Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.222.069 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 19:09 ® mihy.san
-
Beru to nejak podle sebe. Kdyz prece prijedu i treba za kamaradem a ten ma sumce uvazaneho na snure, tak mi je okamzite jasne, ze neco neni v poradku. To je muj nazor. Kdyz jsem zkratka videl ty fotky, tak jsem zustal jako opareny, proto i takova reakce, prijde mi neuveritelne, ze zkratka nekdo dokaze neco takoveho udelat …
K tem stiznostem na ruzne negativni jevy u vody. Resil jsem za posledni 3 roky 2 stiznosti, obe se tykaly Odry 7 (jednou to bylo kvuli male vodni elektrarny, kdy majitel pri nizkem stavu vody bral vsechen prutok do nahonu elektrarny a v rece neteklo vubec nic, takze se pod a nad 2mi splavy vytvorily stojate tune, kde ryby lekly; druhy pripad byl trativod jedne firmy, ktera poustela odpad primo do reky).
V obou pripadech jsem to musel nafotit, fotky nechat za sve vyvolat, sepsat pruvodni dopis na cca 2× A4 a ten jsem rozeslal od Obecniho uradu, pres Krajsky urad az po Ministerstvo ziv. prostredi a Uzemni svaz CRS. Vse doporucene. Ale svete div se, v obou pripadech se po tom tvrde slo, byl to vcelku ficak … Majitel elektrarny se z toho sice vylhal, nicmene ma tam ted pravidelne kontroly z uradu, takze si uz nedovoli min. prutok omezit, firma s trativodem sla do spravniho rizeni na Krajsky urad a vyfasovala masnou pokutu. Trativod uz neexistuje …
Chci tim jenom rict toto: spousta veci vyresit jde, jenomze zkratka se urady nekdy musi popostrcit. Ony ale provadi setreni a pak veci resi, ale nemuzou byt proste vsude. Coz je pochopitelne. Ale kdyz to skutecne je nejake protipravni jednani a clovek se tim zacne vazne zabyvat, tak se vetsinou cesta a reseni najde.
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 19:06 ® Stroft reakce na …
-
mihy.san> Ty koryta si bolševik drží zuby nechty a dostat se tam je problém, to ty přeci musíš vědět nejlépe!Jo a s tou Ivetou , to bylo nutné?
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:17 ® džigit reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> tak a další srazík uděláme v ringu
reagovatpokud mu teda dříve na závodech nepodáš kafe od žida
- Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:02 ® IV.TO.ŠIRDA
-
mihy.san> ráda přijedu se svým T.I.Mem se podívat za každým rybářem,který nás kontaktuje a sám dobře víš,že když jsi nás pozval na závody v plavané,tak jsme za tebou a Stroftem přijeli,udělali nějaké fotky, a kdyby jste byli pytláci,tak to já nemůžu nikdy poznat. Slova – chtělo by to,mělo by se…nemůžu já ovlivnit,pokud ty můžeš,tak to udělej.Každému pytlákovi,který prodává ryby v hospodě by se měl vypálit na čelo viditelný cejch a ty by jsi mě pak nemusel takto urážet. Jsem slabá žena,ale silně uvažuji,že při dalším setkání s tebou,půjdu na férovku
reagovatněkteří známí ze srazíku,vědí o co jde. Až půjdeš někdy trénovat k „Bečkárně“,rádi s T.I.Mem přijedeme za tebou pokecat. Každý rybář je pro můj T.I.M.rybářským kamarádem…
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:55 ® džigit reakce na …
-
mihy.san> Mihy na hrad!!!
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 0:26 ® mihy.san
-
Ano, mate pravdu: „Melo by se, chtelo by to“. Standardni postoj nasince. Perfektni myslenky, ale nejlepe, aby je zrealizoval nekdo jiny. Ale jaksi neni kdo, tak budeme alespon nadavat a dusicka je v klidu, ne?
IV.TO.ŠIRDA> Iveto, nezlob se na me, ale byt v tve kuzi a dat sem fotky, ktere jsi sem dala, tak chodim mesic kanalama … Viz citace: „V noci mi přišla SMS – máme ho,měří 165 cm. Ráno jsem vyrazila udělat pár fotek… Dobrá zpráva – včerejšího sumce 150 cm vrátili zpět do podvodního království se slovy : Peťo prosím,pošli většího! A tohle rčení se jim vyplnilo.“
A hned muzou do hospody prodat toho vetsiho. Paradni parta, urcite to nemysli zle … Fajn sportovni kamosi … TECKA.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 22:39 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Hoši, už jsem si myslela že jsou tu samí rudí ďáblové! S pytláctvím nesouhlasím, ale zákony tomu dost nahrávají,a proto si kladu otázku proč alespoň 3 měsíce v roce nemůžeme chytat nonstop třeba jen sumce, proč nemůžeme chytat z lodí nebo alespoň vyvážet? Po revoluci pevně drží opratě právě ti bývalí rudí ďáblové. Připadá mi to jak v jednom filmu „na vojnu jsme vás vzali, ale zbraně vám nedáme “
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 18:14 ® Stroft reakce na …
-
džigit> Tak, tak, některé zákazy jsou mdlého rozumu a proto na ně kašlu a kdykoli si je obhájím.I když s rudým bolševikem je to mnohdy těžké
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 14:15 ® džigit reakce na …
-
Stroft> nad chytáním,či jen pouhým zdoláváním z lodi se taky pozastavuji.Skútry a ve většině případů jejich movitější majitelé se prohánějí kdekoliv a nikdo to neřeší.Já se jen dotázal na použití loďky při zdolání velké či uvázlé ryby a odpověď? Jasné porušení RR a BP
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 14:05 ® Stroft reakce na …
-
Pitrys> Vyjasňovat si můžeme cokoli.Ale pokud organizace vydá povolení pro nostop, tak řadový rybář není povinen zkoumat zda takové povolení je organizace opravněna vydat.Ale více mne zajímá proč kompentní úřady nepovolí lov z lodi, všude ve světě to funguje jen ti naši kostlivci ještě s rudým kladivem stále vzdorujou.!!!
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 13:58 ® Stroft reakce na …
-
kartac> Palec nahoru, a problému se nebojím.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 12:55 ® Ciffik reakce na …
-
Pitrys> ahoj můžu se zeptat jak dopadli bivakující rybáři?
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 9:10 ® Pitrys reakce na …
-
Stroft: Měli bychom si nejprve vyjasnit pojmy. Jedna věc je papír a druhá je platnost takového papíru. MO Bohumín (a nejen ona) skutečně čas od času povolení k nonstop lovu pod pláštíkem kontrolního odlovu vydává. Musí ale vydání takového povolení předem nahlásit na VÚS a to v tomto případě nebylo učiněno. Nebyly tedy splněny veškeré předepsané náležitosti a takto vydané povolení nemá právní platnost. Povolenky byly zadrženy oprávněně. Po linii řešení přestupku na Krajském úřadě je věc jasná. Jinak je to s vrácením povolenky a všichni víme, že na úrovni MO díky některým více než kamarádským vazbám jsme si sice všichni rovni, ale někteří si jsou rovnější.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 6:22 ® kartac reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> takzvany odbornik na sumce pan Rosta i jeho bratr jsou nejvetsi pytlaci v okoli nic jim neni svate a hodne jim toho proslo jsou to pytlaci a ryby maji na kseft omlouvam se ze pisu jako nezaregistrovany ale bohuzel se s panem REHAKEM osobne dost znam a nejak netouzim po problemech
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 23:58 ® Stroft reakce na …
-
Pitrys> To povolení bylo loni skutečně vydáno MO Bohumín.Jednalo se o tydenní povolení s kontrolním odlovem sumce velkého.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 23:52 ® Stroft
-
Kontroly a tvrdé postihy jsou na místě, plně souhlasím, jen mne mrzí, že jsou takto postižitelní jen rybáři s ryb.lístkem.Co ty skutry, které projíždějí celou Vrbici a schválně projíždějí v blízkosti břehu kde loví rybáři.A co stanující nerybaříci partičky, kde jsou diskotéky až do rána, na ty metr není.Dále co ty karavany na Antoškách, je mi stydno sedět i dva kilometry od nich , všichni nachlastaní jak prasata a je to jen sama k..va, p..ča a podobně.Když represe tak pro všechny.Už vůbec nerozumím tomu proč se po Těrlicích, Žermanicích prohánějí lodě s motory a rybáři nemohou lovit ani z veslice.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 22:56 ® Pitrys
-
Tím povolením se pokoušeli argumentovat i tentokrát. Jenom jej jaksi nedokázali najít. A bylo velice zvláštní, že zaměstnanec VÚS o nějakém takovém povolení nic nevěděl. Kontrolní otázka: kdo jediný je oprávněn vydávat taková povolení, navíc teprve po odsouhlasení vyjímky ministerstvem? Správně, MO Bohumín to určitě není. P.S. A doufám, že při kontrole budeš mít vše v pořádku!
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 22:07 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Pitrys> o těch odebraných povolenkách se mi nepochlubili.Sumce měli uvázaného za podkovu, ne za skřele a po vyfocení tvrdili,že ho vrátí zpět vodě. S těmito rybáři jsem se seznámila vloni na Vrbici a tenkrát údajně měli povolení chytat sumce nonstop něco jako zklušební odlov. Je dobře,že s porybným p.Vávrou děláte tak velmi důkladné a fyzicky náročné kontroly. Doufám,že se ještě někdy při kontrole s vámi setkám stejně jako na jaře na soutoku O-O. Petrův zdar.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 21:52 @ Lexel
-
Klobouk dolu, konečně se na Vrbě udělala kontrola. Ještě pořešit proč jenom vyvolení rybáři mají kliče od zadní brány a dělají si to tam jako soukromý revír! Pokud si sedne někdo cizí tak ho vyhazují. A maj plno keců super dávám za 1
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 20:39 ® lubo OV reakce na …
-
džigit> tak to byl asi zastaralý model. Dnešní moderní modely jsou všechno na ovládání bezdrátové
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 20:27 ® džigit
-
lubo OV> ten sumec byl umělý a to bílé byl bovden od ovládání
reagovatpokus o vtip
- Úterý 3. srpna 2010 ve 20:22 ® lubo OV
-
Jo, už jsem to našel. Akorát z té fotky nemůžu rozeznat, jestli ten sumec byl takto uchováván. I když na druhou stranu, k čemu by ta šňůra, co vede k tomu sumci, potom byla.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 20:20 ® Pitrys reakce na …
-
Lubo OV: Soupis revírů, který každý dostal s povolenkou, str. 16, čl. VIII. Uchovávání ulovených ryb: „Je zakázáno upevňovat ryby provlečením za skřele nebo jiným nešetrným způsobem…“ Takže ten sumec měl určitě pohodlný vypolstrovaný obojek na míru. Přece bys ty sympatické hochy, dodržující BPVRP, nepodezříval z nešetrného zacházení s rybami!
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 19:25 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
lubo OV> Byl jsem celou dobu ve stejném přesvědčení. Vůbec netuším, jak to je. Ale není to přestupek jako týrání nebo něco podobného?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 19:16 ® lubo OV
-
Omlouvám se za svou případnou nevědomost, ale uvazovat ryby za skřele je povoleno? Dosud jsem myslel, že není.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 18:06 ® Sander reakce na …
-
Stroft > je jiná možnost.
reagovat
Kor v tomto případě. - Úterý 3. srpna 2010 v 18:04 ® džigit
-
Stroft> pokud to nebudou posuzovat jako pytláctví,je to v pr… :-/ taky jsem měl tu čest,nedodržování BP a „rybáři“ okolo ho měli za borce,taková „fajn“ partička
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 17:32 ® Stroft
-
mihy.san> Tak se to dělá všude, vlastně, ani jiná možnost není.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 17:29 ® Stroft
-
džigit> Já ho znám osobně.Je to strašná vydra.Ryb. řád mu nic neříká.Noty ma do týdne z5.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:23 ® Pitrys
-
Jen pro úplnost: já nejsem rybářská stráž. Jen jsem s profi rybářskou stráží jel na kontrolu, protože to je pro ně samotné někdy o hubu. Udělal jsem jenom to, co může udělat každý z vás. Místo toho, abychom jenom nadávali na to, jak jiní porušují BPVRP.
reagovat