Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.218.901 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. února 2010 ve 22:46 ® Stroft
Stroft

Rád bych napsal že STROFT je nejlepší:-) Ale vážně,vyzkoušeli jste návazce:Potenza Match Leader? Zkouším druhým rokem, dost dobrý. Nosnost 0,012/5kg.!

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:13 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Fisico> s 12 shogunem mám špatné zkušenosti pokud ho nenamočíš a chceš ho utrhnou tak to nejde-pořežeš se. Ale jakmile ho namočíš za 3 docházky s feedrem urveš každou 15ti cm plotici a trhá se jak niť na šití.Takže jsou 2 možnosti:buď jsem koupila ležák nebo stojí opravdu za h…ahojky

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:02 ® džigit reakce na …

Fisico> mrkni na fórum o feedrových návazcích.Třeba Ti to pomůže při hledání…

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 21:59 ® Fisico
Fisico

No Stroft 0,12 udává nosnost 1,80 kg, kdežto Mikado T rex 2,10 (předpokládám, že je to v uzlu). Mikado je levnější. Fujitsu shogun vychází nejhůře: 0,12 – 1,58 kg, 150 m za 199,–

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 21:46 ® džigit

chose120> Stroft je dobrý vlasec,jen průměr nesedí.Je to o něco víc než udává výrobce.Psalo to tu více lidí,už jsme se o něm bavili i s Ospreyem

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 18:13 ® Ciffik
Ciffik

jsem již druhou sezónu spokojen s vlasci fy tubertiny, jak na plavanou tak na feeder…ani nemám potřebu zkoušet něco jiného, tyhle jsou fajn…

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 18:01 ® chose120
chose120

Fisico: Strofta jsem zatím nezkoušel ale je to podle německých časopisů nejlepší vlasec na světě.Co se týče toho mikada vlasce je jeden z mála který je vakuovaný v obalu a prodává se po 300 – metrech za 90 Kč.To je hodně dobrá cena.Měl jsem i colmic vlasce a začli se mi kroutit jsou měkké.Už bych si je nekoupil za tu cenu.Musíš myslet na to že vlasce se mění často a proto u mě vyhrává cena-kvalita.A mysli na to že vlasec a háček je nejdůležitější věc rybolovu.Minulý rok mi zabral asi 90 cm amur na řece Odře v Zábřehu a nestačil se ani odvijet vlasec z cívky jak mi vyrazil a prasklo to vlasec Quantum – nikdy víc!!A vlasce od Semy to samé!

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 17:33 ® crazykapr reakce na …
crazykapr

džigit> Dík :-)

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 17:16 ® džigit reakce na …

crazykapr> naposledy jsem kupoval ve Fishcentro naproti Nossretiho.Pak zkus u Kotláře(Výs­tavníx28.října)

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 16:56 ® crazykapr reakce na …
crazykapr

Zdrawim všechny :-) Nevíte kde se dají v Ově sehnat dobrý malý rotačky za fajn cenu? Myslím velikosti 0,00… Nebo kde by je alespoň mohli mít před zahájenou :-)

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 15:24 ® Fisico
Fisico

chose120: dík za tip, asi se budu muset do toho hlučína vypravit, protože v Ově jsem viděl z těch lepších akorát 0,12 Fujitsu nebo Stroft. Co na ně říkáš ?

reagovat
Neděle 7. února 2010 v 19:14 ® chose120
chose120

Fisico: Trošku ti dám tip na vlasec.Hodně jsem jich koupil a vyhodil trhali,zteřeli,krou­tili ale jeden mě nadchl..Vlasec mikado t-rex ma je Chlebis v Hlucine.Osvedcil se mi i v tom mrazu –10 a níž.Co se týče splávků nedám dopustit na splávky od Tomáše Mihuly z Ostravy.Má web http://www.plavana.cz/ Prut co nejdelší kvůli ponoru a splavování.Parmy se daji nachytat porad, musis najit misto cca 5×5 metru kde jsou.Jsou vetsinou spolu a kde chytis jednu tam ceka druha.Pokud se tyce jemnosti vlascu tak jsem daval dokonce 0.10 jako forpas.Ale v te zime prevazovat stale a menit navazce je blbost.Pak dlouho zdolavas tu parmu a muze chcipnout..Lepsi je mit silnejsi 0.12.To by nemela videt ani citet..Preji ti hodne stesti!!

reagovat
Neděle 7. února 2010 v 18:06 ® Ciffik
Ciffik

uvidíme, zítra nebo pozítří začnu chodit na rybky, tak dám vědět jak jsem dopadl…

reagovat
Neděle 7. února 2010 v 17:36 ® Fisico
Fisico

Ciffik: Na lučině jsem měl na mysli ty tlouště, o parmách nevím. Fleky tam jsou pěkné. Je to už sice déle, ale jako kluci jsme tam měli vždycky parádní chytačku.

chose120: Tak to upřímně závidím :-) , já byl v sobotu, ale výš, na soutoku Odry s Černým potokem. Chytal jsem na feeder, vlasec 0,18 nebyl to ořechové, takže přezbrojuju na příště na 0,12! p.s. kolem Odry se motají různí vrahouni !

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 14:58 ® Ciffik
Ciffik

ono to bude spíše tím, že mám problém setrvat na jednom revíru…rád si jich projdu víc, loni jsem navštívíl kolem 25 a funkcionáři na svazu ze mě měli radost, jelikož nevěděli jak vyplnit sumář, když tam je jen 17 kolonek nebo kolik…já to měl připravené vše na papíře, tak to vzali hodili na to razítko a vložili do povolenky…

letos bych se chtěl podívat na Moravu, Bečvu, pár vycházel bych věnoval Ostravici, Odře, pak stojáky a slepá ramena a tůně…

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 14:57 ® chose120
chose120

Byl jsem na soutoku Ostravice s Odrou a chytil jsem kolem 15–20 parem už jsem to ani nepočítal..Co nahoz to záběr..Tento týden v pátek byl ten pravý den.V sobotu to moc nebralo asi změna počasí..Chytal jsem na bolognesku od colmicu 7 m.Vlasec kmen 0.12 haček co nejmenší splávek 2 gramy s dlouhou anténkou.Všechny parmy putovali zpět do revíru akorát mě zarazila ta krev po březích od masařů!!Parmy se pohybovali od 55cm do 66cm.Krásná chytačka..

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 14:44 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Fisico> a jsou vůbec na lučině? byl jsem tam sice jen párkrát a to ještě na jeden flek, ale žádnou jsem neviděl…ikdyž já mám problém nachytat parmy i na Odře…

reagovat
Neděle 7. února 2010 v 11:24 ® Fisico
Fisico

Zdravím ostravské rybáře, už delší dobu toto fórum sleduji. Někdo se tu ptal, jak to jde na soutoku Odry a Ostravky. Letos jsem poprvé vyzkoušel státní vodu a bohužel jak na Odře, tak na Lučině pouze záběry od malých plotiček, parmy ani tloušti se nedostavili.

reagovat
Sobota 6. února 2010 ve 20:53 ® Stroft
Stroft

Uf…zpracováno 20kg řepky, 20kg konopí a 10kg buráku,vše připraveno a uskladněno v mražáku.Teď už jen to počasí!

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:23 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

LeoC> jasný, sice za 3, ale i to se počítá…

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:58 ® LeoC
LeoC

Ciffik> Jo, jo, kámoš měl narozky a příštý týden to slavíme. Včera si koupil boloňku a já si naivně myslel, že mu k tomu pár věcí dokoupím. Omyl. Už všechno má. Takže jsem horko těžko vymýšlel, čím ho překvapit......

A propos, udělal jsi tu zkoušku?

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 19:58 ® Pitrys reakce na …

lubo.OV: Ta akční fotka s motorovkou je právě odtamtud. :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 17:53 ® Ciffik
Ciffik

tak už mám ty black arcy doma a jsou to supr strojky, teď jen počkat na bvv ať je mám na co dát…jsou o něco menší než exage v 2500 (ale to bude tím, že exage mám s bojovkou) těžší o 30g takže mi líp vyváží prut a mají větší a hlubší cívku…takže samé plus

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 16:13 ® frenki reakce na …
frenki

Koudy> :-D

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 16:01 ® Zcuter
Zcuter

jinak na veletrh do Brna jedu také ale ovšem né na rybářský ale na veletrh a výstavu myslivosti a Silva Regina…avšak cesta by byla společná takže i sleva na vlak by byla větší…a kdy? mě je to jedno, já si mohu udělat volno kdy chci…Tak se zatím mějte.čau

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:59 ® Koudy reakce na …
Koudy

frenki> :-D

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 13:24 ® lubo OV
lubo OV

Pitrys> myslel jsem hned ten velký rybník vedle toho, kde jsi to fotil. Mám tam pár svých oblíbených fleků.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 13:11 ® Ciffik
Ciffik

IV.TO.ŠIRDA> svět je malý, já byl dneska po zkoušce u Kotláře pro bezprotihrotové háčky na novou sezónu a koho nevidím, LeoC u pokladny…

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:58 ® frenki
frenki

PÁNOVÉ MÁM ŃA VÁS PROSBU, BYL BY NĚKDO Z VÁS TAK OCHOTNÝ A NEVĚDĚL KDE SE TEDKOM DAJÍ SEHNAT, NEBO JESTLI BY NĚKDO NENACHYTAL NÁSTRAŽKY NA ŠTIKY, NEJLEPE PLOTICE, PERLÍN,DOBŘE ZAPLATÍM, VÍM, ŽE JE TO TEĎKOM PROBLÉM, BYL BYCH MOC VDĚČNÝ

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 10:24 ® džigit

LeoC>ciffik> no vždyť jsem to říkal,o hovado nezavadíš :-(( Tady asi brečíme na špatném hrobě.Tohle by nešlo použít-§13 zákaz lovu ryb-3,i. v místech, kde se nahromadily ryby za mimořádně nízkého stavu vody nebo při škodlivém znečištění vody a též ryby shromážděné k přezimování a rozmnožování, lovit rybí plůdky, pokud tato opatření nečiní uživatel rybářského revíru k záchraně ryb nebo k jejich přenesení do jiných vod? Pokud ne,tak o tom hnusu raději ani nepřemýšlet

reagovat