Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.225.693 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 30. října 2010 ve 13:13 ® kety.vydra reakce na …
-
džigit> Nemám problém chytat na husí brčko nebo ostny…Už se těším na duben a květen,až budu tahat kapry na plavajdu
reagovatOno,navíc,pokud se stane „nehoda“ a měl bych to nějakým nedopatřením upálit,tak ztráta brka mě tolik „nebolí“,než někde nechat drahý splávek…Ale je fakt,že v posledních letech už o splávky moc nepřicházím
- Sobota 30. října 2010 ve 13:08 ® kety.vydra reakce na …
-
mihy.san> S rodinou jsem měl v plánu zajít do ZOO,tak jsem si řekl,že za zeptání nic nedám a poslal mejla,jestli by bylo možné získat ostny.Odpověď jsem dostal,tak jsme s rodinkou vyjeli,že spojím příjemné s užitečným.Při zpátečce ze zahrady jsem měl hrstku ostnů odloženou na pokladně…Ale je fakt,že těch zájemců je ohromná spousta a ani jsem moc nedoufal,že by mi v tak krátkém čase vyhověli.Na druhou stranu mě těch pár ostnů vyšlo levněji (vstupné pro dva dospělé+útrata v ZOO) než bych je někde koupil (pokud jsou tak drahé,jak říkal kamarád).
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 12:10 ® mihy.san
-
Kamarád měl kdysi známého v ZOO, ten mu nosil i dikobrazí ostny i paví brka.
Ale jak říká Džigit, dneska není jaksi důvod je schánět, byla by s tím zbytečná práce, jednodušší je splávek si koupit.
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 10:08 ® džigit
-
kety.vydra> míval je Kotlář.Kdysi,v porovnání s husím brkem, to bylo něco,ale to byl splávků nedostatek.Dnes, kdy už jsou velice kvalitní splávky a docela výběr, je nevidím jako Top
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 7:23 ® LeoC reakce na …
-
kety.vydra> Určitě se dají v Ostravě koupit nebo alespoň se letos daly. Kupoval jsem je tuším u Kotláře na Výstavní ul.
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 1:55 ® kety.vydra
-
Včera jsem byl na návštěvě u svého nejlepšího kamaráda,slavil (a ještě bude slavit) narozeniny.Dostal ode mně dikobrazí ostny na plavajdu…Rozvířil bych tady diskusi…Kde se dají ostny sehnat? Za „komoušů“ byly běžně v obchodě,ale kde je sehnat dnes…? Celkem mě zarazilo,že jsou i poměrně drahé,větší za 70,– ,menší za 35,– ,.A to mi kamarád říkal,že je viděl jen v jediném obchodě,a teď beru města a okolí OV,FM,KA…Řekněte mi,máte je,chytáte na ně,co si o nich myslíte jako o splávcích? Jsou jedinečné,berete je jako raritu…?
reagovat - Pátek 29. října 2010 ve 22:40 ® Stroft
-
Pitrys> Pokud mi MO vydá povolení nemám důvod zkoumat její zákonnost.Pokud je tomu tak jak píše Kakadu, měli by potrestat MO co toto povolení vydala.To je ovšem složitější, než potrestat rybáře.Toť vše k tomuto tématu.Ps.bolševikem jsem nemyslel tebe,což je myslím všem jasné z obsahu příspěvku.
reagovat - Pátek 29. října 2010 v 9:43 ® kakadu
-
Ivetko: US-Územní svaz
MO-Místní organizace
MZE-Ministerstvo zemědělství
BPVRP-Bližší podmínky výkonu rybářského právaPitris:není zač Mistře bolševiku.Pšššššššššš
reagovat - Čtvrtek 28. října 2010 ve 22:37 ® Pitrys reakce na …
-
kakadu: Díky za doplnění a upřesnění.
reagovat - Čtvrtek 28. října 2010 v 15:56 ® džigit reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> pusť si I.Mládka,oživíš si to
reagovat - Čtvrtek 28. října 2010 ve 13:38 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Peťo a Peťo,zanechte boje a urážek a ty sv.Peťo, na to dohlédni a příští rok jim dej oběma trofejní rybu. Myslím si,že teto net je o přátelství a různých názorech, ale pevně věříme (já i můj tým),že si to vysvětlíte na našem příštím srazíku u Ostravice pod Sýkorovým mostem…
kakadu> co se týče tvých zkratek,tak bych musela dělat v Ústředním výboru Českého rybářského svazu,abych pochopila, o čem vlastně píšeš, ale na srazíku si to nechám od Piryse vysvětlit…
reagovat - Čtvrtek 28. října 2010 ve 13:05 ® kakadu reakce na …
-
Pitrys:Na to co pánové předváděli by jim nestačilo ani povolení US. Povolenou dobu lovu a počet použitých prutů při lovu upravuje zákon o rybářství. Vyjímku z tohoto zákona může udělit pouze MZE. US je oprávněn udělit úlevu pouze z BPVRP.Tedy maximálně vyvážku.MO je organizací pouze!!! pověřenou hospodařením na daném revíru.Samotné hospodaření na revírech pak řídí US,který vlastní dekrety. Víc už toto téma neřeš,protože žádné platné povolení v tomto případě neexistovalo.
reagovat - Středa 27. října 2010 ve 22:20 ® Pitrys
-
Stroft: Přece jenom mi to nedalo, protože na takovou blbost musím reagovat. Znovu opakuji, že povolení neměli a je JISTÉ, že jsem se o tom zmiňoval. Kdyby se třebas dodatečně PLATNÝM povolením vykázali, ještě by se jim omluvili jak na MO, tak na KÚ. Je třeba si uvědomit, že MO, která obhospodařuje vodu, si na ní nemůže dělat, co sama uzná za vhodné. Držitelem dekretů je Územní svaz a místní organizace MUSÍ takovou věc, jako je „kontrolní odlov“ s ÚS projednat a všechny MO to ví. Pokud to neudělá, má ten papír takovou váhu, jako by si to napsali sami. A nevykládej mi, že to ti borci nevěděli, zejména když – jak jsi sám psal – už takové a PLATNÉ povolení dříve měli. A už prosím tě o té věci nic nepiš, protože se mi dělá zle z toho, jak si ohýbáš pravdu podle své potřeby. O povolení víš a to mění sitaci, o prutech a zapisování ryb nevíš nic, tak to dáme bokem. A s tím bolševikem to také silně přeháníš. Z tvých úst a v daných souvislostech je to nadávka a nejlépe to vystihuje známé přísloví, že když dojdou argumenty, pořád je možné začít nadávat. Klidně si je dál obhajuj, já už na tebe nebudu reagovat.
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 13:58 ® džigit
-
Stroft> si děláš srandu?!? Bych chtěl vidět,jak to vrací vodě
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 13:20 ® Stroft reakce na …
-
Pitrys> To je možné, že si to zmiňoval.Ale už nikdo nenapsal, že skutečně to povolení měli, a to zcela mění situaci.Pokud je mi známo tak se jednalo o kontrolní odlov a o množství povolených prutů nic nevím ani o povinnosti zapisovat ryby, které se měly po zdokumentování vratit vodě.Toť vše.Tento problém si maji mezi sebou vyřešit zainteresované organizace. Ale jak známo s bolševikem nehneš
reagovat - Úterý 26. října 2010 v 1:21 ® mihy.san reakce na …
-
Pitrys> Žádná věcná nebude, myslím, že všem uvažujícím to je jasné. Darebáci dostali na prdel „a tak to ma byt, bo kazeň je to hlavni“.
reagovat - Úterý 26. října 2010 v 0:17 ® Pitrys reakce na …
-
Stroft: O tom, že argumentovali povolením, jsem se zmínil hned 3. srpna ve 21:56, stačí nalistovat zpátky. Kde tedy vidíš něco nefér a účelového? To by se spíše dalo říct o tvém příspěvku, když jsi zcela pominul ty pruty a nezapsaného sumce. Ale ať to tady zbytečně nezaplevelujeme, za sebe končím debatu o sumcařích z Vrbice a pokud k tomu ještě něco věcného máš, napiš mi na mail.
reagovat - Pondělí 25. října 2010 ve 23:22 ® Stroft
-
IV.TO.ŠIRDA> Ivetko, prosím prozraď, čím ty ploutvičky barvíte?Tak krasně zbarvené plotice jsem ještě neviděl!!Nenašel jsem dostatečný prostor pro díky, tak alespoň tady virtualně, díky,díky.A vlastně taky díky, za všechny Tatranské dravce
reagovat - Pondělí 25. října 2010 v 19:34 ® Stroft reakce na …
-
Pitrys> Hele mi je po tom houby a nikoho se nechci zastávat, jen jsem chtěl říct, že není vše tak, jak to tady prezentuješ, o nějakém povolení,což bylo hlavním důvodem odvolání si nenapsal ani čárku.To mi přijde nefer a učelové.Ty kluky znám a nedělám si o nich žádné barevné iluze ale měla by se psát celá pravda a ne jen to co ti vyhovuje.Z počátku byla diskuze o tom,že se dějí u vody daleko horší zvěrstva ale ty ryb.stráž přehlíží a proto jsem reagoval.
reagovat - Pondělí 25. října 2010 v 17:13 ® kakadu
-
Oni ho snad ani mít u sebe nemohli,protože takové povolení tak nějak není v kompetenci MO.Ucho džbánu se utrhlo a každý dostal to co si zasloužil. Tak je to dobře,tak to má být.
reagovat - Pondělí 25. října 2010 v 15:37 ® Pitrys reakce na …
-
Stroft: Zřejmě jsi mimořádně dobře o tomto případu informován. Pak nám jistě řekneš i to, proč rybáři povolení neměli u sebe a zda v tom hypotetickém povolení měli uvedeno, že mohou lovit každý na čtyři pruty a ulovené ryby že nemusí zapisovat.
reagovat - Pondělí 25. října 2010 ve 14:51 ® Pitrys reakce na …
-
reagovat
- Neděle 24. října 2010 ve 21:43 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007> Nasazovali jsme 70 ti dkg rybu a na rybochovech nesmíme hnojit kejdou, bez planktonu na obilí nic moc nevypěstuješ,takže kapři nad 50cm tam nebyli, on totiž nevyrostl ani tostolobik, který se živí fytoplanktonem, neudělal se zooplankton a kapři strádali a rybochovy vypláchla 4krát velká voda a vzala plankton, no proste sviňa rok
reagovat - Neděle 24. října 2010 ve 21:00 ® kamos007 reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> a on měl kolik?aspoň do akvarka a na jaře pustit.ještě k těm kaprů bylo tam něco kolem 50-ti???
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 19:58 ® Stroft
-
Pro celkovou objektivitu tohoto případu musím napsat, že tito rybáři mívají povolení pro lov sumců na Vrbici non-stop, od organizace-Bohumín, která tuto vodu spravuje.A jak jsem byl spraven, měli ho i v tomto případě.Pokud tomu bylo skutečně tak, nevidím důvod proč by měli tito rybáři zkoumat zda je toto povolení je pro ČRS MO Ostrava akceptovatelné.Pak by mi to přišlo jako když mám povolení vjezdu do zákazu od obecního úřadu a policie by mi za to dala pokutu.
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 19:38 ® Pitrys
-
Poslední dějství smutného sumcařského případu ze srpna. Citát ze zápisu ze zasedání výboru ČRS MO Ostrava: Výbor MO ČRS projednal podané odvolání pana Řiháka Rostislava,člena MO Ostrava, proti rozhodnutí DK a nezjistil změny ve skutkových zjištěních učiněných dozorčí komisí MO a dospěl k závěru, že toto odvolání není důvodné.
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 18:10 ® lubo OV reakce na …
-
kamos007> neboj, jak znám Tondu a Ivetku, ti by se o tebe potom postarali přímo mateřsky
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 17:38 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007> nechtěli jsme tě polít, polivají se decentně pouze ženy, chlapi se protáhnou kádí plnou kaprů a mají možnost se s nimi domluvit,aby jim 1.dubna brali… Jinak ryba z poloviny mirová,takže frýdecké výlovy ve srovnání s Jistebníkem si myslím,že byly letos průměrné kvůli tuhé a dlouhé zimě.
Mrzí mě,že jsi nepřišel si alespoň udělat brigádu…ušetřil bys penízky třeba na nové mušky… potřebovala jsem lidi na nošení a nakládku. LeoC a lubo Ov zase něměli gumáky, stáli tam jak hydranti a volali „Ivetko,zapiš to“
Kamos007 – co se týče toho malého línka,tak bys mohl vědět,že zimu přežívá pouze násada velká nad 3 cm
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 16:34 ® kamos007
-
lubo OV> tobě se to říká nebuď plachej, kdyby tě chtěl někdo v 5 stupních polívat ledovou vodou taky bys byl plachý.
reagovat - Neděle 24. října 2010 v 16:24 ® kamos007
-
doufám že ten línek plave v olešné. jinač jak byly velke ryby (kapři). diky moc za info.
reagovat