude absolutní Ch a P, vždycky tam jde o život a občas prostě není jiné volby. Kdo na to není připraven, neměl by dravce lovit.
Taky to vysvětluje můj postoj ke kudlám, kterým se snažím vyhýbat. Dilema, co s domršenou čtyřicítkou je totiž ještě horší.
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:04 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kety.vydra> Jsou Žermanice plné vody nebo hrázný prohání kouhoutky?
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 21:12 ® kety.vydra
-
Přátelé,se sklopenou hlavou přiznávám,zmasil jsem 52ku štiku domů na chuť.Podotýkám,byla vychrtlá…Tak depresívní rybačku jsem dlouho nezažil-Jedu na revír Dukla (471 028),za dvě hodiny vláčení a 5ti utržených nástrahách (i s lanky-a to jsem je letos začal používat),kdy jsem vytáh akorát ponožku (a byl jsem rád,že v ní nebyla uhnitá noha) jsem přejel na Těrlice.Tam jsem za hoďku utrh další dvě rotačky (jak na potvoru včera koupené).Nakonec jsem se rozhodl přejet ještě na dvě hoďky na Žermanky,prošel jsem si kus břehu,nechal si ošplíchnout nohy nějakým volem na motorovém člunu a když už jsem se rozhodl pro poslední hod,rotačka ztěžkla a přišla štika.Až doma při kuchání jsem zjistil,že jí z pod žáber vede lanko-no,moje nebylo,takové nepoužívám.Vysvětlení přišlo záhy-dvojhák jako kráva jí sešil jícen…Takže hladová,lovila,ale nic by nepřijala.Co mě spíš zarazilo,že ji někdo měl na prutě,ale chtěl se zachovat „sportovně“,tak ji pustil.Na lanku nebyl žádný zbytek silonu (že by to dotyčnému třeba utrhla),nikde nic-jediné vysvětlení mě napadlo,že někdo jen odepnul karabinku a „přírodo starej se“…Tak uvažuju-na jedné straně by mě někteří „sportovci“ třeba málem ukamenovali,že jsem vzal tak malou rybu.Ale na druhé straně by ta štika stejně za čas úplně zbytečně uhynula…
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 19:56 ® džigit reakce na …
-
Koudy> tak přes 30 plotic nej 32 a jeden prasečkin na chuť.Jsem rybářsky „zahojen“
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 19:51 ® Koudy
-
IV.TO.ŠIRDA> jo tak to je jasné že je natrénovaný, ale stejně bych to chtěl vidět
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 17:55 ® lubo OV
-
IV.TO.ŠIRDA> v něděli v deset jsem tam jako na koni
reagovat