Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.231.783 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 11. července 2012 v 9:25 ® džigit reakce na …

daja> tam se nesmi krmit,natož nabluť.To by Tě synci z tuni hnali :-))

reagovat
Středa 11. července 2012 v 9:06 ® daja

nnnap> toz diky za jednoduchy navod. Kanystr od destilky doma mam, akorat to musim v aute dobre schovat at mi to ta moje omylem nevyhodi. Delam to na zkousku, pak to vezmu k vode spolecne s varenou kuku v tlakaci a porovnam, co tem praseckynum chutna vic, jestli s obsahem alkoholu nebo obsahem libecku. Tak by se dali selektovat alkoholici od vegetarianu :-) chose120> Pepiku, ja byl v Norsku se Stroftem 2× a rad pojedu zase a nejen do Norska, ale i do jinych koncin. Neni to jen o tech rybach. Jak je dobra parta tak zazitku je spousta, nekdy sice takovych, ze u toho moc do smichu neni, ale to k tomu patri.

Tak me napadlo s tim napadem na kvasenou kuku v kanystru od destilky, co takhle kdyby jsme ji kazdy vzali na sraz treba na beckarnu a to by v tom byl dzigit, aby jsme nejakeho praseckyna neozrali. Co na to kakadu? Nebojis se, ze ti ze svinovskych tuni udelame alkoholove laguny?

reagovat
Středa 11. července 2012 v 8:57 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Přátelé, včera jsem si zachytala na napařený půlený mak… chytla jsem maminu už byla vytřená a jednoho kapříka.. pro Širdu se mi podařilo starý prut, který si pověsí do maríny vedle prutu mistra CHorchuse… byl to krásný den…a co vy ostatní, jak se vám v rybařině daří? Chlubte se… Ivetka

reagovat
foto/forum/2012/th-img20755.jpg
Středa 11. července 2012 v 8:37 ® džigit

sem se fšimnul,že vam včera ani třa čerta nebylo :-))

reagovat
Středa 11. července 2012 v 7:25 ® chose120 reakce na …
chose120

daja>To vis borci co ti vymyvaji mozek pisou o norsku pro nej a jine je to jen byznys a jak dostat z lidi penize vzdyt u nas plave tolik zajimavych ryb ze do toho Norska asi nikdy nedorazim:-) .Nechapu jednu vec jak inteligentni rybari muzou probirat dulezitost nastrah kdyz tam ta ryba treba neni to jako nechapu.Jiz jsem psal o tom skvelym zavodnikovi co vyhral na Hlucine 4 koulicky krmeni za cele dopoledne.Co se tyce tech penez tak aby clovek jezdil kazdy rok do Norska tak se asi poctivou praci nezivi a nebo je v dluzich az po usi to nemuzu posoudit:-) !!Zatim zdar a ctete pozorne pro mene chapajici lidi to vysvetlim:-)

reagovat
Středa 11. července 2012 v 0:41 ® Stroft reakce na …
Stroft

daja> Já jsem to zkoušel a výsledek je více než horší.Vyhozené peníze a čas. Ale na mě nedej, na kukuřici jsou tady jiní odborníci:-) My dva a jíní nám podobní chudáci, musíme za rybami jezdit do Norska:-(

reagovat
Středa 11. července 2012 v 0:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

daja> hele, zbytečně to neprožívej. Tady návod za úplné darmo, jak to dělám já.
Si vezmu 3l kanystr od destilky nebo nemrznoučky, sleduješ jo, pak si jako že namočím kuku na další den, tedy nasypu tak do necelé půl a zaliju vodou. Zašroubuju a strčím do auti. Sleduješ. Protože nepatřím k zasíračům vod, druhý den použiju tak hrstku do krmení jako pártikl a na háček, chci li. Sleduješ. Co včil s tou kuku? No nic. A to je celé. Po cirka 3 dnech začne fermentovat, normálně to nechávám v autě. Mojich 180 po městě evidentně dělají dobrý pohyby v kanystříku, 70°C v kabině na slunku se postará o samovolnou pasteraci a výsledkem je produkt, který vydrží několik měsíců.
No a ještě- jak si beru kuku- normálně uliju vody tak, abych vytřepal trochu kukuřice na suchu a nebyl zbibranej od tý břečky, doplním novou z rybníka, vůbec se s tím neseru, jenom tolik, aby kuku byla pod vodou, kuku si pokračuje v kvašení, to znamená, že se mi v praxi daří při běžném odběru měnit vodu. V momentě, kdy je kuku fermentovaná, už mi stačí jí ani nedolívat a kukuřice je tak jedovatá, že v průběhu několika měsíců si na ni nešáhne žádná plíseň ani nic podobného. Furt v autě, furt na to makám rukama jak prase,/ co též je fídrař jiného, že :-D / a pohoda tabáček.
Ale tím neříkám, že si to do svého rolsu máš dát. Já píšu, jak to činím já. Jistě že se nějaká hlava na krku předpokládá. Tedy občas kontrola obsahu, stavu… Se vsadím, že co zbylo z loňska, kdy jsem se ještě jako chystal případně k vodě a už se na to po létě vysral, bude naprosto v pořádku.

No a mimo jiné jsem si s tím vyřešil zapeklitou otázku- mít kdykoliv po ruce něco, na co nachytám. Plechovka kukuřice je fajn. Ale co s ní? Otevřu, použiju hrst a zbytek sežeru. Co s nim. A plechovka není. Todle kaprům nežeru a mám dookola. Nevařím, nestarám se a přesto mám. Ono i ty prasata jsou asi alkoholici. Protože nemůže být jiný důvod proč to brát do tlamek.

reagovat
Středa 11. července 2012 v 0:00 ® Gynekolog
Gynekolog

No a pro ostatni: slezinu udelame tam, vemte hodne kukurice misto ruzi, Pepa ji mel strasne rad.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 23:56 ® Gynekolog
Gynekolog

Chose 120, moc te prosim, kup si 2m lana a vydej se k lesu. Akorat dej vedet kdy to bude-prijdem ti zatleskat.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 23:17 ® Chorchus
Chorchus

Myslím, že je třa zrobiť slezinu, cosi malo zaloviť, požrať a popiť .

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 23:14 ® daja

Pratele, nechte tech hadek, nema to smysl. Jestli si to chcete vyjasnit tak udelejme sraz kde si muzete zanadavat v prirode z oci do oci. Po precteni nekolika stran diskuze jsem z toho docela smutny. Tak si naleju ctvrtou sklenku vina a uvidim co se tu bude dit zitra. A abychom to stocili k jinemu tematu. Zkousel uz nekdo z vas kvasenou kukurici? Ja jsem to dnes vycetl na MRKu a hned jsem to i zkusil. 2kg kuku, jeden kefir a pridal jsem jeste vanilkovy cukr. Snad mi to v panelaku neexploduje, jinak me zena pozene z bytu :-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 23:02 ® chose120
chose120

LeoC>Ja jsem nikdy nikoho nezhazoval ale hlupaky vzdycky.Vzpomel jsem si na jednoho zavodnika z Hlucina co chytal na 0.14 vlasec mensi hacek a hodil do vody 4 koule krmeni chytil 68 plotic 2 kapry a vyhral a co chci rict ze kdyz tady napise zavodnik o tom ze chyta pres 20 let a ja mu nemuzu ukazat neco noveho tak je to tupec vzdyt prirodu se nenauci nikdo za cely svuj zivot neda se to ovlivnit a nekdy tam muze hazet co chce vzdyt to kazdy vi.To ze napisi ze chytam na kukurici neznamena ze na ni chytam ja prece nebudu rikat na co chytam velke kapry to je ubohost kazdeho rybare.Mam jine figle a kazdy ma svoje tajemstvi ktere si musi nechat pro sebe.Me zajima priroda a vse kolem ni a pak nastraha jako poslední.Ale zdejší lidé to asi po 20 letech nepochopili v Anglii uz na to prisli ale zdejsi lide jeste ne!! proto ty halibut pelety boiles atd specialni gramaze zajezdy do Norska atd..Vzdyt je to vymyvani mozku v obchodech.Spic­kovi zavodnici chytaji treba zrovna kapry tak ze ponori cely kybel repky az na dno vysypou obsah a pak k tomu daji vetsi kulicku kterou nevezme maly kapr vzdyt tohle je snad jasne a nemusim chytat 20 let.A tohle je obdobne i u jinych druhu ryb.Myslím že do důchodu vydžím s těma prutama a navijákama co mam..Ja uz si poradim…

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 23:01 ® kety.vydra
kety.vydra

Nic proti,ale nechcete toho nechat? Připadám si jako na MRKu,a to dost silně! 8-(

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 22:25 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> Všechny tyto gramáže mám.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 22:25 ® chose120
chose120

® lubo OV
lubo OV

® Stroft> tož vítej do klubu imbecilů, blbců s pěti třídami, hovad, co chytají na prasečinky a teď nově i tupců :-1
reagovat Pondělí 9. července v 19:48 ® chose120 reakce na…
chose120

Stroft>Mam plno sumcu z odry kolem 90 cm na rotacni trpytku a nepotrebuji sonar.A urcite se s nimi nefotim protoze ze spinave vody od koblova bych se musel pozvracet.Kdyz vis kde se ti sumci zdrzujou tak ho chyti i tupec.

Nectete tak jste tupci:-) Zakladni skola 1 trida!!:-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 22:15 ® Stroft
Stroft

Na MRK mají Cejena a na chytej Choseho 120. Co naděláme asi nic, alespoň je legrace. Co je horší, budu si muset koupit metr, protože ten mi chybí v povinné výbavě. A teď, když je Chose u rybářské stráže:-) mohl bych dostat zápis:-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 21:46 ® LeoC reakce na …
LeoC

chose120> Pepíku víš, že Tě mám rád a obdivuju Tvé neotřelé a novátorské přístupy k rybařině. To, že umíš chytat kapry taky nezpochybńuji a jen tiše Ti Tvé úspěchy závidím, nicméně trošku mi uniká smysl Tvých půtek s ostatními kolegy.

Třeba Tvůj poslední příspěvek směřující ke Stroftovi i po přečtení posledních asi 6 stránek diskuse jsem nepochopil… A když se rozhádáš s tolika lidma, tak stojí za přemýšlení, zda i Ty sám něco neděláš špatně.....

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 21:44 ® kakadu reakce na …
kakadu

chose120> Trošku mi připomínáš kampaně před volbama. Načepujem Vámpivo za dára,nalejeme trošku předvolebního guláše a Vy pak budete zpívat podle našich not a je úplně jedno jaké voloviny ze sebe vypotíme.

Nechceš jít dělat politiku?

Za ten odvoz mi pošli účet at mohu klidně spát.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 21:44 ® chose120
chose120

Potrefené husy nejvíce kejhají!!!!!!!!!!! zrovna si vzpomínám na to super udělané prase:-) Pochutnal jsem si:-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 21:36 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> Díky za nabídku, určitě ji využiji jen co skončím tento týden. V podstatě tady používám 8, 10, 12 a 15 gramovky

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 20:58 ® chose120 reakce na …
chose120

kakadu>To mam za ten odvoz do Poruby díky moc:-) Příště se na tebe vykašlu:-) A to nebylo poprvé pokud vím.Nazdar materiále!!!

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 20:44 ® kakadu reakce na …
kakadu

chose120> Nezlob se na mě,ale ty jsi vážně řádný materiál.

Nejprve by měl pracovat mozek a až po něm klávesnice.9-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 20:34 ® kakadu
kakadu

Sv. Petr je patronem papežů, církve, řezníků, sklářů, truhlářů, hodinářů, zámečníků, kovářů, slévačů olova, hrnčířů, zedníků, cihlářů, moštářů, motorkářů, kameníků, síťařů, soukeníků, valchařů, rybářů, obchodníků s rybami, lodníků, trosečníků, kajícníků, zpovídajících se a panen. Petr je i ochráncem proti hadímu uštknutí, proti krádeži a pomocníkem proti vzteklině, posedlosti, bolesti nohou. Jeho záštitou je dlouhověkost..

Kua,že by šlo o velkého akčního hrdinu?

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 20:13 ® chose120
chose120

Stroft>Já ti nenadávám a nikoho jsem neoznačil tak si dávej pozor co tady píšeš ale jsi frajer vždy jsi byl nejlepší z lubem pěkná dvojka a nečtete si to co píši vratte se do školy základní stupen a učte se číst:-) A vikikaca ty taky nerypej to auto co jsi mel u vody na sterkovne kdybys tam byl v patek kde jsme meli zatah tak by jsi dostal pokutu..Takze za magora se nepovazuji a nikoho jsem neoznacil to je rozdil v inteligenci moji a vasi:-) Pod takovou uroven ze bych nekoho zhazoval bych se nikdy nedostal to jsou u me tupci!!!! sv Petru zdar rybarum jako jste vy bych nikdy nepopral:-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 v 17:49 ® nnnap
nnnap

já jsem větší, ale jsem stidlivej:-)

reagovat
Úterý 10. července 2012 v 17:38 ® Gynekolog
Gynekolog

sem povidal, ze chose 120 je totalni magor.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 14:41 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> Jig.hlavy mám po 5ti kačce.Jestli chceš, napiš gramáže a já ti dodám.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 14:05 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> Péťo počítej: jigová hlava=15, guma=11, lanko=14.50 + režie na dopravu a máš pajdu jak vyšitou

Fakt je, že jsem omylem počítál lanko za 25 a ne za 15, takže přímé ztráty materiálu cca 41 Kč.

reagovat
Úterý 10. července 2012 ve 13:34 ® Stroft
Stroft

LeoC> guma+jigová hlava+lanko = 50 Kč Co to máš za specialitky za takový hříšný peníz?

reagovat
Úterý 10. července 2012 v 9:21 ® lubo OV
lubo OV

kakadu> to je fakt, jinak by tu byla okurková sezóna.

reagovat